Homepagina » Buitenland » Brein achter Obamacare: “Zorgwet aangenomen dankzij domme Amerikaanse kiezer”
Brein achter Obamacare: "Zorgwet aangenomen dankzij domme Amerikaanse kiezer"

Brein achter Obamacare: “Zorgwet aangenomen dankzij domme Amerikaanse kiezer”

De waarheid over de verplichte zorgverzekering Obamacare is eindelijk boven tafel. De opstellers van het wetsvoorstel hebben het Congressional Budget Office, een bureau van het Amerikaanse Congres dat belast is met economische en budgettaire zaken, bewust misleid door de indruk te wekken dat Obamacare geen belasting was. De bedenkers van de wet vertrouwden ook op ‘de domheid van de Amerikaanse kiezer’.

Dat zijn de woorden van Jonathan Gruber, een hoogleraar economie aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) die 400.000 dollar kreeg van de regering Obama omdat hij het wetsvoorstel door het Congres had geloodsd.

In onderstaande video legt Gruber uit hoe het volk en de politici zijn misleid.

De oorspronkelijke beelden van de Universiteit van Pennsylvania zijn van YouTube gehaald, wat ook de Amerikaanse beleidsanalist Phil Kerpen is opgevallen:

In 2012, toen bekend werd dat de wet was aangenomen dankzij Gruber, merkte The New York Times op dat Gruber ook het brein was achter Romneycare op het moment dat Mitt Romney gouverneur was van Massachusetts.

Romney was trots op Romneycare tot president Obama met min of meer hetzelfde idee kwam. Romney ging vervolgens de strijd aan met zijn eigen creatie.

Als de CBO het wetsvoorstel had aangemerkt als belasting, zou het van tafel zijn geveegd. Als je expliciet aangeeft dat gezonde mensen moeten gaan betalen en zieke mensen geld krijgen, wordt de wet niet aangenomen, aldus Gruber, toevoegende dat een gebrek aan transparantie een enorm politiek voordeel is. En de ‘domheid van de Amerikaanse kiezer’ was van doorslaggevende waarde.

Het gevolg is dat de Amerikanen vastzitten in een systeem dat ontworpen is door Gruber. Het werd eerst geïmplementeerd door Romney en vervolgens door president Obama.

[TheBlaze]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sunshine
Sunshine
6 jaren geleden

Niets anders dan de verplichte zorgverzekering hier.
What else is new?

Huisheks
Huisheks
6 jaren geleden

Dit zegt dus iets over de Amerikanen. Ieder volk krijgt de regering die het verdient.
Wij worden ook gemangeld, en vooralsnog zijn we niet in beweging te krijgen om er dan ook maar IETS tegen te ondernemen. Resultaat met diezelfde domheid stemmen wij , als goed stemvee betaamd, die zelfde nitwits weer in de politiek en verandert er dus nog steeds niks ; dus… wie de schoen past ……..etc.

Faith
Faith
Reactie op  Huisheks
6 jaren geleden

Alsof ze daar in U.S iets te kiezen hebben. Ze krijgen gewoon wat dominante geldgeile en op macht beluste simpele jongens die de media aansturen. Die al net zo dominant, kortzichtig, geldgeil en op macht belust is, op die karaktertrekken worden ze geselecteerd. Anders werkt dat spelletje natuurlijk niet. Dat was zo, dat is nog zo maar er gaat rap verandering in komen.

herman de graaf
herman de graaf
Reactie op  Faith
6 jaren geleden

Het zijn geen simpele zielen.
Het is georganiseerde misdaad.
Intelligent en met een wereldwijd vertakt netwerk.

De moeite van het bekijken waard is de volgende Youtube::

The Coverup of Zionist Organized Crime!

https://www.youtube.com/watch?v=y3GMDcFOq0g

Faith
Faith
Reactie op  herman de graaf
6 jaren geleden

Jij vind ze intelligent en het zijn geen simpele zielen? Wat ik zie zijn ziensontziende onderontwikkelde barbaren, geen greintje gevoel maar enorme opgeblazen ego’s die over lijken gaan omdat ze op geld en macht belust zijn. E.Q: 0,0 Ik vind het gekke henkies die geen flauw benul hebben waar het leven om draait en malen ook niet echt om het leven want ze lopen elkaar net zo makkelijk af te schieten alsof ze kleiduiven zijn.
Dat ze nog een wereldwijd netwerk hebben, hoe lang nog, komt omdat ze zo stiekem zijn en ook dat heeft niets met intelligentie te maken. hoewel ze dat zelf enorm slim en intelligent vinden, stiekem zijn, ook al zo dom want alles gaat aan het licht komen.

