Wetenschap

Wetenschappers bestuderen het geheugen van water

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Recentelijk bleek uit onderzoek van de Universiteit van Stuttgart dat water een geheugen heeft.

Heeft water daadwerkelijk een geheugen? Kan water een ‘afdruk’ van energieën vasthouden waar het aan is blootgesteld?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Deze theorie werd in 1988 voor het eerst geopperd in het toonaangevende blad Nature door de Franse immunoloog Dr. Jacques Beneveniste om te verklaren hoe homeopathie werkt.

Homeopathie

Hij werd in dat jaar wereldwijd bekend toen hij zei wetenschappelijk bewijs te hebben gevonden voor de werking van homeopathie. In het bijzonder stelde hij dat hij door middel van een homeopathische oplossing van antistoffen witte bloedcellen kon activeren via een mechanisme dat hij het geheugen van water noemde.

Hoewel zijn oorspronkelijke artikel nooit is herroepen, doorstond de bewering van Beneveniste echter geen herhalingsonderzoeken.

In onderstaand videofragment van natuurzender Oasis HD zijn enkele fascinerende experimenten met het ‘geheugen van water’ te zien.

Wat als Beneveniste gelijk had? Meer dan 70 procent van onze planeet is bedekt met water. Het menselijk lichaam bestaat voor tenminste 60 procent uit water; het brein voor 70 procent en de longen voor bijna 90 procent.

Onze energieën worden mogelijk door middel van de afdruk van deze magische substantie vanuit ons brein en ons lichaam overgedragen aan andere levende wezens. De oceanen, rivieren en de regen transporteren op deze manier allerlei informatie over de wereld.

Emoto

Niet alleen in Europa wordt onderzoek gedaan naar het geheugen van water. De Japanse onderzoeker Masaru Emoto is vooral bekend door het onderzoek naar het geheugeneffect van water en de energetische eigenschappen ervan.

Emoto laat door middel van speciale technieken foto’s maken van ijskristallen. Hij maakt gebruik van water dat uit verschillende bronnen komt en dat aan verschillende omstandigheden wordt blootgesteld, zoals geluiden of beelden.

Hij concludeert uit deze foto’s dat de externe effecten invloed hebben op de energetische structuur van water en zorgen voor het helende effect dat water heeft op de mens.

Gerelateerd:

 

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Als het mensenlichaam uit 75% water bestaat en de hersenen uit 80% is het water in de hersenen de opslag van herinneringen etc.Het zenuwstelsel( Zenuwdraden)zorgen, dat u erbij kunt komen.

eensteen
eensteen
11 jaren geleden

water heeft wel degelijk geheugen elk kwartaal halen ze geld van m,n rekening.

pietpepper
pietpepper
11 jaren geleden

Hoe komt het dat het op het internet al jaren wordt verkondigd dat water aantoonbaar geheugen eigenschappen heeft en dat de universiteit daar nu pas mee komt.

Nico
Nico
11 jaren geleden

Zou een stuk sterker artikel zijn geworden als je links naar de aangehaalde onderzoeken had geplaatst.
Misschien verstandig om dat alsnog te doen?

Back to top button
38
0
We lezen graag je reactie!x