Homepagina » Buitenaards » Leven bereikt aarde vanuit de ruimte
Leven bereikt aarde vanuit de ruimte

Leven bereikt aarde vanuit de ruimte

Onderzoekers van de Universiteit van Sheffield denken leven te hebben gevonden dat de aarde vanuit de ruimte heeft bereikt.

Een team onder leiding van professor Milton Wainwright liet een ballon op in de atmosfeer en trof daar organismen aan die mogelijk uit de ruimte afkomstig zijn.

De meeste mensen zullen aannemen dat deze biologische deeltjes vanaf het aardoppervlak in de atmosfeer zijn aanbeland, maar algemeen wordt aangenomen dat de gevonden deeltjes te groot zijn om vanaf de aarde naar een hoogte van 27 kilometer te kunnen worden gebracht, aldus Wainwright. Alleen na een krachtige vulkaanuitbarsting zou dat mogelijk zijn, maar rond de periode dat de monsters zijn verzameld hebben zich geen zware vulkaanuitbarstingen voorgedaan.

Schoolboeken

De onderzoekers concluderen dat de organismen uit de ruimte afkomstig zijn en dat leven continu vanuit de ruimte onze planeet bereikt. Het leven is niet beperkt tot de aarde en begon vrijwel zeker niet hier, schrijven ze.

Volgens professor Wainwright kunnen de onderzoeksresultaten wel eens revolutionair zijn: “Als leven uit de ruimte naar de aarde blijft komen moeten we onze kijk op de biologie en evolutie geheel herzien. Er zouden nieuwe schoolboeken moeten worden geschreven!”

Kosmisch stof

De ballon landde na het experiment veilig en intact in de buurt van de Engelse stad Wakefield. De wetenschappers kwamen tot de ontdekking dat ze een fragment van een diatomee en nog een aantal ongewone organismen hadden opgevangen die allemaal te groot waren om van het aardoppervlak afkomstig te kunnen zijn. Diatomeeën zijn eencellige wieren met een extern skelet van kiezel.

Wainwright gaat het experiment in oktober herhalen, op het moment dat de eerstvolgende meteorenzwerm is te zien en er veel kosmisch stof in de atmosfeer terechtkomt. Het onderzoek is gepubliceerd in het Journal of Cosmology.

Bron: Sheffield.ac.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje
wolfje
7 jaren geleden

een kosmische bevruchting zou je kunnen zeggen

henk
henk
Reactie op  wolfje
3 jaren geleden

wij zijn een soort klonen citeer god schiep de mens naar zijn eigen even beeld adam en eva waren niet de eerste mensen op aarde maar tegelijk met 1000 andere klonen met een beetje andere dna voorbeeld blauwe ogen bruine ogen groeneogen witte huid zwarte bruin geel rood noem maar door een beetje ander dna zo als de mens dieren kunnen klonen

Westbound
Westbound
7 jaren geleden

Onderzoekers van de Universiteit van Sheffield denken leven te hebben gevonden dat de aarde vanuit de ruimte heeft bereikt. De nadruk moet gelegd worden op het woord ‘denken’. Ze weten het dus niet zeker. Ja, als je zó redeneert, dan lust ik er nóg wel een!

A.M. de Pree
A.M. de Pree
7 jaren geleden

Het is best wel handig om de werken van Jacob Lorber is na te pluizen. Hierin staat eigenlijk alles al vermeld, wat nu wordt ontdekt. Ook, dat het leven vanuit de ruimte komt. (Jacob Lorber leefde van 1800-1864.

nancy.
nancy.
7 jaren geleden

Zullen ze ook veel aardse vervuiling hebben gevonden ,of is het door aarde opwarming door de ozon laag geglipt hahaha 🙂

kim
kim
7 jaren geleden

Ik las ergens dat er nieuwe virrussen en bacterien en levensvormen gaan ontstaan omdat er meteorietenstof naar de aarde komt die hier eerst niet was of kon komen (door de afschermende laag(?) om de aarde die nu minder is ,)of dat planten zijn of ‘wezens’weet ik niet maar er zijn tegenwoordig wel vaak berichten dat er weer eens een vreemde vis/spin of kikker or what ever gevonden is, toeval?

Ken
Ken
7 jaren geleden

[quote name=”kim”]Ik las ergens dat er nieuwe virrussen en bacterien en levensvormen gaan ontstaan omdat er meteorietenstof naar de aarde komt die hier eerst niet was of kon komen (door de afschermende laag(?) om de aarde die nu minder is ,)of dat planten zijn of ‘wezens’weet ik niet maar er zijn tegenwoordig wel vaak berichten dat er weer eens een vreemde vis/spin of kikker or what ever gevonden is, toeval?[/quote]

Er kunnen niet zo pats boem nieuwe complexe meercellige levensvormen ontstaan uit meteorieten. Er zouden wel bacteriën mee kunnen liften binnenin meteorieten. Het is inmiddels bewezen dat eencelligen deze reis door de ruimte en de atmosfeer kunnen overleven.

