Homepagina » Buitenland » Leugens mainstream media over hydroxychloroquine hebben duizenden levens gekost
hydroxychloroquine
Foto: Unsplash

Leugens mainstream media over hydroxychloroquine hebben duizenden levens gekost

Al vanaf het begin van de pandemie meldt One America News dat hydroxychloroquine veilig kan worden gebruikt tegen het coronavirus. Dit is bevestigd door vele artsen in de frontlinie en daarnaast verschijnen er al meer dan 10 jaar studies over dit onderwerp.

In januari, bijna een jaar nadat de uitbraak was begonnen, publiceerde een vooraanstaand medisch tijdschrift onderzoek waaruit blijkt dat hydroxychloroquine mensen geneest van het coronavirus. Media die schreven over de geneeskrachtige werking van het middel zijn een jaar lang aangevallen en gecensureerd door social media, met name YouTube en Facebook.

Dit zeiden de mainstream media over hydroxychloroquine: “Doe het niet, neem het niet. Je sterft eraan, ik kan dit niet genoeg benadrukken. Het is levensbedreigend en gevaarlijk.” Onze eigen coronaminister Hugo de Jonge vindt het ‘kwakzalverij’.

Tot 90 procent

Hoe kunnen we zogenaamde nieuwsorganisaties vertrouwen die levens op het spel zetten door complottheorieën te verspreiden? En hoeveel mensen zouden vandaag de dag nog geleefd hebben als de media dit medicijn niet gedemoniseerd hadden? Hoeveel mensen zou deze levensreddende informatie bereikt kunnen hebben als YouTube en Facebook niet op grote schaal censuur hadden gepleegd?

Artsen en epidemiologen zeggen dat we tot 90 procent van de coronadoden hadden kunnen voorkomen, wat betekent dat wereldwijd talloze mensen zijn gestorven omdat de radicale media doelbewust hebben gelogen over deze veilige en effectieve behandeling.

We moeten Big Tech en de media verantwoordelijk houden voor hun nepnieuws en propaganda voordat er nog meer mensen onnodig sterven, stelt Pearson Sharp van One America News.

[One America News]
4.8 74 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
72 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
1 maand geleden

Als wij nu nog twijfelen over de zogenaamde “goede bedoelingen” van de respectievelijke regeringen en adviseurs, dan leven wij onder een steen. Hier is sprake van moord met voorbedachten rade, niets anders. Als ik het goed heb is president Trump vorig jaar ook behandeld met hydroxychloroquine. En met succes. Wat ik trouwens nooit begrijp is, waarom artsen niet alles proberen om iemand beter te maken. Dat is hetzelfde verhaal met bijvoorbeeld een kankerpatiënt die is uitbehandeld en geen experimenteel medicijn mag. Waarom? Dan wordt er gezegd dat er nog niet genoeg onderzoek is gedaan. In het geval van het zogenaamde “vaccin” tegen een veredelde griep wordt een hele wereldbevolking als proefkonijnen gebruikt. De wereld is totaal gek geworden.

rop
rop
Reactie op  Annette
1 maand geleden

Gek? Eerder Krankzinnig. En de zwakzinnige trappen erin.

Thoughtful
Thoughtful
Reactie op  Annette
1 maand geleden

Op de steen waar ru… onder leeft staat MH17

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Annette
1 maand geleden

Covid19 is helaas geen veredelde griep Annette. De meesten mensen ervaren dan weliswaar ”en gelukkig maar”, een flauw griepje, maar het contrast tussen influenza en Covid19 bleek dermate groot, dat helaas te veel mensen in de problemen kwamen.

Ze moesten met spoed opgenomen worden omdat het lichaam niet meer in staat was om er op te anticiperen. Zodoende moest men niet alleen hier, maar wereldwijd, ingrijpen. En dat ging niet altijd best. Mede omdat het tijdsbestek kort was, meegenomen dat de economische gevolgen groter bleken dan in eerste instantie werd gedacht. Er werden lock downs ingevoerd.

