Homepagina » Buitenland » Rothschild-jongen Macron kan eisen van gele hesjes niet inwilligen. Aan deze schimmige figuren moet hij verantwoording afleggen
Rothschild-jongen Macron kan eisen van gele hesjes niet inwilligen. Aan deze schimmige figuren moet hij verantwoording afleggen

Rothschild-jongen Macron kan eisen van gele hesjes niet inwilligen. Aan deze schimmige figuren moet hij verantwoording afleggen

De Franse president Macron wordt vaak een Rothschild-jongen genoemd. Dat is waar, maar er is meer, stelt politiek adviseur Thierry Meyssan.

Hij heeft zijn verkiezingscampagne grotendeels te danken aan Henry Kravis, de baas van één van ’s werelds grootste financiële bedrijven, en de NAVO.

Dat maakt het buitengewoon lastig voor Maron om tegemoet te komen aan de wensen van de gele hesjes zonder zijn geldschieters voor het hoofd te stoten.

Bilderbergconferentie

Emmanuel Macron ambieerde in eerste instantie geen politieke carrière. Als zakenbankier kwam hij in aanraking met de French-American Foundation en het German Marshall Fund, een Amerikaanse denktank.

Daar ontmoette hij Henry en Marie-Josée Kravis. Hun bedrijf KKR is, net als Blackstone en de Carlyle Group, één van de grootste investeringsfondsen ter wereld.

Via dit stel kwam hij in contact met François Hollande, die hem na de presidentsverkiezingen van 2012 tot één van zijn topmedewerkers op het Élysée benoemde.

Kort daarna werd Macron op verzoek van Kravis uitgenodigd voor de Bilderbergconferentie.

De man van de NAVO

Meneer en mevrouw Kravis vormen het kloppende hart van de Bilderbergclub. Zo zit Marie-Josée, die sinds 1989 vrijwel alle Bilderbergconferenties heeft bijgewoond, in de stuurgroep van de club.

Uit de archieven blijkt dat deze club is gecreëerd door de CIA en MI6, stelt Meyssan. Later werd de NAVO een belangrijke speler.

Macron werd de man van de NAVO in Frankrijk.

Hij verliet de politiek en was niet van plan om terug te keren. Hij wilde in plaats daarvan professor worden.

Inlichtingendienst

Dankzij Alain Minc, die in 2008 werd toegelaten tot de Bilderbergclub, boden de London School of Economics en de Universiteit van Berlijn hem een functie aan.

In augustus 2014 werd Macron op verzoek van Jean-Pierre Jouyet, die in 2009 werd opgenomen in de Bilderbergclub, door Hollande benoemd tot minister van Economie, Industrie en Digitalisering.

In december 2014 zette Henry Kravis zijn eigen inlichtingendienst op, het KKR Global Institute.

Ex-CIA-directeur David Petraeus kwam aan het roer te staan van de nieuwe organisatie.

Belangrijkste wapenleverancier van IS

De eerste orde van zaken: operatie Timber Sycamore, die door Barack Obama was gestart en waarbij wapens werden geleverd aan Syrische jihadisten.

Kravis en Petraeus werden op deze manier de belangrijkste wapenleveranciers van IS.

Voorzitter van de Bilderbergconferentie Henri de Castries steunde in eerste instantie François Fillon, maar toen die in opspraak raakte schaarde hij zich achter Emmanuel Macron.

En Marche!

In april 2016 richtte Macron zijn politieke beweging En Marche! op in de kantoren van Institut Montaigne, waar De Castries ook voorzitter van was.

Aartsmiljardair Henry Kravis spekte de kas van En Marche!

Gedurende zijn campagne had Macron geregeld ontmoetingen met voormalig directeur-generaal van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) Dominique Strauss-Kahn, die in 2000 werd toegelaten tot de Bilderbergclub.

Hij zorgde ervoor dat Macron kon rekenen op brede politieke steun.

Gele hesjes

Toen de gele hesjes Frankrijk veroverden werd al snel duidelijk dat er sprake was van een diepgaand probleem dat alleen kon worden opgelost door het financiële systeem te veranderen, iets waar Macron niet toe in staat is.

Zijn geldschieters kunnen namelijk niet zonder dit systeem.

Hij zal zijn presidentschap uiteindelijk moeten opgeven, aldus Meyssan. Maar de vraag is wie hem dan zal moeten vervangen.

Foto: Paralacre Wikimedia Commons

[Voltairenet]


Vind je deze info goed? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Goed verhaal zeer zeker. Dat Macron een loopjongen is van bankiers en overig tuig als wapenhandelaren, multinationals, was ook voor de verkiezingen bekend. En eerlijk gezegd heb ik die uitslag altijd al twijfelachtig gevonden, gezien het verleden van Frankrijk zijn neoliberalen en bankiers nou niet de meest populaire personen in Frankrijk. Maar waarschijnlijk zullen toch veel Fransen op deze marionet gestemd hebben en zitten nu met de gebakken peren.

