Homepagina » Gezondheid » Luister naar je lichaam: de psychische oorzaken van ziektes
Luister naar je lichaam: de psychische oorzaken van ziektes

Luister naar je lichaam: de psychische oorzaken van ziektes

Auteur Lise Bourbeau beschrijft in haar boeken de onderliggende oorzaken van lichamelijke en geestelijke klachten.

Haar inzichten zijn gebaseerd op jarenlange ervaring in het begeleiden en behandelen van talloze mensen en op de universele levenswetten van oorzaak en gevolg: wat je zaait zul je oogsten.

Bourbeau toont aan dat elk fysiek probleem de uiterlijke manifestatie is van emotionele en psychologische problemen, of van een gebrek aan harmonie en balans in het leven. We kunnen deze problemen zelf oplossen door te leren luisteren naar wat onze beste vriend – ons eigen lichaam – ons vertelt.

Metafysische achtergronden

Door middel van oefeningen en affirmaties kunnen mensen meer controle krijgen over het leven, door meer zelfvertrouwen, een beter contact met anderen, een beter inzicht in het eigen functioneren, het vermogen om te vergeven en los te laten. Daardoor krijgt iedereen uitzicht op een gezond en gelukkig leven vol levensenergie.

Vaak beïnvloedt angst ons leven op elk niveau. Veel mensen zijn niet de baas over hun eigen leven, houden niet van zichzelf en geloven niet in zichzelf. Als mensen wel de baas zijn over hun leven en houden van zichzelf, stralen ze positieve energie uit en beïnvloeden ze alles om zich heen op een positieve manier.

Bourbeau geeft voorbeelden van veel voorkomende aandoeningen en de metafysische achtergronden ervan. Klachten aan de knieën geven volgens haar aan dat iemand koppig, eigenwijs en weinig flexibel is. Mondklachten duiden op een vastgeroeste mening en onderdrukte boosheid kan uitmonden in koorts.

Zelfinzicht

Ieder lichamelijk probleem is de manifestatie van emotionele en psychische blokkades die eerst weggenomen moeten worden. De fysieke, lichamelijke aspecten van een ziekte beïnvloeden ons emotioneel. Alleen het aanpakken van de achterliggende oorzaken kan een wezenlijke genezing teweegbrengen.

Volgens Bourbeau ligt de basis van veel kwalen en ziektes in een innerlijk conflict, waardoor onze energie niet stroomt zoals het hoort en organen niet naar behoren kunnen functioneren. Een dieper begrip daarvan – en zelfinzicht – is nodig om tot herstel van de gezondheid te komen.

Het eerste boek van Bourbeau, Luister naar je lichaam, werd een bestseller in 15 landen.

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

22 reacties

 1. De mens is zo leeg gezogen dat ze de energie niet meer hebben om voor zichzelf op te komen.
  Men heeft een grenzenloos vertrouwen in de farmaceutische industrie en zijn gehersenspoeld dat alleen zij hun kunnen helpen en dat de rest zogenaamd kwakzalverij is, je zelf genezen dat kan niet, daar heb je hulp voor nodig en dan hoef je er zelf ook niet mee bezig, want geld verdienen daar draait het om, je moet een goede slaaf wezen.
  De meeste mensen zijn gewoon erg ver van het echte leven af.

  1 likes
 2. er komt ook een goede film uit over dit onderwerp: http://www.e-motionthemovie.com/

  dr. ryke hamer, grondlegger van de (nieuwe) germaanse geneeskunde, baseerde zijn behandelwijzes hier ook op en genas zo meer dan 90% van zijn kankerpatiënten.

  0 likes
 3. Ziektes zijn vaak per aanvang mentaal en speelt de ‘suggestie’ vaak een hoofdrol.
  Daarom een ieder die gezond is, zou de Boeddha(in jezelf) dankbaar moeten zijn.
  Om jezelf en anderen te genezen, daarvoor moet je eerst zelf gerealiseerd zijn.

  0 likes
 4. Hartstikke mooi , maar dit is toch niet nieuw ?!

  0 likes
 5. “Bourbeau geeft voorbeelden van veel voorkomende aandoeningen en de metafysische achtergronden ervan. Klachten aan de knieën geven volgens haar aan dat iemand koppig, eigenwijs en weinig flexibel is. Mondklachten duiden op een vastgeroeste mening en onderdrukte boosheid kan uitmonden in koorts.”

