Homepagina » Archeologie » VIDEO: Eeuwenoud geheim verbindt Fries stadje met Piramiden van Gizeh en Stonehenge
VIDEO: Eeuwenoud geheim verbindt Fries stadje met Piramiden van Gizeh en Stonehenge

VIDEO: Eeuwenoud geheim verbindt Fries stadje met Piramiden van Gizeh en Stonehenge

Afgelopen maand werd in Leeuwarden een heel bijzonder boek gepresenteerd: Het geheim der eersten – de terp van Naphtali. In het boek wordt een eeuwenoud geheim onthuld.

Wetenschapper Emiel Amsterdam uit Hindeloopen, werkzaam bij het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium, deed vorig jaar een opzienbarende ontdekking. In de gevel van de kerk van Hindeloopen ontdekte hij symbolen die hem op een spoor zetten van een eeuwenoud geheim dat verspreid ligt over het Friese landschap.

Dit geheim verbindt Hindeloopen met de Piramiden van Gizeh en Stonehenge in Engeland. Het leidt Emiel zelfs naar de Heilige Graal. Om het geheim toegankelijk te maken, besluit hij het te verwerken in een fact-thriller. Hij benaderde schrijfster Henriëtte Hemmink om er een boek over te schrijven.

De locaties van de meer dan 2000 jaar oude terpen in Friesland houden volgens Emiel verband met de sterrenbeelden. Elke terp vormt een ster in een sterrenbeeld, zegt hij in gesprek met zender GPTV. Zo maakt Hindeloopen deel uit van het sterrenbeeld Steenbok en is Leeuwarden onderdeel van het sterrenbeeld Leeuw.

“Met deze ontdekking krijgen we heel veel informatie uit de sterrenbeelden en daaruit kunnen we afleiden hoe de mensen leefden,” zegt Emiel. “Maar ook: waar komen onze tradities vandaan? En waar komen Sinterklaas en Zwarte Piet vandaan?”

Boek: Het geheim der eersten – de terp van Naphtali

[GPTV]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Squenzy schreef:

  Zwarte piet is een slap aftreksel van de Krampus (duivel/demon) en sinterklaas en de kerstman komen uiteindelijk van zeus oftewel saturnus cult. It’s all in the game.

  2 likes
  • T.R.Hunter schreef:

   Sint Nicolaas was Bischop van Myra Turkije.. die goede ahum man heeft ook nog deelgenomen aan het concilie in 325 in Nicaea ! Dus nee Sint Nicolaas en de kerstman komen niet van Zeus dan wel van een Saturnus cult. Squenzy jammer joh gemiste kans je zit er faliekant naast ! De kerstman is ontstaan uit overleveringen van St Nicolaas, Claus , Klaas etc. ( polen , duitsland, Belgie en nederland.) die de Hollanders naar Amerika meebrachten. Wel werd er een festival gevierd tijdens wintersolstice en wel Saturnalia de voorloper dus van het kerst feest met bomen, vliegenzwammen, idols etc. De Kerk nam het verhaal van hun zelf in elkaar geflanste Jezus story letterlijk en gingen de geboorte van Jezus vieren ( ”geboorte” van de zon voor het komende nieuwjaar tijdens 25 dec wintersolstice wanneer de dagen langer worden) Ze legden hun festival over die van de heidenen heen om te proberen om zieltjes te winnen voor hun nu al eeuwig durende scam en fraude het verhaal van een historische Jezus die uiteraard nooit geleeft heeft en ook niet letterlijk opgevat dient te worden maar astrotheologisch mythisch. Ik zou zeggen Squenzy ga eens wat beter studeren ?

