Homepagina » Straling » 5G veroorzaakt coronavirus? Deze theorie gaat viraal op WhatsApp
5G

5G veroorzaakt coronavirus? Deze theorie gaat viraal op WhatsApp

Een theorie die stelt dat 5G de uitbraak van het coronavirus heeft veroorzaakt, wordt massaal verspreid op WhatsApp. Dat schrijft The Sun.

Het begon allemaal met een YouTube-video waarin dr. Thomas Cowan de corona-uitbraak tijdens een bijeenkomst in de Verenigde Staten linkt aan 5G.

Het filmpje, dat al honderdduizenden keren is bekeken, maakte veel los en leidde tot hevige kritiek.

Bekijk het hieronder:

Afrika

Tijdens zijn presentatie claimt dr. Cowan dat Afrika niet getroffen is door de corona-uitbraak omdat het continent ‘geen 5G-regio is’.

Sinds publicatie van de video zijn er duizenden coronagevallen geregistreerd in Afrika.

Mensen verspreiden de theorie nu massaal op Twitter en Whatsapp.

Officiële informatie

WhatsApp zei in een reactie samen te werken met ministeries, factcheckers en ngo’s, waaronder de Wereldgezondheidsorganisatie en de Britse overheid, om officiële informatie over het coronavirus aan te bieden.

De populaire chatapp heeft ook maatregelen getroffen die ervoor moeten zorgen dat berichten zich minder snel kunnen verspreiden.

[The Sun]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Philip schreef:

  Censuur staat gelijk aan dictatuur!!

 • Mike schreef:

  Aha!!!

  Hoe kunnen ze weten dat dit massaal op whatsapp gedeeld wordt????

  Whatsapp is toch end-to-end encrypted?

  Of verklapt whatsapp zich hier dat ze TOCH elk bericht (geautomatiseerd) lezen?

  Bespioneert whatsapp ons toch?

  • Kikoe schreef:

   Daar kan je zeker van zijn , niets is gratis !

  • Rob schreef:

   @Mike. Alle encryptie schijnt van de geheime diensten afkomstig te zijn. Zo ook alle crypto munten, zoals o.a Bitcoin. Allemaal om zelf de controle te houden. Daarbij heeft Facebook WhatsApp gekocht. Facebook is in feite een platform om zoveel mogelijk data te verzamelen van iedereen die er gebruik van maakt. Plus dat Facebook aan heel veel andere websites is gekoppeld. Je kunt tegenwoordig op steeds meer websites inloggen met Facebook. Daarmee krijgt Facebook dus ook toegang tot je gegevens op die websites. Je kunt je Facebook account wel zien als een Deep State dossier dat mensen zelf bijhouden. Dataminen, zoveel mogelijk alles verzamelen en opslaan van iedereen, is de trend.

  • Robin schreef:

   Aha?
   Mensen delen dit ook buiten whatsapp. Mond op mond op Facebook twitter.
   En je wijst nu naar een soort dader Facebook bv. Maar je leest het hier op deze website. Deze website vertrouw je wel? Je neemt al direct aan dat dit feiten zijn en dat het via WhatsApp gedeeld is. Misschien heeft de schrijver van dit artikel jouw whatsapp wel gehacked en ben jij de enige die dit allemaal leest. Misschien zijn zelfs de reacties onder dit artikel wel gemaakt door de mensen die alles leiden in de wereld.
   Ik heb al teveel gezegd.

  • YWP schreef:

   Hoe ze dat weten? Whatsapp is al een tijdje eigendom van Facebook. Dus ja men weet alles van je via apps en social media. 🤦🏽‍♂️

 • Krikkem schreef:

  end to end encryption bestaat niet meer .zelfs bij geschreven brieven is er de mogelijkheid om de brieven ongeopend te scannen.alleen een idioot denkt dat whattsap berichten versleuteld zijn .als ze al pgp kunnen kraken…..

  • René schreef:

   Het is mij volstrekt onduidelijk waarom mensen die vaak met elkaar communiceren niet zelf een communicatie programma’tje met een encryptie inclusief een lokale sleutel per sessie in elkaar zetten. Zo gebeurt en meer betrouwbaar dan via een derde partij.

