Natuur en Milieu

Landbouwreus Monsanto moet in Den Haag terechtstaan wegens misdaden tegen de menselijkheid

Help anderen door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tientallen organisaties hebben aangekondigd landbouwreus Monsanto voor de rechter te slepen wegens misdaden tegen de natuur en de menselijkheid en wegens ecocide. Het proces begint op 16 oktober 2016, op Wereldvoedseldag.

De groepen stellen dat Monsanto sinds het begin van de 20e eeuw een reeks zeer giftige producten heeft ontwikkeld die het milieu permanent hebben beschadigd en waaraan duizenden mensen zijn gestorven.

Het gaat onder meer om de inmiddels verboden PCB’s; de herbicide 2,4,5 T, een bestanddeel van het ontbladeringsmiddel Agent Orange dat tijdens de Vietnamoorlog werd gebruikt door het Amerikaanse leger en nog steeds zorgt voor geboorteafwijkingen en kanker; Lasso, een herbicide die verboden is in Europa; en Roundup, de meest gebruikte herbicide ter wereld die volgens de Wereldgezondheidsorganisatie mogelijk kankerverwekkend is voor mensen.

‘Hoog tijd’

Tijdens het tribunaal wordt gekeken in hoeverre Monsanto verantwoordelijk kan worden gehouden voor schade die is toegebracht aan de volksgezondheid en het milieu. De rechtszaak werd aangekondigd tijdens een persconferentie die samenviel met het begin van de klimaattop in Parijs.

“Het wordt hoog tijd dat Monsanto wordt berecht wegens misdaden tegen de menselijkheid en de natuur,” zei directeur van de Organic Consumers Association en Via Organica Ronnie Cummins, toevoegende dat de agroreuzen de levende bodem van de aarde grote schade hebben toegebracht.

Liegen en bedriegen

Voorzitter van de International Federation of Organic Agriculture Movements Andre Leu zei: “Monsanto kan de schade die zijn producten veroorzaken verborgen houden door te lobbyen bij agentschappen en overheden, door te liegen en bedriegen, door frauduleuze wetenschappelijke studies te financieren, door onafhankelijke wetenschappers onder druk te zetten en door de pers te manipuleren.”

Marie-Monique Robin, journalist en schrijfster van het boek The World According to Monsanto, zei: “Dit tribunaal is noodzakelijk omdat de veiligheid van de planeet ons allemaal aangaat. Alleen door de handen ineen te slaan kunnen we de vernietiging tegengaan. Om die reden roep ik alle mensen op aarde op deel te nemen aan dit tribunaal.”

Hier vind je een lijst van alle organisaties die het tribunaal steunen.

Meer informatie is te vinden op www.monsanto-tribunal.org

Boekentip: The World According to Monsanto.

[Sustainable Pulse]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
riek
riek
7 jaren geleden

eindelijk aktie,
daar hou ik van,
ik steun ook; ik eet en bouw eko!

Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Laat ze Roundup drinken.

exegese
exegese
7 jaren geleden

Het wordt idd tijd dat de grote criminelen verantwoording af gaan leggen aan het volk en de natuur.
Het wordt tijd dat onrecht en ongebreidelde hebberigheid de wijk neemt en plaats maakt voor eerlijkheid, fatsoen en integriteit. Het lijkt er gelukkig op dat hun macht tanende is en langzaam maar zeker het recht zal gaan zegevieren, dankzij steeds meer mensen die gaan begrijpen wat er loos is in de wereld. Langzaam maar zeker zullen ze op steeds meer verzet stuiten wat ze uiteindelijk hun kop zal kosten. Ik kan niet wachten op dat moment en hoop dat nog mee te mogen maken.

densie
densie
7 jaren geleden

YES! EINDELIJK!
Mag ik jullie wijzen op Harald Kautz-Vella? Luister op YT naar zijn videos, briljant man/mens!
Wakker worden allemaal! Ook de vaccinaties eruit, onze kinderen gaan kapot! Weg met het gif!
Chemtrails weg, alles clearen! Eet inderdaad bio, eko…maak de mensen om je heen wakker, voorzichtig en subtiel…from the heart!

namaste

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

15
0
We lezen graag je reactie!x