Leo
Leo
7 jaren geleden

Niburu had eerder ook een artikel:
https://www.ninefornews.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=1479:astronomen-ontdekken-complexe-organische-materie-in-het-universum&catid=35:universum&Itemid=48

Een klein stukje daaruit:

Astronomen hebben ontdekt dat zeer complexe organische verbindingen overal in het universum bestaan.

De resultaten suggereren dat complexe organische moleculen “niet alleen” het domein van levende organismen zijn, maar van nature worden gemaakt door sterren (onze “Zon” is ook een ster) [aanhalingstekens red. avoratio].

Er werd decennia lang gedacht dat bepaalde infrarood-“banden” afkomstig waren van simpele organische moleculen gemaakt van koolstof en waterstof, maar verbindingen zijn zo complex dat hun chemische structuur overeenkomsten vertoont met die van steenkool en aardolie.

Lees vooral ook de op deze pagina ingezonden commentaren:

http://www.physorg.com/news/2011-10-astronomers-complex-universe.html

En nibru mag best een samenvatting maken en plaatsen van mijn pagina:
http://www.avoratio.nl/Allerlei/Gelijkenis/

Leo.

Henk001
Henk001
7 jaren geleden

Ik heb een aantal redenen om dit “nieuws” ernstig te betwijfelen. Op de eerste plaats the Journal of Cosmology is een online-journal met een bedenkelijke reputatie. zie o.a.: http://en.wikipedia.org/wiki/Journal_of_Cosmology. Op de tweede plaats wordt het gerund door een aantal vurige aanhangers van de panspermia-theorie van Hoyle en Wickramasinghe. In feite was Chandra Wickramasinghe één van de onderzoekers in het genoemde team. Hun vooringenomenheid heeft al eerder geleid tot slordig werk, dat de toets der kritiek niet bleek te kunnen weerstaan, zie bijv. http://rrresearch.fieldofscience.com/2011/03/is-this-claim-of-bacteria-in-meteorite.html
Om te komen tot dit onderzoek. Ze hebben iets gevonden dat lijkt op een fragment van een aards diatomee-skelet. Maar is het dat ook? Dat hebben ze niet eens gecheckt! letterlijk uit hun artikel:
“On one stub was discovered part of a diatom which, we assume, is clear enough for experts on diatom taxonomy to precisely identify.”
Bovendien baseren ze hun claim dat dit niet van de Aarde afkomstig kan zijn omdat het dan allang weer naar beneden zou zijn gevallen op een ander artikel uit 1968, dat bij nadere bestudering helemaal niet op hun situatie van toepassing is.
Let wel: ik zeg niet dat de panspermia-theorie niet waar zou kunnen zijn, maar uitzonderlijke claims vereisen uitzonderlijk bewijsmateriaal en dat is hier — om het voorzichtig uit te drukken — niet geleverd.

Dondervogel
Dondervogel
7 jaren geleden

16 september 2013 • Komeetinslagen produceren aminozuren
Bij de inslag van een komeet op aarde kunnen aminozuren ontstaan – de bouwstenen van eiwitten. Dat blijkt uit laboratoriumproeven die zijn uitgevoerd door Britse onderzoekers. Nir Goldman van het Amerikaanse Lawrence Livermore National Laboratory suggereerde eerder op basis van computersimulaties al dat de energie van een inslag deels gebruikt kan worden voor chemische reacties waarbij koolwaterstoffen in de komeet in complexere moleculen worden omgezet, waaronder aminozuren. Door in een laboratorium ijsmengsels (met dezelfde samenstelling als kometen) te beschieten met kleine projectielen, is nu aangetoond dat zulke reacties inderdaad optreden. De nieuwe bevindingen zijn zondag online gepubliceerd door Nature Geoscience. Volgens de onderzoekers tonen ze aan dat de bouwstenen van het leven hun bestaan mogelijk te danken hebben aan kosmische inslagen op de pasgeboren aarde. (GS)
→ It’s a shock: Life on Earth may have come from out of this world (origineel persbericht Bron http://www.astronieuws.nl En wat het artikel betreft, natuurlijk zijn er ook nog de kleine stofdeeltjes die het leven kunnen brengen.

Dondervogel
Dondervogel
7 jaren geleden

http://www.ad.nl/ad/nl/4561/Wetenschap/article/detail/3507470/2013/09/11/Meteoriet-bracht-vorig-jaar-potentieel-leven-naar-aarde.dhtml En als een meteoriet dit kan, kan dit ook met minder grote stukken, dus zelfs met stofdeeltjes.Hoofdzaak is dat deze stofjes “aminozuren” kan maken, waardoor nieuw leven onstaan kan.Dus ook nieuwe vormen van leven, zoals wij die nog nooit hebben gezien.

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

vaccin

Er woedt een (des)informatieoorlog over het coronavaccin

Goed nieuws, mensen! Ze hebben een wondervaccin ...

fbi

FBI doet geheimzinnig over mogelijke UFO-waarneming: ‘Langwerpig, cilindervormig object’

De FBI zei op de hoogte te ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

15
0
We lezen graag je reactie!x