 • IIS schreef:

  Het is wel degelijk een causaal verband tussen 5G en verzwakking van de menselijke weerstand met ernstige ziekmakende bijwerkingen tot gevolg. Of zijn er al heel gedegen en onafhankelijke onderzoeken gedaan die aantonen dat 5G 100% onschadelijk is voor de volksgezondheid.

  5G is een honderden of duizenden miljarden grote goudmijn voor de gehele industrie dat men daarom zeer zeker een verband tussen 5G en ziekmakendheid uit alle macht zal ontkennen, ook al zou uit onderzoeken anders blijken.

  Bij 5G zie eenzelfde patroon gevolgd worden als wat met Roundup gebeurde, waarbij de ziekmakendheid van het middel en het
  daarbij behorende gevaarlijke manipuleren van plantaardig (dierlijk?) DNA omwille van duizenden miljarden grote belangen altijd is blijven ontkennen. Kwaadaardig en boosaardig op de meest vijandige wijze heeft Roundup en de van hen afhankelijke industrie altijd uit alle macht geprobeerd aan te tonen dat het bestrijdingsmiddel en het manipuleren van plantaardig en dierlijk DNA geen schade brengt aan milieu en mens. Hetzelfde kwaadaardige traject gaat men nu volgen bij het implementeren van G5.

 • Axel M. schreef:

  Wat schreef ik pak weg een week geleden , Het corona virus word geactiveerd door de 5G ook omdat het geen virus is maar het een lichaams eigen immuum systeem is wat dus wordt geactiveerd door de 5G straling, omdat het lichaam werkt door en met energie , je hersenen, lichaam en alle verbindingen er tussen zijn electromachnetische verbindingen wat door 5G verstoord worden.
  Daar waar het ” corona ” als eerste opdook waren in landen, steden waar de 5G net werd uitgerold.
  Nu gebruikt de staat ” welke en waar dan ook ” het corona virus ” om tijdens het uitrollen van de 5G hun vinger naar de corona te wijzen om de illusie te wekken dat het NIETS met de 5G temaken heeft .
  De scholen zijn dicht om in alle rust het 5G systeem daar alvast te kunnen aanbrengen.

  Lees mijn +- een week oudere berichten er nog maar eens opna en je zal zien ….

  Axel M.

  • Willem schreef:

   Lijkt op het onderhoud aan de WTC gebouwen voor de demolition, arme kinderen en niemand die er iets aan kan doen want niet te bewijzen en als het te bewijzen valt is het te laat, welkom op aarde

  • anargie schreef:

   hehe EINDELIJK iemand die de werken van Rudolf Steiner en Stefan Lanka BEGRIJPT!

  • Elise schreef:

   In de ziekenhuizen enz. idem dito.
   https://www.nu.nl/eindhoven/6027452/high-tech-campus-opent-5g-hub-om-de-technologie-in-praktijk-te-brengen.amp In dit ziekenhuis(wetenschappelijk) ben ik behandeld. Kunst daar lijkt op de kunst van in het vaticaan.
   Geweldig dit systeem daar. Je kunt niet eens een afspraak maken voor het volgend jaar. Afdelingen werken niet samen, omdat het programma niet eens weet of je nieuw bent voor een afdeling. enz.
   Google bedankt nu alle publieke zorginstellingen en wetenschappers die meegewerkt hebben.
   Wij zijn dus gewoon een proefkonijn. Ik ben dus ook proefkonijn geweest.
   Oh ja, in het ed stond dat alle afspraken op de oncologie door zouden gaan. Hoorde van iemand dat zijn chemo uitgesteld is voor 2 maanden. Midden in de behandeling dus. Dat kan dus echt niet. Maar we moeten wel ons gaan bekommeren om de corona zieken/zorgpersoneel(velen hebben niks te doen, want niemand wil nog naar het ziekenhuis)
   Tuurlijk, want die brengen nu geld op.(wetenschap 5g/vaccin enz.) Niet te vergeten: de verzekeraars houden dus nu veel geld over.
   Fuck the system!

 • Né S schreef:

  Facebook, Zuckerberg, is eigenaar van Whatsapp meen ik me te herinneren sinds ‘n paar jaar, correct me If I’m wrong, dat zegt al genoeg wat betreft data verzameling. Ik heb geen Facebook, Whatsapp of wat voor ‘n social onzin media dan ook. De verborgen agenda gaat zich langzaamaan ontvouwen, total control over mankind. We zullen het zien, of niet ? Trek je eigen conclusie. Blijf gezond en sterk.