Van dit verhaal over hydroxychloroquine word ik ook niet vrolijk. Maar hoe zit het met de Drentse huisartsen? Die hadden toch een middel gevonden waardoor Covid19 patiënten binnen enkele dagen of iets langer weer ziende opknapten.
Hun patiënten belandde volgens mij niet meer op de IC omdat de huisartsen een middel hadden gevonden die dit voorkomen kon. Ziekenhuizen hun methode zelfs gingen bestuderen om het mogelijk over te nemen.
Dexemethason was de naam van het middel.

Lange Fries
Lange Fries
Reactie op  Gezinusk
1 maand geleden

Nog steeds niet geïsoleerd, nergens oversterfte, nergens verschil in sterftecijfers tussen regio’s waar wel en waar geen maatregelen zijn getroffen. Jij bent een leugenaar. Eng mannetje.

Jack
Jack
Reactie op  Gezinusk
1 maand geleden

Leef jij in dezelfde wereld ? Veel mensen zijn gestorven omdat ze geintubeerd zijn. NIET door covid.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Jack
1 maand geleden

Ja ik leef in deze wereld Jack en begrijp wat je bedoeld.

En laten we wel wezen. Het is niet mis wat er gebeurd aangaande vaccin – Covid19.

Eerder heb ik al eens aangehaald dat waarschijnlijk de WHO groen licht zal geven als blijkt dat een vaccin tegen Covid19 het merendeel zal beschermen, terwijl een deel aan het vaccin kan overlijden. Dat zal dan naar buiten worden gebracht als missie geslaagd.

Terwijl ik dit schrijf heb ik te maken met mensen die niet in Covid19 geloven. Sommigen zijn zelfs van mening dat virussen helemaal niet bestaan en dat is hun goed recht. Ze mogen vinden wat ze vinden maar aangaande dit onderwerp denk ik daar anders over.

Zo heb ik een paar week geleden me werk afgebeld omdat een familielid van mij zijn tweede pfizer prik zou krijgen. Ik wilde er bij zijn en gelukkig is het goed gegaan. Gelukkig ook voor de rest van de mensen in het verzorgingshuis maar het blijft een loterij.

In de zin dat het vaccin er snel is gekomen. Deels onder druk van het bedrijfsleven en een meute die zo snel mogelijk weer zijn ding wil doen.

Anti-Rutte
Anti-Rutte
Reactie op  Gezinusk
1 maand geleden

Vaccin is overbodig,je hoeft niet tegen dat zgn corona beschermt te worden,we moeten beschermt worden tegen deze psychopatenoverheid.Maar jij hebt je goed laten misleiden en je trapt er nog in ook,zegt alles over jou geestelijke vermogen.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Anti-Rutte
1 maand geleden

Hoi Anti-Rutte,

Ten eerste bedankt dat je mijn geestelijke vermogen van een bedenkelijk niveau vind.

En voor de rest trap ik niet snel ergens in. Ook niet in het feit dat sommigen hier beweren dat virussen niet bestaan.

Eentje hier wist zelfs te verklaren dat virussen eigenlijk allemaal bacteriën zijn maar als ik dat lees, zoek ik liever een andere dokter als het daar op neer komt.

Mijn mening is dan ook anders, en goodluck;-)

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  Gezinusk
1 maand geleden

Waarom wordt U niet vrolijk van onze Franse Pr. Dr. Didier Raoult die mensen geneest van de Griep variant, of wilt U dit niet, onze shit elitaire genees klasse, volkomen gecorrumpeerd op een enkeling na, diend zijn heer van macht en geld, niks genezen pillen poeders voor het leven, U moet zich schamen met zo’n réactie !

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Jenne Sr.
1 maand geleden

Ik moest Dr. Didier Raoult googelen om meer over deze dokter te weten te komen.

En nee, ik word niet vrolijk van het feit dat ook in de farmacie niet alles goed gaat. Helaas zien we ook hier dat de wetenschap ons mooie dingen laat zien maar dat het grote geld de boel kan laten corrumperen.

