Homepagina » Natuur en Milieu » De niet-bestaande klimaatcrisis: “Uitstoot CO2 is níet catastrofaal voor het klimaat”
De niet-bestaande klimaatcrisis: "Uitstoot CO2 is niet catastrofaal voor het klimaat"

De niet-bestaande klimaatcrisis: “Uitstoot CO2 is níet catastrofaal voor het klimaat”

Een belangrijke reden voor het doemdenken over de aarde zijn rapporten van het VN-klimaatpanel IPCC. Dit panel, opgericht in 1988, brengt de risico’s van klimaatverandering in kaart.

Het IPCC is een gerenommeerde club, maar volgens wetenschapsjournalist en klimaatkenner Marcel Crok ook arrogant. “Het duldt geen tegenspraak,” zegt hij. “De organisatie wil de wereld ervan overtuigen dat er sprake is van een absolute waarheid. Hun heilige boodschap: sinds 1950 wordt de helft van de opwarming van de aarde veroorzaakt door broeikaseffecten. Critici moet de mond worden gesnoerd, want dat kan ten koste gaan van de publieke opinie.”

Klakkeloos nemen politici en beleidsmakers de opvattingen van het IPCC over, aldus Crok. “Of ze nu Rutte of Obama heten.”

Volgens hem valt er heel wat af te dingen op de bevindingen van het IPCC. Hij berekende bijvoorbeeld dat het IPCC de invloed van de CO2-uitstoot op de opwarming van de aarde twee keer te hoog inschat.

Steeds sceptischer

“CO2 en fossiele brandstoffen worden gedemoniseerd,” vindt Crok. “Maar CO2 is geen gif. Planten en bomen leven ervan. Ik ben bang dat we de neiging hebben het kind met het badwater weg te gooien.”

In onderstaande video gaat Crok in gesprek met de Delftse ingenieur Theo Wolters. Hij stond aanvankelijk achter het Kyoto-protocol, maar werd gaandeweg zijn research steeds sceptischer. Wolters legt uit waarom de CO2-uitstoot in zijn ogen niet catastrofaal is voor het klimaat.

Hij heeft zich ook verdiept in de kosten van het Energieakkoord, dat beoogt dat in 2023 16 procent van onze energie duurzaam opgewekt moet worden. Het akkoord gaat volgens Wolters astronomische bedragen kosten, die voor een groot deel terechtkomen bij de burger.

Niet zachtzinnig aangepakt

In de tweede video interviewt Crok columnist van de Volkskrant Martin Sommer. Het subsidiesysteem rond energie is in Nederland volgens Sommer vreemd geregeld. Er werden nieuwe gas- en kolencentrales gebouwd in Delfzijl, maar die worden naar verwachting niet gebruikt. Tegelijkertijd gaan er miljarden naar windmolens, terwijl die niet kosteneffectief zijn.

Sommer is ook duidelijk over het Energieakkoord, dat in de Tweede Kamer nooit ter stemming is gebracht. Bijna 50 organisaties met deelbelangen polderden zich tot een akkoord, waarbij vooral achterliggende belangen domineren. Mensen die tegenspraak boden werden niet zachtzinnig aangepakt.

[Cafe Weltschmerz]


Vond je dit artikel waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. De echte oorzaak van klimaatverandering is de veranderende zonne activiteit in afnemende aardmagnetisme. Wat we kennelijk niet mogen weten… http://magneticreversal.org/

  7 likes
 2. De zonneactiviteit lijkt weer op een dieptepunt te komen. Dus is de kans groot dat de temperaturen op aarde lager worden. De komende decennia’s blijft het zonneactiviteit laag en zou er een mini-ijstijd kunnen komen.

  6 likes
 3. Waren er maar meer mensen zoals Theo Wolters in de politiek. Wat een verademing om het interview te kijken. Wetenschap nu eens echt toegepast. Niet je ingraven in een overtuiging en er nooit meer aantoegeven, maar bereid zijn deze aan te passen als dit wetenschappelijk nodig is. Het had onvoorstelbaar veel geld bespaard en welvaart op peil gehouden als mensen zoals Theo beleid had gemaakt.

  4 likes
 4. De aarde overleeft ons wel hoor.
  Maar voordat we weg zijn hakken we alle regenwouden, plastificeren we het milieu én verruïneren ál het water dankzij onze zucht naar fossiele brandstoffen.

  De co2 nepperij is pure afleiding en een gigantische geldmotor.

