Homepagina » Buitenaards » Leven bereikt aarde vanuit de ruimte
Leven bereikt aarde vanuit de ruimte

Leven bereikt aarde vanuit de ruimte

Onderzoekers van de Universiteit van Sheffield denken leven te hebben gevonden dat de aarde vanuit de ruimte heeft bereikt.

Een team onder leiding van professor Milton Wainwright liet een ballon op in de atmosfeer en trof daar organismen aan die mogelijk uit de ruimte afkomstig zijn.

De meeste mensen zullen aannemen dat deze biologische deeltjes vanaf het aardoppervlak in de atmosfeer zijn aanbeland, maar algemeen wordt aangenomen dat de gevonden deeltjes te groot zijn om vanaf de aarde naar een hoogte van 27 kilometer te kunnen worden gebracht, aldus Wainwright. Alleen na een krachtige vulkaanuitbarsting zou dat mogelijk zijn, maar rond de periode dat de monsters zijn verzameld hebben zich geen zware vulkaanuitbarstingen voorgedaan.

Schoolboeken

De onderzoekers concluderen dat de organismen uit de ruimte afkomstig zijn en dat leven continu vanuit de ruimte onze planeet bereikt. Het leven is niet beperkt tot de aarde en begon vrijwel zeker niet hier, schrijven ze.

Volgens professor Wainwright kunnen de onderzoeksresultaten wel eens revolutionair zijn: “Als leven uit de ruimte naar de aarde blijft komen moeten we onze kijk op de biologie en evolutie geheel herzien. Er zouden nieuwe schoolboeken moeten worden geschreven!”

Kosmisch stof

De ballon landde na het experiment veilig en intact in de buurt van de Engelse stad Wakefield. De wetenschappers kwamen tot de ontdekking dat ze een fragment van een diatomee en nog een aantal ongewone organismen hadden opgevangen die allemaal te groot waren om van het aardoppervlak afkomstig te kunnen zijn. Diatomeeën zijn eencellige wieren met een extern skelet van kiezel.

Wainwright gaat het experiment in oktober herhalen, op het moment dat de eerstvolgende meteorenzwerm is te zien en er veel kosmisch stof in de atmosfeer terechtkomt. Het onderzoek is gepubliceerd in het Journal of Cosmology.

Bron: Sheffield.ac.uk

Gerelateerd:

 Vond je deze info goed? Deel het dan met mensen die je kent op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. een kosmische bevruchting zou je kunnen zeggen

  0 likes
  • wij zijn een soort klonen citeer god schiep de mens naar zijn eigen even beeld adam en eva waren niet de eerste mensen op aarde maar tegelijk met 1000 andere klonen met een beetje andere dna voorbeeld blauwe ogen bruine ogen groeneogen witte huid zwarte bruin geel rood noem maar door een beetje ander dna zo als de mens dieren kunnen klonen

   0 likes
 2. Onderzoekers van de Universiteit van Sheffield denken leven te hebben gevonden dat de aarde vanuit de ruimte heeft bereikt. De nadruk moet gelegd worden op het woord ‘denken’. Ze weten het dus niet zeker. Ja, als je zó redeneert, dan lust ik er nóg wel een!

  0 likes
 3. Het is best wel handig om de werken van Jacob Lorber is na te pluizen. Hierin staat eigenlijk alles al vermeld, wat nu wordt ontdekt. Ook, dat het leven vanuit de ruimte komt. (Jacob Lorber leefde van 1800-1864.

  0 likes
 4. Zullen ze ook veel aardse vervuiling hebben gevonden ,of is het door aarde opwarming door de ozon laag geglipt hahaha 🙂

  0 likes
 5. Ik las ergens dat er nieuwe virrussen en bacterien en levensvormen gaan ontstaan omdat er meteorietenstof naar de aarde komt die hier eerst niet was of kon komen (door de afschermende laag(?) om de aarde die nu minder is ,)of dat planten zijn of ‘wezens’weet ik niet maar er zijn tegenwoordig wel vaak berichten dat er weer eens een vreemde vis/spin of kikker or what ever gevonden is, toeval?

  0 likes
 6. [quote name=”kim”]Ik las ergens dat er nieuwe virrussen en bacterien en levensvormen gaan ontstaan omdat er meteorietenstof naar de aarde komt die hier eerst niet was of kon komen (door de afschermende laag(?) om de aarde die nu minder is ,)of dat planten zijn of ‘wezens’weet ik niet maar er zijn tegenwoordig wel vaak berichten dat er weer eens een vreemde vis/spin of kikker or what ever gevonden is, toeval?[/quote]

  Er kunnen niet zo pats boem nieuwe complexe meercellige levensvormen ontstaan uit meteorieten. Er zouden wel bacteriën mee kunnen liften binnenin meteorieten. Het is inmiddels bewezen dat eencelligen deze reis door de ruimte en de atmosfeer kunnen overleven.

