Homepagina » Gezondheid » Pizza Hut en Taco Bell schrappen alle kunstmatige ingrediënten
Pizza Hut en Taco Bell schrappen alle kunstmatige ingrediënten

Pizza Hut en Taco Bell schrappen alle kunstmatige ingrediënten

Bij de Amerikaanse fastfoodketens Pizza Hut en Taco Bell vindt een heuse ommekeer plaats. Kunstmatige smaak- en kleurstoffen worden er geschrapt en vervangen door échte ingrediënten, zo meldt persbureau AP.

Fastfoodketens zijn op zoek naar minder afschrikwekkende ingrediënten. Als je gekruid rundvlees in je taco van Taco Bell bestelt, moet dat vlees gekruid zijn met echte zwarte peper, en dus niet met een kunstmatige zwarte pepersmaak.

Yum Brands Inc, het moederbedrijf van Taco Bell en Pizza Hut, zegt te gaan inzetten op echt eten in plaats van chemisch geprepareerd voedsel. Het is niet bekend of Kentucky Fried Chicken, dat ook eigendom is van Yum, dezelfde overstap zal maken.

Taco Bell gaat alle rare kleurstoffen uit taco’s, nacho’s, tortilla’s, sauzen en dressings halen. Vanaf dit najaar zouden de nieuwe recepten beschikbaar moeten zijn. Chemische conserveermiddelen moeten rond eind 2017 uit de producten verdwenen zijn. Bij Pizza Hut worden rond juli alle kunstmatige kleur- en conserveermiddelen geschrapt.

In april maakte fastfoodketen Chipotle nog bekend niet langer voedsel te serveren dat genetisch gemodificeerd is. Volgens de New York Times wordt Chipotle, dat Mexicaanse gerechten serveert, daarmee de eerste grote fastfoodketen in de Verenigde Staten die hiermee stopt.

“We willen de manier waarop mensen denken over fastfood veranderen,” zei directeur Steve Ells. “Dat voeding snel wordt geserveerd, betekent niet dat het moet worden gemaakt met goedkope ingrediënten en sterk bewerkt is met conserveermiddelen, vulstoffen, stabilisatoren en kunstmatige kleur- en smaakstoffen.”

[DeMorgen]


Vind je deze informatie goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. nu nog stoppen met vlees eten,
  Dat scheelt enorm in bij de verwoesting van oerwoud dat voor weiland wordt gebruikt.
  Dat scheelt enorm bij het verbruik van drinkwater voor vee.
  Dat scheelt enorm veel stront die anders in het miliue komt.
  Dat scheelt enorm veel dierenleed die de dieren wordt aangedaan.

  8 likes
  • Of stoppen met eten van soja, want juist daar worden oerwoudbossen voor gekapt.

   6 likes
  • Eet vlees met mate en dieren die een goed, mooi en lang leven hebben gehad, als iedereen zou stoppen met vlees eten dan houden we weinig dieren over op de wereld (commercieel niet meer aantrekkelijk). Als we ze een goed leven geven, lekker buiten, lang leven, goed eten, dan hebben we er beide plezier van.

   0 likes
 2. ….En dan natuurlijk vooral stoppen met Genetisch gemanipuleerde troep toe te voegen! Of mogen ze dat niet van Monsanto en krijgen de bazen eventueel van achteren stiekem een nekschot als ze GM producten weigeren te gebruiken? Overigens, waarom heeft de mainstream media geen aandacht besteed aan de wereldwijde protesten tegen Monsanto van afgelopen weekend? De mainstream is nog corrupter dan we al dachten?

  5 likes
 3. Blijft er dan nog wat van het product over?

  3 likes
 4. de kaas van een pizzahutpizza wordt dik gemaakt met hetzelfde schuim als waar boilers mee worden geisoleerd

  3 likes
 5. En dat geloven we meteen?
  Het gaat zo slecht met die bedrijven dat ze wel wat moeten,de burger komt graag terug,maar of ze dan ook echt beter voedsel krijgen voorgeschoteld?
  Ik moet het eerst nog zien of het beter wordt.

  2 likes
 6. Ik ga toch liever naar een echte pizzeria of ga zelf taco’s maken

  2 likes
 7. 2017, kun je nagaan hoeveel stock ze nog eerst kwijt moeten en hoe lang dat mee gaat met de bewerking die er op losgelaten is.

  1 likes
 8. Goed nieuws. Ook al is het waarschijnlijk vooral door concurrentie ingegeven langzaamaan lijkt het bewustzijn toch door te dringen.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Broccoli blijkt extreem effectief te zijn tegen deze vorm van kanker

Broccoli blijkt extreem effectief te zijn tegen deze vorm van kanker

Broccoli beschermt tegen verschillende kankersoorten, waaronder borst-, ...

Het is voorbij voor Monsanto. Wordt Dewayne Johnson de David die Goliath velt?

Het is voorbij voor Monsanto. Wordt Dewayne Johnson de David die Goliath velt?

Dewayne Johnson zou weleens de David kunnen ...