Mens en Dier

Roland Pierik krijgt kritiek om uitspraken over prikdrang: ‘Hoe kan hij deze desinformatie blijven verspreiden?’

Help door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Roland Pierik, lid van de vaccinatiecommissie van de Gezondheidsraad, vindt dat gevaccineerden moeten worden voorgetrokken. “Ik vind bijvoorbeeld dat alleen gevaccineerden toegang moeten krijgen tot de universiteit,” zegt hij in een interview met Trouw. “Het argument: als gevaccineerde ben je een kleiner risico voor andere mensen en voor de volksgezondheid.”

“En als het alternatief is dat straks iedereen weer thuis achter een schermpje zit, vind ik deze suggestie legitiem en proportioneel,” licht hij toe. Daar gaat het volgens voormalig Op1-presentatrice Talitha Muusse mis. “Hij stelt de situatie als een dichotomie voor. Of vaccineren of alles blijft dicht,” schrijft ze op Twitter.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Politiek frame van Hugo de Jonge

Hij zegt dat ‘het vaccin dé manier is om hieruit te komen’. Muusse: “Die zin is geen rechtsfilosofisch perspectief, maar een politiek frame van Hugo de Jonge. Kan best dat meneer Pierik liever politiek bedrijft, maar dat is niet zijn deskundigheid.”

“Had van Trouw een kritisch interview verwacht in plaats van een portret met vrij stevige uitspraken erin die niet worden weersproken,” voegt ze toe.

Pierik offert grondrechten genadeloos op

Er is veel kritiek op de uitspraken van de rechtsfilosoof, die de laatste tijd geregeld in de media opduikt om te pleiten voor vaccinatiedrang.

Zo zegt oud-journalist Sytse de Jong: “Pierik offert grondrechten genadeloos op aan zijn afgod van maatschappelijk wensdenken. Wanneer de inperking van vrijheden wordt gelegitimeerd met zijn totalitaire denkkader, is het met de rechten van minderheden snel gedaan.”

In het interview zegt Pierik ook dat we bij covid niet weten welke vaccinatiegraad groepsimmuniteit geeft en dat je met vaccinatiedrang het ‘laaghangende fruit plukt’. Waterbouwkundige Auke Terlouw zegt daarover: “Hoe kan Pierik deze desinformatie blijven verspreiden? We weten het wel. Het kan niet.”

4.8 68 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

126 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 jaren geleden

Roland Pierik, met zijn ongure kop, mag dan wel in naam rechtsfilosoof zijn, maar wat hij allemaal beweert, heeft DAAR in ieder geval niets mee te maken.
Hij is niets anders dan een spreekbuis voor Hugo de Jonge en de rest van de kliek. HOEVEEL zou dat allemaal extra schuiven?
Bovendien klopt er geen hout van, van al deze beweringen. Daar zijn inmiddels al genoeg bewijzen van, maar die worden tot nu toe, in ieder geval in Nederland, nog steeds onder het tapijt geschoven.
In andere landen, zoals voorbeeldland Israël, is allang duidelijk, dat als zogenaamd “gevaccineerde” je minstens net zoveel kans hebt om ziek te worden, in het ziekenhuis te belanden, op de ic en zelfs dood te gaan. Daar hebben wij de afgelopen tijd genoeg informatie over gekregen.
Wat ik toevallig ook gisteren heb gelezen, is, dat hier in ieder geval in Nederland patiënten die gevaccineerd en wel in het ziekenhuis belanden met ernstige problemen, nooit als vaccinatieslachtoffer worden beschouwd. Dit heeft te maken met de zorgverzekeringen. DIE betalen namelijk niets uit, aangezien het hier om een medisch experiment gaat. Dus… wat is de oplossing? Je komt in het ziekenhuis, doordat je een hersenbloeding, hartproblemen, corona of wat dan ook hebt. Angstvallig wordt verzwegen dat het met die prik heeft te maken. Moet je je voorstellen, hoeveel geld mensen, die goedgelovig en wel, zouden moeten betalen, als de artsen WEL direct die link zouden leggen?
In ieder geval zullen de komende maanden heel interessant zijn. IK denk dat binnenkort vanzelf de aap uit de mouw komt.
Al die mensen die gevaccineerd en wel elkaar gaan besmetten zal een nieuw beeld scheppen.
Ze kunnen ONS als ongevaccineerde mensen, niet de schuld hiervan geven, want wij mogen toch niet eens in de buurt komen?
Het kaf zal vanzelf van het koren worden gescheiden.
Wat betreft discriminatie: NIEMAND mag gediscrimineerd worden! Maar…. er is één uitzondering. En dat is de verstandige, ongevaccineerde mens.

theo
theo
2 jaren geleden

zijn bankrekening zal ook wel snel worden opgeheven wegens onjuiste en misleidende informatie en oproepen tot discriminatie van wel goed na denkende mensen , ik ben benieuwd of het bankentuig deze ook gaat blokken evenals Hugo de Jonge en natuurlijk Rutte wegens het verspreiden van nep nieuws en misleiding van de burger bevolking .
ik begrijp niet dat dit soort personen nog vrij rond lopen Wilders maakt een opmerking meer of minder en word jaren lang vervolgd door de zogenaamde deugers .
al die “deugers ” braken de meest walgelijke uitspraken in de media en er gebeurt niets in dit corrupte land maar meld je dat er werkzame medicijnen zijn (die geen drol kosten) wordt je van twitter facebook en wat nog meer verbannen als of je oproept tot terroristiscge aanslagen ze halen je nu nog niet op maar als de hack proeven van Klaus swabber is afgerond natuurlijk wel want daarna word heel internet gesencureerd .
zijn er geen mensen die deze schoften in hun eigen omgeving niet ter verantwoording roepen ga de discussie aan op een fatsoenlijke manier , willen ze dan niet luisteren kunnen wij ze bij het tribunaal lijst toevoegen .

SouvereinProefkonijn
SouvereinProefkonijn
2 jaren geleden

Ik denk dat deze zielloze man het zwaar gaat krijgen als hij straks zelf in het ziekenhuis ligt tussen de andere geïnjecteerde die hij zelf heeft overgehaald om die spuit te nemen. Ik denk dat hij dan weinig vrienden heeft op zijn afdeling! Reiner Fuellmich is bezig om een ziekenhuis te kopen in Duitsland (Duitsland heeft vlak voor de ‘pandemie’ 27 ziekenhuizen gesloten) die speciaal gericht is op ADE (antibody-dependent-enhancement) om de komende golf van zieken proberen op te vangen. In dit ziekenhuis is dan geen spuitje verplicht en er is al genoeg personeel die er wel willen werken omdat ze zelf weg willen van hun werkplek juist door die verplichting, dus er is al personeel genoeg. Want wat als de doctoren en verpleegsters ook ziek zijn straks? Dan zijn dit soort ziekenhuizen de enige redding voor de geïnjecteerde en dan staat meneertje Prikpik toch zeker onderaan de wachtlijst neem ik aan?

Uit de rit
Uit de rit
2 jaren geleden

Besmettelijkheid is een leugen. Gebaseerd op een bedenksel van een 33e fantast

Back to top button
126
0
We lezen graag je reactie!x