Buitenland

Rothschild-jongen Macron kan eisen van gele hesjes niet inwilligen. Aan deze schimmige figuren moet hij verantwoording afleggen

Help anderen door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Franse president Macron wordt vaak een Rothschild-jongen genoemd. Dat is waar, maar er is meer, stelt politiek adviseur Thierry Meyssan.

Hij heeft zijn verkiezingscampagne grotendeels te danken aan Henry Kravis, de baas van één van ’s werelds grootste financiële bedrijven, en de NAVO.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Dat maakt het buitengewoon lastig voor Maron om tegemoet te komen aan de wensen van de gele hesjes zonder zijn geldschieters voor het hoofd te stoten.

Bilderbergconferentie

Emmanuel Macron ambieerde in eerste instantie geen politieke carrière. Als zakenbankier kwam hij in aanraking met de French-American Foundation en het German Marshall Fund, een Amerikaanse denktank.

Daar ontmoette hij Henry en Marie-Josée Kravis. Hun bedrijf KKR is, net als Blackstone en de Carlyle Group, één van de grootste investeringsfondsen ter wereld.

Via dit stel kwam hij in contact met François Hollande, die hem na de presidentsverkiezingen van 2012 tot één van zijn topmedewerkers op het Élysée benoemde.

Kort daarna werd Macron op verzoek van Kravis uitgenodigd voor de Bilderbergconferentie.

De man van de NAVO

Meneer en mevrouw Kravis vormen het kloppende hart van de Bilderbergclub. Zo zit Marie-Josée, die sinds 1989 vrijwel alle Bilderbergconferenties heeft bijgewoond, in de stuurgroep van de club.

Uit de archieven blijkt dat deze club is gecreëerd door de CIA en MI6, stelt Meyssan. Later werd de NAVO een belangrijke speler.

Macron werd de man van de NAVO in Frankrijk.

Hij verliet de politiek en was niet van plan om terug te keren. Hij wilde in plaats daarvan professor worden.

Inlichtingendienst

Dankzij Alain Minc, die in 2008 werd toegelaten tot de Bilderbergclub, boden de London School of Economics en de Universiteit van Berlijn hem een functie aan.

In augustus 2014 werd Macron op verzoek van Jean-Pierre Jouyet, die in 2009 werd opgenomen in de Bilderbergclub, door Hollande benoemd tot minister van Economie, Industrie en Digitalisering.

In december 2014 zette Henry Kravis zijn eigen inlichtingendienst op, het KKR Global Institute.

Ex-CIA-directeur David Petraeus kwam aan het roer te staan van de nieuwe organisatie.

Belangrijkste wapenleverancier van IS

De eerste orde van zaken: operatie Timber Sycamore, die door Barack Obama was gestart en waarbij wapens werden geleverd aan Syrische jihadisten.

Kravis en Petraeus werden op deze manier de belangrijkste wapenleveranciers van IS.

Voorzitter van de Bilderbergconferentie Henri de Castries steunde in eerste instantie François Fillon, maar toen die in opspraak raakte schaarde hij zich achter Emmanuel Macron.

En Marche!

In april 2016 richtte Macron zijn politieke beweging En Marche! op in de kantoren van Institut Montaigne, waar De Castries ook voorzitter van was.

Aartsmiljardair Henry Kravis spekte de kas van En Marche!

Gedurende zijn campagne had Macron geregeld ontmoetingen met voormalig directeur-generaal van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) Dominique Strauss-Kahn, die in 2000 werd toegelaten tot de Bilderbergclub.

Hij zorgde ervoor dat Macron kon rekenen op brede politieke steun.

Gele hesjes

Toen de gele hesjes Frankrijk veroverden werd al snel duidelijk dat er sprake was van een diepgaand probleem dat alleen kon worden opgelost door het financiële systeem te veranderen, iets waar Macron niet toe in staat is.

Zijn geldschieters kunnen namelijk niet zonder dit systeem.