 • frans schreef:

  5g veroorzaakt geen corona.
  5g veroorzaakt grote schade aan ons immuunsysteem en daarom vatbaar voor virussen.
  5G is een gezondheids-ondermijnende golflengte.
  Nu ons immuunsysteem reeds al is verzwakt door 4G radio en radar is 5G de meest agressieve dooddoener.
  De cabal had miljarden doden op hun verlanglijstje. dat is niet gelukt. en dus hun plan mislukt.
  Er komt na deze crisis een veilige 5G op de markt of in de lucht zo je wil.

  • vladi schreef:

   niets in de lucht.geen draadloos,maar optic fiber.

   Jeromy Johnson on 5G.

   fff

  • Karel schreef:

   Onzin , als dat zo is zouden er veel meer Doden en besmettingen zijn.
   Hoe verklaar je dat er dan zoveel doden in Ecuador Te betreuren zijn? Lijkt mij niet echt een 5g land…

  • Axel M. schreef:

   Hoy Frans
   Ik denk dat je dit moet weten voordat je zegt dat 5G het corona niet aanwakkerd ; De officiele benaming van corona is multivesiclar endosome wat een lichaamseigen afweersysteem is tegen infecties en ook word geactiveerd door straling doordat de multivesiclar endosome het als een bedreiging dus als een infectie ziet . Zij hebben dit omgedoopt tot corona en er een virus van gemaakt wat het geen van beide is !

   Axel M.

 • Né S schreef:

  Facebook, Zuckerberg, heeft Whatsapp overgenomen een flinke tijd terug, correct me If I’m wrong, dus dan weet je wel genoeg over de data verzameling. Ik heb geen Facebook, Whatsapp of wat voor andere Social media onzin dan ook. De geheime agenda wordt doorgevoerd, democratie is stervende. Stay safe en sterk.

 • Bas van Stapelberg schreef:

  Niet alleen 5G sowieso de bjzarre hoeveelheid straling is slecht voor mens en dier.

 • Boon schreef:

  Ok feiten,
  5 G draait op ik meen 700 MHZ en 3.4 GHZ en 34 GHZ
  Wifi wat bijna iedereen gebruikt draait op ruim 2400MHZ dus 2,4 GHZ
  De bedoeling is dus 34 GHZ of hoger in je huis want dat werkt alleen op korte afstand.
  Pik het gewoon niet kap met die zooi, koop een telefoon met kaart.
  Vroeger hadden wij dat niet hoor, als we iemand nodig hadden gingen we naar een telefoon cel
  Blijf ook allemaal lekker zoveel mogelijk contant betalen, pik het niet
  Laat je niet opsluiten en geniet van je leven.
  Laat je vooral niet chippen en of je in laten spuiten met gif van die gifmengers.
  Kom op voor je zelf en verdedig je het is de dood of de gladiolen , dan maar dood maar neem er wel wat mee, goodluck everybody

 • André schreef:

  de goud mijn 5 G is echt wel opgedroogd hoor !!! Dat hoort bij de oude periode … ze zetten het ook hier door (Frankrijk terwijl het hele land plat ligt !!!) in”paniek” maar de “handel”is over …

 • vladi schreef:

  in Groot Brittannië slopen groepen mensen de 5G masten en verbranden deze 😉
  in Amerika heeft een telecom insider ook al 5G masten gesloopt en in de fik gezet 😉

  fff

 • Boon schreef:

  Je word behandeld zoals je wilt worden behandeld.
  Pik het gewoon NIET meer.
  Waarom zou je een leugenaar geloven?
  Time for change.

 • GeVanK schreef:

  Wat nu wel duidelijk is geworden is dat dit hele gebeuren een Covid-9/11 is…

 • oskaar schreef:

  de 5 g frequenties zijn nog niet eens verkocht door de NL overheid ,dus nog niet eens actief Het heeft er dus niets mee te maken..