We hebben nog effe te gaan wat dat aangaat. De Great Reset, waar Klaus Schwab het over heeft gaat dan ook geen windeieren leggen.

Het is meer een lapmiddel om de echte problematiek aan te pakken.

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  Gezinusk
1 maand geleden

In mijn jeugd zelf een beetje rond gewaad in de Medische wereld, veel vrienden oud Medici etc. mijn Apotheker hier in Frankrijk, ben nu met de derde variant bezig, heb er vele gekend, zij maakten medicijnen, pillen poeders, kende hun vak ook de J
Homeopatche varianten, planten hadden geen geheimen voor ze, prachtig vak, met veel vereiste kennis, nu het doorgeven van doosjes tubes voila noem maar op, boekhouden gewone middenstand, die straks vervangen gaat worden, en ze doen er zelf hard aan mee, ja Didier Raoult is een bijzondere Pr. Dr. ook als mens een voorbeeld, groet !

P.Puck
P.Puck
Reactie op  Gezinusk
1 maand geleden

U gelooft blijkbaar nog in sprookjes, niet dat dit erg is…

Maar we hebben geen lapmiddel nodig.
-Zet 5G uit, triggert cel vergiftiging (dat de stempel virus krijgt),-Besef dat geoengineering bestaat, (“het weer” kan inmiddels als wapen gebruikt worden).-En denk logisch, de mensen die vele decennia de wereld verkracht hebben, gaan de wereld niet redden.

Ik ben eigenlijk best jaloers op u, want al de frustraties die opborrelen door de onzin en incompetentie van dat zooitje dat de wereld verkracht kan ik missen als kiespijn.

MJR van Toor
MJR van Toor
Reactie op  Gezinusk
1 maand geleden

Ik heb mij met een aantal mensen van af het begin verdiept in al de werkzame medicijnen, en het is allemaal verboden door die hufters van het WHO, en rutte en die rat de jonge, en tot nu toe, ook al weten deze schoften dat allemaal al lang worden deze voor minstens 90+ werkzame medicaties vrijwel allemaal geweigerd!
We hebben uitgerekend dat er tot nu toe inmiddels rond de 800.000 of meer moorden zijn gepleegd, en daar hebben wij al de mensen met dodelijke ziekten die door deze zogenaamde griepcrisis niet onbehandelde zijn en daardoor ook nog dood zullen gaan niet mee genomen!
MASSAMOORD!!!

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  MJR van Toor
1 maand geleden

Ik kan me hier wel in vinden MJR van Toor. Zo heb ik zelf enig ervaring met een middel die goed bij mijn klacht past en waar het woord, massamoord, verder niet van toepassing is.

Zo heb ik helaas van kleins af aan af en toe last van eczeem. Moest daarvoor zo nu en dan, niet altijd, mijn handen insmeren met een middel die later door de regering verboden werd.

De vrouw die hier verantwoordelijk voor was is inmiddels al weer bezig op straat om voor haar partij zieltjes te winnen.

Ollongren is de naam en toen werd op een forum verteld dat haar man werkzaam is voor de farmaceutische industrie.

De zalf waar ik baad bij had voortaan afgehaald kon worden bij de apotheek die bij lange na niet zo functioneel is dan het middel dat ik voorheen bij de drogist kon kopen voor een paar euro.

ikdoenietmeermee
ikdoenietmeermee
Reactie op  MJR van Toor
1 maand geleden

De geneesmiddelen worden verzwegen omdat het Vaccin een tijdelijke goedkeuring heeft.
Wanneer er een geneesmiddel is moeten ze stoppen met vaccineren.

Ertje
Ertje
Reactie op  MJR van Toor
1 maand geleden

weet je ook de reden waarom medicijnen die werken tegen covid-19 verboden worden? Ik heb begrepen dat in de Neurenbergcode staat dat wanneer er een werkend medicijn voor een ziekte is, er geen vaccin gemaakt mag worden!
En dat is dus de reden waarom er nu geen medicijn gebruikt mag worden voor covid-19.
Het draait allemaal om macht en geld!