   9 likes
   • Ik ben in de Sinterklaasfolklore gedoken en die gaat verder dan een Sint uit Myra. Bovendien was er ook een Sint uit Pimonte. Dus verwarring alom. De enige echte Sinterklaas met zijn vier zwarte Pieten vinden we in het begin van het ontstaan van ons zonnestelsel. Planeet Tiamat is uit de Zon geboren en de eerste 600 miljoen jaren gebeurd der helemaal niks. Dan plotseling verschijnt opeens een nog vuurbrakende jonge ster, die op ramkoers geraakt, door de Zon wordt aangetrokken. De jonge ster buugt af en wordt naar het midden van ons zonnestelsel getrokken. Een botsing met de leidende planeet Tiamat is het gevolg. Beide hemellichamen maken ‘satelieten’ aan door de wederzijdse aantrekking en geldende gravitatiekrachten. Tiamat maakt elf monsters aan en de nieuwkomer zeven. De legers stormen op elkaar af en twee satellieten van de jonge ster slaan diep in Tiamat en doden haar. Bij de tweede ontmoeting is het de jonge ster Gud die Tiamat afstrijkt als een lucifer en haar halveert. De afgeslagen helft wordt de astroidengordel en wat overblijft trekt weer samen tot een bol/planeet en wordt door de derde sateliet weggeketst naar een nieuwe baan om de Zon; tussen Venus en Mars in. Die baan noemt men ‘aarde’ en de baan van de astroidengordel noemt men ‘hemel’. Zo werden 4 miljard jaren geleden ‘hemel en aarde’ door God geschapen, de tweede ster van ons stelsel. Deze tweede ster is een bruine- of rode dwergster (half zo groot als de Zon – ca. 600.000 kilometer in doorsnee) en is dus lichtarm. Elke 3600 jaren komt deze ster met zijn vier overgebleven planeten terug in het midden van ons zonnestelsel. Door het licht en de warmte van de Zon ontwikkelt deze tweede ster een staart en krijgt hij de kenmerken van een komeet. Zo wordt de rode ster Sinterklaas/Kerstman met zijn witte baard… euh staart (oude Grieken noemden een komeet een comata en dat betekent; ‘baard’). Dus als de moslims zeggen ‘Bij de baard van de profeet’, bedoelen ze eigenlijk; ‘Bij de staart van de komeet’. De vier om hem heen dartelende planeten (de Hopi noemen hen ‘nephews’ en neefjes zijn ‘muggen’) of dansende muggen zijn de jolige zwarte Pieten. Dit is het oerverhaal en hier voor het eerst geopenbaard. Voor de aanloop en afwikkeling moet je naar http://www.niburu.co en lees dan de reeks; ‘Anunnaki, onze goden’. Overigens wil ik voor de volledigheid wel melden dat in Molkwerum in de oudheid een sterrenwacht gesitueerd was, in Drenthe een rakatbasis en Nederland de woonstee is van de oude Soemeriers. Wij zijn ruim 4000 jaren geleden vanuit Soemerie en Babylonie naar de lage landen getrokken. Wij zijn een oud volk. De titel van mijn boek (in opbouw) heet dan ook; ‘Friezen aan de Eufraat’.

    10 likes
   • de Vries schreef:

    Wie zegt dat jou studie klopt ?

    Filosoferen betekend een mening delen en wijzer worden van elkaar, studeren doe je op school!

    0 likes
  • redice schreef:

   saturnus is de verspreider van het kwaad, zijn ringen versterken de frequentie die de gasreus uitzendt.
   De islam verafgoodt “de bebaarde man”, de zogenoemde “god” van Saturnus…de ringen zijn gecreëerd door Sauron om de mensheid in conflict te houden en hun geestelijke capaciteiten te onderdrukken..niets is wat het lijkt…

   2 likes
 • Kal-Purush schreef:

  Prachtig dit “aandoenlijke” verhaal.
  Zou het willen geloven tot men de “heilige graal” ter sprake brengt.
  Deze zou wederom in beeld komen bij onderzoeker, welnu, dit wordt dan het zoveelste verhaal omtrent dit onderwerp.
  Ook dit is een veronderstelling dat de speurtocht leidt tot de “heilige graal”.
  Als dit zo zou zijn geweest hadden wij dit allang geweten dat deze gevonden was.
  Maar als promotie voor zijn boek is dit natuurlijk een geweldige aanwinst, reclame in optima forma.

  7 likes
 • Bert schreef:

  Kijk en luister op youtube vooral ook even naar de volgende videoclip van Dune: Keep the Secret
  https://www.youtube.com/watch?v=9c30ozmjlcw

  6 likes
 • Marije schreef:

  Vandaar de naam “Leeuwarden”?

