Natuur en Milieu

Schotse windindustrie kapt 7000 hectare bos (14.000.000 bomen) om ‘planeet te redden’

Help ons door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De ‘onontkoombare’ overstap op windenergie betekent vooral: de grootschalige verwoesting van bos en het massaal kappen van bomen.

We konden eerder al in een uitzending van EenVandaag zien hoe het Nederlandse klimaatbeleid heeft geleid tot de totale verwoesting van het Amerikaanse landschap.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Een inwoner van Schotland besloot onlangs te achterhalen hoe groot de schade in zijn land is en diende een Wob-verzoek in, meldt de ngo National Wind Watch.

7000 hectare

De persoon in kwestie wilde weten hoeveel bomen er tot op heden al zijn gekapt om plaats te maken voor windmolens en hoe groot het gebied is dat is ontdaan van bomen.

Hij kreeg antwoord van de Schotse dienst voor bosbeheer. Die liet weten dat er sinds 2000, toen het eerste project van de grond kwam, al bijna 7000 hectare bos is gekapt voor duurzame energieprojecten.

Industriële woestenij

De dienst voegde toe dat het hier gaat om maar liefst 13,9 miljoen bomen.

Dit alles natuurlijk om ‘de planeet te redden’. Ondertussen verandert de habitat van allerlei soorten vogels en andere dieren in een industriële woestenij.

Het document met de antwoorden is hier te lezen.

[National Wind Watch]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gea Breuker
Gea Breuker
4 jaren geleden

Ondertussen wordt er ook iets anders duidelijk, op spiritueel niveau.

Mensen met lange haren voelen meer van de aarde, meer prikkels. Dit wordt trouwens ook onderkend door het amerikaanse leger dat daar onderzoek naar heeft gedaan: native indian scouts performed better than short shaven scouts in exercises in survival etc. Dat hippies lange haren koesterden is wellicht ook een teken.
De lange haren zijn voelsprieten met de natuur. Af en toe op blote voeten rondlopen is ook gezond voor de aarding.

Met dit bomen kappen op deze afschuwelijke schandalige schaal, zie je groepen mensen die het ook erg vinden, zoals het zou moeten zijn. Andere helaas grotere delen heeft totaal geen enkele binding meer met de natuur. Ik durf te wedden dat bij onderzoek, nagenoeg alle stadse fratsen geen gevoel bij het bomen kappen hebben, en de mensen op of van het platteland, het heel erg vinden. Dit is zeker interessant te noemen.

Ergo, verstedelijking is geen zegen, het is een menselijke ramp, gewenst door de timmerfransen en groene khmer lafaards, maar het is niet menselijk en zeker niet wat de verhouding mens-natuur zou moeten zijn.
Hoe meer stad, hoe sneller de afbraak van de natuur, dat is wel duidelijk.

Louise
Louise
4 jaren geleden

Eigenlijk is het een zielige manier van aandacht, die hele klimaat hysterie.. Door hun stompzinnige manier van denken maken ze het leven op deze planeet steeds onleefbaarder, maar ja gewoon blind door gaan, mislukkelingen . De planeet hoeft niet geredt te worden om de simpele reden, dat de planeet onaantastbaar is voor de mensheid met de te grote ego’s. Gelukkig heeft onze planeet z’n eigen familie planeten, en als daar wat mis is gaan we er gewoon aan….Man man man, de idioten. Met de vinger wijzen naar Zuid Amerika ( boeren die landbouw willen) en nee dat is inderdaad niet goed.. De boel plat branden..Maar de schade die nu aangebracht wordt door al die draaimolens is nog veel erger, we hebben andere mogelijkheden , we kunnen keuze’s maken…

duitinzakje
duitinzakje
4 jaren geleden

Ik heb het al vaker gezegd: de duivel regeert de wereld op dit moment.

De duivel haat God’s Schepping, vernielt die zoveel mogelijk en zet er zijn artificiële wanproduct voor in de plaats. Met vurige ondersteuning van al die gekkies die heilig geloven in wellicht de grootste hoax van dit millennium tot dusver.

Ondertussen raken mensen steeds verder weg van hun door God gegeven natuurlijke wereld zoals Louise en Gea hierboven al hebben gezegd.

Die hele ‘groene energie’ sector wordt gedreven door opportunisten en nitwits oftewel educated simpletons om eens een Amerikaanse term te gebruiken.

Dat wij het klimaat zouden kunnen ‘redden’ is sowieso van de pot gerukt omdat het klimaat helemaal niet gered hoeft te worden. Het klimaat kan goed zonder de mens hoor. Maar mensen zouden hun plaats in de Schepping weer op moeten zoeken en zich aanpassen op een verstandige wijze.

Jeff
Jeff
4 jaren geleden

Nou, nu nog een paar kernbommen afschieten, dan zijn we in een klap van het hele klimaatprobleem verlost. Dan doe je als Timmermans echt je naam eer aan.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x