Buitenaards

Buitenaardse beschaving: de planeet Iarga (video)

Help anderen door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 1969 verschijnt het boek Buitenaardse beschaving en wordt gelijk een bestseller.

De auteur, Stefan Denaerde, stuit al zeilend op de Oosterschelde bij toeval op een UFO onder het wateroppervlak en staat vervolgens oog in oog met acht buitenaardse wezens, afkomstig van een planeet buiten ons zonnestelsel.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Nadat Denaerde één van de humanoïde bemanningsleden heeft gered spreekt hij twee dagen met leden van het buitenaardse ras. Gedurende deze tijd wordt hem door vraag en antwoord inzicht gegeven in wat de buitenaardsen een sociaal stabiele samenleving noemen.

Omni-creativiteit

Zij gunnen hem via computers en beelden een kijkje in hun leefwereld. Denaerde kijkt verbaasd toe hoe een zeer hoog sociaal niveau en verregaande technologische kennis het leven bepalen op een planeet met meer dan 5000 inwoners per vierkante kilometer.

Alle rijkdom wordt door een hypergeorganiseerde wereldregering zonder enige vorm van discriminatie verdeeld. Iedereen heeft genoeg en houdt van iedereen (de omni-creativiteit) en het einddoel is enkel geestelijke groei. De scheppende kracht van het universum is onmisbaar om door te dringen tot hogere kennis en een hoger wetenschapsniveau.

Kosmische harmonie

Er bestaat geen hongersnood of armoede op Iarga. Iedereen heeft een huis en werk. Nu, meer dan veertig jaar later, rijst dan ook de vraag: wat kunnen wij, anno 2013, leren van deze bijzondere ontmoeting? Kan de kennis van de Iarganen ons helpen bij het oplossen van onze problemen?

Tijdens de gesprekken wordt de auteur duidelijk gemaakt dat de bevolking van de aarde door onjuist normbesef en discriminatoir gedrag nog niet rijp is om deel te nemen aan de kosmische harmonie. Een hoogstaande beschaving creëer je vanuit drie principes: vrijheid, rechtvaardigheid en doelmatigheid, aldus de Iarganen.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

123 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
MenS
MenS
11 jaren geleden

Dit verhaal is vertaald naar een practisch haalbaar economisch systeem etc. en beschreven in het verkiezingsprogramma van Partij voor Mens en Spirit.

carina
carina
11 jaren geleden

gelijk het boek besteld met de link… ben benieuwd!

Dovahkiin
Dovahkiin
11 jaren geleden

He grappig, dit boek heb ik van mijn overleden oma overgenomen. Het boek is wel erg intressant 🙂

Groetjes

sneaky
sneaky
11 jaren geleden

lol dat boek heb ik toevallig gister voor mijn verjaardag mogen ontvangen
was al erg benieuwd ernaar, nu nog meer

Back to top button
123
0
We lezen graag je reactie!x