Buitenland

Brein achter Obamacare: “Zorgwet aangenomen dankzij domme Amerikaanse kiezer”

Help anderen door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De waarheid over de verplichte zorgverzekering Obamacare is eindelijk boven tafel. De opstellers van het wetsvoorstel hebben het Congressional Budget Office, een bureau van het Amerikaanse Congres dat belast is met economische en budgettaire zaken, bewust misleid door de indruk te wekken dat Obamacare geen belasting was. De bedenkers van de wet vertrouwden ook op ‘de domheid van de Amerikaanse kiezer’.

Dat zijn de woorden van Jonathan Gruber, een hoogleraar economie aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) die 400.000 dollar kreeg van de regering Obama omdat hij het wetsvoorstel door het Congres had geloodsd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In onderstaande video legt Gruber uit hoe het volk en de politici zijn misleid.

De oorspronkelijke beelden van de Universiteit van Pennsylvania zijn van YouTube gehaald, wat ook de Amerikaanse beleidsanalist Phil Kerpen is opgevallen:

In 2012, toen bekend werd dat de wet was aangenomen dankzij Gruber, merkte The New York Times op dat Gruber ook het brein was achter Romneycare op het moment dat Mitt Romney gouverneur was van Massachusetts.

Romney was trots op Romneycare tot president Obama met min of meer hetzelfde idee kwam. Romney ging vervolgens de strijd aan met zijn eigen creatie.

Als de CBO het wetsvoorstel had aangemerkt als belasting, zou het van tafel zijn geveegd. Als je expliciet aangeeft dat gezonde mensen moeten gaan betalen en zieke mensen geld krijgen, wordt de wet niet aangenomen, aldus Gruber, toevoegende dat een gebrek aan transparantie een enorm politiek voordeel is. En de ‘domheid van de Amerikaanse kiezer’ was van doorslaggevende waarde.

Het gevolg is dat de Amerikanen vastzitten in een systeem dat ontworpen is door Gruber. Het werd eerst geïmplementeerd door Romney en vervolgens door president Obama.

[TheBlaze]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sunshine
Sunshine
9 jaren geleden

Niets anders dan de verplichte zorgverzekering hier.
What else is new?

Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Dit zegt dus iets over de Amerikanen. Ieder volk krijgt de regering die het verdient.
Wij worden ook gemangeld, en vooralsnog zijn we niet in beweging te krijgen om er dan ook maar IETS tegen te ondernemen. Resultaat met diezelfde domheid stemmen wij , als goed stemvee betaamd, die zelfde nitwits weer in de politiek en verandert er dus nog steeds niks ; dus… wie de schoen past ……..etc.

Catharina
Catharina
9 jaren geleden

Men zou overal ter wereld eens goed wakker moeten worden.
Het is Overal hetzelfde. Mijn wens is dat de wereld bevolking eens door krijgt dat we allemaal 1 zijn en onze regeringen dat juist Niet willen. Ze willen ons verdelen in groepen en landen juist omdat t dan makkelijker is om ons in de dwangbuizen te houden.
k’ Ben blij dat wij hier in dit huishouden tenminste niet verblind worden door ‘Baampie’ zn ‘charmes’ en hebben ook zeker niet op hem gestemt..puh! lol

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x