  3 likes
 5. rasecht berensiroop

  space scientific politics and monetary systems : spacedefensie exopolitics.org

  De VSA presidentiele voor verkiezingen : ufo-gate, solar wardengate , climatechangegate…mister Dennis
  Kucinich

  In de discussie rond global warming vind ik bepaalde bedenkingen niet terug van verontrustende zaken. Over al deze dingen rept geen mens, over de detailoorzaken van de Global Warming o.a genoicide. Tijdens de Vietnam oorlog liet men het al regenen. Denkt u nu echt dat de techniek 40 jaar heeft stilgestaan?
  En heeft u al gehoord van ‘Chemtrails’? Witte strepen achter vliegtuigen die uren blijven hangen en uitwaaieren als een reflectiescherm over de aarde. Deze verschijnen in House Resolution 2977. In oktober geïntroduceerd door Ohio Rep. Dennis Kucinich, dit verzoek vroeg om vredelievend gebruik van de ruimte, en een verbod op ‘exotische wapens’. Sectie 7 van de “Space Preservation Act of 2001” verzocht specifiek het verbod op “chemtrails”.
  Dhr. Kucinich vertelde de ‘Columbus Alive Newspaper’ (Jan. 24, 2002), dat ondanks officiële ontkenningen, als hoofd van de ‘Armed Services oversight committee’, hij welbekend is met chemtrail projecten. Kucinich vertelde verslaggever Bob Fitrakis: “De waarheid is, dat er een compleet programma ligt in het ‘Department of Defense’, genaamd ‘Vision for 2020,’ dat deze wapens ontwikkeld”. Het ‘US Space Command’ haar visie voor 2020 vraagt om dominantie van de ruimte, land, zee en lucht.Dus het klimaat als wapen…..te dragen, verschijnen als prismatische banden met kleuren.
  Barium/ijzeEen wetenschapper van ‘Wright-Patterson Air Force Base’ vertelde ‘Columbus Alive’ op 6 december 2001, dat twee verschillende chemtrail projecten momenteel uitgevoerd worden door de ‘US Military’. Een daarvan heeft te maken met het maken van wolken om opwarming van de aarde tegen te gaan.
  Ook het Pentagon ontvouwt chemtrails met een mengsel van bariumstearaat en fijne ijzerdeeltjes als een tijdelijke atmosferische antenne voor geleiding van radio en radar golven over de horizon. Het zeepachtige stearaat dat gebruikt wordt om de ijzerdeeltjes r chemtrails werden herhaaldelijke gebruikt voor lange afstand radio en radar transport, tijdens aanhoudende aanvallen op Irak, Kosovo en Afghanistan. De wetenschapper die door Fitzrakis geïnterviewd werd, vertelde dat barium chemtrails gebruikt worden in combinatie met een atmosferische opwarmer, genaamd HAARP in Gakon (Alaska).
  De uitvinder van HAARP, Bernard Eastland, vertelde deze verslaggever, dat in principe het doel van dit multimiljoenen-watt-wapen is, om de ‘jet stream’ te sturen en het weer te veranderen. Zijn patent vraagt om het sproeien van Barium in de atmosfeer om het effect van HAARP te verbeteren. “Wright-Patterson is lang en diep verbonden geweest met het HAARP electromagnetische oorlog programma”, vertelde Eastland aan ‘Columbus Live’.Als sommige van de chemtrails die over onze hoofden wordt gesproeid, stoffen zitten voor het geleiden van electromagnetische energie, dan kunnen inwoners van alle betrokken gebieden in nog groter gevaar verkeren vanwege de intense electromagnetische straling, uitgezonden door mobiele telefoons en microgolf zenders, radar installaties op militaire basissen, hoogspanningsleidingen, hoge intensiteit militaire verbindingstorens en tienduizenden andere goed gedocumenteerde bronnen van ‘electrosmog’ – meer dan 15 miljoen keer meer, dan de natuurlijke achtergrond niveaus. Barium chemtrails kunnen deze al gevaarlijke electromagnetische straling versterken.Canadese militaire officieren op ‘Canadian Forces Base Comox’ hebben met klem ontkend dat deze militaire nevenoperaties bestaan. Maar Terry Stewart vertelde de ‘Vancouver Courier’ 12 augustus 2001, dat deze informatie – betreffende de bevestiging van de Canada/VS militaire oefening – direct van CFB Comox kwam.De grootste lobby voor een reductie in globale opwarming, zijn verzekeringsmaatschappijen groter dan de grootste olie en de internationale wapenhandel. Multinationals zoals de ‘Swiss Reinsurance Company’ en ‘Lloyds of London’, rapporteren onhoudbare verliezen vanwege extreme weersomstandigheden.Het was Edward Teller, vader van de waterstofbom, die opriep tot het sproeien van een chemisch ‘zonnescherm’ op het ‘International Seminar on Planetary Emergencies’. Naast het verstoren van regionale weerpatronen, maakt Teller’s hoofd klimaatvormgeving, Ken Caldeira, zich zorgen over negatieve gezondheidseffecten. De Klimaatwetenschapper, die de data van het ‘luchtscherm’ vernietigde, waarschuwde verder voor het eventueel vernietigen van de ozonlaag.
  Over al deze dingen rept geen mens, over de detailoorzaken van de Global Warming
  http://zozeg.nl/archief/owningtheweather/owningtheweather.html