  Wat een grote onzin! De zoveelste die weer met lariekoek boeken wil verkopen!

  0 likes
 6. Je kan ook al je ziektes weg teleporteren.

  0 likes
 7. Nee, dit is zeker niet nieuw! Hier staat al jaren in de kast”De Sleutel tot Zelfbevrijding” van Christiane Beerlandt. Deze beschrijft de psychische achtergrond van 1300 aandoeningen.
  Bijzonder dat mensen nog steeds niet geloven. Iedereen weet dat bijvoorbeeld stress lichamelijke klachten tot gevolg heeft. En ook dat sommige mensen zichzelf beter kunnen denken door het Placebo effect. Er is dus bewijs genoeg voor wie bereid is om objectief verder te kijken dan de platgetreden paden…

  0 likes
 8. Lijkt mij op oude wijn in nieuwe zakken.Er is hier al zoveel over geschreven de afgelopen decennia.

  0 likes
 9. Nee, het is zeker niet nieuw. Dethlefsen en Dahlke schreven hier ook al over in hun boek ‘De zin van ziek zijn’.

  Het is in feite vergeten kennis. Ik vind het erg fijn dat er zoveel auteurs de moeite nemen om de praktische toepassing neer te schrijven. Als je hebt ervaren hoe stress zich uit in verkrampte nek- en schouderspieren, hoe vertaal je dan een andere aandoening naar de oorzaak van onbalans?

  In veel gevallen wordt de relatie tussen die onbalans en een aandoening niet eens geloofd, zoals te zien is aan de verschillende reacties. Dat speelt de farmacie weer in de kaart, die overal wel een pilletje voor heeft uitgevonden. Ik zou zeggen: kijk er gewoon eens naar inplaats van meteen de hakken in het zand te zetten.

  En ja, de natuurgeneeskunde heeft heel veel te bieden om het genezingsproces te ondersteunen, maar genezen kunnen we het allerbeste vanuit onszelf.

  0 likes
 10. [quote name=”EVO”]”Bourbeau geeft voorbeelden van veel voorkomende aandoeningen en de metafysische achtergronden ervan. Klachten aan de knieën geven volgens haar aan dat iemand koppig, eigenwijs en weinig flexibel is. Mondklachten duiden op een vastgeroeste mening en onderdrukte boosheid kan uitmonden in koorts.”

  Wat een grote onzin! De zoveelste die weer met lariekoek boeken wil verkopen![/quote]
  Als ik je reactie zie is het juist een uitstekend boek voor jou, je hebt veel ingehouden boosheid , veroordeelt iedereen die anders is of denkt als jou!!!
  En je zegt over jezelf dat je onzin bent!!!
  kijk goed in de spiegel want alles is een reflectie van jou innerlijke belevingswereld.

  0 likes
 11. Genezing van binnen naar buiten, logisch toch? De ziel heeft dit aardse lichaam aangenomen, dan weet de ziel toch ook wat het beste voor ons is. De reguliere laat de ziel op dit moment buiten beschouwing, vandaar die symptoom bestrijding. Ze bezien de mens in stukjes, in onderdelen. Dat is nog steeds die mechanische zienswijze/wetenschap. Die is niet menselijk. De natuurgeneeskunde gaat te werk op de holistische wijze; geest en lichaam is één. En er zijn veel boeken in verband met dit mooie onderwerp met veel ervaringen van mensen, want er is geen mens gelijk. En in de “gewone” geneeskunde behandelen ze standaard, naar cijfertjes en statistieken, dan doe je de mens tekort. Ik kan hier het boek van Bruce Lipton zeker aanbevelen: “de biologie van de overtuiging” wat onze emoties en onze gedachten hierover met ons doen, dat heeft invloed op ons hele leven, en het leven om ons heen. Over het algemeen wordt teveel gekeken naar de beperkingen en niet naar de mogelijkheden. En in feite zijn die onbeperkt, als we het maar willen geloven, het zijn echt onze eigen gedachten erover, je hebt zelf de keus.

  0 likes
 12. Ziekte als gepolitiseerd verschijnsel.
  In het neoliberale beginsel is armoede of succes een keuze.
  Nu krijgen we te horen dat ziekte ook een eigen keuze is, eigen verantwoordelijkheid.
  Heel neoliberaal.