  2 likes
 • Tsja... schreef:

  Wauw man, de Nederlandse Dan Brown…
  En nog allemaal echie ook hoor!

  LOL

  3 likes
 • Eeelke schreef:

  Nog een geheim.
  Naphtali is een van de verloren stammen van Israël die vanuit de Kaukasus naar noordwest-Europa trokken.
  Leeuwarden heeft mogelijk iets met de Leeuw van Juda te maken

  0 likes
  • Het is een aanname dat de stam Naphtali uit de Kaukasus komt, omdat men in alle onwetendheid ook de Joden en de joden door elkaar husselt en Joden zegt/schrijft als men Hebreeuwen bedoelt… en op de zelfde manier spreekt/schrijft van ‘joden’, Joden en waarmee ze dan Chazaren ofwel Azkenazi-joden bedoelen. Mensen die uit de Kaukasus komen maar strikt genomen geen Joden en ook geen Hebreeuwen zijn. Ze noemen zich ‘joden’ omdat ze het joodse geloof hebben aangenomen. Ze zijn te vergelijken met katholieken, islamieten, hervormden, protestanten en gereformerden om maar eens een paar richtingen te noemen. De ‘joden’ uit de Kaukasus spelen wereldwijd een hoofdrol en die hebben Israel over genomen. Israel uit de bijbel is een Volk en geen land… en of Napthali tot de twaalf zonen van Jacob hoort, moet ik even opzoeken.

   3 likes
 • R.v.G schreef:

  Hallo Lezers van het Forum, Het boek Het Geheim der Eersten is niet door Emiel Amsterdam geschreven.

  Hij heeft de auteur Henriette Hemmink gevraagd om zijn ‘Ontdekking’ in een verhaal te verwerken.

  Het is inderdaad een mooie ontdekking of theorie, met interessante bewijzen.

  De schrijfster is er in geslaagd om de grote hoeveelheid feiten dusdanig in het door haar bedachte verhaal te verwerken ,dat het voor veel mensen te begrijpen is, zeker gezien de recensies en reacties

  3 likes
 • charlino schreef:

  Spannend…

  2 likes
 • Hein schreef:

  Misschien wist de man met de vierkante snor 60 jaar geleden waar hij het over had toen hij een specifiek ras hoog uitriep.

  Ook moest ik even denken aan eenzelfde legende die zowat elke piramide die gevonden word in Azie met zich mee brengt: Zeer lang geleden gebouwd door de zonnegoden, lange mensen, met lang haar, en stralend blauwe ogen.

  wat weten wij nog van onze eigen oorsprong? Slechts net uit een aap geëvolueerd, toch?

  1 likes
  • LucC schreef:

   …of toen de conquistadores aankwamen in Zuid-Amerika zagen zij de trappenpiramiden van Inca’s en Azteken.
   Zij vroegen hen hoe ze die gebouwd hadden.
   ‘Die stonden hier al voor wij hier kwamen’, was het antwoord van de Indianen.

   0 likes
 • R.v.G schreef:

  Hallo Lezers van het Forum

  Ondertussen het ik het boekje van Eelco de Boer gelezen ‘Verdwenen Beschaving’ en tot mijn verbazing blijkt dat zijn ‘ontdekking’ geen ontdekking is maar meer voortgezet onderzoek van Eelco de Boer.

  Zelfs alle onderwerpen en ook feiten heeft de wetenschapper blijkbaar uit dit boekje overgenomen.

  In een krantenartikel kwam ik ook tegen dat het door de wetenschapper nu anders wordt genoemd:

  ‘een ontdekking van bewijzen voor een theorie’en die theorie is van Eelco de Boer.

  Het boek blijft goed, maar de glans van de ontdekking is er wel van af zo.

  1 likes
 • x

  Check Also

  edgar davids

  Edgar Davids (moet slavernijdebat aanzwengelen) gespot met Soros junior: ‘Mijn beste vriend!’

  Gistermiddag meldde de NOS dat ex-voetballer Edgar ...

  nederland

  Nederland is de gedachtepolitie beu: ‘Anti-racisme is een religie geworden’

  De grens tussen goed en kwaad wordt ...

  >