MJR van Toor
MJR van Toor
Reactie op  Gezinusk
1 maand geleden

O, alleen al in NL zijn er rond de 7000 mensen vermoord door die strontvliegen rutte de jonge en hun ratten, o ik durf dit onder mijn eigen naam te zeggen, ik heb namelijk poep aan deze MASSAMOORDENAARS!

Anti-Rutte
Anti-Rutte
Reactie op  Gezinusk
1 maand geleden

Meer journaal kijken en lekker doorslapen.Corona is Griep en wie nu nog anders beweerd is nog stommer dan mijn kontgat en heeft zich net als de mensen in 1940 goed om de tuin laten leiden.

Wilde Westen
Wilde Westen
Reactie op  Annette
1 maand geleden

Een arts wordt ook wel geneesheer genoemd.Klopt dit dan nog wel?

De arts is gedegradeerd tot voetbal in hetzelfde stadion met dezelfde aanhang.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Wilde Westen
1 maand geleden

Mogelijk een interessante vraag voor de aesculapius vereniging?

In ieder geval staat het aesculapius helix symbool voor de geneeskunde.
Destijds geïmporteerd uit Rome. Van het eiland in de Tiber maar was al bekend bij de oude Grieken, en verder terug richting het oude Egypte.

Wonderlijk eigenlijk dat dit symbool zowel ons dna representeert als dimensies. Wortel 3 en verder…

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  Gezinusk
1 maand geleden

Dit heet de menselijke beschaving, wij de mensen proberen om op het goede pad, van menselijkheid te blijven, ben goed op de hoogte van zowel de Griekse als Latijnse cultuur, maar de basis was menselijkheid, mijn held Diogénes legt dit het beste uit ! ga ze eens lezen de klassieken !

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Jenne Sr.
1 maand geleden

… en heb inmiddels al om een aantal anekdotes hard moeten lachen aangaande Diogénes;-)

Leuk om te weten dat je geïnteresseerd bent in dergelijke culturen. Ze verklaren veel over wat we uiteindelijk zijn geworden, of waar we vandaan komen.

Één van mijn helden is Robert Bauval. Opgegroeid in Alexandrië omdat zijn vader er destijds ambassadeur was namens Frankrijk, en waar hij diep onder de indruk raakte van het oude Egypte.

Bauval studeerde af in de architectuur en woont in Engeland. Vanwege zijn achtergrond en interesses is hij op den duur boeken gaan schrijven.

De man is dermate intelligent dat hij ons van alles kan vertellen over de oude werelden. Deze mooi weet te verbinden met het hier en nu.

De grote kracht van Robert Bauval is vooral dat hij zelf geen mening geeft in de zin dat hij dat gedeelte overlaat aan de lezer.

https://www.bol.com/nl/p/geheime-kamer/666871594/

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  Gezinusk
1 maand geleden

Ik dank U voor Uw réactie, mijn bibliotheek heeft plus minus 3000 boeken, en van mijn Grootvader en vader en Moeder, en van mij, je kunt de mooiste boeken kopen a fin qua inhoud op het internet voor een paar Euro, in mijn Waalse tijd op verkopingen van de inhoud van landhuizen de mooiste klassiekers voor ee krats gekocht, ja ben een liefhebber, groet !

G van peet
G van peet
Reactie op  Annette
1 maand geleden

Nee, Trump had het ern tijdje gebruikt,stopte ermee en kreeg maanden later toch corona. Toen hebben ze wst geëxperimenteerd met remdesivir..en nog wat. Onduidelijk wat nu de doorslag gaf…deximethazon?

