Homepagina » Buitenaards » Leven we in een multiversum dat vol buitenaards leven zit? Dit nieuwe onderzoek werpt licht op de zaak
Leven we in een multiversum dat vol buitenaards leven zit? Dit nieuwe onderzoek werpt licht op de zaak

Leven we in een multiversum dat vol buitenaards leven zit? Dit nieuwe onderzoek werpt licht op de zaak

Andere universa zitten mogelijk vol buitenaards leven, zo blijkt uit een nieuwe studie waar The Independent over schrijft.

Astronomen vragen zich al geruime tijd af of we in een universum leven dat slechts één van vele is. Je kunt je vervolgens afvragen of andere universa ook leven bevatten.

Als het multiversum blijkt te bestaan zit het mogelijk vol met verschillende soorten buitenaards leven, aldus het nieuwe onderzoek.

Veel geschikter

Aan de hand van computersimulaties hebben wetenschappers vastgesteld dat andere delen van het multiversum veel geschikter zijn voor leven dan voorheen werd gedacht.

Huidige theorieën voorspellen dat er veel meer donkere energie in ons eigen universum zou moeten zijn.

Voegen we echter meer donkere energie toe aan ons heelal, dan zou het zo snel uitdijen dat materie geen sterren en planeten kan vormen.

Vele verschillende universa

Het multiversum kan dit verklaren. Volgens sommige wetenschappers zijn er vele verschillende universa en hebben sommige meer donkere energie dan andere.

De nieuwe studie laat zien dat sterren en planeten zich ook gewoon kunnen vormen als er meer donkere energie is.

Nauwelijks invloed

“We vroegen ons af hoeveel donkere energie er kan zijn voordat leven onmogelijk is,” zei Pascal Elahi van de University of Western Australia.

“Onze simulaties toonden aan dat de versnelde expansie als gevolg van donkere energie nauwelijks invloed heeft op de geboorte van sterren, en dus plekken waar leven kan ontstaan,” vervolgde hij.

Ons universum is dus eigenlijk niet zo heel speciaal.

Het onderzoek is gepubliceerd in Monthly Notices of the Royal Astronomical Society.

Bekijk ook onderstaand filmpje:

[Independent]


Vind je dit leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. 1 woord: NEE
  Al het leven is op aarde. Maar er is ook bewustzijn buiten de normale tijd-lineaire dimensie die wij ervaren als de normale realiteit. Spirituele levensvormen die zichzelf in stand kunnen houden bestaan tussen waar wij ons bevinden. Ook ben ik ervan overtuigd dat nieuwe levensvormen zich kunnen manifesteren via een creatie proces vanuit de andere dimensie. Zo blijven er constant nieuwe levensvormen ontdekt worden. Evolutie bestaat niet, manifestatie van nieuwe soorten wel.

  6 likes
  • En ik maar al die theoretische fysici geloven, die hier decennia lang voor studeren en onderzoek naar doen. Dit terwijl Arwijn dit met een enkel woord van tafel gooit !
   Maar wat Arwijn kan, kan ik ook :
   JA ! Elke vorm van logica dicteert, dat er ontelbaar andere beschavingen zijn in ons onmetelijke heelal.

   13 likes
   • @KaAsLijF,

    Ik heb toch eventjes 2 kleine vraagjes aan u….

    1) (elke vorm van) logica dicteert dat er ontelbaar andere beschavingen zijn…
    Deze logica ontgaat mij volledig dus hier zou ik oprecht enige uitleg over krijgen van u en

    2) “in ons onmetelijke heelal…. ehhh wat bedoelt u met onmetelijk….

    Om eerlijk te zijn dacht ik er vroeger ook zo over en als schot voor de boeg voor u maar na al dat onzinnige geouwehoer van o.a. ene Carl Sagan met zijn miljoenen en miljard, triljoen, triljard ben ik daarvan genezen.

    Gegroet,

    Gladiator

    ps. dit is niet bedoelt om u in een hoekje te dringen maar uit louter interesse in uw denkwijze cq uitleg!!

    1 likes
  • Dag Arwijn,

   Waarom ben je ervan overtuigd dat al het leven op Aarde is?