  • vladi schreef:

   bedankt voor deze weldoordachte en keihard waarheid.
   u reageerd zelden,maar als u dan ook reageerd,dan krijgen we ook waar voor ons geld.
   een conclusie uit een brede research met linken/verwijzingen waarna we allen weer wat rust vinden in deze bizarre maar ook spectaculaire tijden.

   mijn dankbaarheid kent geen grenzen.

   fff

 • Axel M. schreef:

  Hij sneed het heel even in zijn gesprek aan ” de zware metalen ” wij ademen 24/7 door de chemilijnen 24 uur per dag zware matelen in !
  In deze chemilijnen zit oa. Aluminium, Strontium, rodebloodlichaampje, virussen en smart dust wat nannobots zijn die in je lichaam rampspoed kunnen/zullen veroorzakken als je je niet aan hun agenda houd.
  Even waar smart voor staat ” en dat is NIET voor slim ”
  s – silence
  m – Military
  a – application
  r – receiving
  t – tracking

  spionage apparatuur dus, ALLE smart apparatuur staan inverbinding met elkaar waardoor ze precies weten wanneer je welk onderdeel in je huis gebruikt of het nou je licht, tv koffiezetapp. of zelfs een Vibrator is, voor hoe lang je het gebruikt en waar je deze oplaat.
  Weiger ALTIJD een smart meter !!!
  Dit is nog buiten alle andere shit wat ermee kan gebeuren zoals spontaan in vlammen opgaan etc.
  Dan kom ik terug op de zware metalen, nu op het Aluminium gehalte, de veiligheidsnorm voor Aluminium in drinkwater ligt op 100 op 1 Bij vaccinaties ligt dit op 25.000 op 1 waaronder weer zoveel ziektes betrekking hebben, waaronder oa. alsheimer en autisme gepaard gaan.

  Ik kan zo nog wel even een tijd door gaan, probeer eerst dit maar eens te verwerken .
  En ajb geloof me niet DOE JE EIGEN ONDERZOEK !!!!
  En als je tot een tot een andere coclusie komt laat me het dan weten.

  Axel M.

  • Robin schreef:

   Ik heb interesse in jouw onderzoek. Ik heb geen tijd om al de lucht deeltjes te onderzoeken met een elektronen microscoop.
   Tenminste ik neem aan dat jij je eigen advies gevolgd hebt en echt zelf onderzoek hebt gedaan.
   Onderzoek betekent uiteraard niet websites waarvan de bronnen niet gecontroleerd zijn.
   Maar werkelijk al deze aannames bewezen zijn.

   • vladi schreef:

    what in the world are they spraying?
    why in the world are they spraying ?

    deze 2 docu‘s zouden uw interesse kunnen versterken.
    veel lees en kijkplezier.

    fff

   • Axel M. schreef:

    Hoi robin

    Ten eertse ben ik een gediplomeerde natuurgeneeskundige, heb dit 12 jaar gepraktiseerd. Ik weet dat dat nog niets zegt, maar ik sta incontact met oa virologen en lees alle onderzoeken op dat gebied .
    Met alle onderzoeken die ik op dat gebied maak neem ik de logische oorzaak/gevolg eruit .
    Zoals je volgens mij betaamde ga ik niet in een vliegtuig de lucht in om de kwaliteit van de lucht te onderzoeken, ik zou nog geen eens weten waar ik een vliegtuig vandaan moet halen, MAAR ik ga wel alle onderzoeken na die er in de afgelopen jaren gemaakt zijn,
    En probeer het het kaf van het koren te scheiden.
    Meer dan dat kan ik , helaas, ook niet doen.
    hoe dan ook wordt het overzicht er wel beter door.
    Ik hoop dat dat jouw vraag beantwoord?

    Axel M.

 • johan schreef:

  Wie heeft eigenlijk gevraagd om 5G? Heb je wel eens iemand horen klagen… ach en wee.. mijn leven is zinloos zonder 5G? Wie wil dit, ik niet, mijn buurman niet, mijn vrienden en familie niet.. die zijn tevreden met 4G. Waarom wordt 5G ons door de strot geduwd? WAAROM?

 • Nico schreef:

  98% van de Nederlandse huishoudens heeft internet

  In 2018 surfte 84 procent van de Nederlanders met een smartphone buiten het huis of werk op internet. Wij liepen daarmee ver voorop dan in de rest van de EU .

  In 2017 waren er wereldwijd 3,67 miljard smartphones in gebruik, dat zal nu in 2020 wel meer zijn .

  We doen er zelf allemaal aan mee. Hebben we het wel nodig vraag ik me soms af. We willen allemaal bereikbaar zijn en volgen wat er in de wereld gebeurd op social media e.d. Vroeger had ik ook geen mobiele telefoon de wereld zag er dan ook heel anders uit zonder. We zijn er allemaal in mee gegaan en zie wat er nu gebeurd. Denk erover na of je zonder je Smartphone kan leven .

