Gezondheid

Kinkhoest piekt, maar vaccin faalt

Help ons door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

“Kinkhoest piekt, vaccin faalt,” kopte de Belgische krant De Morgen maandag. Waarna doodleuk een pleidooi volgt voor méér vaccinatie tegen kinkhoest. De geciteerde professor raadt met name aan om sterker in te zetten op wat vaak ‘cocoonvaccinatie’ wordt genoemd: de omgeving van pasgeboren baby’s inenten om ze te beschermen.

Onderzoekers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) ontdekten dat het huidige vaccin tegen kinkhoest niet goed werkt. De afgelopen jaren kampen tieners en volwassenen in Nederland steeds vaker met de kinkhoest.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Kinkhoestvaccin draagt bij aan piek

De stijging van het aantal kinkhoestgevallen komt onder meer doordat ‘de stammen van de bacterie zich aanpassen om het vaccin te slim af te zijn’. Dat zien we bij meer infectieziekten gebeuren: het vaccin bevat een bepaalde stam (of enkele stammen), waarna andere stammen hun plaats innemen en de ziekte blijft opduiken, ook bij volledig gevaccineerde groepen.

In het tijdschrift PNAS verscheen in 2010 een studie waarin wordt uitgelegd dat de variant ‘bordetella parapertussis’ het werk langzaam overneemt van de oorspronkelijke stam ‘bordetella pertussis’ als gevolg van het huidige kinkhoestvaccin.

Omgeving vaccineren beschermt baby niet

Sinds enige tijd wordt ‘cocoonvaccinatie’ aanbevolen door onze overheden. Ent de omgeving van een pasgeboren baby in om deze te beschermen zolang hij zelf niet gevaccineerd is. Er zijn tal van studies die bewijzen dat cocoonvaccinatie amper werkt. Een baby kan altijd nog geïnfecteerd raken, zo blijkt uit een recente studie in het tijdschrift PNAS.

Vaccinatiepolitiek maakte jongste baby’s kwetsbaarder

Voordat we massaal gingen vaccineren, kreeg een groot deel van de bevolking bekende kinderziektes als mazelen, kinkhoest of rode hond. Daarna was je daar meestal levenslang tegen beschermd, in tegenstelling tot de bescherming die vaccins bieden.

Jonge moeders gaven hun pasgeboren baby’s nog enkele maanden immuniteit tegen deze ziektes mee. Sinds we bijna allemaal tegen veel van deze ziektes worden ingeënt, valt deze initiële bescherming voor pasgeborenen weg. Die kan niet worden vervangen door vaccinaties, zo valt te lezen in een artikel dat onlangs verscheen in The Journal of Infectious Diseases.

Ruim 15 jaar geleden besloot Door Frankema haar kinderen niet te laten vaccineren. Die beslissing stuitte op een muur van onbegrip en vooroordeel. Vaccins zijn er toch om kinderen te beschermen? Frankema schreef het boek Vaccin vrij! waarin ze stelt dat vaccins giftige ingrediënten bevatten, dat er nauwelijks onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek is naar ongewenste reacties op vaccins en dat vrijwel al het beschikbare onderzoek is gefinancierd door de farmaceutische industrie.

Ze zette de resultaten van haar onderzoek op www.vaccinvrij.nl, wat leidde tot een lawine aan reacties. Vaccinatieschade bleek een veel voorkomend probleem. Ze werd een spreekbuis van een grote groep ouders, artsen en deskundigen.

[Newsmonkey]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
anoniem
anoniem
9 jaren geleden

http://www.bioautismo.cl/
Tegen kinderverlamming, tetanus en (LIER – Korte tijd nadat ze kon stappen verloor Audrey uit Lier haar handjes en voetjes door een bloedvergiftiging.) bloedvergiftiging word ik liever toch ingeënt.

Maar ja, tevéél inentingen zullen ook niet goed zijn. Net zoals met een computer, teveel antivirus software en alles klapt dicht.

exegese
exegese
9 jaren geleden

Laat de vaccinatie-maffia zichzelf maar inspuiten met die troep.

Arnout
Arnout
9 jaren geleden

Was ook al een kinkhoestgeval bij mn zoon in de klas. Blijkbaar muteert dat kreng omdat hij de kans krijgt zich voort te planten.

Zag er laatst een strip over voorbij komen http://topaz-luckdragon.tumblr.com/post/106325059506

Grappig dat de antivaccinatie zich dus stiekem lieten leiden door geld. Misschien is exegese ook wel een procentje van de winstmarge beloofd? 😉
(nee exegese die laatste zin is een grapje, al weten we het natuurlijk nooit zeker)

exegese
exegese
9 jaren geleden

Nee @Arnout, we weten maar één ding heel zeker en dat is dat vaccinaties meer kwaad doen dan goed.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x