Themis Apate
Themis Apate
Reactie op  Faith
6 jaren geleden

Dit zegt genoeg over de reacties hier op N4N,
Je weet dat E.Q. voor Emotioneel Quotiënt staat ? denk dat een E.Q. inderdaad 0,0 kan zijn in jou uitleg.
I.Q. wat staat voor Intelligentie Quotiënt ( je oplossend vermogen ) is wat jij bedoeld.
Echter heeft stiekem zijn wel degelijk zin, het werkt al eeuwen 😉

bert s
bert s
Reactie op  Huisheks
6 jaren geleden

@huisheks.
Helemaal waar, moet je eens gaan opletten wat er gaat gebeuren vanaf July 2015 in de arbeidsmarkt. Vanaf dan gaat de versoepeling van het ontslagrecht van start, en geloof me dat velen niet in de gaten hebben dat dit een schokgolf teweeg gaat brengen in de arbeidsmarkt. Vele bedrijven zijn opgehouden met mensen te ontslaan, niet omdat het beter gaat maar allemaal wachten ze deze datum af om op een goedkopere manier van hun personeel te geraken. Lang leve onze overheid, de overheid die zegt wat te gaan doen aan de hoge werkloosheid. De macht van de overheid is zo groot als het volk het toestaat. En ook ons volk kun je bijna alles verkopen.

Catharina
Catharina
6 jaren geleden

Men zou overal ter wereld eens goed wakker moeten worden.
Het is Overal hetzelfde. Mijn wens is dat de wereld bevolking eens door krijgt dat we allemaal 1 zijn en onze regeringen dat juist Niet willen. Ze willen ons verdelen in groepen en landen juist omdat t dan makkelijker is om ons in de dwangbuizen te houden.
k’ Ben blij dat wij hier in dit huishouden tenminste niet verblind worden door ‘Baampie’ zn ‘charmes’ en hebben ook zeker niet op hem gestemt..puh! lol

ferrimassi
ferrimassi
6 jaren geleden

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/10769041/The-US-is-an-oligarchy-study-concludes.html

Overheid ligt in bed met het bedrijfsleven. Is in ons land niet anders. De zorgmaffia draait 1000.000.000 winst en alsnog word de zorg uitgekleed en gaat de toeslag naar beneden. Fascisme heet hier semipublieke sector..

bert s
bert s
Reactie op  ferrimassi
6 jaren geleden

Het kenmerk van fascisme is dat grote bedrijven de politiek in hun macht hebben, deze bedrijven zijn als het ware DE politiek, dus geen democratie meer. Kijk om je heen in de wereld, we leven al in een fascistische wereldstaat. We hebben met zijn allen liggen te snurken en uit frustratie schrijven we, waaronder mij zelf, wat reacties op deze artikelen in de hoop dat meerdere mensen wakker zullen worden, echter het is te laat, te kleinschalig en vooral teveel mensen hebben last van het algenvirus.

Dr. Why
Dr. Why
6 jaren geleden

dus solidariteit met de zieke medemens is dom?

Ik heb nooit gesnapt wat die amerikanen tegen obamacare hebben. Ik snap dat verzekeringsmaatschappijen er iets tegen hebben.

ferrimassi
ferrimassi
Reactie op  Dr. Why
6 jaren geleden

De amerikanen zijn geen socialisten. Ze geloven niet dat je dmv een overheidsmonopolie op geweld het geld bij een groep mensen weg mag halen en het aan een andere groep mensen mag geven. Men ziet dat als stelen. De groep die ontvangt en niet betaald zal altijd voor meer socialisme stemmen en zo de samenleving ontwrichten. Individualisme vs collectivisme zeg maar. De verzekeringsmaatschapijen hebben de affordable care act zelf geschreven.

Dr. Why
Dr. Why
Reactie op  ferrimassi
6 jaren geleden

ik heb in mijn leven al veel keren gemerkt dat veel mensen plots draaien als de wind als ze zelf in de situatie zitten waar ze eerst luidkeels tegen aan ‘t roepen waren. Dat zal voor de amerikanen niet anders zijn. Een ernstige ziekte of een ernstig ongeluk is wat een middelklasse amerikaan tot de bedelstaf brengt. Dan is ‘t natuurlijk te laat 🙂

En ik snap het systeem wel hoor. Alleen, ongebreideld kapitalisme gaat altijd maar 1 kant op: een paar hele rijken en heel veel hele armen. Dat ze dat niet (willen) zien is dom. En dat ontwricht de samenleving veel meer. The american dream is voor velen the american nightmare 🙂

Verzekeraars willen winst maken. Die zijn er niet om mensen te helpen. Iedereen die iets anders denkt moet maar eens naar de winstmarges van verzekeraars kijken…

Tot slot, ik zie solidariteit niet als een socialistisch kenmerk. Ik zie dat als iets menselijks.

ferrimassi
ferrimassi
Reactie op  Dr. Why
6 jaren geleden

Een vangnet is niks mis mee en solidariteit is inderdaad niet synoniem met socialisme. Vroeger werd dit geregeld door familie en kerk. Maar deze zorg kan ook gerealiseerd worden dmv van bestaande belastingen. Een basis vangnet zeg maar. Er zijn ook heel veel mensen die wel kunnen maar niet willen. Met teveel voorzieningen haal je de motivatie weg. Mensen die vervolgens wel hard werken worden op deze manier buitenproportioneel getaxeerd. Er ontstaat op deze manier een soort hefboomeffect dat alleen maar slecht kan aflopen. Dat is in de grote steden al goed waarneembaar.
En dan kan ook nog iedereen die maar aan komt waaien aanspraak maken op deze zorg amerikaan of niet. Net nederland dus hehe.

