Homepagina » Mens en Dier » Nieuw lek uit financiële wereld brengt elite in verlegenheid. Dit illustere gezelschap duikt op in Paradise Papers
Nieuw lek uit financiële wereld brengt wereldelite in verlegenheid. Dit illustere gezelschap duikt op in Paradise Papers

Nieuw lek uit financiële wereld brengt elite in verlegenheid. Dit illustere gezelschap duikt op in Paradise Papers

De wereld van belastingparadijzen heeft opnieuw geheimen prijsgegeven. De net gelekte Paradise Papers onthullen hoe belastingen worden ontweken door de grootste bedrijven, staatshoofden, royals en politici.

De wereldelite sluist miljarden aan belastinggeld weg via zogeheten offshore-constructies. Dit zijn vennootschappen die gevestigd zijn op plekken waar vermogen nauwelijks wordt belast. Veel van de constructies lopen via Nederland.

Geschat wordt dat miljardairs zoals de Britse konging alleen al vanuit de Europese Unie voor 120 miljard dollar aan belasting ontduiken.

Geen reactie

De Queen heeft via het hertogdom van Lancaster geld gestort in een fonds op de Kaaimaneilanden dat investeerde in een bedrijf dat woekerleningen verkoopt.

Vanzelfsprekend kwam er geen reactie van het paleis. Het hertogdom reageerde wel, maar zei niet te weten dat ze al 12 jaar lang in bepaalde bedrijven investeerden.

Het bedrijf verkoopt huishoudproducten op afbetaling tegen extreem hoge rentes. Er is kritiek op het bedrijf omdat het arme Britten leningen aansmeert tegen rentes tot wel 99,9 procent.

Weggesluisd

In de Paradise Papers zien we ook de naam van miljardair George Soros. Hij is een belangrijke financier van de Amerikaanse Democratische Partij en was recent nog in het nieuws toen de Hongaarse regering dreigde een universiteit te sluiten die door hem wordt gefinancierd.

Ook de zanger van U2, Bono, wordt genoemd. Hij zet zich als activist in tegen armoede, maar is tegelijkertijd aandeelhouder van een bedrijf in Litouwen dat zich schuldig maakt aan belastingontduiking.

Een andere opvallende naam die opduikt is die van de Canadese premier Justin Trudeau. Zijn fondsenwerver Stephen Bronfman heeft miljoenen dollars weggesluisd naar de Kaaimaneilanden.

Trudeau riep na de onthullingen in de Panama Papers nog op tot actie tegen belastingontwijking.

Nederlanders

Ook de namen van 13 bondgenoten, politieke donoren en kabinetsleden van president Donald Trump staan in de documenten.

Zo heeft de Amerikaanse minister van Handel, Wilbur Ross, belangen in een scheepvaartbedrijf dat zaken doet met het Russische bedrijf Sibur. En dat is weer in handen van de schoonzoon van de Russische president Poetin.

Er staan ook een heleboel Nederlanders in de Paradise Papers, onder wie een aantal mensen uit de Quote-500.

[Knack]


Vond je deze informatie waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

21 reacties

 1. Tja, het is alles goud dat blinkt hè. Als vliegen op een stuk stront. Zielige mensen…

  10 likes
  • op die foto kijkt ze waarschijnlijk naar een opengereten baby.
   vies oud satanisch reptiel.

   fff

   25 likes
  • Moreel gezien totaal verwerpelijk, want het achterlijke gehouden en zichzelf dom houdende volk moet wel de rekening betalen en word door de overheid en politiek afgeperst en bedreigd met geweld door gewapende ambtenaren zodra de rekening niet wordt voldaan. De belastingwetten kunnen zo worden aangepast dat het volk moet bloeden en het rovende volk de mogelijkheid krijgt om te vluchten met de poen die ze in deze hebben gestolen van het volk. Natuurlijk is zakelijk gezien is de over lijken gaande sektarische elite/roofridders/landheren niets te verwijten, want als het volk blijft stemmen op de hondekoppen en de verneukers en nog steeds als grote debielen met vlaggetjes aan de kant van de weg staan te zwaaien naar hun onderdrukkers en rover, tja, dan kan je toch werkelijk de sektarische/satanische elite niets kwalijk nemen, die maken slechts gebruik van de totale achterlijkheid van het simpele volk.

   Deze kerel gaat in ieder geval nooit meer stemmen ,helaas wel ooit wel gedaan, gokte als met een paardenrace winnend of plaats op Geert Wilders, was dus een verloren race nadat de verkiezingen zijn gemanipuleerd en bespeeld. Geert blijkt achteraf te soft, te meespelerig, te buigzaam in het spel en houdt het alleen bij mooie en wijze woorden.

