Binnenland

‘Media en journalisten zijn heel erg de propagandamachine van het kabinet geworden’

Help mee door dit met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Twee maanden geleden leek het politiek onhaalbaar. Nu komt het er toch echt. Meer vrijheden voor mensen met een vaccinatie- of testbewijs, twitterde D66-Kamerlid Jan Paternotte vandaag. Het vaccinatiepaspoort: eerst was het een complottheorie en nu doen de media alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Hoogleraar Ewald Engelen reageert: “Totalitaire omkering: niet vrij tenzij… maar vrij mits… heeft met vrijheid weinig te maken… met de burger als onderdaan des te meer… onbegrijpelijk dat je dat als liberale politicus kunt toejuichen. En dat op Bevrijdingsdag.”

Er is in Nederland iets fundamenteels mis

Engelen ging aan tafel bij De Nieuwe Wereld dieper in op de relatie tussen politiek en media. Die werd overigens begin dit jaar al aangekaart door CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt.

Tijdens het debat over de toeslagenaffaire oordeelde hij hard over macht en tegenmacht in Nederland. Hij zei dat er een te innige band is tussen de politiek en de pers. Belangrijke vraagstukken worden zo met de mantel der liefde bedekt of onschadelijk gemaakt. “Er is in Nederland iets fundamenteels mis.”

Verbijsterend

“Ik tref aan bij met name media en journalisten dat die heel erg de propagandamachine van het kabinet of van het establishment geworden zijn,” zegt Engelen. “En als je dan kijkt naar wie in de media zitten: dat zijn exact dezelfde mensen met dezelfde antecedenten als de mensen die in de politiek zitten.”

Het is verbijsterend dat twee grote Vlaamse uitgeefhuizen 90 procent van de Nederlandse dagbladenmarkt in handen hebben. Dan ben je dus weg als het gaat om een pluriforme pers, zegt hij.

“We zijn gehypnotiseerd door de lulkoek die eindeloos, eindeloos, eindeloos herhaald is. Door academici, door hoogleraren, door journalisten, door politici.”

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen zegt over onderstaande video: “Journalistiek in Nederland is dood en begraven. Kijktip!”

4.4 57 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
75 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pieter
Pieter
1 jaar geleden

Dit ga je met liefde, hartjes en Hucks niet oplossen.

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
1 jaar geleden

De propagandamachine heeft net als de gemanipuleerde regering een vaste positie in het programma van de Nieuwe Wereld Orde van Klaus Schwab. Het zijn instrumenten om de mensen voor de gek te houden en in een permanente staat van angst te houden.

Dat er in Nederland, maar ook in de rest van de wereld iets fundamenteel mis is, is voor ons geen nieuws. Gelukkig hebben wij hier bij NFN dit plan van de NWO door. Wij laten ons dan ook niet testen en zeker niet vaccineren.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
1 jaar geleden

Nederland het gidsland voor hernieuwde fascistoïde denkwijze ditmaal met de liberaal progressieve insteek van de VVD en D66. Met in haar kielzog de CDA/GL/SP/Pvda die stuivertje wisselend de hiel van de macht mogen likken. Heeft Junta prinses Maxima toch gelijk gekregen de Nederlander bestaat niet omdat de soevereiniteit al verkocht was voordat ie gerealiseerd was. En de media…… parasiteren op dezelfde staats en machtsmisbruik om het volk dom te houden. Zoals vroeger de Koning tegen de Paus zei; hou jij ze dom dan hou ik ze arm.

levitas
levitas
1 jaar geleden

haha dat wisten we toch.goed dat dit nog eens goed aangehaald wordt want zo is het echt heden te dagen.een grote nep club die straks zelf aan de beurt komt.
gelukkig zijn er enkele echte reporters die nu en straks weer het echte nieuws brengen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

75
0
We lezen graag je reactie!x