Dr. Why
Dr. Why
Reactie op  ferrimassi
6 jaren geleden

ik weet niet of het zou kunnen gerealiseerd worden met bestaande belastingen.
Wat ik wel weet is dat veel geld in de zakken van poliitici en ander tuig verdwijnt, en dat er inderdaad misbruiken zijn, zoals u aanhaalt.
Maar al bij al heb ik het meer op ons systeem (ik ben belg, ik weet niet precies hoe dat in nederland zit, maar zoveel zal dat niet verschillen), dan bijvoorbeeld op het amerikaanse.
Dat het veel beter zou kunnen staat buiten kijf, maar dat zou eerlijke mensen veronderstellen in alle lagen van de bevolking. Da’s misschien een beetje veel gevraagd 🙂

ferrimassi
ferrimassi
Reactie op  ferrimassi
6 jaren geleden

Kan prima, gewoon even geen landen binnenvallen en de circa 150 militaire basissen in het buitenland sluiten. Kom je een heel eind mee d8 ik zo. Ook kan men de giganten gaan taxeren zoals bp, exon, general motors etc. Dat gebeurd namelijk niet. Of men gaat zelf geld drukken ipv van het te lenen van een private bankencartel(met rente). Opties zat lijkt me. De werkende burger word genoeg uitgeknepen.

bert s
bert s
Reactie op  Dr. Why
6 jaren geleden

@dr. why

Een sterk stukje, jouw constateringen hebben velen al gedaan echter wat velen niet begrijpen is dat de geschiedenis zich herhaald. Als je kijkt naar de ondergang van het Romeinse rijk dan zal je begrijpen dat we dit systeem niet lang meer hebben. Het Romeinse rijk is ten onder gegaan door de hebzucht van de aristocraten, nu gaan we ten onder door de hebzucht van weinigen, die velen uitbuiten.
Enkele geschiedenis experts m.b.t. het romeinse rijk waarschuwen ons dat we exact gelijk lopen met de eindfase van het romeinse rijk, en geloof me, dan gaat de solidariteit van de mens snel verloren.

frans
frans
6 jaren geleden

Hoe strakker we ons laten ketenen aan dit soort verplichtingen hoe waarschijnlijk groter de kans is dat we wakker worden. Of toch niet, is het dan toch te laat omdat we afgebonden worden? Toch maar wakker worden voordat het zover is..?

Ben
Ben
6 jaren geleden

Tsja, wij laten ons in slaap sussen met mooie leugenachtige verhalen , mooie tv’s waar elke avond wel een herhaling te vinden is(lekker herkenbaar he?)en sport, m.n. koning voetbal,want al deze dommigheid vinden wij belangrijker dan opkomen voor de mensheid.En onze gekozen leiders(“””KUCH””) die maken dagelijks misbruik van het achterlijke volk ten faveure van zichzelf en hun vrinden in het bedrijfsleven.Brood en spelen en de burgemeester en de kerk bestaan nog steeds, alleen wij denken van niet.

roland
roland
6 jaren geleden

het zijn allemaal onderdelen van het spel wat er word gespeeld al jaren in heel de wereld!

Kijk dit maar: https://www.youtube.com/watch?v=U25AtWcERko
duurt wel lang meer dan 2 uur maar is echt zeker de moeite waard
Als je dit gekeken hebt weet je iets meer van het spel af.
En haal er uit wat voor jou belangrijk is! (of waar jij je in kunt vinden)

Mvg roland

Candor
Candor
6 jaren geleden

roland

13 november 2014 15:43 at 15:43

het zijn allemaal onderdelen van het spel wat er word gespeeld al jaren in heel de wereld!

Kijk dit maar: https://www.youtube.com/watch?v=U25AtWcERko
duurt wel lang meer dan 2 uur maar is echt zeker de moeite waard
Als je dit gekeken hebt weet je iets meer van het spel af.
En haal er uit wat voor jou belangrijk is! (of waar jij je in kunt vinden)

Reactie op de link van Roland.

De link die roland gegeven heeft is zeker de moeite waard om te bekijken .

Liefde en waarheid voor iedereen .

x

Check Also

trump

‘Trump-aanhangers’ bestormen (naar verluidt) het Capitool

Woensdag is het Amerikaanse Capitool naar verluidt ...

biden

Joe Biden is niet de president-elect, ‘dat is een illusie’

Joe Biden praat al met wereldleiders alsof ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

23
0
We lezen graag je reactie!x