Homepagina » Natuur en Milieu » Landbouwreus Monsanto moet in Den Haag terechtstaan wegens misdaden tegen de menselijkheid
Landbouwreus Monsanto moet in Den Haag terechtstaan wegens misdaden tegen de menselijkheid

Landbouwreus Monsanto moet in Den Haag terechtstaan wegens misdaden tegen de menselijkheid

Tientallen organisaties hebben aangekondigd landbouwreus Monsanto voor de rechter te slepen wegens misdaden tegen de natuur en de menselijkheid en wegens ecocide. Het proces begint op 16 oktober 2016, op Wereldvoedseldag.

De groepen stellen dat Monsanto sinds het begin van de 20e eeuw een reeks zeer giftige producten heeft ontwikkeld die het milieu permanent hebben beschadigd en waaraan duizenden mensen zijn gestorven.

Het gaat onder meer om de inmiddels verboden PCB’s; de herbicide 2,4,5 T, een bestanddeel van het ontbladeringsmiddel Agent Orange dat tijdens de Vietnamoorlog werd gebruikt door het Amerikaanse leger en nog steeds zorgt voor geboorteafwijkingen en kanker; Lasso, een herbicide die verboden is in Europa; en Roundup, de meest gebruikte herbicide ter wereld die volgens de Wereldgezondheidsorganisatie mogelijk kankerverwekkend is voor mensen.

‘Hoog tijd’

Tijdens het tribunaal wordt gekeken in hoeverre Monsanto verantwoordelijk kan worden gehouden voor schade die is toegebracht aan de volksgezondheid en het milieu. De rechtszaak werd aangekondigd tijdens een persconferentie die samenviel met het begin van de klimaattop in Parijs.

“Het wordt hoog tijd dat Monsanto wordt berecht wegens misdaden tegen de menselijkheid en de natuur,” zei directeur van de Organic Consumers Association en Via Organica Ronnie Cummins, toevoegende dat de agroreuzen de levende bodem van de aarde grote schade hebben toegebracht.

Liegen en bedriegen

Voorzitter van de International Federation of Organic Agriculture Movements Andre Leu zei: “Monsanto kan de schade die zijn producten veroorzaken verborgen houden door te lobbyen bij agentschappen en overheden, door te liegen en bedriegen, door frauduleuze wetenschappelijke studies te financieren, door onafhankelijke wetenschappers onder druk te zetten en door de pers te manipuleren.”

Marie-Monique Robin, journalist en schrijfster van het boek The World According to Monsanto, zei: “Dit tribunaal is noodzakelijk omdat de veiligheid van de planeet ons allemaal aangaat. Alleen door de handen ineen te slaan kunnen we de vernietiging tegengaan. Om die reden roep ik alle mensen op aarde op deel te nemen aan dit tribunaal.”

Hier vind je een lijst van alle organisaties die het tribunaal steunen.

Meer informatie is te vinden op www.monsanto-tribunal.org

Boekentip: The World According to Monsanto.

[Sustainable Pulse]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • riek schreef:

  eindelijk aktie,
  daar hou ik van,
  ik steun ook; ik eet en bouw eko!

  15 likes
  • riek schreef:

   aanvulling:
   Ik heb die link naar de site van “regeneration international” geraadpleegd: TOP !!!
   Alleen spijtig dat zij ook de door de NewWorldOrder gepland “opwarming van de aarde”
   mee steunen, toch spijtig dat er zoveel groene jongens telkens weer niet verder kijken
   dan hun neus lang is.
   djutedju

   6 likes
 • densie schreef:

  YES! EINDELIJK!
  Mag ik jullie wijzen op Harald Kautz-Vella? Luister op YT naar zijn videos, briljant man/mens!
  Wakker worden allemaal! Ook de vaccinaties eruit, onze kinderen gaan kapot! Weg met het gif!
  Chemtrails weg, alles clearen! Eet inderdaad bio, eko…maak de mensen om je heen wakker, voorzichtig en subtiel…from the heart!

  namaste

  18 likes
 • exegese schreef:

  Het wordt idd tijd dat de grote criminelen verantwoording af gaan leggen aan het volk en de natuur.
  Het wordt tijd dat onrecht en ongebreidelde hebberigheid de wijk neemt en plaats maakt voor eerlijkheid, fatsoen en integriteit. Het lijkt er gelukkig op dat hun macht tanende is en langzaam maar zeker het recht zal gaan zegevieren, dankzij steeds meer mensen die gaan begrijpen wat er loos is in de wereld. Langzaam maar zeker zullen ze op steeds meer verzet stuiten wat ze uiteindelijk hun kop zal kosten. Ik kan niet wachten op dat moment en hoop dat nog mee te mogen maken.

