Archeologie

Bahreinse archeologen leggen één van de oudste beschavingen bloot

Help mee door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Opgravingen bij een archeologische vindplaats in Bahrein bieden inzicht in één van de oudste beschavingen ter wereld. Er is nog maar weinig bekend over de hoogontwikkelde cultuur die in Saar woonde.

Over de vindplaats in Bahrein, waar de raadselachtige beschaving van Dilmun zou hebben geleefd, werd onlangs een conferentie gehouden in Manamah.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De nederzetting bij Saar is verdeeld in twee gebieden: een woongebied en een kerkhof waar de overledenen werden begraven, aldus hoofdarcheoloog Salman al-Mahari.

Sumerische scheppingsverhaal

Dilmun was vooral belangrijk als tussenstation in de handel op Meluhha, het land van de Indusvallei. Er bestond een uitgebreid maritiem handelsnetwerk tussen de Harappan en de Mesopotamische beschaving, ’s werelds oudste beschaving.

Dilmun wordt ook genoemd als ‘de plaats waar de zon oprijst’ en ‘het land van de levenden’ waar het Sumerische scheppingsverhaal zich afspeelde. Vanaf de tweede helft van het derde millennium voor Christus wordt uit Sumerische kleitabletten de bevestiging gevonden van uitwisselingen tussen de Indusvallei en Mesopotamië.

Rond 3500 voor Christus trok een volk zuidelijk Mesopotamië binnen. Hun herkomst staat niet vast. Zij spraken Sumerisch, een agglutinerende taal die noch Indo-Europees, noch Afro-Aziatisch is. Het verhaal van het verloren paradijs zou naar hun oervaderland verwijzen. Archeologen denken dat het eiland Dilmun bedoeld is.

“Zo’n 4000 jaar bevond deze vindplaats zich onder de grond,” zei Salman al-Mahari. “Nu er opgravingen zijn gedaan worden de bouwwerken blootgesteld aan de elementen. We hebben nog geen plannen om meer opgravingen te doen. We willen de vindplaats beschermen en onderzoeken wat we hebben opgegraven.”

Leven na de dood

Ten noorden van de vindplaats hebben archeologen bij het Qal’at al Bahrein (het fort van Bahrein) verschillende nederzettingen gevonden, waaronder drie steden uit het tijdperk van Dilmun en ook een Griekse stad.

“Het geloofssysteem hier komt sterk overeen met dat van Mesopotamië en het Oude Egypte,” zei slotbewaarder van het Qal’at al Bahrein Abdullah Hassan Yehia. “Mensen geloofden in het leven na de dood. De overledenen werden begraven met bezittingen zoals gereedschap, voedsel, goud en wapens.”

Op het eiland Bahrein zijn naar schatting 170.000 grafheuvels gevonden die een gebied van meer dan 30 vierkante kilometer bestrijken. De oudste en grootste grafheuvels, ook wel de ‘Koninklijke Graftombes’ genoemd, worden gevonden in Aali en zijn 15 meter hoog en 45 meter breed.

Terwijl het onderzoek naar de geschiedenis van Dilmun onverminderd doorgaat proberen de archeologen alles interessant te maken voor leken. “Het is een flinke uitdaging,” zei Khalifa Ahmed al-Khalifa van het Arabische Regionale Centrum voor Werelderfgoed. “Maar met de hulp van nieuwe technologie kunnen we Bahrein op de kaart zetten.”

Bron: BBC.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pietje bell
pietje bell
10 jaren geleden

langzaam aan komen stukje bij beetje steeds meer dingen naar boven.Nu de gehele en echte waarheid en geschiedenis nog.dat wordt een bestseller.

jenne
jenne
10 jaren geleden

Waarom en om welke reden noemen wij dit beschavingen, niemand weet zeker wat voor verschrikkelijke regiems daar heersten, onmenselijke heerzuchtige op slavernij gebouwde staats steden.
Ook nu weer worden in Syrië de Katholieke priesters vermoord, met mede werking van corrupte USA en West Europese staats lieden, je kunt hier toch moeilijk spreken over het ontstaan van een beschaving, een stel brute moordenaars, die uit naam van een God, mensen afslachten, wat blijkt een land terug gekomen tot de Christelijke moederschoot Rusland is het enigste land die dit anders denken met hand en tand verdedigd.
Misschien of topic denkt U, maar nee het gaat om onze geschiedenis en cultuur, die door een langzame genocide wordt vernietigd.
In Turkije gaat het om het zelfde de 16 overblijfselen van overwonnen volkjes met hun duizende jaren oude culturen, hun talen, denken en doen, die door mensen als Erdogan worden weggevaagd als niet belangrijk, mensen zijn in dit denken niet belangrijk, ook hun denken en vrijheid van handelen niet.

pietje bell
pietje bell
10 jaren geleden

[quote name=”jenne”]Waarom en om welke reden noemen wij dit beschavingen, niemand weet zeker wat voor verschrikkelijke regiems daar heersten, onmenselijke heerzuchtige op slavernij gebouwde staats steden.
Ook nu weer worden in Syrië de Katholieke priesters vermoord, met mede werking van corrupte USA en West Europese staats lieden, je kunt hier toch moeilijk spreken over het ontstaan van een beschaving, een stel brute moordenaars, die uit naam van een God, mensen afslachten, wat blijkt een land terug gekomen tot de Christelijke moederschoot Rusland is het enigste land die dit anders denken met hand en tand verdedigd.
Misschien of topic denkt U, maar nee het gaat om onze geschiedenis en cultuur, die door een langzame genocide wordt vernietigd.
In Turkije gaat het om het zelfde de 16 overblijfselen van overwonnen volkjes met hun duizende jaren oude culturen, hun talen, denken en doen, die door mensen als Erdogan worden weggevaagd als niet belangrijk, mensen zijn in dit denken niet belangrijk, ook hun denken en vrijheid van handelen niet.[/quote]
Sumerische scheppingsverhaal.is eigenlijk het Ierse scheppingsverhaal.De gehele waarheid ligt wel ergens in het vaticaan verstopt.wat wij geleerd hebben is een pure vervalsing .letterlijk en figuurlijk.van alles.Het grootste kwaad op aarde is het verzonnen geloof.Het enige ware geloof is liefde en respect voor alles.alles is ontstaan uit puur liefdes licht.Nog te veel mensen zijn te ver van de waarheid afgedwaald.Alles draait om macht en materie.Maar een kil shot van de( ZON )van god.en wij zitten hier zonder hulp van binnen en buitenaardse terug in een oertijd.tutti finito.

Back to top button
3
0
We lezen graag je reactie!x