Hij zal zijn presidentschap uiteindelijk moeten opgeven, aldus Meyssan. Maar de vraag is wie hem dan zal moeten vervangen.

Foto: Paralacre Wikimedia Commons

[Voltairenet]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
5 jaren geleden

Goed verhaal zeer zeker. Dat Macron een loopjongen is van bankiers en overig tuig als wapenhandelaren, multinationals, was ook voor de verkiezingen bekend. En eerlijk gezegd heb ik die uitslag altijd al twijfelachtig gevonden, gezien het verleden van Frankrijk zijn neoliberalen en bankiers nou niet de meest populaire personen in Frankrijk. Maar waarschijnlijk zullen toch veel Fransen op deze marionet gestemd hebben en zitten nu met de gebakken peren.

Was Rodebos
Was Rodebos
5 jaren geleden

Kan het niet zo zijn dat de gele hesjes door de Deep State zijn georganiseerd? Ze krijgen namelijk bijzonder veel media-aandacht van de mainstram media.

salvar
salvar
5 jaren geleden

ik van de aanslag en dacht gelijk aan de gele vestjes die nu een verbod hebben om te demonstreren.
komt goed uit toch?

ster
ster
5 jaren geleden

@Was Rodebos nee ik woon in Frankrijk dit komt door de onvree hier.
Mijn man is invalide en wij moeten rond komen van pl min 1000 euro en hard stoken durven we niet want we moeten ook eten en hier is het dus midden in de winter plus min 11 graden in huis.
Een paar jaar terug waren de schoenen van mijn dochter stuk en ze heeft toen ene maand met de schoenen van mijn man rond gelopen en uit huis als nog maar der kapotte schoenen.
Kleren die we letterlijk tot de naad afslijten ik zit bv nu met ene broek vol gaten aan hier te typen.
We hebben het erbij neer gelegd dat we zo voortaan moeten leven en we maken het der beste ervan.
We zijn naar omstandig heden gelukkig en we zijn blij dat mijn man nog leeft en dat we elkaar nog hebben. Zo zijn er ook vele oude mensen hier die alleen staande zijn die met maar pl min 500 euro rond moeten rond zien te komen. Je kan wel dan steun krijgen van de sociale dienst hier voor water en stroom en met geluk betalen ze heel je rekening en met pech moet je zelf nog wat bij lappen dat ligt hoe groot je rekening is. Omdat mijn man invalide is krijgt hij pl min 300 euro voor de energierekeningen te betalen en die kan je nergens anders aan besteden dat is heel slim aangepakt van de overheid. Maar je voelt je dan wel een schooier. Maar als je kinderen hebt krijgen ze hier wel warm eten op school en dat is dan gratis. Ook sporten op school kan je woendsdag middag hier voor pl min 10 euro per jaar per kind en de schoolbus is hier gelukkig ook goedkoop voor bv ons 40 euro per jaar per kind als je 10 kilometer van school woont. Dus men helpt de arme wel. Maar je moet heel zuinig leven wil je rondkomen en das niet zo erg. Maar die dieselprijs kan echt niet omhoog als je op ene dorp zoals wij wonen. We moeten 10 kilometer rijden voor een brood. Voor kleren minimaal een half uur rijden en wil je keus hebben dan driekwartier. Wat je in Parijs ziet zijn hoofdzakelijk mensen uit dorpen die lange afstanden moeten leggen voor de eerste levensbehoefte zoals brood en melk. Zonder auto red je het amper hier. Wij kunne bv zonder auto 1 keer in de week als er plaats is in een buurtbus stappen en ga dan maar eens voor 5 man boodschappen doen en kleren kopen kan je dan zoal vergeten die richting gaat men niet uit met de buurtbus. Gelukkig kosten de auto’s hier zogoed als voor niks voor 500 euro heb je al een leuk autootje van pl min 15 jaar oud. Ook boffen we met onze ouders die ons geregelt wat schenken. Maar op de dorpen hier waar amper werk is, is er veel armoede en die is niet verborgen meer.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x