Homepagina » Mens en Dier » Politieagent doet boekje open: ‘Ontmenselijking is sinds coronacrisis in rap tempo toegenomen’
politie
Foto: Worldwide Demonstration – March 2021 Amsterdam (Flickr/Karen Eliot CC BY-SA 2.0)

Politieagent doet boekje open: ‘Ontmenselijking is sinds coronacrisis in rap tempo toegenomen’

Ik heb besloten mijn verhaal te doen omdat de politiek de verantwoordelijkheid niet neemt om onderzoek te doen naar een totaal uitgeholde, verrotte en onmenselijke organisatie, verklaarde een politieagent afgelopen maand bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020. De politieagent deed bij de commissie, die inmiddels is benaderd door media waaronder RTL Nieuws, een boekje open over hoe het eraan toe gaat bij de politie.

Volgens de agent is de ontmenselijking bij de politieorganisatie sinds het begin van de coronacrisis in rap tempo toegenomen. De mensen die demonstreren tegen de coronamaatregelen worden onder andere ‘wappies, complotdenkers, aluminium hoedjes, beklapweigeraars en antivaxdebielen’ genoemd.

Wie de livestreams van de demonstraties volgt, zal het ongetwijfeld opgevallen zijn dat agenten het optreden van de ME filmen. Je vraagt je misschien af wat er met die beelden gebeurt. “Die gaan rond in WhatsApp-groepen. Collega’s laten ze lachend aan elkaar zien.”

Schandalig

“De opmerkingen bij die filmpjes zijn schandalig,” zei de agent, die inmiddels 14 jaar in dienst is. “Bij een vrouw met een bebloed hoofd stond ‘dat ze door hadden moeten rammen totdat haar schedel was gekraakt als een ei’.”

Hij voegde toe dat demonstranten vaak de hele nacht in een zogeheten dronkenmanscel worden gezet. “Dat zijn cellen zonder toilet, bed en wasbak. Laatst vroeg een jonge vrouw die tijdens een demonstratie was aangehouden of ze naar het toilet mocht. Mijn collega zei dat ze maar ‘in de hoek op haar hurken moest gaan zitten’. Er kwamen twee collega’s bij staan om ‘van het uitzicht te genieten’. De vrouw heeft later haar broek bevuild. Toen was ze een ‘zeikwappie’.”

Rotte appel

Hierover klagen bij de leiding heeft geen enkele zin, zei de agent, die de videobeelden van zijn verklaring om veiligheidsredenen niet heeft laten publiceren. Het enige wat je ermee bereikt, is dat je ‘ook doelwit wordt van uitsluiting en pesten’.

Zijn therapeut heeft hem geadviseerd om zich ziek te melden omdat hij vanwege de stress eigenlijk niet in staat is om te werken. “Maar ziek melden roept vragen op bij de leiding. Ze vragen dan rechtstreeks of je tegen de maatregelen bent of tegen het politieoptreden jegens demonstranten.” Als dat zo is, ziet de leiding je als ‘rotte appel’.

Lees hier de hele verklaring van de agent.

[BPOC]
4.8 71 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
83 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Harry
Harry
1 maand geleden

Nu is ook zo dat er veel agenten rondlopen die 20 jaar geleden direct afgekeurd werd na de 1e ronde. Kijk ook naar het algemene nivo. Bij de krijgsmacht zijn ze voorzichtiger om zomaar de criteria te verlagen zodat minder/niet geschikten voor problemen gaan zorgen. Was toen vaak op het nieuws dat de keuringseisen richting kleuterschool gingen door moeilijkere vakken zoals gewoon correct nederlands praten en denken te schrappen, was nergens meer voor nodig. Daag nivo en professionaliteit als een jonge, stoere motoragent nog nooit van de TT Assen heeft gehoord. Of de koppeling van een brommer aanziet voor een kapotte Snorfiets rem.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
Reactie op  Harry
1 maand geleden

Geen opleiding of ambitie, kom bij de politie.

Yvonne
Yvonne
Reactie op  MdeFilosoof
1 maand geleden

😅

Boud
Boud
Reactie op  Harry
1 maand geleden

Laat die adspirantagenten verplicht twee jaar bij het korps mariniers gaan om te worden opgevoed dan worden, zeker in de eerste maanden, direct de rotte appels verwijderd, maar ja een aantal jaren geleden heeft de hoogste politiechef al geuit dat hij geen militaire discipline binnen het politie apparaat wil. Discipline is de ruggengraat van je organisatie. Maar dat schijnt die klojo niet te willen begrijpen. Nu zitten ze dus met de gebakken peren. Vandaar dat we het altijd hadden over een stelletje NuKuBu’s nutteloze k*tburgers.

Ari
Ari
Reactie op  Boud
1 maand geleden

Joh, ze worden juist op gestoordheid aangenomen,en wie neemt ze aan ?

Need I say more ?

sociaal Nederland
sociaal Nederland
Reactie op  Boud
1 maand geleden

Ook die politiechef is naar binnen geglipt, en nooit wat bijgeleerd.
Sociaal onder de maat, een hersen inhoud van nul, nul.
Op medemenselijkheid afgekeurd.
Diverse politie mensen voelen zich in dat uniform gesterkt en denken dat daar de macht zit.
Maar ja zij hebben ook ouders, broers, zusters, vrouw, kinderen en zijn zo een goed voorbeeld hoe het niet moet.
Zij vergeten dat het tij kan keren en dan meneer de rechter wat is de straf welke hierop staat.

Just me
Just me
Reactie op  Harry
1 maand geleden

Kun je nagaan wat een teloorgang.

