Archeologie

VIDEO: ‘Resten van 2000 jaar oude verzonken stad gevonden voor kust Tanzania’

Help door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het lijkt er sterk op dat scubaduiker Allen Sutten echt een ‘verloren stad’ heeft gevonden voor de kust van Tanzania. Door een ongewoon lage waterstand werden de resten van een vier kilometer lange muur blootgelegd.

Onderzoekers zeggen dat het zou kunnen gaan om Rhapta, een meer dan 2000 jaar oude stad. De verloren stad Rhapta wordt ook wel omschreven als de eerste metropool van Afrika. Het zou één van de rijkste steden van zijn tijd en een handelsknooppunt voor ijzeren wapens en schildpadden zijn geweest. Verder is er maar weinig over Rhapta bekend.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Kijk op geschiedenis veranderen

Sutten spotte de ruïnes vanuit een helikopter en besloot ze van dichtbij te bekijken. Het duurde liefst drie jaar voordat hij de exacte locatie had gevonden.

Na de ontdekking besloot professor Felix Chami van de Universiteit van Dar es Salaam naar de plek af te reizen. Hij zegt dat de vondst onze kijk op de Afrikaanse geschiedenis weleens zou kunnen veranderen.

Onderzoek verricht

Er wordt nog steeds onderzoek verricht op de plek waar de ruïnes zijn gevonden, dus op dit moment is er nog weinig bekend over de verloren stad voor de kust van Tanzania.

Wel maakte CCTV Africa de volgende beelden:

[CCTV Africa]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pat
pat
7 jaren geleden

Ik heeft een link met vergelijkbaar iets met onderwaterarcheologie een stad van +-2500 jaar oud tempels,grote beelden,tientallen schepen met lading aan boord,goud en ga zo maar door de tijd van de faro’s echt heel mooi om te zien echt de moeite waard.

Duimpie omhoog!

https://www.youtube.com/watch?v=19Iea0kn31I

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x