  17 likes
 • pee schreef:

  Als ze Monsanto gaan berechten kunnen ze dan ook de mensen in de politiek meenemen aangezien zij goedkeuring hebben gegeven voor iets wat uit studie meermalen is bewezen dat het giftig is . Onder het mom van samenzwering

  17 likes
 • Arwijn schreef:

  Laat ze Roundup drinken.

  12 likes
 • Johan schreef:

  Denk niet dat er een veroordeling komt is gewoon klasse justitie. Hij heeft goede ratten in dienst die net als met zijn goedkeuringen. Die het allemaal recht draaien al hoop ik het wel, maar denk het niet is net als bij alle grootheden. Draaien overal onderuit en krijgen alles gedaan met liegen, bedriegen, stelen , moorden, en niemand doet ze wat. Als die advocaten eerlijk waren zouden ze hen niet verdedigen maar die zijn net zo erg. Dus vergeet het mensen hij wordt in zijn gelijk gesteld, zou gauw er twijfel is en een misschien is het al fout, en wordt het een dikke vette leugen en is het weer 1-0 voor hem

  5 likes
  • exegese schreef:

   Denk niet dat er een veroordeling komt is gewoon klasse justitie.

   Dat is een waarschijnlijk scenario, maar onderschat het effect niet dat er weer opnieuw een groot aantal mensen met hun neus op de smerige waarheid zijn geduwd. De groep mensen die daar ernstig gebrek aan zien groeit gestaag. Ongebreidelde hebberigheid zorgt er voor dat ze steeds vaker hun hand overspelen en hun macht in de gevarenzone brengen. Al wat nodig is om hun macht te breken is dat er voldoend mensen bewust beseffen wat er gaande is en waarom, dat ze hun gedachtegang uit de comfortzone trekken en het Haagse tuig het mandaat ontneemt door ze hun stem niet meer te geven.

   3 likes
  • Droogtrommel schreef:

   Denk dat ze een geld boete krijgen, voor iedere 1000 miljard dat ze eraan verdient hebben, 1 miljard boete.

   3 likes
 • Boerenkool schreef:

  Als Monsanto berecht wordt dan zal het wel op een akkoordje gegooid worden.
  Een magere boete wegens een gebrek aan bewijs.

  Vergeet niet dat Monsanto een grote speler is in de ultieme plannen van de schaduwelite.
  Namelijk mens en natuur langzaam vermoorden!
  Monsanto die mede door groot aandeelhouder “Bill Gates” regeringscampagnes ondersteunt en grote lobby’s houdt bij politieke “bondgenoten”.
  Om wetten en rechters aan te passen naar hun belang.
  Monsanto die beweerd te wereld te kunnen voeden met genetisch gemanipuleerde groenten, maar feitelijk mensen er zachtjes mee vergiftigd en vermoord.

  Ik heb er geen vertrouwen in dat Monsanto gestopt gaat worden, het zal hooguit een tik op de vingers krijgen.

  2 likes
 • Strijdervoorvrijheid schreef:

  Verantwoorden in den haag?? Nou jongens en meisjes dat gaat niet goedkomen neem dat maar van mij aan den haag Pff laat me niet lachen.

  2 likes
 • redice schreef:

  ze hebben dus nog een jaar tijd om alle bevoegde instanties om te kopen of af te persen, of erger nog, uit te schakelen om hieraan te ontsnappen.
  waarom kan het niet vroeger?

  1 likes
 • kim schreef:

  Zal wel weer een jaaaaarenlange rechtzaak worden met een bataljon (goed betaalde ) advocaten en zwijggelden en/ of bedreigingen enz, genetisch gemodificeerd voedsel moeten ze ook maar tegelijkertijd aan pakken of komt dat pas weer jaaaaaren later als duidelijk wordt dat mensen er kwalen door ontwikkeld hebben?

  1 likes
 • Strijdervoorvrijheid schreef:

  By the way, de oude manier van reageren maar weer van stal gehaald?

  0 likes
 • mark peeters schreef:

  Om welke rechtbank in welke plaats gaat het? Hoe heet de rechter? Ik zou er graag iets over willen schrijven! hartelijk dank alvast voor het antwoord. (misschien heb je nog meer informatie over de zaak) mark

  0 likes
 • x

  Check Also

  londen

  Kippenvel-beelden uit Londen: ‘VRIJHEID! VRIJHEID!’

  Vandaag zijn twee dingen duidelijk geworden: Europa ...

  undercoveragenten

  Burgergroep wil undercoveragenten laten vervolgen wegens extreem geweld

  Melle deed vorige week donderdag mee aan ...

  >