   Dit volk ondergaat op dit moment zijn ondergang met open grenzen en met een liegende en doortrapte en roofzuchtige overheid. en om dit om te buigen is dit land toe aan een soort van dictator zonder rottigheid en streken die het land weer de goede kant op kan sturen en de corrupte Haags/Brusselse/Amerikaanse politiek een scheet kan laten ruiken waar ze niet meer van bijkomen.

   Helaas kan een dergelijk dictator alleen komen als het achterlijke volk het afwegen van belangen stopt en eensgezind voor de juiste man(nen) gaat en stopt met leuke dingen doen om zo de kasstromen te stoppen richting overheid en laat men de boel frustreren en boycotten waar het maar kan; minimaliseren van alle pleziertjes en uitjes enz, waar de elite en haar politieke marionetten haar macht mee onderhoudt.

   Is misschien niet leuk, maar wel heel doeltreffend. Het gaat alleen helaas niet. Want men zou kunnen beginnen massaal de auto te laten staan of een aantal dagen zich ziek te melden of een aantal dagen op een soort van spaarstand te gaan. Zoiets zou de macht van de landheren en onderdrukkers kunnen breken, maar het volks moet dan eerst eensgezind zijn en zich niet laten verneuken door hun gebrachte nep nieuws of het simpelweg doodzwijgen van waarheden door en van de media of de zoete woorden van de politici die ons an public recht in de smoel uitlachen en willen wijsmaken dat het volk nog iets heeft in te brengen of zelfs maar bestaat of vooruit zou gaan en ons vooral willen ‘leren’ politiek en burgerlijk correct te zijn. Krijg het achterlijke, dromerige of hautaine Nederlandse Joopvolk maar eens zover, gaat helaas niet lukken, daar is dit volk te slap, te dom, te makkelijk, te vergevingsgezind, te allemansvriendje, te welkom-in-ons-land, te weg-met-ons en vooral te lethargisch voor.

   Dit volk is gewoon niet te redden en werkt zich ter pletter tot aan de kist zonder ooit werkelijk iets te bereiken, omdat het toestaat zich van alle kanten te laten beroven en voor te liegen, maar vooral van alle kanten te laten sturen.

   10 likes
 2. Volgens het nieuws was de Reptilian Queen hier niet van op de hoogte. Een grotere onzin kan je niet verzinnen. Maar je moet wat om de sheeples in toom te houden.

  19 likes
  • Ja mooi he! Van alle burgerschaapjes wel exact weten, tot op de laatste cent, of de belasting al dan niet is betaald, maar zelf zogenaamd niet weten in welke shit je je dierbare miljoenen investeert.

   Vandaag nog bij de tandarts de Donald Duck gelezen, Dagobert Duck is duidelijk geestesziek.

   8 likes
 3. “Ook de zanger van U2, Bono, wordt genoemd. Hij zet zich als activist in tegen armoede, maar is tegelijkertijd aandeelhouder van een bedrijf in Litouwen dat zich schuldig maakt aan belastingontduiking.”

  Nou, het ontduiken van belastingen, dat is toch een actie tegen armoede… een activist die zijn eigen armoede wil voorkomen door actief belastingen te ontduiken. Belastingen door overheden zijn te vergelijken met criminele maffia praktijken. Als de maffia jou komt lastig vallen voor geld, nou dan ben je toch ook trots als je daaraan kan ontkomen? Niemand zou er trots op zijn te moeten geld afstaan aan maffia. Hetzelfde met belastingen betalen.. Waarom zou men daarop wel trots moeten zijn? Het is niet dat al die gelden goed besteed worden he door de roverheid…

  9 likes
  • Ja popsterren waaronder Madonna en Bono profiteren al jaren mee aan allerlei handige constructies omdat het mogelijk is. Het is ook niet zo ingewikkeld als het lijkt. Huur gewoon een goede fiscus in en het belastingparadijs ligt voor je open.

   Laten we ons meer druk maken om het geldsysteem die de elite heeft opgezet en doordrenkt is van corruptie. Daar zit het echte probleem beginnend bij de Federal Reserve (FED) die in handen is van één familie. Het verklaard de vele opgezette oorlogen en bijkomende ellende. Vandaar dat ik de volgende vraag veel interessanter vond dan de namen op de ‘Paradise Papers’.

   Vanaf 1 uur 48 en 55 seconden;

 4. Het maakt ze helemaal niks uit, ze zijn beschermd door hun wetten en de mensheid kijkt tegen deze psychopaten op, want ze hebben het gemaakt.

  Soms vraag ik me wel eens af: wie is er gestoorder, de mensheid die het toelaat of de personen die gebruik maken van hun wetten.

