Archeologie

Jaden schijven uit China blijven mysterie (video)

Help ons door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Jaden bi (schijven) uit China, die lijken op moderne CD’s of donuts en dateren uit de nieuwe steentijd, blijven nog altijd een mysterie.

De raadselachtige bi zijn onder meer onderzocht door wetenschappers van het gerenommeerde Smithsonian-instituut.

Het is niet bekend waar de bi voor werden gebruikt omdat culturen uit de steentijd geen geschriften hebben achtergelaten. Ze werden begraven met de doden als luchtsymbool. Ze begeleidden overledenen naar het hiernamaals of de ‘lucht’ door middel van het koord dat het lichaam met de aarde verbindt.

Medailles

Ze werden vroeger op het lichaam geplaatst van personen met een hoge status. Bi worden in graven soms gevonden in de buurt van de maag en borst.

Jade is door de Chinese geschiedenis heen gebruikt om morele kwaliteit toe te kennen aan een individu en diende ook als een belangrijk symbool voor rang.

Tijdens de Zhou-dynastie (eind 10e eeuw voor Christus tot 256 voor Christus) werden de bi tijdens oorlogen overhandigd aan de overwinnaar als teken van onderwerping.

Het ontwerp van de medailles die tijdens de Olympische Zomerspelen van 2008 in Peking werden uitgereikt is gebaseerd op de mysterieuze schijven.

Dropastenen

De bi doen erg denken aan de zogeheten Dropastenen die tussen 1937 en 1938 langs de Chinees-Tibetaanse grens zijn ontdekt. Chi Pu Tei, een archeoloog van de Chinese Academie van Wetenschappen in Peking, zocht tijdens een expeditie beschutting in het Kunlun-Kettegebergte.

Hij ging samen met zijn team een grot binnen en ontdekt inscripties op de muur. Ze vonden ook enkele graftombes met skeletten die niet langer waren dan 1 meter 20. De skeletten hadden een abnormaal grote schedel.

In de graftombes lagen stenen schijven met een doorsnee van 30 centimeter en een gat in het midden. Ze waren voorzien van vreemde hiërogliefen. De Chinese Academie van Wetenschappen zou de publicatie van deze bevindingen hebben tegengehouden, maar uiteindelijk lekte het verhaal over de Dropastam en hun stenen schijven toch uit.

Bron: Nationalgeographic.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kim
kim
9 jaren geleden

Blijf fascinerend, maar stel je eens voor dat het gewoon maalstenen zijn en erop geschreven waar elke steen voor welk soort graan het bestemd is 🙂 Was misschien een soort bakkerij. of meel malerij.

Blue Kachina
Blue Kachina
9 jaren geleden

Dit zijn zogenaamde pi-stones. Ze worden gebruikt bij Inca-sjamanistische rituelen zoals de Munay-Ki.

http://www.bluekachina.nl/munay-ki/

Ze representeren de wereld van de energie die toegankelijk voor ons is vanuit ons hart. De vorm die ons eigen energieveld heeft, is een torus, vandaar de vorm. Blijkbaar kon men die vroeger niet maken.

Hier staat een uitleg daarover:
https://www.youtube.com/watch?v=1-4zdmd0TNU

Dit zijn de hedendaagse versies:
http://www.sjamanenwinkel.nl/product-categorie/donutstenen/

Ahura Mazda
Ahura Mazda
9 jaren geleden

[quote name=”kim”]Blijf fascinerend, maar stel je eens voor dat het gewoon maalstenen zijn en erop geschreven waar elke steen voor welk soort graan het bestemd is 🙂 Was misschien een soort bakkerij. of meel malerij.[/quote]

Preciess!!!
daarom wouden ze de publicatie tegenhouden.
zodat mensen niet zouden weten dat het maalstenen zijn en voor welke graan het gebruikt mag worden, mysterie opgelost.
wat moesten we toch zonder jou:D

Dzyan
Dzyan
9 jaren geleden

Zoek onder Guasha

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

12
0
We lezen graag je reactie!x