Buitenaards

Buitenaardse beschaving: de planeet Iarga (video)

Help door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 1969 verschijnt het boek Buitenaardse beschaving en wordt gelijk een bestseller.

De auteur, Stefan Denaerde, stuit al zeilend op de Oosterschelde bij toeval op een UFO onder het wateroppervlak en staat vervolgens oog in oog met acht buitenaardse wezens, afkomstig van een planeet buiten ons zonnestelsel.

Nadat Denaerde één van de humanoïde bemanningsleden heeft gered spreekt hij twee dagen met leden van het buitenaardse ras. Gedurende deze tijd wordt hem door vraag en antwoord inzicht gegeven in wat de buitenaardsen een sociaal stabiele samenleving noemen.

Omni-creativiteit

Zij gunnen hem via computers en beelden een kijkje in hun leefwereld. Denaerde kijkt verbaasd toe hoe een zeer hoog sociaal niveau en verregaande technologische kennis het leven bepalen op een planeet met meer dan 5000 inwoners per vierkante kilometer.

Alle rijkdom wordt door een hypergeorganiseerde wereldregering zonder enige vorm van discriminatie verdeeld. Iedereen heeft genoeg en houdt van iedereen (de omni-creativiteit) en het einddoel is enkel geestelijke groei. De scheppende kracht van het universum is onmisbaar om door te dringen tot hogere kennis en een hoger wetenschapsniveau.

Kosmische harmonie

Er bestaat geen hongersnood of armoede op Iarga. Iedereen heeft een huis en werk. Nu, meer dan veertig jaar later, rijst dan ook de vraag: wat kunnen wij, anno 2013, leren van deze bijzondere ontmoeting? Kan de kennis van de Iarganen ons helpen bij het oplossen van onze problemen?

Tijdens de gesprekken wordt de auteur duidelijk gemaakt dat de bevolking van de aarde door onjuist normbesef en discriminatoir gedrag nog niet rijp is om deel te nemen aan de kosmische harmonie. Een hoogstaande beschaving creëer je vanuit drie principes: vrijheid, rechtvaardigheid en doelmatigheid, aldus de Iarganen.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
123 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
MenS
MenS
10 jaren geleden

Dit verhaal is vertaald naar een practisch haalbaar economisch systeem etc. en beschreven in het verkiezingsprogramma van Partij voor Mens en Spirit.

carina
carina
10 jaren geleden

gelijk het boek besteld met de link… ben benieuwd!

Dovahkiin
Dovahkiin
10 jaren geleden

He grappig, dit boek heb ik van mijn overleden oma overgenomen. Het boek is wel erg intressant 🙂

Groetjes

sneaky
sneaky
10 jaren geleden

lol dat boek heb ik toevallig gister voor mijn verjaardag mogen ontvangen
was al erg benieuwd ernaar, nu nog meer

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

123
0
We lezen graag je reactie!x