  10 likes
  • Je hebt gelijk, mensheid is walgelijk want NIEMAND staat NOOIT op, dat is de ondergang van ons allemaal! In een normale wereld met NORMALE mensen zou men OPSTAAN! Zegt alles over wie de mensheid zelf is, en dan schrikken dat keer op keer die mensheid opgeruimd wordt, het is crimineel walgelijk en een miljoen keer ERGER die oorverdovende stilheid van de mensheid, als achterlijken gaan ze koningshuizen met vlaggetjes eren met miljoenen, die elite pedofielen hebben ook vrij spel door het zwijgen en het hoofd omdraaien van die zelfde mensheid, persoonlijk kots ik op de mens, want zij laten het allemaal maar gebeuren, las net van Engeland dat men daar niets nada aan/op industriële schaal kinderen molesteert, nooit geen 1 Brit geweten die de straat opging, ja dan moet je als mensheid ook niet verschieten dat je keer op keer opgeruimd wordt, man ik walg echt van de mensheid!

   5 likes
 5. Nou weet ik waarom sommige ze reptillians noemen, en de gewone man maar in armoede leven wat een stelletje criminelen.

  10 likes
 6. leuk en ons maar kaalplukken.

  5 likes
  • Rare opmerking als er kinderen bij betrokken zijn. Maar dat is dan ook typisch nederlands. Op geld beluste, onmoralistisch lowlife, is wat men hier waarde aan hecht.

   4 likes
 7. Laat ons het nu eens héél eenvoudig stellen : GEEN ENKELE VAN DIE SCHUIMERS GAAT VRIJ UIT !

  8 likes
 8. Ihr “da oben”
  An die Menschen, die uns führen:
  Was denkt Ihr Euch darbei?
  Kan Euch dan gar nichts mehr berühren?
  Fühlt Irh Euch noch frei?
  Oder ist Euch das nicht wichtig?
  Sind Eure seele schon verkauft?
  Wist Ihr, was ist falsch und richtig?
  Past auf, das Ihr Euch nicht verlauft!
  Habt Ihr eigentlich ein hertz?
  Oder gilt das für Euch nicht?
  Fült Ihr nicht des Volkes Schmertz
  mit jeder Hoffnung, die zerbricht?
  Wozu dient dan Euer Eid?
  Und warum Eure Versprechen?
  Verdrängt Ihr Euer eigenes Lied?
  Unterstützt Ihr die Verbrechen?
  Die verbrecher diesen Welt,
  die auf macht gegründet sind?
  Wer verkauft ist, ist ein held!
  Wer verkauft ist, stelt sich blind!
  Seht Ihr nicht, was hier geschieht?
  Hier, auf unseren Planeten?
  Was singt Ihr da nur für ein lied?
  Wer nicht mitmacht, wird getreten?
  Wisst Ihr, ich bin einfach sauer
  über so voel ignoranz!
  Seid Ihr nicht erheblich schlauer?
  Zeigt uns doch Eure brillanz!
  Ich gehöre zu den Seelen
  die Ich versprochen habt, zu schützen!
  Lange jahre ging ich wählen,
  wird es der Menschheit jemals nützen?
  Warum denk ich mehr und mehr,
  Das Eure welt ein schauspiel ist?
  Und waarum nur wünsch’ ich mir,
  dass auh Ihr ein hertz besitzt?
  Ja, ich weiß, Jetzt ist die zeit,
  das auch Ihr endlich erwacht!
  Ihr Menschen, lebt mit Ehrlichkeit,
  Dann ist das wünder schon vollbracht!
  Nicolle Tentru

  5 likes
 9. Ik weet dat het gaat over miljardairs zoals… dus niet alleen de koningin

  2 likes
 10. Volgens Rutte heeft u uw baan (en leven) te danken aan deze belastingontwijkers.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Ontwikkelingshulp werkt niet en is een farce. Dit vernietigende rapport maakt duidelijk waarom

Ontwikkelingshulp werkt niet en is een farce. Dit vernietigende rapport maakt duidelijk waarom

Onlangs werd een Brits overheidsrapport gepubliceerd over ...

Heeft RTL soms een geheime agenda? Ontdek hier de link met Bilderberg, Bertelsmann en... Soros

Heeft RTL soms een geheime agenda? Ontdek hier de link met Bilderberg, Bertelsmann en… Soros

RTL heeft besloten om te stoppen met ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LnBheXByby5ubC9wcm9kdWN0ZW4vaW50ZXJuZXRfc3VjY2VzX2dpZHNubF8tX2ludGVybmV0X21hc3RlcmNsYXNzLzMzMDY2LzMxMjUxL2l3Yy9odHRwczovL3d3dy5pbnRlcm5ldHN1Y2Nlc2dpZHMubmwvaXdjX3JlZGlyZWN0IiBuYW1lPSJteWlGcmFtZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMHB4IiBtYXJnaW53aWR0aD0iMHB4IiBoZWlnaHQ9IjEwMCUiIHdpZHRoPSIxMDAlIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+

Op grond van de Algemene Verordering Gegevensbescherming worden cookies als persoonsgegevens beschouwd. Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt door op de 'Cookies Accepteren' knop te klikken, of door deze site te gebruiken. Wanneer u klikt of scrolt op deze site, wordt dit gezien als gebruik.