Buitenaards

Leven bereikt aarde vanuit de ruimte

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderzoekers van de Universiteit van Sheffield denken leven te hebben gevonden dat de aarde vanuit de ruimte heeft bereikt.

Een team onder leiding van professor Milton Wainwright liet een ballon op in de atmosfeer en trof daar organismen aan die mogelijk uit de ruimte afkomstig zijn.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De meeste mensen zullen aannemen dat deze biologische deeltjes vanaf het aardoppervlak in de atmosfeer zijn aanbeland, maar algemeen wordt aangenomen dat de gevonden deeltjes te groot zijn om vanaf de aarde naar een hoogte van 27 kilometer te kunnen worden gebracht, aldus Wainwright. Alleen na een krachtige vulkaanuitbarsting zou dat mogelijk zijn, maar rond de periode dat de monsters zijn verzameld hebben zich geen zware vulkaanuitbarstingen voorgedaan.

Schoolboeken

De onderzoekers concluderen dat de organismen uit de ruimte afkomstig zijn en dat leven continu vanuit de ruimte onze planeet bereikt. Het leven is niet beperkt tot de aarde en begon vrijwel zeker niet hier, schrijven ze.

Volgens professor Wainwright kunnen de onderzoeksresultaten wel eens revolutionair zijn: “Als leven uit de ruimte naar de aarde blijft komen moeten we onze kijk op de biologie en evolutie geheel herzien. Er zouden nieuwe schoolboeken moeten worden geschreven!”

Kosmisch stof

De ballon landde na het experiment veilig en intact in de buurt van de Engelse stad Wakefield. De wetenschappers kwamen tot de ontdekking dat ze een fragment van een diatomee en nog een aantal ongewone organismen hadden opgevangen die allemaal te groot waren om van het aardoppervlak afkomstig te kunnen zijn. Diatomeeën zijn eencellige wieren met een extern skelet van kiezel.

Wainwright gaat het experiment in oktober herhalen, op het moment dat de eerstvolgende meteorenzwerm is te zien en er veel kosmisch stof in de atmosfeer terechtkomt. Het onderzoek is gepubliceerd in het Journal of Cosmology.

Bron: Sheffield.ac.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje
wolfje
10 jaren geleden

een kosmische bevruchting zou je kunnen zeggen

Westbound
Westbound
10 jaren geleden

Onderzoekers van de Universiteit van Sheffield denken leven te hebben gevonden dat de aarde vanuit de ruimte heeft bereikt. De nadruk moet gelegd worden op het woord ‘denken’. Ze weten het dus niet zeker. Ja, als je zó redeneert, dan lust ik er nóg wel een!

A.M. de Pree
A.M. de Pree
10 jaren geleden

Het is best wel handig om de werken van Jacob Lorber is na te pluizen. Hierin staat eigenlijk alles al vermeld, wat nu wordt ontdekt. Ook, dat het leven vanuit de ruimte komt. (Jacob Lorber leefde van 1800-1864.

nancy.
nancy.
10 jaren geleden

Zullen ze ook veel aardse vervuiling hebben gevonden ,of is het door aarde opwarming door de ozon laag geglipt hahaha 🙂

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x