  Moet je je maar anders gedragen.
  Hoe je dat dan moet doen is een open eind, en als de ziekte chronisch is dan deugt die persoon natuurlijk niet.
  Wel zo gemakkelijk voor de ‘superieur’ gezonden om een zieke zo weg te zetten.

  Altijd weer een aanleiding om te zeggen dat de ander het niet goed doet.
  Maak een noodlijdende ook nog eens slachtoffer van sociale manipulaties.

  Ja mensen, het is crisis: je moet immers je eigen morele tekortkomingen projecteren op een ander die geld kost in plaats van opbrengt (heel neoliberaal), dan heb je immers een excuus om te claimen.
  Imago van engeltje versus de duivel.

  Het sluit daarom ook goed aan bij het calvinistische beginsel van uitverkorenen: je hebt nu eenmaal mensen die volgens god deugen, en mensen die niet deugen.
  De calvinist weet het allemaal te vertellen.

  En zo triomfeert de achterlijkheid weer… de ziekte van een ander als moralistisch grondbeginsel om er zelf voordeel uit te peuren. Het mercantilisme…

  0 likes
 13. [quote name=”EVO”]”Bourbeau geeft voorbeelden van veel voorkomende aandoeningen en de metafysische achtergronden ervan. Klachten aan de knieën geven volgens haar aan dat iemand koppig, eigenwijs en weinig flexibel is. Mondklachten duiden op een vastgeroeste mening en onderdrukte boosheid kan uitmonden in koorts.”

  Wat een grote onzin! De zoveelste die weer met lariekoek boeken wil verkopen![/quote]
  inderdaad, ik ben een eigenwijze koppigaard met massa’s onderdrukte woede(tov het systeem)
  en heb helemaal nergens last van, geen mondproblemen koorts of kniepijnen!! voila. mijn vriendin is de liefste persoon die er bestaat en zij heeft overal last van( reeds 3 knieoperaties, galblaas verwijderd, nierstenen, keelprobleen, allergiën, noem maar op. zij is het engeltje en ik de duivel bij wijze van spreken en rara wie heeft er nergens last van???

  0 likes
  • Ben ik nou blind. Het is toch bekend dat het duiveltje de ellende veroorzaakt bij anderen, en niet bij zichzelf. En lieve engeltjes bijten niet van zich af, en absorberen daardoor de ellende. Dus lijkt mij logisch dat jij geen problemen hebt, en je vriendin wel.

   Normaal zou ik voorzichtig zijn dit uit te speken, maar jij spreekt ook uit “Grote onzin” over iemand anders zijn teksten. Jouw teksten getuigen van weinig introspectie (vind ik).

   0 likes
 14. [quote name=”redice”][quote name=”EVO”]”Bourbeau geeft voorbeelden van veel voorkomende aandoeningen en de metafysische achtergronden ervan. Klachten aan de knieën geven volgens haar aan dat iemand koppig, eigenwijs en weinig flexibel is. Mondklachten duiden op een vastgeroeste mening en onderdrukte boosheid kan uitmonden in koorts.”

  Wat een grote onzin! De zoveelste die weer met lariekoek boeken wil verkopen![/quote]
  inderdaad, ik ben een eigenwijze koppigaard met massa’s onderdrukte woede(tov het systeem)
  en heb helemaal nergens last van, geen mondproblemen koorts of kniepijnen!! voila. mijn vriendin is de liefste persoon die er bestaat en zij heeft overal last van( reeds 3 knieoperaties, galblaas verwijderd, nierstenen, keelprobleen, allergiën, noem maar op. zij is het engeltje en ik de duivel bij wijze van spreken en rara wie heeft er nergens last van???[/quote]

  Ik geloof zeker dat bepaalde stress voor vele fysieke klachten verantwoordelijk is.
  Voor jouw beschrijving is het item blijkbaar een van de vele uitzonderingen.
  Waarom ??
  Omdat in het verhaal niet de factor karma is meegenomen.
  Hoe goed en aardig en dienstbaar je ook in dit leven bent,zoals je vriendin,gevolgen van acties in vorige levens kunnen in huidig leven naar voren komen.
  Andersom zoals bij jou kan ook het geval zijn.

