Propaganda

‘We willen de verbeeldingskracht van onze kinderen vernietigen’

Help mee door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In een interview met Fox & Friends verklaarde een schrijver dat de maatschappij alle reden heeft om ‘de verbeeldingskracht van kinderen te vernietigen’.

Maakte Anthony Esolen, auteur van het boek Ten Ways to Destroy the Imagination of Your Child, van de mogelijkheid gebruik om een verkapt verwijt te maken richting Fox News?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“We willen de verbeeldingskracht van onze kinderen vernietigen,” zei hij. “Anders zou de economie instorten en zouden mensen geen dingen meer kopen die ze niet nodig hebben en waar ze eigenlijk geen plezier aan beleven.”

Grassprietje

“Je kunt je kinderen niet buiten laten spelen omdat een enkel grassprietje al wonderbaarlijker is dan alles wat een kind in een maand tijd op een scherm te zien krijgt,” ging Esolen verder. “Je moet ze dus in huis houden.”

Hij raadde daarnaast sprookjes af omdat ‘die gebaseerd zijn op wat iedere cultuur werkelijk weet over mensen’.

Nepnieuwsorganisatie

“Het is natuurlijke menselijke kennis,” zei Esolen. “En dat willen we niet omdat het de verbeeldingskracht stimuleert. We moeten het vervangen door verhalen over wie voorop loopt in de peilingen. Op die manier wordt het kind getraind om weg te blijven uit de politiek.”

Het zou niet de eerste keer zijn dat Fox News op een dergelijke manier is beetgenomen. In september werd een interview afgebroken met een man die een voormalig aanhanger van Obama beweerde te zijn. Het bleek te gaan om een cabaretier die wilde aantonen dat Fox News een nepnieuwsorganisatie is.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Anthony Esolen, toen die aan het woord kwam, dacht ik, daar staat een rand debiel,zaagsel te lozen.En is het een gewoonte van Fox news om dame,s te gebruiken die je zowat kunt bewonderen tot aan haar intimieme delen aan toe?De achternaam van die Anthony moet zijn schoenzolen.En zijn idee, is een idee gesproken en gedacht door een psychiatrish gestoorde fluitketel.Handjes af van onze kindertjes, anders worden er vingertjes gebroken.

Evolva
Evolva
11 jaren geleden

het is idd waar dat de zotte verbeeldingskracht die ik had toen ik jonger was (tussen 6j & 16j). Enorm was. ik kon me uren bezighouden met 1 simpel ding. En naarmate ik ouder werd, werdt het me ook duidelijk dat dit blijkbaar niet strookte met de ‘volwassen wereld’ tot op vandaag heb ik het daar nog steeds moeilijk mee. (ik ben nu 32j) En mis ik m’n zelfgemaakte avonturen enorm. Ik zou niets lievers willen dan terug te keren naar die tijd.

silversurfer
silversurfer
11 jaren geleden

Dit is Humor van de bovenste plank.

Peter
Peter
11 jaren geleden

Kijk en daarom is het dus belangrijk dat we het kind in ons blijven stimuleren en de bagger op radio, tv en in computerspelletjes blijven weren. Niet kijken en luisteren naar die voorgekookte troep waarin je wordt verteld wat je nodig hebt om zogenaamd gelukkig te zijn maar zelf blijven denken en voelen vanuit je hart.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x