Homepagina » Archeologie » “Geheime kamer in tombe Toetanchamon zal dé ontdekking van de 21e eeuw zijn”
"Geheime kamer in tombe Toetanchamon zal dé ontdekking van de 21e eeuw zijn"

“Geheime kamer in tombe Toetanchamon zal dé ontdekking van de 21e eeuw zijn”

De Egyptische minister van Toerisme Hisham Zaazou noemt de mogelijke ontdekking van een geheime kamer in het graf van Toetanchamon ‘dé ontdekking van de 21e eeuw’.

Afgelopen jaar onthulden archeologen dat ze er voor 90 procent zeker van zijn dat er een verborgen kamer zou zijn in de graftombe. Sindsdien is er een zoektocht aan de gang naar de geheime ruimte.

En zodra de kamer daadwerkelijk ontdekt wordt, zal de ontdekking voor een Big Bang zorgen, aldus Zaazou. “Het zal dé ontdekking zijn van de 21e eeuw.”

Radarscans

Volgens een aantal archeologen ligt Nefertiti, de stiefmoeder van Toetanchamon, in de verborgen kamer. Zaazou tegenover de Spaanse krant ABC: “We weten niet of het Nefertiti is of een andere vrouw, maar wel is bewezen dat de kamer vol ligt met schatten.”

Op 2 april worden er een aantal radarscans gemaakt van de tombe. Na afloop zal er een persconferentie worden gehouden over de resultaten van de scans.

Verborgen deur

Eerdere scans hebben aangetoond dat de tombe van Toetanchamon ongewone lijnen en abnormaliteiten bevat, die wijzen op een verborgen deur achter een muur. Sommige voorwerpen in de tombe van de jonge farao waren oorspronkelijk gemaakt voor Nefertiti.

Sinds de afzetting van de Egyptische oud-president Hosni Moebarak in 2011 heeft de toerismesector in het Afrikaanse land het zwaar, zo zeggen archeologen. Door de politieke instabiliteit in Egypte is het aantal toeristen teruggelopen. Men hoopt dat de ontdekking van de verborgen ruimte ervoor gaat zorgen dat toeristen weer massaal naar Egypte komen.

[Nieuwsblad]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Kalki schreef:

  Het bestaan van een wereldleraar en E.T.’s zijn dezen niet de ontdekkingen van de 21e eeuw?

  10 likes
 • janssen schreef:

  Het teruglopen van het aantal toeristen is niet veroorzaakt door de politiek maar door de aanslagen op toeristen door moslims !!

  11 likes
  • Klaasen schreef:

   msm word voor ten minste 90% gecontroleerd door 1 en de zelfde geloofsvorm die blank en racistisch is, logisch dat alles zogenaamd door de moslim gedaan word. Zolang te weinig mensen van o.a. operatie paperclip weten, zullen ze niet door hebben dat de zogenaamde complete westerse wereld iedere dag Nazi propaganda en indoctrinatie ondergaat. 9 van de 10 zogenaamde aanslagen zijn False Flag attacks om het draaiboek te dienen.

   3 likes
 • Anne schreef:

  De Wereldleraar werkt samen met de ruimtebroeders (zoals ze liever genoemd worden), en de andere Meesters.
  Ook ik ben van mening dat daar wel eens iets kan worden gevonden dat de samenwerking met de buitenaardsen bevestigd.

  5 likes
  • Berenbotje schreef:

   Welke Wereldleraar? Je bedoelt die ene die tot nu toe niet bij machte is een ordinaire tweestrijd in Syrie te stoppen? Of om gierige bankeigenaren wat barmhartige verstand te geven? Of om wapenontwikkelaars het verstand te geven om vredesontwikkelaars te worden? Of mag hij dat niet doen van zijn leraar?

   5 likes
   • Anne schreef:

    Is De Wereldleraar dan de schuldige van al deze oorlogen, en ander gedrag door mensen veroorzaakt? Nee dus…..en wat niet kan of mag is inbreken in de menselijke vrije wil.Velen verwachten dat De Wereldleraar en de Meesters alle onrecht zullen herstellen en de wereld zullen transformeren. Dat Zij de weg zullen wijzen, zullen leiden en inspireren, kan niet worden weerlegd. Dat Hun licht en wijsheid aan de mensheid ten dienste gesteld zullen worden, is eveneens waar. Maar het werk van transformatie moet worden ondernomen door de mensheid zelf, in blijmoedige aanvaarding van de vereiste veranderingen en opofferingen. Alleen door die bereidwillige aanvaarding kunnen de veranderingen plaatsgrijpen en de voorwaarden scheppen voor een nieuw en beter leven voor de mens. Om voor te gaan en de fundamenten te leggen voor de nieuwetijdsstructuren, verschijnen thans de getrainde architecten van de komende beschaving. Herken hen aan hun verlangen om te dienen, hun wijsheid en hun geopenbaarde liefde……

    2 likes
 • Axmann schreef:

  Dé ontdekking van de 21ste eeuw??? Da’s nogal prematuur, want de 21ste eeuw is pas aan zijn 16e jaar bezig.

  9 likes
 • Axmann schreef:

  De ontdekking van buitenaards intelligent leven op een andere planeet zou pas dé ontdekking kunnen zijn van de 21ste eeuw.
  Tevens zou de ontdekking van een eenvoudig en goedkoop middel om kaalhoofdigen hun vroegere haardos terug te geven, dé ontdekking van de 21ste eeuw kunnen zijn.
  En dan nog…. we zitten pas in 2016, terwijl de 21ste eeuw tot 2099 duurt.

  8 likes
 • Ph schreef:

  Ze zijn nu al jaren aan het roepen, we hebben een nieuwe geheime kamer gevonden…maar tot dus ver blijft het met loze woorden, geen daden.
  Ik denk dat ze weer geld nodig hebben, zoals meestal het geval is als ze maar wat zitten te roepen, zonder concrete bewijzen!!

  6 likes
 • Axmann schreef:

  Sorry, tot en met 31 december 2099.

  3 likes
  • Solaris schreef:

   Beetje flauw, maar een honderdtal loopt van 1 tot en met 100, dus ook van 2001 tot en met 2100. De volgende eeuw begint dus op 1 januari 2101 – niet op 1 januari 2100. Het getal nul bestond in eerste instantie niet en is pas later toegevoegd aan te telling.

   1 likes
 • Richard schreef:

  Die schatten zijn natuurlijk leuk voor de regering en voor de toeristen, maar als die kamer werkelijk iets waardevols bewaard zal dat natuurlijk voor ons verborgen blijven.

  4 likes
 • redice schreef:

  En wie nog altijd gelooft dat de standaard geschiedenis van Egypte zoals die ons wordt aangeleerd de echte is…think again

  3 likes
 • flash schreef:

  De naam is : Nefertete

  2 likes
 • […] Bron: “Geheime kamer in tombe Toetanchamon zal dé ontdekking van de 21e eeuw zijn” – Ni… […]

 • x

  Check Also

  kaag

  Kaag smijt midden in reces met belastinggeld om oorlogen in stand te houden. ‘Intens slecht mens’

  Afgelopen maand liet Egypte weten bereid te ...

  beschaving

  Bewijs voor mysterieuze wereldomvattende beschaving die aarde beheerste? 250+ verbluffende foto’s

  Volgens Jimmy van het populaire YouTube-kanaal Bright ...

  >