Binnenland

Lees en huiver: hoe we worden voorgelogen door de media in Nederland – ‘big time broodje aap uit de kindergarten’

Help mee door deze informatie met kennissen op je social media te delen!

Investico, een platform voor ‘grondig en structureel journalistiek onderzoek’, bericht dat een Tsjechisch ‘desinformatie-netwerk met Russische inmenging’ werd opgericht in Nederland.

Voice of Europe is volgens het platform een Russische ‘desinformatie-outlet’ die fungeerde als doorgeefluik voor financiële transacties tussen het Kremlin en Nederlandse politici.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Volgens Investico is het netwerk opgericht door onder meer vastgoedondernemer Erik de Vlieger en verkocht aan ‘een Tsjechische partij’.

Bizar in het kwadraat

Eergister beweerde de Tsjechische inlichtingendienst dat de website het eigendom is van een vertrouweling van Poetin en dat via het netwerk honderdduizenden euro’s aan politici zijn gegeven in ruil voor standpunten tegen Oekraïne en de EU.

Het blijken allemaal loze beweringen. De Vlieger zegt in een reactie dat we worden voorgelogen door de media in Nederland. “Ik heb de site niet opgericht,” schrijft hij. “Russische inmenging? Nooit een Rus gesproken of poen ontvangen (big time broodje aap uit de kindergarten).”

Het platform dat pretendeert ‘grondig en structureel onderzoek’ te verrichten, heeft De Vlieger niet benaderd. “Nog nooit gesproken met Investico (wie zijn dat?). Zeggen onafhankelijk te zijn.”

Op1 en Nieuwsuur namen het klakkeloos over en hebben De Vlieger ook niets gevraagd. “Komisch, triest en onthutsend,” aldus De Vlieger. “Bizar in het kwadraat. Gekkenhuis is het.”

Huiveringwekkend

De ondernemer vraagt hoe het journalistiek in godsnaam mogelijk is dat Op1 en Nieuwsuur hem niet om commentaar hebben gevraagd. “Huiveringwekkend.”

Ook NRC tikte het braaf over. ‘Destijds was Voice of Europe in Nederlandse handen. Eén van de initiatiefnemers was Erik de Vlieger’, schrijft NRC-journalist Wilmer Heck, die zich onlangs nog vergaloppeerde met een hit piece over Eva Vlaardingerbroek.

De krant beweert dat De Vlieger nadere vragen over zijn rol destijds bij Voice of Europe of zijn relatie met Baudet ‘niet wil beantwoorden’.

De Vlieger deelt op X zijn correspondentie met Heck. “Waarom lieg je? Je hebt niets over Baudet gevraagd. Waarom verzin je dat?” vraagt hij aan de journalist. Heck: “Dit gaf geen ruimte voor verdere vragen toch?”

Dat heet een ‘leugen’

“Nee, je liegt. Dat vind ik erg kwalijk,” vervolgt De Vlieger. Heck: “Ik lieg niet. Ik schrijf dat je niet open stond voor verdere vragen en dat klopt. Dus ook niet over Baudet.”

“Je liegt want je schrijft dat ik niet wil antwoorden over de relatie met Baudet. Dat heb je mij niet gevraagd, maar je schrijft dat wel op. Dat heet een ‘leugen’, Wilmer,” benadrukt De Vlieger.

Journalist Zamire Willems zegt tegen Heck: “Wow! Ronduit beschamend en journalist-onwaardig! Dit soort verdraaiingen en verzinsels is precies waarom het vertrouwen in de journalistiek daalt. Dit vraagt om een rectificatie!”

Gecoördineerde lastercampagne

NRC vroeg ook Europarlementariër Marcel de Graaff, die vorig jaar door Voice of Europe werd geïnterviewd, om een reactie. Hij verwees naar zijn antwoord op de vraag van een journalist van het ANP of hij betalingen heeft ontvangen voor zijn bijdragen aan Voice of Europe.

“Het is een verhaal dat door de VVD uit de dikke duim gezogen is, omdat ze onvoorwaardelijk geloven in de leugens die vanuit de VS over het conflict in Oekraïne worden verspreid. Wij willen vrede en om die boodschap uit te dragen, hebben wij geen betalingen nodig!” zegt De Graaff op X.

De gecoördineerde lastercampagne tegen leden van de oppositie in de EU door onbetrouwbare politici en geheime diensten sterkt de Europarlementariër meer dan ooit in zijn politieke gedrevenheid, die gericht is tegen onder meer de totalitaire overheersing van Europa, de globalistische elite, woke en pedo’s, massa-immigratie en de Nieuwe Wereldorde, en voor vrede, familie, gezin, contant geld, en privacy en veiligheid.

“Hoe wilder de doodscultus om zich heen slaat, hoe dichter bij de overwinning we komen,” aldus De Graaff.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 189 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

79 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Fr4nk
Fr4nk
1 maand geleden

En de linkse deugmens neemt het natuurlijk voor zoete koek…………

yvja
yvja
1 maand geleden

Belachelijk en niet anders!

charlie
charlie
1 maand geleden

de leugen regeert en is afkomstig van satan en de bijbelse waarheid is niet welkom in deze wereld

ralf
ralf
1 maand geleden

is dit het dan, het aangekondigde offensief van het tuig om de waarheid te onderdrukken?
zwak en kansloos.
gaan we gewoon weer verder met de ontmanteling van de leugens en de oplichting.

Back to top button
79
0
We lezen graag je reactie!x