   2 likes
   • Omdat er geen betrouwbaar bewijs is dat er buiten de aarde om fysieke plekken bestaan. De kosmos is een oer oud sprookje gebaseerd op de eindeloze mogelijkheden van de menselijke fantasie waarmee de bol der hemellichamen die we op aarde om ons heen zien word geïnterpreteerd als een eindeloos universum. Dit concept is door de heerschappij tot officiële waarheid verklaard, met wiskundige “mogelijkheden” onderbouwd en via scholen en media in de menselijke wereld cultuur geforceerd als een occulte religie. Angst en desillusie houden de massa’s in de ban van deze fantasie voorstelling.

    2 likes
 2. Tja, onze Aarde is dan toch dan wel echt heel speciaal.
  Zij is nl. het bewijs dat het heelal vol van en met leven is en voortkomt uit dat kosmische leven.
  Elke planeet is een levend wezen.
  Elke planeet maakt verschillende ontwikkelingsstadia door.
  Dus als je het hebt over een gasreus. Dan heb je het ook over een vroeger ontwikkelingsstadium waarin onze aarde ooit verkeerd heeft.
  Verdichtingsstadia leiden tot harde planeten. Warmte- gas-, vloeibaar,- naar vast.

  7 likes
  • Dag Frans,

   Ik citeer: ‘Tja, onze Aarde is dan toch dan wel echt heel speciaal.
   Zij is nl. het bewijs dat het heelal vol van en met leven is en voortkomt uit dat kosmische leven.
   Elke planeet is een levend wezen.’

   Ik begrijp dit niet helemaal; enerzijds lees ik dat de Aarde uniek is, maar toch weer niet. Wat bedoel je precies te zeggen?

   1 likes
  • ik spreek je over 4000 jaar Frans

   1 likes
 3. Lijkt me toch lastig hoor; een computersimulatie, vol met waar en onwaarheden en feiten met aannames. Volgens mij is dat door mensen gemaakt en is het leuk speelgoed, waar ze uiteindelijk weer niets mee kunnen bewijzen.

  7 likes
 4. Evolutie is alleen van toepassing op kleine aanpassingen binnen dezelfde soort, nieuwe levensvormen ontstaan spontaan, uit het niets door wat je kunt betittlen als een ” interdimentiele penetratie van bewustzijn” dat elke schijnbare leegte vult.

  Maar we laten ons altijd bedonderen door onze perceptie van zogenaamde vaste vormen die slechts een bewustzijns spinsel is
  van energie, die door de rationele dominantie waarbinnen wij gevangen zijn, wordt gecreëerd.

  De ontspappingsroute is verborgen in onze versluierde intuïtie, deze wordt weer bereikbaar door het herstellen van onze oorspronkelijke verbinding met het universum.

  Niets bestaat buiten energie om, in allerlei frequenties, waarvan liefde de puurste en hoogste vibratie is. Daarom is liefde ook de levensscheppende energie.

  De menselijke activiteit is hoofdzakelijk een substitutie op liefde wanneer deze niet toegankelijk is door angst en haar trouwe metgezel, jalousie. Het is de grote trukkendoos om anderen te imponeren en onze existentiële wanhoop een schijn van waarde te geven. Zo domineren wij anderen wanneer onze onmacht om liefde te ervaren ons verstikt en kwelt.

  Liefde wordt niet gevonden, daar het nooit verborgen of verloren is, maar gecreëerd door het te delen. Liefde delen is liefde scheppen daar het altijd vermeerderd en niet verminderd zoals wij meestal vrezen!

  3 likes
  • Dag Erik,

   Ik citeer: ‘Evolutie is alleen van toepassing op kleine aanpassingen binnen dezelfde soort, nieuwe levensvormen ontstaan spontaan, uit het niets door wat je kunt betittlen als een ” interdimentiele penetratie van bewustzijn” dat elke schijnbare leegte vult.’

   Dit roept bij mij wat vragen op:
   – wanneer is er geen sprake meer van een kleine aanpassing?
   – wat is een interdimentiele penetratie van bewustzijn? Kan je voorbeelden geven?

