Mens en DierCorona

Politieagent doet boekje open: ‘Ontmenselijking is sinds coronacrisis in rap tempo toegenomen’

Help door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ik heb besloten mijn verhaal te doen omdat de politiek de verantwoordelijkheid niet neemt om onderzoek te doen naar een totaal uitgeholde, verrotte en onmenselijke organisatie, verklaarde een politieagent afgelopen maand bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020. De politieagent deed bij de commissie, die inmiddels is benaderd door media waaronder RTL Nieuws, een boekje open over hoe het eraan toe gaat bij de politie.

Volgens de agent is de ontmenselijking bij de politieorganisatie sinds het begin van de coronacrisis in rap tempo toegenomen. De mensen die demonstreren tegen de coronamaatregelen worden onder andere ‘wappies, complotdenkers, aluminium hoedjes, beklapweigeraars en antivaxdebielen’ genoemd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Wie de livestreams van de demonstraties volgt, zal het ongetwijfeld opgevallen zijn dat agenten het optreden van de ME filmen. Je vraagt je misschien af wat er met die beelden gebeurt. “Die gaan rond in WhatsApp-groepen. Collega’s laten ze lachend aan elkaar zien.”

Schandalig

“De opmerkingen bij die filmpjes zijn schandalig,” zei de agent, die inmiddels 14 jaar in dienst is. “Bij een vrouw met een bebloed hoofd stond ‘dat ze door hadden moeten rammen totdat haar schedel was gekraakt als een ei’.”

Hij voegde toe dat demonstranten vaak de hele nacht in een zogeheten dronkenmanscel worden gezet. “Dat zijn cellen zonder toilet, bed en wasbak. Laatst vroeg een jonge vrouw die tijdens een demonstratie was aangehouden of ze naar het toilet mocht. Mijn collega zei dat ze maar ‘in de hoek op haar hurken moest gaan zitten’. Er kwamen twee collega’s bij staan om ‘van het uitzicht te genieten’. De vrouw heeft later haar broek bevuild. Toen was ze een ‘zeikwappie’.”

Rotte appel

Hierover klagen bij de leiding heeft geen enkele zin, zei de agent, die de videobeelden van zijn verklaring om veiligheidsredenen niet heeft laten publiceren. Het enige wat je ermee bereikt, is dat je ‘ook doelwit wordt van uitsluiting en pesten’.

Zijn therapeut heeft hem geadviseerd om zich ziek te melden omdat hij vanwege de stress eigenlijk niet in staat is om te werken. “Maar ziek melden roept vragen op bij de leiding. Ze vragen dan rechtstreeks of je tegen de maatregelen bent of tegen het politieoptreden jegens demonstranten.” Als dat zo is, ziet de leiding je als ‘rotte appel’.

Lees hier de hele verklaring van de agent.

[BPOC]

4.8 71 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

83 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Harry
Harry
3 jaren geleden

Nu is ook zo dat er veel agenten rondlopen die 20 jaar geleden direct afgekeurd werd na de 1e ronde. Kijk ook naar het algemene nivo. Bij de krijgsmacht zijn ze voorzichtiger om zomaar de criteria te verlagen zodat minder/niet geschikten voor problemen gaan zorgen. Was toen vaak op het nieuws dat de keuringseisen richting kleuterschool gingen door moeilijkere vakken zoals gewoon correct nederlands praten en denken te schrappen, was nergens meer voor nodig. Daag nivo en professionaliteit als een jonge, stoere motoragent nog nooit van de TT Assen heeft gehoord. Of de koppeling van een brommer aanziet voor een kapotte Snorfiets rem.

Peter
Peter
3 jaren geleden

Precies zoals Jezus zei, dat vlak voor Zijn komst de liefde van de mensen zal verkillen.

2021
2021
3 jaren geleden

Welkom in de bananen republiek Nederland waar alles wat niet mag mag wel en alles wat wel mag mag niet

Ron Swart
Ron Swart
3 jaren geleden

Vrijmetselaar & Baphomet-aanbidder J.P. Balkenende heeft in 2007 het Verdrag van Lissabon ondertekend, terwijl het Nederlandse volk in 2005 de Europese grondwet bij een referendum heeft verworpen.
Ergens weggemoffeld kun je lezen dat bij een demonstratie geweld kan worden gebruikt waar de autoriteiten niet voor verantwoordelijk zijn.
De Tweede Kamer heeft het Verdrag van Lissabon, bedoeld om Europa beter bestuurbaar te maken, naar wij nu weten bedoeld om onze grondrechten af te nemen geen strobreed in de weg gelegd.

Back to top button
83
0
We lezen graag je reactie!x