Archeologie

“Geheime kamer in tombe Toetanchamon zal dé ontdekking van de 21e eeuw zijn”

Help door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Egyptische minister van Toerisme Hisham Zaazou noemt de mogelijke ontdekking van een geheime kamer in het graf van Toetanchamon ‘dé ontdekking van de 21e eeuw’.

Afgelopen jaar onthulden archeologen dat ze er voor 90 procent zeker van zijn dat er een verborgen kamer zou zijn in de graftombe. Sindsdien is er een zoektocht aan de gang naar de geheime ruimte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

En zodra de kamer daadwerkelijk ontdekt wordt, zal de ontdekking voor een Big Bang zorgen, aldus Zaazou. “Het zal dé ontdekking zijn van de 21e eeuw.”

Radarscans

Volgens een aantal archeologen ligt Nefertiti, de stiefmoeder van Toetanchamon, in de verborgen kamer. Zaazou tegenover de Spaanse krant ABC: “We weten niet of het Nefertiti is of een andere vrouw, maar wel is bewezen dat de kamer vol ligt met schatten.”

Op 2 april worden er een aantal radarscans gemaakt van de tombe. Na afloop zal er een persconferentie worden gehouden over de resultaten van de scans.

Verborgen deur

Eerdere scans hebben aangetoond dat de tombe van Toetanchamon ongewone lijnen en abnormaliteiten bevat, die wijzen op een verborgen deur achter een muur. Sommige voorwerpen in de tombe van de jonge farao waren oorspronkelijk gemaakt voor Nefertiti.

Sinds de afzetting van de Egyptische oud-president Hosni Moebarak in 2011 heeft de toerismesector in het Afrikaanse land het zwaar, zo zeggen archeologen. Door de politieke instabiliteit in Egypte is het aantal toeristen teruggelopen. Men hoopt dat de ontdekking van de verborgen ruimte ervoor gaat zorgen dat toeristen weer massaal naar Egypte komen.

[Nieuwsblad]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Het bestaan van een wereldleraar en E.T.’s zijn dezen niet de ontdekkingen van de 21e eeuw?

Axmann
Axmann
8 jaren geleden

Dé ontdekking van de 21ste eeuw??? Da’s nogal prematuur, want de 21ste eeuw is pas aan zijn 16e jaar bezig.

Axmann
Axmann
8 jaren geleden

De ontdekking van buitenaards intelligent leven op een andere planeet zou pas dé ontdekking kunnen zijn van de 21ste eeuw.
Tevens zou de ontdekking van een eenvoudig en goedkoop middel om kaalhoofdigen hun vroegere haardos terug te geven, dé ontdekking van de 21ste eeuw kunnen zijn.
En dan nog…. we zitten pas in 2016, terwijl de 21ste eeuw tot 2099 duurt.

Axmann
Axmann
8 jaren geleden

Sorry, tot en met 31 december 2099.

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x