Universum

Niet slechts witte vlekken: NASA-sonde fotografeert ‘piramide’ op dwergplaneet Ceres

Help ons door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ruimtesonde Dawn heeft een aantal nieuwe foto’s gemaakt van dwergplaneet Ceres, waarop onder meer een onverklaarbare piramidevormige berg te zien is. Ook zijn de mysterieuze witte vlekken op het oppervlak nog beter in beeld gebracht.

Dawn bevindt zich sinds maart dit jaar in een baan rond Ceres. De nieuwste foto’s zijn gemaakt vanaf een hoogte van circa 4400 kilometer. Rond december is de sonde van NASA afgedaald tot slechts 360 kilometer boven het oppervlak.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Zelfs op de huidige afstand onthullen de foto’s verrassende nieuwe dingen op de dwergplaneet. Op één afbeelding is een berg te zien die volgens NASA net zo groot is als de Mont Blanc. Wetenschappers hebben nog geen idee hoe de berg in het voor de rest overwegend vlakke landschap is ontstaan.

Op andere foto’s zijn de witte vlekken, die op verschillende plaatsen op het oppervlak van de dwergplaneet zijn waargenomen, tot in detail te zien. Onderzoekers denken dat ijs of zout verantwoordelijk is voor de witte stippen.

Missieleider dr. Marc Rayman vertelde aan de Daily Mail: “Enkele maanden geleden noemden we het een witte vlek. Toen de sonde Ceres begon te naderen realiseerden we ons dat er twee witte vlekken waren.” Hij vermoedt dat de vlekken worden veroorzaakt door zonlicht dat wordt weerkaatst door zout.

Dawn begon in september 2007 aan een reis van drie miljard kilometer om Ceres en Vesta te bestuderen. Het gaat om de twee grootste hemellichamen in de asteroïdengordel tussen Mars en Jupiter. In juli 2011 werd Vesta bereikt, een asteroïde die in 1807 is ontdekt en bedekt lijkt te zijn met bevroren lava.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Armonicus
Armonicus
8 jaren geleden

“De nieuwste foto’s zijn gemaakt vanaf een hoogte van circa 4400 kilometer. Rond december is de sonde van NASA afgedaald tot slechts 360 kilometer boven het oppervlak.”

Dus….vanaf vandaag tot en met 1 december 2015, is 161 dagen, oftewel 3864 uur. In die tijd legt de sonde dan 4040 kilometer af (4400-360=4040) de gemiddelde snelheid is dan 4040 KM/3864 Uur geeft ons de verbluffende snelheid van 1,0455 Km/u.

1 Km/u is best wel langzaam, maar goed dat zou kunnen. En dan lees je weer dit:”Dawn begon in september 2007 aan een reis van drie miljard kilometer….”
Ik bespaar ditmaal de berekening, maar 3 miljard kilometer betekent dat die sonde minimaal 45.000 Km/u heeft gevlogen, zou ook wel kunnen. Maar dan vraag ik me toch af, hoe remt zo’n sonde af van 45.000 naar 1 km/u?

Maar de belangrijkste vraag blijft gewoon, hoe weet ik nu of die foto’s van NASA niet gewoon gecreëerd zijn met een computer en er is helemaal geen sonde. Want er is niemand die er met zijn eigen sonde 10 km achteraan vliegt om het allemaal vast te leggen. Dus wederom moet ik het maar aannemen zeg maar ‘geloven’ dat NASA mij niet voorliegt.

En als NASA de beelden toch zelf uit een computer tovert, waarom niet hier en daar een groezelige piramide er in stoppen, speciaal voor de ‘alu-hoedjes’, zodat die ook weer gaan geloven dat ‘we’ een ruimtevaart programma hebben.

Tiger
Tiger
8 jaren geleden

@Armonicus

De sonde daalt natuurlijk in een baan rond Ceres af, slimpie.. Daarmee kan de snelheid nog altijd erg hoog zijn..

ntn
ntn
8 jaren geleden

So jij bent echt lomp dat ding gaat natuurlijk eerst 600 rondjes vliegen voordat ie gedaald is.

Ariebas
Ariebas
8 jaren geleden

Natuurlijk zijn het pyramiden op Ceres, net als op Aarde en op Mars zijn ze gebouwd door oude beschavingen. Het zijn oriëntatiepunten voor de verborgen ingangen naar de holle planeten, die wij niet kunnen zien omdat we zelf nog maar tot de derde dimensie zijn geëvolueerd.
Maar het omslagpunt komt eraan, het is niet meer te stoppen voordat de almachtige lichtwezens ons voorgaan. Je ziet het al aan de krampachtige pogingen van de oude elite. Op dit moment hebben ze de NAM opdracht gegeven op allerlei plaatsen zogenaamde geofoons in de Groningse bodem aan te brengen, want dat is één van de plaatsen waar de aanstaande heropening van de Holle Aarde zal plaatsvinden. Ik begrijp dat niet iedereen mijn voorspellende dromen zomaar zal geloven, maar het feit dat N.A.M. numerologisch gelijk is aan de naam van het beest dat ook uit 3 tekens bestaat, moet overtuigend genoeg zijn. Lees ook het artikel in de Trouw van vandaag, ‘Geofoons luisteren de bodem af’.
Ook een zekerheid is de omvang van het complot van de oude elite, die reeds vele jaren geleden hun voorbereidingen troffen, door aardbevingen in Groningen te laten ontstaan, zodat ze nu onder het voorwendsel de bevingen te onderzoeken, met die geofoons de levende schil van Moeder Aarde penetreren. Let op mijn woorden: over niet al te lange tijd zal er weer Noorderlicht in Groningen te zien zijn, ook een teken dat de Holle Aarde bezig is te ontwaken.

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x