  14 likes
  • De uitslag van de Franse verkiezingen @Macron was inderdaad zeer twijfelachtig, maar dat was m.i. ook bij de Nederlandse verkiezingen het geval, nl @Rutte (33%), en @Merkel (33%). Bij Macron was dat 66%. Hoe bizar, en absoluut niet in de haak, is dat…

   24 likes
   • Rutte 33%? Dat klopt niet.

    In Maart 2017 zijn er 10516041 gelidige stemmen uitgebracht. Ongeveer 1760000 waren voorkeursstemmen voor Rutte. Dat is 16,7%, en niet 33%. A propos, de VVD ontving ongeveer 21% van alle stemmen.

    http://www.kiesraad.nl

    4 likes
   • Aradhel,

    Met andere woorden en hoe je het ook draait of keert. We hebben met alle genoemden dus te maken met personen die als president niet links of rechts af kunnen, maar met handen en voeten gebonden zijn aan een globale agenda van machtige multinationals en privatenbankiers. Een agenda zoals zij het graag zien en voorstellen.

    7 likes
   • #ETY #EducTetheYouth

    Serieus ik wist niet dat het met zoveel procent is dan is het zeker 33 is in vrijmetselarij een baas gelijk getal en die Elite houden van zulke in YOUR face symbolisme als.ze de ons oplichten

    3 likes
   • @Aradhel,, Ik woon in Frankrijk en die verkiezingen zijn EERLIJK verlopen hier zijn de stembussen DOORZICHTIG en er staan altijd een paar man erbij en ze kunne niet van te voren gevult zijn met de gewenste uitslag zoals dat wel kan in NL. Men heeft zelf om op deze persoon gestemd en vele hebben daar spijt van. Het was hier kiezen of Le Pen of hij! Men zag het hier toen zo. Ik moet nu kiezen tussen twee kwade en welke zal het worden.

    1 likes
 2. Kan het niet zo zijn dat de gele hesjes door de Deep State zijn georganiseerd? Ze krijgen namelijk bijzonder veel media-aandacht van de mainstram media.

  16 likes
  • #ETY #EducTetheYouth

   Het krijgt juist weinig media coverage en wanneer wel Eggen een paar domme redenen waar ze voor staken terwijl er live live op die spandoeken staat anti Rothschild BAN zionism

   0 likes
 3. @salvar Whahaa een Fransman die daar iets van dat verbod aantekt. Gisteren nog in Decize en de gedamerie stond er gewoon bij te kijken. (van horen zeggen) Die hebben geen vat op deze mensen, echt niet. Maak ene Fransman wild en die krijg je niet meer gauw koest. Van de week nog gehoort hoe een man een schild en een helm te pakken heeft genomen van de politie elders, die politie was zo goed als uitgekleed. Belasting kantoren onder de stront gespoten sommige dicht gemetseld of mest voor de deur. Pak een Fransman en je bent het haasje. Mensne met een beetje aanvoelings vermogen die de mandag hem op tv zagen kon je de wanhoop/angst/verdriet van Macron aanvoelen. Hij staat nu met de rug tegen de muur aan. De echte machtige zullen nu echt een stapje terug uitmoeten doen als ze geen bloed door de straten willen laten vloeien. Sinds die aanslag is het volk echt heel woedend en ECHT WOEDEND. Men zal nu weinig grip krijgen op het volk en ze(de machtigen)zullen echt iets moeten ondernemen om ze kalm te houden. Wat er mis is gegaan ze zijn te hebberig geweest de machtigen EN ze hebben te veel gelukzoekers binnen gelaten en ze willen nog meer deze kant in halen. Daar zit de fout. Dat laatste houd in dat de armen nog meer moeten inleveren en die pikken dat niet meer. Men vind dat de boven klassen eens moeten gaan inleveren en niet een beetje, maar een beetje veel. Hij had ook niet die 100 moeten beloven aan de mensen met een minimuumloon, de Fransen zijn niet gek. Want je houd over neto 30 euro ervan, want je valt dan net weer in ene andere belasting catogerie. En de echte armen die geen werk hebben op het platteland gaan nog niet erop vooruit, net de mensen die echt kwaad zijn. Hij zal denk ik de belasting moeten verlagen en de armen tegemoed komen en de grensen dicht gooien voorlopig.
  Hij heeft de maandag een foutje gemaakt door die handtekening te zetten. De elite hebben geen geduld gehad en willen alles in een treinvaart alles doorzetten en das ene hele grote fout en dat de bom niet eerder geklapt is mag een wonder heten.

  9 likes
  • Jammer dat wij in NL niet de ballen hebben, die de Franse gele hesjes laten zien. Misschien dat de overheid hier dan ook eens beseft wat zij aanricht. Maar nee, wij roepen liever boe dan dat we actie ondernemen. We laten ons liever in de maling nemen. Typische noordelijk klimaat reageren; geen vuur in het lijf. De revolutie begon ten slotte ook in Frankrijk.