 • Elise schreef:

  Dus 5g verspreidt zich via 5g. Zo lees ik de titel.

 • Elise schreef:

  De cirkel/corona/technologie werking is rond. Bekijk logo’s aankomende evenementen/tv enz. Meeste zijn cirkelvormig. 1 wereld.

 • Axel M. schreef:

  multivesiclar endosome/exosome by Andrew kaufman MD.

  Ga naar de tweede clip` Physician utterly demolishes the ‘covid-19′ test’ and the very existence of the ‘virus’ ` op ;

  https://www.davidicke.com/article/567141/covid-19-5g-whats-connection-david-icke-dot-connector-videocast

  Axel M.

 • remi schreef:

  in de video sprak deze man ook over exosomen, die er toevallig precies zo uit zien, als de zogenaamde virrusen, wat gif betekent in het latijns, we worden op vele manieren vergiftigt, vandaar dat het op vele plekken in de wereld voor komt.
  een virus is een te mooi controle middel, wat nu ook nog eens veel te veel geld oplevert, deze leugen willen ze vast houden.

  er is een mooie video over verschenen, A Breakdown on Current Testing Procedures

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=2245&v=Xr8Dy5mnYx8&feature=emb_logo

  hier wordt duidelijk dat de testen niks voorstellen, en dat exosomen juist het tegen over gestelde doet gif opruimen, we leven nu letterlijk in een omgekeerde wereld, 1 grote leugen, zoals david icke ook zo mooi zegt.

  je gaat straks gewoon gechipt worden, een syntetische dna veranderende spuit krijgen, 5g en 6g is er ook niet voor jouw.
  maar voor het controle grid, naar een nog triestere gevangenis planeet, ontkend door cognitieve dissonantie effecten.
  en als mensen denken dat het onschadelijke technologie is, dat het leger het ook inzet als een wapen, zegt dat je niks?

  cognitieve dissonatie liefde gaat ons niet redden, we zullen moeten opkomen voor onze vrijheid, des noods meedogeloos.
  ik heb er geen problemen mee, me op te offeren voor de vrijheid van de volgende generaties, jij? of toch te laf!
  een stelletje oude veels te rijken viezerikken op de achtergrond, gaan niet bepalen, dat mijn, ons leven een hel wordt, met hun NWO nieuwe wereld orde ideeen, levend als hun vee waar ze mee kunnen doen en laten wat ze willen.

  ik hoop nog steeds dat we door middel van informatie, en kennis overdracht dit systeem kunnen verslaan, en als het leger en de politie ook kiest voor het volk en familie, ipv werken voor een verkapte nwo organisatie op de achtergrond, want de symbolen, en kleuren op jullie kleding verraden dit, dan is de macht op de achter grond gelijk uitgespeelt, en kan zonder al te veel bloed vergieten, deze wereld op een eerlijke manier gereorganiseert worden, nou we gaan het zien, er is genoeg.

 • Ron schreef:

  5G maakt misschien de mutatie van virussen mogelijk.
  Een oude chemicus zei me eens. Krijg je iets op een natuurlijke wijze niet in orde. Steek het in een microgolfoven. Is de wereld de dag van vandaag geen microgolfoven met deze straling?

 • Ron schreef:

  Nog één ding het begon met een radar. Als je de geschiedenis bekijkt maakt telkens er een technologische update ontwikkeling het klimaat een temperatuur sprongetje. Is dit toeval? Er bestaan statistieken van maar die toont men niet aan de gewone mens.

 • GeVanK schreef:

  Ik geloof nu inderdaad echt dat Covid-9/11 helemaal niet bestaat maar een reactie is van het imuunsysteem dat ze als Covid-19 hebben aangemerkt.
  David Icke legt het haarfijn uit: https://www.youtube.com/watch?v=ujqyiQO8TFc

 • x

  Check Also

  nena

  Ook bekende Duitsers doen niet meer mee. Nena: ‘Paniekzaaierij en waanzin’

  De Duitse zangeres Nena, bekend van 99 ...

  artsen

  Artsen: ‘Het is een grote leugen. Er is al vanaf dag 1 een behandeling’

  Artsen en medisch deskundigen verzamelden zich afgelopen ...

  >