  0 likes
 7. Niburu had eerder ook een artikel:
  https://www.ninefornews.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=1479:astronomen-ontdekken-complexe-organische-materie-in-het-universum&catid=35:universum&Itemid=48

  Een klein stukje daaruit:

  Astronomen hebben ontdekt dat zeer complexe organische verbindingen overal in het universum bestaan.

  De resultaten suggereren dat complexe organische moleculen “niet alleen” het domein van levende organismen zijn, maar van nature worden gemaakt door sterren (onze “Zon” is ook een ster) [aanhalingstekens red. avoratio].

  Er werd decennia lang gedacht dat bepaalde infrarood-“banden” afkomstig waren van simpele organische moleculen gemaakt van koolstof en waterstof, maar verbindingen zijn zo complex dat hun chemische structuur overeenkomsten vertoont met die van steenkool en aardolie.

  Lees vooral ook de op deze pagina ingezonden commentaren:

  http://www.physorg.com/news/2011-10-astronomers-complex-universe.html

  En nibru mag best een samenvatting maken en plaatsen van mijn pagina:
  http://www.avoratio.nl/Allerlei/Gelijkenis/

  Leo.

  0 likes
 8. Ik heb een aantal redenen om dit “nieuws” ernstig te betwijfelen. Op de eerste plaats the Journal of Cosmology is een online-journal met een bedenkelijke reputatie. zie o.a.: http://en.wikipedia.org/wiki/Journal_of_Cosmology. Op de tweede plaats wordt het gerund door een aantal vurige aanhangers van de panspermia-theorie van Hoyle en Wickramasinghe. In feite was Chandra Wickramasinghe één van de onderzoekers in het genoemde team. Hun vooringenomenheid heeft al eerder geleid tot slordig werk, dat de toets der kritiek niet bleek te kunnen weerstaan, zie bijv. http://rrresearch.fieldofscience.com/2011/03/is-this-claim-of-bacteria-in-meteorite.html
  Om te komen tot dit onderzoek. Ze hebben iets gevonden dat lijkt op een fragment van een aards diatomee-skelet. Maar is het dat ook? Dat hebben ze niet eens gecheckt! letterlijk uit hun artikel:
  “On one stub was discovered part of a diatom which, we assume, is clear enough for experts on diatom taxonomy to precisely identify.”
  Bovendien baseren ze hun claim dat dit niet van de Aarde afkomstig kan zijn omdat het dan allang weer naar beneden zou zijn gevallen op een ander artikel uit 1968, dat bij nadere bestudering helemaal niet op hun situatie van toepassing is.
  Let wel: ik zeg niet dat de panspermia-theorie niet waar zou kunnen zijn, maar uitzonderlijke claims vereisen uitzonderlijk bewijsmateriaal en dat is hier — om het voorzichtig uit te drukken — niet geleverd.

  0 likes
 9. 16 september 2013 • Komeetinslagen produceren aminozuren
  Bij de inslag van een komeet op aarde kunnen aminozuren ontstaan – de bouwstenen van eiwitten. Dat blijkt uit laboratoriumproeven die zijn uitgevoerd door Britse onderzoekers. Nir Goldman van het Amerikaanse Lawrence Livermore National Laboratory suggereerde eerder op basis van computersimulaties al dat de energie van een inslag deels gebruikt kan worden voor chemische reacties waarbij koolwaterstoffen in de komeet in complexere moleculen worden omgezet, waaronder aminozuren. Door in een laboratorium ijsmengsels (met dezelfde samenstelling als kometen) te beschieten met kleine projectielen, is nu aangetoond dat zulke reacties inderdaad optreden. De nieuwe bevindingen zijn zondag online gepubliceerd door Nature Geoscience. Volgens de onderzoekers tonen ze aan dat de bouwstenen van het leven hun bestaan mogelijk te danken hebben aan kosmische inslagen op de pasgeboren aarde. (GS)
  → It’s a shock: Life on Earth may have come from out of this world (origineel persbericht Bron http://www.astronieuws.nl En wat het artikel betreft, natuurlijk zijn er ook nog de kleine stofdeeltjes die het leven kunnen brengen.

  0 likes
 10. http://www.ad.nl/ad/nl/4561/Wetenschap/article/detail/3507470/2013/09/11/Meteoriet-bracht-vorig-jaar-potentieel-leven-naar-aarde.dhtml En als een meteoriet dit kan, kan dit ook met minder grote stukken, dus zelfs met stofdeeltjes.Hoofdzaak is dat deze stofjes “aminozuren” kan maken, waardoor nieuw leven onstaan kan.Dus ook nieuwe vormen van leven, zoals wij die nog nooit hebben gezien.

