Financieel

Leon de Winter over digitaal geld: ‘Enge ontwikkelingen’

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!

Het intrigerende van digitaal geld is dat je het kunt programmeren, zei schrijver Leon de Winter zondag in het tv-programma Business Class.

De Winter schetste vervolgens een aantal situaties. Als je met je nieuwe vriendin een weekendje naar Marbella wilt, is het mogelijk dat je een bericht krijgt als je wilt boeken dat je je ex-vriendin ook al had meegenomen naar Marbella en dat je dit jaar niet meer mag vliegen, want je hebt je CO2-budget voor dit jaar al opgemaakt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Niet in meegaan

Of je wilt een glaasje wijn en je gaat naar de slijter of je bestelt, en dan krijg je een bericht: uw maandbudget aan alcohol is al op, het kost namelijk CO2 om die wijn te verbouwen, om die wijn naar Nederland te halen, in flessen te stoppen en te bewaren.

“Je creëert met digitaal geld een mogelijkheid voor overheden om gedrag te reguleren, te manipuleren en te sturen,” benadrukte De Winter.

“Het zijn enge ontwikkelingen,” zei de schrijver tegen Harry Mens. “Het geeft zoveel macht aan overheden. Ik geloof niet dat wij vrije burgers daar in mee moeten gaan.”

Ja, dat is erg

“Wat kan het uiteindelijke effect van digitaal geld zijn? Antwoord: op den duur totale controle door de overheid. Is dat erg? Ja, dat is erg als het gaat om het inperken van vrijheden, en dat kan straks vrij simpel als er digitaal geld is,” schreef De Winter recentelijk in een Telegraaf-column.

“Met digitaal geld kun je de bevolking perfect reguleren.”

4.9 139 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

115 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
1 jaar geleden

Ja, wat Leon de Winter in zowel zijn column in de Telegraaf alsook in het programma Business Class beschrijft en zegt is natuurlijk 100% WAAR!

Maar….. dat wisten WIJ natuurlijk al gedurende lange tijd. WEL goed dat dit nu eindelijk ook de MSM weet te bereiken.

En aangezien zowel de NPO, waar Business Class wordt uitgezonden alsook het dagblad de Telegraaf, voor zover IK weet althans, wordt aangestuurd door de cabal, vraag ik mij nochtans af, WAAROM deze informatie wordt doorgegeven.

WAT is hier het addertje onder het gras?

Is het zó, dat “zij” met hun duivelse plannetjes al zó ver zijn, dat er TOCH geen weg meer terug is? Of hoort het bij die zogenaamde erecode, waarbij alle plannen eerst moeten worden bekendgemaakt, vóórdat zij mogen worden uitgerold?

Héél eerlijk: ik snap er totaal niets meer van.

Maar ik weet EEN ding heel zeker: wij (mijn man en ik, mijn zus en heel veel van onze vrienden) gaan hier never nooit aan meedoen.

Eén van de allerbelangrijkste dingen om buiten deze hel te blijven is, althans dat is mijn mening, géén schulden te hebben.

Helaas is dat natuurlijk voor ongelooflijk veel mensen, die een eigen huis “bezitten” (iedereen met een hypotheek bezit uiteraard dat huis (nog) niet, sowieso al niet mogelijk.

Dan heb je natuurlijk nog de boeren (heb ik al eens eerder geschreven), die op een ongelooflijk geraffineerde wijze door de overheid zijn gepusht om veel schulden te maken. DAT is ook precies de reden, dat de meeste boeren met hun rug tegen de muur staan.

Dan heb je ook veel mensen met persoonlijke leningen voor auto’s en nog veel meer andere zaken.

Al met wordt het dus voor IEDEREEN met een schuld aan de bank een HELE uitdaging.

Maar ook voor mensen zonder schulden, zoals mijn man en ondergetekende, zal het héél lastig worden. Wij zijn gepensioneerd en hebben allebei AOW en mijn man daarnaast een klein pensioentje.

Ook ons kunnen ze financieel keihard raken.

Maar voor ons is EEN ding helder: wij zullen ons NOOIT laten verleiden om ook maar op enige manier mee te gaan doen aan die zogenaamde “mooie” (niets moois aan natuurlijk) wereld.

Meine
Meine
1 jaar geleden

Zelfs Winston Smith kon zijn Dollars nog vrij uitgeven aan een dagboek en kamerhuur,…. in Air-Strip-One……..

Helga
Helga
1 jaar geleden

Dat is toch ook al heel lang de bedoeling…? Maar wees gerust, iedereen gaat meedoen…

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

Wij moeten EISEN voor onze ECHTE geld terug en dat is onze CONTANT GULDEN met 100% GOUD dekking…. Digitaal-geld is slavernij, en dat moeten we niet hebben !!

Back to top button
115
0
We lezen graag je reactie!x