Archeologie

“Geheime kamer in tombe Toetanchamon zal dé ontdekking van de 21e eeuw zijn”

Help door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Egyptische minister van Toerisme Hisham Zaazou noemt de mogelijke ontdekking van een geheime kamer in het graf van Toetanchamon ‘dé ontdekking van de 21e eeuw’.

Afgelopen jaar onthulden archeologen dat ze er voor 90 procent zeker van zijn dat er een verborgen kamer zou zijn in de graftombe. Sindsdien is er een zoektocht aan de gang naar de geheime ruimte.

En zodra de kamer daadwerkelijk ontdekt wordt, zal de ontdekking voor een Big Bang zorgen, aldus Zaazou. “Het zal dé ontdekking zijn van de 21e eeuw.”

Radarscans

Volgens een aantal archeologen ligt Nefertiti, de stiefmoeder van Toetanchamon, in de verborgen kamer. Zaazou tegenover de Spaanse krant ABC: “We weten niet of het Nefertiti is of een andere vrouw, maar wel is bewezen dat de kamer vol ligt met schatten.”

Op 2 april worden er een aantal radarscans gemaakt van de tombe. Na afloop zal er een persconferentie worden gehouden over de resultaten van de scans.

Verborgen deur

Eerdere scans hebben aangetoond dat de tombe van Toetanchamon ongewone lijnen en abnormaliteiten bevat, die wijzen op een verborgen deur achter een muur. Sommige voorwerpen in de tombe van de jonge farao waren oorspronkelijk gemaakt voor Nefertiti.

Sinds de afzetting van de Egyptische oud-president Hosni Moebarak in 2011 heeft de toerismesector in het Afrikaanse land het zwaar, zo zeggen archeologen. Door de politieke instabiliteit in Egypte is het aantal toeristen teruggelopen. Men hoopt dat de ontdekking van de verborgen ruimte ervoor gaat zorgen dat toeristen weer massaal naar Egypte komen.

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
6 jaren geleden

Het bestaan van een wereldleraar en E.T.’s zijn dezen niet de ontdekkingen van de 21e eeuw?

Axmann
Axmann
6 jaren geleden

Dé ontdekking van de 21ste eeuw??? Da’s nogal prematuur, want de 21ste eeuw is pas aan zijn 16e jaar bezig.

Axmann
Axmann
6 jaren geleden

De ontdekking van buitenaards intelligent leven op een andere planeet zou pas dé ontdekking kunnen zijn van de 21ste eeuw.
Tevens zou de ontdekking van een eenvoudig en goedkoop middel om kaalhoofdigen hun vroegere haardos terug te geven, dé ontdekking van de 21ste eeuw kunnen zijn.
En dan nog…. we zitten pas in 2016, terwijl de 21ste eeuw tot 2099 duurt.

Axmann
Axmann
6 jaren geleden

Sorry, tot en met 31 december 2099.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

20
0
We lezen graag je reactie!x