Homepagina » Natuur en Milieu » Schotse windindustrie kapt 7000 hectare bos (14.000.000 bomen) om ‘planeet te redden’
bos

Schotse windindustrie kapt 7000 hectare bos (14.000.000 bomen) om ‘planeet te redden’

De ‘onontkoombare’ overstap op windenergie betekent vooral: de grootschalige verwoesting van bos en het massaal kappen van bomen.

We konden eerder al in een uitzending van EenVandaag zien hoe het Nederlandse klimaatbeleid heeft geleid tot de totale verwoesting van het Amerikaanse landschap.

Een inwoner van Schotland besloot onlangs te achterhalen hoe groot de schade in zijn land is en diende een Wob-verzoek in, meldt de ngo National Wind Watch.

7000 hectare

De persoon in kwestie wilde weten hoeveel bomen er tot op heden al zijn gekapt om plaats te maken voor windmolens en hoe groot het gebied is dat is ontdaan van bomen.

Hij kreeg antwoord van de Schotse dienst voor bosbeheer. Die liet weten dat er sinds 2000, toen het eerste project van de grond kwam, al bijna 7000 hectare bos is gekapt voor duurzame energieprojecten.

Industriële woestenij

De dienst voegde toe dat het hier gaat om maar liefst 13,9 miljoen bomen.

Dit alles natuurlijk om ‘de planeet te redden’. Ondertussen verandert de habitat van allerlei soorten vogels en andere dieren in een industriële woestenij.

Het document met de antwoorden is hier te lezen.

[National Wind Watch]


Vind je dit leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Ik heb het al vaker gezegd: de duivel regeert de wereld op dit moment.

  De duivel haat God’s Schepping, vernielt die zoveel mogelijk en zet er zijn artificiële wanproduct voor in de plaats. Met vurige ondersteuning van al die gekkies die heilig geloven in wellicht de grootste hoax van dit millennium tot dusver.

  Ondertussen raken mensen steeds verder weg van hun door God gegeven natuurlijke wereld zoals Louise en Gea hierboven al hebben gezegd.

  Die hele ‘groene energie’ sector wordt gedreven door opportunisten en nitwits oftewel educated simpletons om eens een Amerikaanse term te gebruiken.

  Dat wij het klimaat zouden kunnen ‘redden’ is sowieso van de pot gerukt omdat het klimaat helemaal niet gered hoeft te worden. Het klimaat kan goed zonder de mens hoor. Maar mensen zouden hun plaats in de Schepping weer op moeten zoeken en zich aanpassen op een verstandige wijze.

  27 likes
  • Steeds hoop ik dat ik elk moment zal ontwaken uit deze nachtmerrie waarbij elk grijntje gezond verstand van de aardbodem verdwenen lijkt te zijn. Ik kan langzamerhand niet meer bevatten wat ik hoor en zie om me heen. Ik wil het eigenlijk weigeren te geloven maar ik kan maar niet wakker worden,ik vrees derhalve dat het allemaal levensecht is. Moge God ons helpen bij deze dwaasheden.

   12 likes
 2. Ondertussen wordt er ook iets anders duidelijk, op spiritueel niveau.

  Mensen met lange haren voelen meer van de aarde, meer prikkels. Dit wordt trouwens ook onderkend door het amerikaanse leger dat daar onderzoek naar heeft gedaan: native indian scouts performed better than short shaven scouts in exercises in survival etc. Dat hippies lange haren koesterden is wellicht ook een teken.
  De lange haren zijn voelsprieten met de natuur. Af en toe op blote voeten rondlopen is ook gezond voor de aarding.

  Met dit bomen kappen op deze afschuwelijke schandalige schaal, zie je groepen mensen die het ook erg vinden, zoals het zou moeten zijn. Andere helaas grotere delen heeft totaal geen enkele binding meer met de natuur. Ik durf te wedden dat bij onderzoek, nagenoeg alle stadse fratsen geen gevoel bij het bomen kappen hebben, en de mensen op of van het platteland, het heel erg vinden. Dit is zeker interessant te noemen.

  Ergo, verstedelijking is geen zegen, het is een menselijke ramp, gewenst door de timmerfransen en groene khmer lafaards, maar het is niet menselijk en zeker niet wat de verhouding mens-natuur zou moeten zijn.
  Hoe meer stad, hoe sneller de afbraak van de natuur, dat is wel duidelijk.

  12 likes
  • Klopt Gea Breuker ,soms heb ik het gevoel dat de mensheid een soort van smerige bacteriële besmetting is van moeder aarde, de grote steden en metropolen op aarde zouden te vergelijken zijn met lelijke stinkende korstige wratten die haar steeds meer ontsieren. Je zult maar besmet zijn met geesteszieke bacteriën die geen kans onbenut laten voor een zo vernietigend mogelijke uitwerking van haar bestaan. Bedenk goed dat dit bewerkstelligd wordt door een heel klein clubje heel machtige zieke geesten. Zieke geesten die door verkwanselde politieke stemmen in de gelegenheid gesteld zijn deze verwoestende daden te kunnen verrichten.