   2 likes
   • Kom van die bank af, ook jullie , vooral jullie. Jullie weten dat er meer speelt dan alleen verhogingen van komend jaar en Rutte die moet aftreden. Het net sluit zich en nu moet je gewoon dat hesje aantrekken en de straat op komen. De tijd van klagen op facebook en in discussies is echt voorbij. Dit is de laatste kans, zeker nu met Frankrijk als voorbeeld in heel Europa mensen de straat opgaan moeten we hem nemen. Het begint met zichtbaarheid.

    Wat ik zie is dat we als groep proberen af te rekenen met verdeeldheid; Links recht, zwart wit, oud jong …we hebben allemaal last van hetzelfde clubje, en het bewustzijn groeit, ook over de achtergrond van wat ons al zo lang word aangedaan. Natuurlijk hebben we last van tegenwerking. Politie die je als vee bijeendrijft (den haag 1 december) Trollen, Pc’s die overuren draaien, netwerken die plat gaan, organiserende mensen die gevolgd worden en opgepakt als ze de trein uitstappen. Telefoons die ineens leeg getrokken zijn aan batterij. Dat is niet voor niks, ergens is de reuring in Europa best bedreigend.

    De volgende generatie is digitaal. Die gaan niet meer de straat op. Kijk maar hoe geen student opstaat terwijl hij zijn volwassen leven diep in de schulden begint.

    Er zijn enkele landelijke iniatieven, en de lokale schieten als paddenstoelen uit de grond. Zoek ze op die gele hesjes!

    Sta op!

    1 likes
 4. ik van de aanslag en dacht gelijk aan de gele vestjes die nu een verbod hebben om te demonstreren.
  komt goed uit toch?

  5 likes
 5. @Was Rodebos nee ik woon in Frankrijk dit komt door de onvree hier.
  Mijn man is invalide en wij moeten rond komen van pl min 1000 euro en hard stoken durven we niet want we moeten ook eten en hier is het dus midden in de winter plus min 11 graden in huis.
  Een paar jaar terug waren de schoenen van mijn dochter stuk en ze heeft toen ene maand met de schoenen van mijn man rond gelopen en uit huis als nog maar der kapotte schoenen.
  Kleren die we letterlijk tot de naad afslijten ik zit bv nu met ene broek vol gaten aan hier te typen.
  We hebben het erbij neer gelegd dat we zo voortaan moeten leven en we maken het der beste ervan.
  We zijn naar omstandig heden gelukkig en we zijn blij dat mijn man nog leeft en dat we elkaar nog hebben. Zo zijn er ook vele oude mensen hier die alleen staande zijn die met maar pl min 500 euro rond moeten rond zien te komen. Je kan wel dan steun krijgen van de sociale dienst hier voor water en stroom en met geluk betalen ze heel je rekening en met pech moet je zelf nog wat bij lappen dat ligt hoe groot je rekening is. Omdat mijn man invalide is krijgt hij pl min 300 euro voor de energierekeningen te betalen en die kan je nergens anders aan besteden dat is heel slim aangepakt van de overheid. Maar je voelt je dan wel een schooier. Maar als je kinderen hebt krijgen ze hier wel warm eten op school en dat is dan gratis. Ook sporten op school kan je woendsdag middag hier voor pl min 10 euro per jaar per kind en de schoolbus is hier gelukkig ook goedkoop voor bv ons 40 euro per jaar per kind als je 10 kilometer van school woont. Dus men helpt de arme wel. Maar je moet heel zuinig leven wil je rondkomen en das niet zo erg. Maar die dieselprijs kan echt niet omhoog als je op ene dorp zoals wij wonen. We moeten 10 kilometer rijden voor een brood. Voor kleren minimaal een half uur rijden en wil je keus hebben dan driekwartier. Wat je in Parijs ziet zijn hoofdzakelijk mensen uit dorpen die lange afstanden moeten leggen voor de eerste levensbehoefte zoals brood en melk. Zonder auto red je het amper hier. Wij kunne bv zonder auto 1 keer in de week als er plaats is in een buurtbus stappen en ga dan maar eens voor 5 man boodschappen doen en kleren kopen kan je dan zoal vergeten die richting gaat men niet uit met de buurtbus. Gelukkig kosten de auto’s hier zogoed als voor niks voor 500 euro heb je al een leuk autootje van pl min 15 jaar oud. Ook boffen we met onze ouders die ons geregelt wat schenken. Maar op de dorpen hier waar amper werk is, is er veel armoede en die is niet verborgen meer.

  5 likes
 6. Heb je gezien , dat Harbers met knikkende knien zich moest verantwoorden?
  ING deed zijn plas en alles bleef bij wat het altijd was?

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronamaatregelen

Coronamaatregelen ‘hebben niets te maken met bestrijding Covid-19’

De draconische coronamaatregelen die Italië en Frankrijk ...

coronavirus

Terwijl Europa in lockdown gaat vanwege coronavirus, zet EU deur open voor Amerikaanse leger. Wat is het doel hiervan?

Zo’n 20.000 Amerikaanse soldaten trekken momenteel door ...