Gezondheid

Luister naar je lichaam: de psychische oorzaken van ziektes

Help ons door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Auteur Lise Bourbeau beschrijft in haar boeken de onderliggende oorzaken van lichamelijke en geestelijke klachten.

Haar inzichten zijn gebaseerd op jarenlange ervaring in het begeleiden en behandelen van talloze mensen en op de universele levenswetten van oorzaak en gevolg: wat je zaait zul je oogsten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Bourbeau toont aan dat elk fysiek probleem de uiterlijke manifestatie is van emotionele en psychologische problemen, of van een gebrek aan harmonie en balans in het leven. We kunnen deze problemen zelf oplossen door te leren luisteren naar wat onze beste vriend – ons eigen lichaam – ons vertelt.

Metafysische achtergronden

Door middel van oefeningen en affirmaties kunnen mensen meer controle krijgen over het leven, door meer zelfvertrouwen, een beter contact met anderen, een beter inzicht in het eigen functioneren, het vermogen om te vergeven en los te laten. Daardoor krijgt iedereen uitzicht op een gezond en gelukkig leven vol levensenergie.

Vaak beïnvloedt angst ons leven op elk niveau. Veel mensen zijn niet de baas over hun eigen leven, houden niet van zichzelf en geloven niet in zichzelf. Als mensen wel de baas zijn over hun leven en houden van zichzelf, stralen ze positieve energie uit en beïnvloeden ze alles om zich heen op een positieve manier.

Bourbeau geeft voorbeelden van veel voorkomende aandoeningen en de metafysische achtergronden ervan. Klachten aan de knieën geven volgens haar aan dat iemand koppig, eigenwijs en weinig flexibel is. Mondklachten duiden op een vastgeroeste mening en onderdrukte boosheid kan uitmonden in koorts.

Zelfinzicht

Ieder lichamelijk probleem is de manifestatie van emotionele en psychische blokkades die eerst weggenomen moeten worden. De fysieke, lichamelijke aspecten van een ziekte beïnvloeden ons emotioneel. Alleen het aanpakken van de achterliggende oorzaken kan een wezenlijke genezing teweegbrengen.

Volgens Bourbeau ligt de basis van veel kwalen en ziektes in een innerlijk conflict, waardoor onze energie niet stroomt zoals het hoort en organen niet naar behoren kunnen functioneren. Een dieper begrip daarvan – en zelfinzicht – is nodig om tot herstel van de gezondheid te komen.

Het eerste boek van Bourbeau, Luister naar je lichaam, werd een bestseller in 15 landen.

Gerelateerd:

 

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
HetGroterePlaatje
HetGroterePlaatje
10 jaren geleden

er komt ook een goede film uit over dit onderwerp: http://www.e-motionthemovie.com/

dr. ryke hamer, grondlegger van de (nieuwe) germaanse geneeskunde, baseerde zijn behandelwijzes hier ook op en genas zo meer dan 90% van zijn kankerpatiënten.

Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Ziektes zijn vaak per aanvang mentaal en speelt de ‘suggestie’ vaak een hoofdrol.
Daarom een ieder die gezond is, zou de Boeddha(in jezelf) dankbaar moeten zijn.
Om jezelf en anderen te genezen, daarvoor moet je eerst zelf gerealiseerd zijn.

m.b
m.b
10 jaren geleden

Hartstikke mooi , maar dit is toch niet nieuw ?!

EVO
EVO
10 jaren geleden

“Bourbeau geeft voorbeelden van veel voorkomende aandoeningen en de metafysische achtergronden ervan. Klachten aan de knieën geven volgens haar aan dat iemand koppig, eigenwijs en weinig flexibel is. Mondklachten duiden op een vastgeroeste mening en onderdrukte boosheid kan uitmonden in koorts.”

Wat een grote onzin! De zoveelste die weer met lariekoek boeken wil verkopen!

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x