Buitenland

Pas op voor leugens over de Syrische Witte Helmen. Ontdek wat hier werkelijk achter zit

Help mee door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Deze week publiceerde Knack een stuk over een gesprek dat het tijdschrift had met Raed al-Saleh van de Syrische Witte Helmen. Het was een knap staaltje propaganda.

De man wordt voorgesteld als de ‘directeur van de reddingswerkers’, maar dat is James Le Mesurier.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De Witte Helmen zijn namelijk onderdeel van de in Nederland gevestigde Mayday Rescue Foundation, waar Le Mesurier de enige directeur van is.

Blackwater

Le Mesurier had een hoge functie binnen het Britse leger en werkte verder voor de omstreden militaire aannemer Blackwater.

In maart 2013 richtte Le Mesurier de Witte Helmen op en benaderde hij onder meer Raed al-Saleh.

De Witte Helmen opereren in gebieden die in handen zijn van terroristen. Er zijn veel beelden waarop deze zogenaamde ‘reddingswerkers’ te zien zijn terwijl ze vlaggen van Al Qaida omhoog houden.

Op het hoofdkwartier van de organisatie zijn ook vlaggen van Al Qaida gevonden. Lokale bewoners zeggen dat ze bij de terroristen horen.

Geen sporen

Toch hebben ze miljoenen gekregen van westerse overheden, waaronder ook de Nederlandse. Ze hebben in Europa zelfs asiel aangeboden gekregen.

Al-Saleh beweerde dat in de Syrische stad Douma eerder dit jaar ruim 100 doden zijn gevallen na een chemische aanval door het Syrische leger.

Die doden zijn door de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) nog altijd niet gevonden. Sterker nog: er zijn geen sporen gevonden van gifgassen.

Foto: Tan Khaerr Wikimedia Commons

[Willy van Damme]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eksegese
Eksegese
5 jaren geleden

Ten tijde van 9-11 reageerde de wereld als een stier op een rode lap bij de naam al qaeda. Nu zijn we zo ver dat ze gesponsord worden met onze zuur verdiende belastngcenten. Klaarblijkelijk spinnen ze garen bij het gebrekkige geheugen van het klootjesvolk bij hun immense bedrog. Terroristische organisaties zijn produkten van overheden, wereldwijd en dus niet te bestrijden met behulp van dezelfde organisaties.

weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

De miljoenen gemeenschapsgeld afgeperst door de overheid en Neerlands corrupte en landverradende pedofile politici zijn echt niet in de zakjes van witte helmpjes verdwenen!!!

Dit riekt niet alleen naar het financieren van huurmoordenaars en andere killers, maar eerder naar het zakkenvullen van een zoveelste zionistische maffia organisatie, alles onder valse voorwendselen. De overheid en politiek weten zeker aan wie ze het van…… ONS ……afgeperst geld hebben gestoken???….

En maar braaf blijven stemmen op dit tuig. Wie ooit nog weer stemt, ongeacht welke partij dan ook en met de kennis van nu, is medeplichtig aan MOORD, VERKRACHTING en LANDVERRAAD!!….

Louise
Louise
5 jaren geleden

Euhhh erg he….en jawel het blijft gewoon doorgaan , waarom ? Omdat niemand zich druk maakt, iedereen is druk met zichzelf en andere nutteloze zaken..
Licht gaat niet vanzelf schijnen, dat moet je aansteken….
Kijk naar de onnozele willekeur van onze rechtsstaat , twee Armeense kinderen worden uitgewezen , hier opgegroeid en moeten nu weg, want regels zijn regels..Maar het schreeuwende rapaille mag blijven want ja dat is pas zielig……
Willekeur is gebrek aan verantwoording , beleid en visie , maar ja dat is ook niet meer van deze tijd..

Gladiator
Gladiator
5 jaren geleden

Oh ja,

Nog eventjes dit en helaas ook off topic maar veel en veel belangrijker dan dat gekrakeel over dat zooitje “witte helmen” ……..

Minister Klaasje Dijkhoff overweegt vaccinatieverplichting….en anders kindertjes in de kinderopvang WEIGEREN!!!!

Is dit nu geen mooi land, ONS Neanderland, alwaar “onze” ministers (absoluut niet de mijne!!!) het aller aller beste met hun bevolking voorhebben…..en moet men dan eens de commentaren lezen (powned) van de reaguurders daar, een volledig gebrainwashed zooitje onbenul en ook nog ff de “nepnieuwsfabriek van de Russen” eroverheen vwb dit topic.

Dit beste mensen moet jullie bezig houden en niet witte helmen, die zijn eventueel voor latere zorg.

Daar moet gewoon geen geld meer heen van ONS!!!!!

Wat een wereld leven we in in Godsnaam!!!???

Gladiator

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x