   2 likes
 5. De aarde is een soort klaslokaal waarin zielen opgroeien. Beschermd maar ook gelimiteerd. Net zoals in een school zijn er meerdere klaslokalen.

  De fysieke realiteit is maar een heel klein gebied. Alles is in principe erop gericht om mensen op aarde te houden.

  Technieken die mensen passief maken (telefoons/games/VR e.d) worden actief ontwikkeld terwijl technieken die de mensheid op een hoger plan zouden kunnen brengen onderdrukt worden. (A-gravity Free energy e.d.)

  Goed we zijn misschien een aantal keren op de maan geweest. Maar voor de rest lijkt het door de absurd grote afstanden alsof de mensheid eeuwig gedoemd is op aarde te blijven.

  De enigste manier om het multiversum te begrijpen is derhalve een bewustzijns verandering.

  Ray

  1 likes
  • @RayOfLight,

   Hoe komt u aan die wijsheid dat iemand ooit op de maan is geweest, ik hoop toch niet van NASA=Never A Straight Answer.

   We zijn er niet geweest, althans niet als u de zgnd “Apollo vluchten” bedoeld!!

   Gegroet,

   Gladiator

   3 likes
   • ik zei dus ook ‘misschien’. Zelf geloof ik er niet meer zo in mensen op de maan doet voor mijn meer als propaganda aan dan een vaststaand feit. Wat er dan echt gebeurt is weet ik niet.

    1 likes
 6. Vergeet het maar, het Universum zal je nooit kunnen bevatten laat staan begrijpen met onze grijze massa, dus met onze hersenen.

  1 likes
 7. Arwijn en Erik mijn dag begint goed, geweldig dat ik nog aardlingen tegen kom die zien weten en voelen hoe het mensen leven in elkaar zit en als er een ding zeker is ,, alles wat een mens energetisch kan waar nemen is zuiver en hoef je niet over te twijfelen,, en nee dat zijn niet alleen geesten van overledenen, maar ook gebeurtenissen……..Er is ook maar een familie en dat is je zielen familie , aardse familie met wie je niks hebt is een bedachte constructie meestal opgedrongen door een religie, dat wil niet zeggen dat dat je van sommige mensen kunt houden, maar het is aardse liefde en heeft niks van doen met de energetische vorm…… Daarom is het vaak een eenzame weg voor mensen die energetisch verbonden zijn met de bron, maar zelden zich eenzaam voelen omdat zij een sterk voelend innerlijk leven hebben…….🙏

  1 likes
 8. Als we er even van uit gaan dat het heelal super mega groot is en uit miljarden planeten/sterren bestaat, en al miljarden jaren bestaat … denk ik

  Dat de kans dat er ooit ergens intelligent leven anders dan mensen zal bestaan 100% is.

  Dat de kans dat dit leven bestaat in de tijdspanne waarin wij leven en ook nog eens binnen een afstand of in een vorm dat wij hen kunnen waarnemen is echter weer ongelofelijk klein

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Onbekend onderwaterobject werd dagenlang omsingeld door Amerikaanse kernonderzeeërs. Tom DeLonge plaatst opvallend bericht

Onbekend onderwaterobject werd dagenlang omsingeld door Amerikaanse kernonderzeeërs. Tom DeLonge plaatst opvallend bericht

Op 28 december 2018 plaatste Tom DeLonge, ...

Amerikaanse staat in de ban van reusachtige ronddraaiende ijscirkel. Bekijk hier de beelden

Amerikaanse staat in de ban van reusachtige ronddraaiende ijscirkel. Bekijk hier de beelden

De Amerikaanse staat Maine is in de ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LnBheXByby5ubC9wcm9kdWN0ZW4vaW50ZXJuZXRfc3VjY2VzX2dpZHNubF8tX2ludGVybmV0X21hc3RlcmNsYXNzLzMzMDY2LzMxMjUxL2l3Yy9odHRwczovL3d3dy5pbnRlcm5ldHN1Y2Nlc2dpZHMubmwvaXdjX3JlZGlyZWN0IiBuYW1lPSJteWlGcmFtZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMHB4IiBtYXJnaW53aWR0aD0iMHB4IiBoZWlnaHQ9IjEwMCUiIHdpZHRoPSIxMDAlIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+