Homepagina » Wetenschap » Wetenschappers bestuderen het geheugen van water
Wetenschappers bestuderen het geheugen van water

Wetenschappers bestuderen het geheugen van water

Recentelijk bleek uit onderzoek van de Universiteit van Stuttgart dat water een geheugen heeft.

Heeft water daadwerkelijk een geheugen? Kan water een ‘afdruk’ van energieën vasthouden waar het aan is blootgesteld?

Deze theorie werd in 1988 voor het eerst geopperd in het toonaangevende blad Nature door de Franse immunoloog Dr. Jacques Beneveniste om te verklaren hoe homeopathie werkt.

Homeopathie

Hij werd in dat jaar wereldwijd bekend toen hij zei wetenschappelijk bewijs te hebben gevonden voor de werking van homeopathie. In het bijzonder stelde hij dat hij door middel van een homeopathische oplossing van antistoffen witte bloedcellen kon activeren via een mechanisme dat hij het geheugen van water noemde.

Hoewel zijn oorspronkelijke artikel nooit is herroepen, doorstond de bewering van Beneveniste echter geen herhalingsonderzoeken.

In onderstaand videofragment van natuurzender Oasis HD zijn enkele fascinerende experimenten met het ‘geheugen van water’ te zien.

Wat als Beneveniste gelijk had? Meer dan 70 procent van onze planeet is bedekt met water. Het menselijk lichaam bestaat voor tenminste 60 procent uit water; het brein voor 70 procent en de longen voor bijna 90 procent.

Onze energieën worden mogelijk door middel van de afdruk van deze magische substantie vanuit ons brein en ons lichaam overgedragen aan andere levende wezens. De oceanen, rivieren en de regen transporteren op deze manier allerlei informatie over de wereld.

Emoto

Niet alleen in Europa wordt onderzoek gedaan naar het geheugen van water. De Japanse onderzoeker Masaru Emoto is vooral bekend door het onderzoek naar het geheugeneffect van water en de energetische eigenschappen ervan.

Emoto laat door middel van speciale technieken foto’s maken van ijskristallen. Hij maakt gebruik van water dat uit verschillende bronnen komt en dat aan verschillende omstandigheden wordt blootgesteld, zoals geluiden of beelden.

Hij concludeert uit deze foto’s dat de externe effecten invloed hebben op de energetische structuur van water en zorgen voor het helende effect dat water heeft op de mens.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
8 jaren geleden

Als het mensenlichaam uit 75% water bestaat en de hersenen uit 80% is het water in de hersenen de opslag van herinneringen etc.Het zenuwstelsel( Zenuwdraden)zorgen, dat u erbij kunt komen.

eensteen
eensteen
8 jaren geleden

water heeft wel degelijk geheugen elk kwartaal halen ze geld van m,n rekening.

pietpepper
pietpepper
8 jaren geleden

Hoe komt het dat het op het internet al jaren wordt verkondigd dat water aantoonbaar geheugen eigenschappen heeft en dat de universiteit daar nu pas mee komt.

Nico
Nico
8 jaren geleden

Zou een stuk sterker artikel zijn geworden als je links naar de aangehaalde onderzoeken had geplaatst.
Misschien verstandig om dat alsnog te doen?

x

Check Also

radioloog

Deze radioloog zegt dat de vaccins voor meer coronavarianten zorgen

In zuidelijk Afrika is een nieuwe variant ...

grapperhaus

Grapperhaus dreigt met nieuwe avondklok als mensen niet naar kabinet luisteren: ‘Totaal absurd en ongepast’

Om het coronavirus in te dammen kan ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

38
0
We lezen graag je reactie!x