  2 likes
 6. ??? Die foto erboven…ziet er toch lekker en gezond uit.
  Lekker doorgaan met vervuilen hoor.
  Opgesodemieterd met die dure windmolens.
  Kolen en gas…die zijn het summum.

  1 likes
 7. Ik denk dat CO2 de aarde zelf juist gaat redden. Door die CO2 en veranderingen zon/kosmos kunnen bomen en planten langer worden. En zo blijft er zuurstof. Denk aan prehistorie. Moeten we wel zorgen dat er genoeg bomen blijven bestaan.
  Kijk eens goed naar je tuin. Omdat de zon rechter boven ons staat groeien er planten hoger, dan eerst het geval was. Bij mij de viooltjes. 2/3 x langer. Ook de komkommer(mini) plant geeft grotere,dikkere vruchten af. Bijna gewone komkommers. Of zijn die gemanipuleerd. Of beide heeft invloed?
  Loop en kijk je naar bomen dan zijn vele niet echt gezond. De sterkste blijven over. Net een afvalrace die ook bij mensen opvalt door het systeem.
  Naar mijn gevoel is er dus wel degelijk iets gaande met het klimaat. En belasting heeft nog nooit iets opgeleverd en kun je beter afvragen waar dat geld dan naar toe gaat of wat ermee gedaan wordt? Misschien naar geo engeneering. Maar de vraag blijft: Is dit een oplossing of juist een oorzaak?

  1 likes
 8. Zullen we eens ophouden met dat “gel*l” over het begrip “kosteneffectief”. Ik heb dit wel vaker gememoreerd op dit medium. Markerwaard inpolderen; vliegveld aanleggen; zonnepanelen en windmolens plaatsen. En geen windmolens in zee plaatsen. Welke nono bedenkt zoiets? Windmolens in een zilte omgeving. Op grond van het kosteneffectief karakter hebben we de totaal overbodige JSF aangekocht. Heb dit idee een keer bij een kamerlid aangekaart. Jammer dat ik geen foto van zijn gezicht gemaakt heb. Totaal geen notie, alleen maar domheid.

  1 likes
 9. In Europa gaan er jaarlijks dertig duizend mensen dood door fijnstof van het autoverkeer. Ik heb het nog niet eens over dodelijke verkeersongevallen. Als je in grote getalen mensen wil opruimen kun je mensen laten rijden in motorvoertuigen die op fossiele brandstof gaan en voor energieopwekking ook fossiele brandstoffen gebruiken. De CO2 uitstoot heeft zijn grenzen voor het leefbare voor de mens.

  Dat er buiten CO2 uitstoot de aarde wordt opgewarmd staat buiten kijf. Dan zijn er nog meer gassen die veel schadelijker zijn voor de opwarming van de aarde en inderdaad de kosmische invloed is ook niet te verwaarlozen. Die heeft nog het meeste invloed op de klimaatverandering. En de hele aarde tegelijkertijd alleen maar te warm of alleen maar te koud is ook niet reeël, want de oceanen en de staalstroom hebben ook een zeer grote invloed op het verloop van het klimaat.

  0 likes
 10. Nakomer: Mensen die roken hebben 15% CO2 in hun bloed. Dit zorgt voor een grotere verbranding. Vandaar dat als je stopt. je aankomt, ook al eet je dezelfde hoeveelheden. Wellicht dat kankers ontstaan door teveel CO2 in het bloed. CO2 zorgt immers voor groei. Bij te snelle groeispurten/celdelingen gaat er wel eens wat mis. Immense problemen hebben vaak simpele oorzaken.

  0 likes
  • Dat je aankomt na het stoppen met roken komt doordat je organen weer hun normale volume terugkrijgen, waar ze eerder verschrompeld waren door de giftige stoffen in rook.

   0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

wereldgezondheidsorganisatie

‘We moeten per direct uit corrupte Wereldgezondheidsorganisatie stappen’

We moeten ons per direct terugtrekken uit ...

covid-19

Covid-19 is biowapen en komt uit Amerikaans lab, zegt deze wetenschapper

Het zeer besmettelijke nieuwe coronavirus (Covid-19) is ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.