Jan
Jan
Reactie op  G van peet
1 maand geleden

Dexamethason werd kort gepromoot (want duur = veel verdienen voor Big Pharma) maar werkzaamheid lijkt niet geweldig te zijn. HCQ en Ivermectine werken veel beter, maar kosten vrijwel niets, niks aan te verdienen dus en daarom zoveel mogelijk zwart gemaakt.

MJR van Toor
MJR van Toor
Reactie op  G van peet
1 maand geleden

Medische protocollen,1
GriepCovid remedie nr 1: Hydroxychloroquine+Zink+Azitromycine
99%+ hersel!
Deze behandeling is gekombineerd dus voor vrijwel 99%+ bewezen werkzaam!
HCQ: Open de virus wand, Zink dood het virus, en Azitromycine helpt extra infecties voorkomen!
Prof:Didier Raoult, Franse arts /microbioloog.
Dr.Rob Elens, MD, medisch centrum de peel: NL
Quercetine: Heeft de zelfde werking als HCQ.

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  Annette
1 maand geleden

Juist ja Annette, onze Dokter Didier Raoult geneest mensen van af Februari 2020 met zijn medicijnen o.a; Hydroxychloroquin, binnen 6 tot 8 dagen weer op de been, willens en wetens op orde van de Big Pharma niet gebruikt daar door moord met voorbedachte rade uit gevoerd door de totale medice stand, en overheid, en de mensen kijken weg, er wordt niets ondernomen, ik kan deze wereld niet begrijpen, groet !

Ineke
Ineke
Reactie op  Annette
1 maand geleden

als ik me niet vergis heet dat genocide. Toch?

Dirk
Dirk
1 maand geleden

Het spel speelt zich achter onze ruggen af zonder dat enig tegengeluid bij de overheden en media een kans krijgen gehoord te worden. Hun loon is hoon en stigmatisering.

Mart
Mart
Reactie op  Dirk
1 maand geleden

Levenslange gevangenisstraf moet hun loon worden. En daar moeten we serieus werk van maken. We opperen nu alleen nog maar ideeën, maar we moeten hiermee aan de slag. Ze mogen hun straf niet ontlopen. Ze lachen ons nu alleen maar uit omdat ze weten dat het toch alleen bij wat woorden blijft. Daar zal echt verandering in moeten komen om enigszins een vuist te kunnen maken.

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  Mart
1 maand geleden

Klinkt goed, maar “”helaas”” gaat noit gebeuren, hun wapen mensen opstandelijk kleine crisis en hop door zorgen overmand loopt alles weer in het gereel, goed bestudeerd dit alles, kijk maar de kop van Rutte hij is de baas, ouwe viese man !

levitas
levitas
1 maand geleden

zorg dat ze zich niet kunnen verstoppen,en verzamel de bewijzen.

Dorothe
Dorothe
Reactie op  levitas
1 maand geleden

Ongelooflijk, stop deze ellende, idd verzamel bewijzen.

pien
pien
Reactie op  levitas
1 maand geleden

ze zijn al bezig met het verzamelen van bewijzen nl dokters van waarheid

Rob
Rob
Reactie op  pien
1 maand geleden

Ja, en terwijl ze aan het verzamelen zijn gaat het moorden door. Zo kan de berg bewijzen eindeloos door gaan. Maar intussen werkt de bevolking gewoon mee aan hun eigen uitroeiïng. DAAR moet een eind aan komen. Het volk zit op redders en helden te wachten die er een eind aan maken terwijl WIJ er een eind aan moeten maken zodat het stopt. Dat door geen gehoor aan de de autoriteit meer te geven. Blijkbaar hecht niemand waarde aan zijn / haar leven als er ook niemand voor opstaat. Ja, dan LAAT je je vermoorden.

rop
rop
1 maand geleden

Er moeten gewoon eerst heel veel doden vallen met het vaccin, misschien miljoenen of Een miljard, voor dat het echt word gelooft, dat het vaccin schadelijk is, ze zullen dat zomaar niet aannemen en er vele anderen oorzaken erom heen bouwen dat het niet schadelijk is, of dat het niet door het vaccin komt, en dan word de massa ook een beetje wakker.