  0 likes
 11. leven vanuit de ruimte …de hele ruimte is altijd en eeuwig al leven geweest leven is overal in de ruimte en doordrongen ervan onderzoekers denken leven te hebben gevonden ze kunnen dat niet vinden omdat er het altijd al is geweest en nooit weggeweest is….alleen ze ontdekken het dat leven op allerlij gebied en aller vormen het leven zichzelf ontwikkeld het stofje word leven het leven krijgt bewustzijn …en het bewustzijn ontdekt het leven dat overal in de ruimte kan onwikkelen
  aangezien werd aangenomen dat leven alleen zich kan onplooien hier op aarde en dat daar buiten geen leven mogelijk was …heeft het oude denken het mis …het nieuwe denken dat er meer is geeft aanleidingen tot onderzoek of buiten de aarde ook leven mogelijk is ..het hele heeal is gevult met leven ..zelfs wat we niet zien wat niet gemeten kan worden zit leven in…zelfs het niets wat we zien als geen vorm zit leven…neem zeg maar de leegte …de ruimte als je naar de maan kijkt.. kijk je door leegte heen het onzichtbare geeft de mogelijkheid om naar de maan te kijken en hem te zien zelfs dat is een soort leven waarin en waardoor je het onzichtbare mee kan onderscheiden onderzoekers willen graag bevestiging zien maar het is niets bijzonder dat leven overal voorkomtop aarde de ruimte zelf waarin meer leegte voorkomt dan er sterren en planeten zijn
  leegte is vol van leven als dat niet zo zou zijn dat was er gewoonweg niks…en als er niks was zou je zelfs de afstand maan niet eens kunnen berekenen omdat leegte ook de intentie heeft om de scheppen wat het wil bestaat leven in al zijn vormen daaronder valt ook leegte..niets de ruimte… zij zijn de kracht waarin alles zich ontplooit..
  met kan het zien als het begin van de bron die leven Baart Het universum zit vol met leven altijd al geweest en nooit weggeweest het menselijke bewustzijn word daar steeds meer mee bewust de intentie van ruimte leegte word de ruimte in onszelf want wie huod nu niet van ruimte om zichheen..

  0 likes
 12. Vandaar dat er zoveel mensen zijn die geen binding hebben met deze aardkloot.
  Kijk hoeveel mensen hun omgeving vernietigen alleen uit hebzucht, want ze denken, als deze planeet is afgestroopt, gaan we gewoon naar de volgende.

  0 likes
 13. [quote name=”rob”]leven vanuit de ruimte …de hele ruimte is altijd en eeuwig al leven geweest leven is overal in de ruimte en doordrongen ervan onderzoekers denken leven te hebben gevonden ze kunnen dat niet vinden omdat er het altijd al is geweest en nooit weggeweest is….alleen ze ontdekken het dat leven op allerlij gebied en aller vormen het leven zichzelf ontwikkeld het stofje word leven het leven krijgt bewustzijn …en het bewustzijn ontdekt het leven dat overal in de ruimte kan onwikkelen
  aangezien werd aangenomen dat leven alleen zich kan onplooien hier op aarde en dat daar buiten geen leven mogelijk was …heeft het oude denken het mis …het nieuwe denken dat er meer is geeft aanleidingen tot onderzoek of buiten de aarde ook leven mogelijk is ..het hele heeal is gevult met leven ..zelfs wat we niet zien wat niet gemeten kan worden zit leven in…zelfs het niets wat we zien als geen vorm zit leven…neem zeg maar de leegte …de ruimte als je naar de maan kijkt.. kijk je door leegte heen het onzichtbare geeft de mogelijkheid om naar de maan te kijken en hem te zien zelfs dat is een soort leven waarin en waardoor je het onzichtbare mee kan onderscheiden onderzoekers willen graag bevestiging zien maar het is niets bijzonder dat leven overal voorkomtop aarde de ruimte zelf waarin meer leegte voorkomt met kan het zien als het begin van de bron die leven Baart Het universum zit vol met leven altijd al geweest en nooit weggeweest het menselijke bewustzijn word daar steeds meer mee bewust de intentie van ruimte leegte word de ruimte in onszelf want wie huod nu niet van ruimte om zichheen..[/quote]
  Enige interpunctie is wel gewenst, willekeurig gebruik van hoofdletters niet.

  0 likes
 14. Toch wil ik u het in de media beschreven artikel graag laten lezen.Plak deze link eens in uw werkbalk? http://www.ad.nl/ad/nl/4561/Wetenschap/article/detail/3515244/2013/09/24/95-procent-zekerheid-dat-aliens-bestaan.dhtml

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

anti-veroudering

Het nieuwe wonder voor anti-veroudering?

Volgens wetenschappers van de University of Pittsburgh ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

De geheimen van de piramides onthuld. Kijk deze fascinerende documentaire

De geheimen van de piramides onthuld. Kijk deze fascinerende documentaire

Al eeuwenlang spreken de zeven wereldwonderen tot ...

'Spaceshuttle-UFO' vastgelegd in Washington. Fotograaf doet onverwachte ontdekking

‘Spaceshuttle-UFO’ vastgelegd in Washington. Fotograaf doet onverwachte ontdekking

Een fotograaf uit de Amerikaanse staat Washington ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.