   4 likes
 3. Eigenlijk is het een zielige manier van aandacht, die hele klimaat hysterie.. Door hun stompzinnige manier van denken maken ze het leven op deze planeet steeds onleefbaarder, maar ja gewoon blind door gaan, mislukkelingen . De planeet hoeft niet geredt te worden om de simpele reden, dat de planeet onaantastbaar is voor de mensheid met de te grote ego’s. Gelukkig heeft onze planeet z’n eigen familie planeten, en als daar wat mis is gaan we er gewoon aan….Man man man, de idioten. Met de vinger wijzen naar Zuid Amerika ( boeren die landbouw willen) en nee dat is inderdaad niet goed.. De boel plat branden..Maar de schade die nu aangebracht wordt door al die draaimolens is nog veel erger, we hebben andere mogelijkheden , we kunnen keuze’s maken…

  11 likes
 4. De wereld redden met bomenkap?.hmm
  Een drenkeling helpen door hem een steen toe te werpen?…
  En er slapen nog steeds burgers..Niet te geloven..

  9 likes
 5. Lieve reaguurders allemaal hier boven, jawel ik reageer ook af en toe een leuk middel om je even af te reageren .
  Maar probeer ook een beetje bij jezelf te blijven want we zijn er nog lang niet, 2020 is een heftig maar spiritueel jaar. Het getal 20 staat daarvoor, ik woon ook op nummer 20 en als ik het zelf allemaal niet had meegemaakt zou ik niet kunnen bedenken wat een mens in z’n aardse leven mee kan maken….. Bedenk dat wij maar een kleine groep zijn, het overgrote deel zit nog op een ander niveau en tja net als jullie heb ik verwachtingen , maar laten we eerlijk zijn ook die verwachtingen zijn niet reëel…Bedenk dat als we op de wolk zitten en naar beneden kijken dat je je een ongeluk schrikt, hoe onwetend de huidige mens eigenlijk nog is, we staan echt nog onderaan de ladder…De laatste jaren staan we onze eigen evolutie in de weg, dat is voor veel mensen heel frustrerend….De mens is niet te beroerd om dieren uit te roeien,, elkaar te elimineren , de natuur te verampeneren, zeeën te vervuilen , de ruimte om onze planeet te vervuilen met wat de mens denkt een technische vooruitgang . Nee de huidige mens is letterlijk grenzeloos….Desalniettemin denk ik dat de reaktie’s op deze site oprecht zijn van mensen die zich zorgen maken…..Maar hee vandaag schijnt de zon( westen) laten we relativeren en een beetje lief zijn voor ons zelf en anderen ……..🙏

  4 likes
  • Tsja Louise, waarom denk je uberhaupt dat we in een evolutie zitten? Heb je daar bewijzen voor?

   Als je bedenkt dat alles rond is én gaat, vaak spiraalvormig, dan zijn we nu naar een laagste punt aan het afzakken. Maar dat hoort er allemaal bij om daarna weer een klein stapje vooruit te kunnen zetten.

   Ook de evolutietheorie is zeer onwaarschijnlijk. Er zijn vele parallele (gelijkaardige) ontwikkelingen te zien (in de historie).

   3 likes
   • Beste Rene,

    Ik denk niet dat Louise doelt op een darwinistische evolutie. Eerder iets met de percessie van de aarde; een cyclus van zo’n 25000 jaar, ook wel de ‘Grand Year’ genoemd. Dat grote jaar bestaat ook uit een seizoenen systeem van lente, zomer, herfst en winter.

    Deze cyclus koppelen aan astrologie dan zitten we nu pas in het Aquarius tijdperk en luidt de lente cyclus in.

    Dit even in grote lijnen… Ik claim niet dat het waar is, ik moet het ook maar zien.

    Voor een gedetailleerde uitleg hierover:

    Johan Oldenkamp:

    https://www.youtube.com/watch?v=VYNEVdi1hWc&t=1717s

    1 likes
 6. Nou, nu nog een paar kernbommen afschieten, dan zijn we in een klap van het hele klimaatprobleem verlost. Dan doe je als Timmermans echt je naam eer aan.

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

windmolens

De aap komt uit de mouw: stroom van Nederlandse windmolens gaat naar Microsoft. ‘Volksverlakkerij’

Windmolenparken schieten als paddenstoelen uit de grond. ...

rutte

Rutte 10 jaar de ‘baas’: dit zijn 9 glasharde leugens waar hij mee wegkwam

Het is 10 jaar geleden dat de ...