Peter
Peter
1 maand geleden

Precies zoals Jezus zei, dat vlak voor Zijn komst de liefde van de mensen zal verkillen.

Stembiljet
Stembiljet
Reactie op  Peter
1 maand geleden

Wanneer komt hij dan ? Ik hoor dit al zo lang.

Martin
Martin
Reactie op  Stembiljet
1 maand geleden

Lees de brieven van Petrus in het nieuwe testament,, daar staat je vraag opnieuw. En daarna Mattheus 24. Daar staat je antwoord.

E M Goossen
E M Goossen
Reactie op  Stembiljet
21 dagen geleden

lees thimoteus ; zware tijden breken aan…

2021
2021
1 maand geleden

Welkom in de bananen republiek Nederland waar alles wat niet mag mag wel en alles wat wel mag mag niet

Ron Swart
Ron Swart
1 maand geleden

Vrijmetselaar & Baphomet-aanbidder J.P. Balkenende heeft in 2007 het Verdrag van Lissabon ondertekend, terwijl het Nederlandse volk in 2005 de Europese grondwet bij een referendum heeft verworpen.
Ergens weggemoffeld kun je lezen dat bij een demonstratie geweld kan worden gebruikt waar de autoriteiten niet voor verantwoordelijk zijn.
De Tweede Kamer heeft het Verdrag van Lissabon, bedoeld om Europa beter bestuurbaar te maken, naar wij nu weten bedoeld om onze grondrechten af te nemen geen strobreed in de weg gelegd.

sociaal Nederland
sociaal Nederland
Reactie op  Ron Swart
1 maand geleden

verdragen is tekst op papier, gedragingen zijn andere dingen.
dit zijn menselijke gevoelens die een ieder zou moeten aanspreken.

Isabeau
Isabeau
Reactie op  Ron Swart
1 maand geleden

Daarin is, als een voetnoot, ook opgenomen dat de doodstraf toegestaan is in tijden van oorlog en opstand.

Joost
Joost
1 maand geleden

Waakzaam en dienstbaar staat op hun auto’s. Dat is ook een leugen!

jaap
jaap
Reactie op  Joost
1 maand geleden

Waakzaam en dienstbaar voor de overheid

HugodeClown
HugodeClown
Reactie op  Joost
1 maand geleden

Nee hoor, ze zijn wel Waakzaam en dienstbaar,maar zeggen niet voor en aan wie. Waakzaam voor en dienstbaar aan de Elite.

Rob
Rob
Reactie op  HugodeClown
1 maand geleden

En ze weten niet eens dat ze dienstbaar aan die elite zijn. De politie bevat een heleboel zombies die degenen dienen die het kwaad op deze planeet zijn. Wat dat betreft past het wel in dat plaatje. De politie doet alleen maar het vuile werk voor hun agenda en daar zijn de zombies nog trots op ook want ze vinden het erg stoer.

Dubito
Dubito
Reactie op  Joost
1 maand geleden

Is ook weer Newspeak. Oorlog is vrede, liefde is haat, dienstbaar is onderdrukking, waakzaam is permanente camera surveillance.
Net als de Islam: religie van de vrede – maar wel hun vrede, als de ongelovigen allemaal moslim of dood zijn.

Locke
Locke
1 maand geleden

En wat voor leiding is dat waar men zich door laat bevangen ?
Blijft men hierin actief draagt de verantwoordelijke persoon van hetzelfde laken een pak, ieder individu heeft een eigen vrije wil, als excuus “ik voer alleen maar orders uit” is hetzelfde als wat Adolf Eichmann als verdediging gebruikte op zijn proces in 1962 de rekening heeft die met de slinger betaald, wat het enige juiste was voor dat soort vuilnis.

Paca
Paca
1 maand geleden

Zo zie je dat het politiesysteem van bovenaf wordt geregeerd. een EU politiestaat in wording. en Kaag gaat deze supranationale agenda verder over ons uitrollen. Geen zelfbeschikking, geen rechten, totale controle. Opstaan!

Hesperion
Hesperion
1 maand geleden

Waar heb ik deze manier van optreden al eerder meegemaakt? Helaas was ik toen nog te klein om het te begrijpen … 1940-45; nu ik ouder ben, weet ik beter. Ken je geschiedenis!!!!

Nina
Nina
1 maand geleden

Laat een infiltrant ervoor zorgen dat alles wat de politie en me zegt gefilmd wordt en naar buiten wordt gebracht. Dan pas komt er een ommekeer in de gedachte van het volk over de politie en misschien in de werkwijze van de politie. De politiek heeft wel commentaar op situaties in andere landen, maar staat in Nederland hetzelfde toe. Dit politiek en politiebeleid moet stoppen.

Gerrit Lelystad
Gerrit Lelystad
Reactie op  Nina
1 maand geleden

Hoe krijgen we dit in hemelsnaam meer in de media, en dan bedoel ik de media die grote gedeelte als een schaap elke dag volgt.

Arnie
Arnie
1 maand geleden

En dan lees je op teletekst, “twaalf landen veroordelen geweld bij protesten myanmar, waaronder Nederland …..”

Billy
Billy
Reactie op  Arnie
1 maand geleden

Ja snap je dat nou???

x

Check Also

viruswaarheid

Rechtszaak Viruswaarheid: ‘We hebben al een mondiale macht die boven de landelijke rechtsstaat staat’

De rechtbank in Den Haag vindt niet ...

mars

8000 mensen lopen mee in verbindingsmars van Police for Freedom in Barneveld: ‘Prachtig!’

Vandaag werd in Barneveld de tweede verbindingsmars ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

83
0
We lezen graag je reactie!x