Gezondheid

Pizza Hut en Taco Bell schrappen alle kunstmatige ingrediënten

Help anderen door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bij de Amerikaanse fastfoodketens Pizza Hut en Taco Bell vindt een heuse ommekeer plaats. Kunstmatige smaak- en kleurstoffen worden er geschrapt en vervangen door échte ingrediënten, zo meldt persbureau AP.

Fastfoodketens zijn op zoek naar minder afschrikwekkende ingrediënten. Als je gekruid rundvlees in je taco van Taco Bell bestelt, moet dat vlees gekruid zijn met echte zwarte peper, en dus niet met een kunstmatige zwarte pepersmaak.

Yum Brands Inc, het moederbedrijf van Taco Bell en Pizza Hut, zegt te gaan inzetten op echt eten in plaats van chemisch geprepareerd voedsel. Het is niet bekend of Kentucky Fried Chicken, dat ook eigendom is van Yum, dezelfde overstap zal maken.

Taco Bell gaat alle rare kleurstoffen uit taco’s, nacho’s, tortilla’s, sauzen en dressings halen. Vanaf dit najaar zouden de nieuwe recepten beschikbaar moeten zijn. Chemische conserveermiddelen moeten rond eind 2017 uit de producten verdwenen zijn. Bij Pizza Hut worden rond juli alle kunstmatige kleur- en conserveermiddelen geschrapt.

In april maakte fastfoodketen Chipotle nog bekend niet langer voedsel te serveren dat genetisch gemodificeerd is. Volgens de New York Times wordt Chipotle, dat Mexicaanse gerechten serveert, daarmee de eerste grote fastfoodketen in de Verenigde Staten die hiermee stopt.

“We willen de manier waarop mensen denken over fastfood veranderen,” zei directeur Steve Ells. “Dat voeding snel wordt geserveerd, betekent niet dat het moet worden gemaakt met goedkope ingrediënten en sterk bewerkt is met conserveermiddelen, vulstoffen, stabilisatoren en kunstmatige kleur- en smaakstoffen.”

[DeMorgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Frans
Frans
7 jaren geleden

nu nog stoppen met vlees eten,
Dat scheelt enorm in bij de verwoesting van oerwoud dat voor weiland wordt gebruikt.
Dat scheelt enorm bij het verbruik van drinkwater voor vee.
Dat scheelt enorm veel stront die anders in het miliue komt.
Dat scheelt enorm veel dierenleed die de dieren wordt aangedaan.

Mariatje
Mariatje
7 jaren geleden

Blijft er dan nog wat van het product over?

Lucie
Lucie
7 jaren geleden

En dat geloven we meteen?
Het gaat zo slecht met die bedrijven dat ze wel wat moeten,de burger komt graag terug,maar of ze dan ook echt beter voedsel krijgen voorgeschoteld?
Ik moet het eerst nog zien of het beter wordt.

Orlando
Orlando
7 jaren geleden

Ik ga toch liever naar een echte pizzeria of ga zelf taco’s maken

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

10
0
We lezen graag je reactie!x