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  rop
1 maand geleden

Vroeger was de wereld groot, mooi en schoon, nu klein en overbevolkt, en vervuild en uitgeput, dus !

Dubito
Dubito
1 maand geleden

Zover zijn we hier nog niet hoor. De Nederlandse msm overtuigen de Nederlanders nog steeds dat b.v. HCQ helemaal niets doet. Kwakzalverij dus – nog steeds.
Vaccin is veel beter. Je voelt je alleen een paar dagen ‘niet zo lekker’.

Jan
Jan
Reactie op  Dubito
1 maand geleden

Dat ‘niet zo lekker voelen’ gaat vanzelf over als je eenmaal onder de grond ligt,

Elfin
Elfin
Reactie op  Jan
1 maand geleden

Sorry maar hier moet ik ff om lachen:)))

Weetniet
Weetniet
1 maand geleden

Het schijnt dat HCQ zelfs kankercallen vernietigt:

https://herstelderepubliek.wordpress.com/2021/03/07/schokkend-hydroxychloroquine-was-gepatenteerd-omdat-het-kankercellen-vernietigt/

Natuurlijk is Big Pharma daar niet blij mee; dan verdienen ze niks meer.

Willem de Zwijger
Willem de Zwijger
1 maand geleden

Aangifte doen voor moord met voorbedachte rade. Er is bewijs genoeg. Maar dan wel een onafhankelijke rechter. Ik weet die zijn moeilijk te vinden.

Michiel
Michiel
1 maand geleden

Fascinerend, dus het virus bestaat, en is dodelijk

P.Puck
P.Puck
Reactie op  Michiel
1 maand geleden

Hahaha, goeie :’D
Zo simpel moet je het eigenlijk houden.
Vraag me af of de thumbs-downs ‘m snappen?
Maar ik ben ook nog geen bewijs ervan tegen gekomen.
Beter gaat degene die van alles op probeert te dringen eerst dat maar eens aantonen.

merel
merel
1 maand geleden

Inderdaad Annete, maar we weten dat er iets heel anders erachter steek. Agenda 2030.
De Farmaceutische industrie is er niet opgericht om mensen beter te maken, zij creëren ziektes. En wassen hun handen in onschuld omdat de mensen toch weten dat het in een testfase is? Ja snap ook niet dat er mensen zijn die in al die leugens geloven. Al het andere aan nieuws wat je kan vinden op internet wordt aangeven voor fake nieuws of complottheorie door de regering. De wereld wordt op het moment geregeerd door gewetenloze mensen. De Bilderberg groep.

salvar
salvar
1 maand geleden

laten we aannemen dat niet nog meer mensen zich dood laten spuiten.
laten we alles op alles zetten om het zootje weg te krijgen en wel de regering en de meelopers.

Anita
Anita
Reactie op  salvar
1 maand geleden

85% laat zich (enigszins) vrijwillig vaccineren, straks mag je niet meer op vakantie???? De rest wordt t.z.t. gedwongen

Elfin
Elfin
Reactie op  Anita
1 maand geleden

Ik laat mij nooit en te nimmer dwingen. De enige die een spuitbin mijn lijf zet ben ik zelf. Mocht het ooit zover komen dat ik gedwongen dreig te worden dan neem ik een golden shot met heroïne en ben ik weg. Maar dan wel zelfverkozen.

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  Elfin
1 maand geleden

Gewoon een vervalst vaccin paspoortje kost niks, ze staan er klaar voor de ondergrondse drukkerijtjes !

x

Check Also

acteur

Wereldberoemde acteur schokt publiek: ‘Ze halen adrenochroom uit kleine kinderen’

Terwijl in Nederland alle ogen gericht zijn ...

arts

Deze arts heeft 20.000 coronapatiënten succesvol behandeld met hydroxychloroquine

Terwijl de media corona blijven ophypen en ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

72
0
We lezen graag je reactie!x