  0 likes
 15. Tja, zo is het maar net. Ook ik ben een hele felle tegenstander van het systeem en zit altijd te mopperen op vele dingen die ik niet vind deugen en erger mij vaak, maaaarrrr ik ben echt nooit ziek en voel mij topfit. Moet daarbij zeggen dat ik veel beweeg en gezond eet! Je moet ook negatief zijn evenals positief, dan is de boel beetje in evenwicht hé.
  [quote name=”Raymond”][quote name=”EVO”]”Bourbeau geeft voorbeelden van veel voorkomende aandoeningen en de metafysische achtergronden ervan. Klachten aan de knieën geven volgens haar aan dat iemand koppig, eigenwijs en weinig flexibel is. Mondklachten duiden op een vastgeroeste mening en onderdrukte boosheid kan uitmonden in koorts.”

  Wat een grote onzin! De zoveelste die weer met lariekoek boeken wil verkopen![/quote]
  Als ik je reactie zie is het juist een uitstekend boek voor jou, je hebt veel ingehouden boosheid , veroordeelt iedereen die anders is of denkt als jou!!!
  En je zegt over jezelf dat je onzin bent!!!
  kijk goed in de spiegel want alles is een reflectie van jou innerlijke belevingswereld.[/quote]

  Wat een grote onzin! De zoveelste die weer met lariekoek boeken wil verkopen![/quote]
  inderdaad, ik ben een eigenwijze koppigaard met massa’s onderdrukte woede(tov het systeem)
  en heb helemaal nergens last van, geen mondproblemen koorts of kniepijnen!! voila. mijn vriendin is de liefste persoon die er bestaat en zij heeft overal last van( reeds 3 knieoperaties, galblaas verwijderd, nierstenen, keelprobleen, allergiën, noem maar op. zij is het engeltje en ik de duivel bij wijze van spreken en rara wie heeft er nergens last van???[/quote]

  0 likes
 16. [quote name=”gonzo”][quote name=”redice”][quote name=”EVO”]”Bourbeau geeft voorbeelden van veel voorkomende aandoeningen en de metafysische achtergronden ervan. Klachten aan de knieën geven volgens haar aan dat iemand koppig, eigenwijs en weinig flexibel is. Mondklachten duiden op een vastgeroeste mening en onderdrukte boosheid kan uitmonden in koorts.”

  Wat een grote onzin! De zoveelste die weer met lariekoek boeken wil verkopen![/quote]
  inderdaad, ik ben een eigenwijze koppigaard met massa’s onderdrukte woede(tov het systeem)
  en heb helemaal nergens last van, geen mondproblemen koorts of kniepijnen!! voila. mijn vriendin is de liefste persoon die er bestaat en zij heeft overal last van( reeds 3 knieoperaties, galblaas verwijderd, nierstenen, keelprobleen, allergiën, noem maar op. zij is het engeltje en ik de duivel bij wijze van spreken en rara wie heeft er nergens last van???[/quote]

  Ik geloof zeker dat bepaalde stress voor vele fysieke klachten verantwoordelijk is.
  Voor jouw beschrijving is het item blijkbaar een van de vele uitzonderingen.
  Waarom ??
  Omdat in het verhaal niet de factor karma is meegenomen.
  Hoe goed en aardig en dienstbaar je ook in dit leven bent,zoals je vriendin,gevolgen van acties in vorige levens kunnen in huidig leven naar voren komen.
  Andersom zoals bij jou kan ook het geval zijn.[/quote]

  Dat is toch fijn hier, zoveel adviezen vanuit een goede medische achtergrond.. Prettig dat er zoveel dokters ‘in da house’ zijn die allemaal precies weten hoe het zit.
  Inclusief mevrouw Bourbeau zelf trouwens, van wie ik dus nergens iets over een degelijke achtergrond of opleiding tegenkom.

  Zeer overtuigend en geruststellend. 😉

  0 likes
 17. [quote name=”Liquid”][quote name=”gonzo”][quote name=”redice”][quote name=”EVO”]”Bourbeau geeft voorbeelden van veel voorkomende aandoeningen en de metafysische achtergronden ervan. Klachten aan de knieën geven volgens haar aan dat iemand koppig, eigenwijs en weinig flexibel is. Mondklachten duiden op een vastgeroeste mening en onderdrukte boosheid kan uitmonden in koorts.”

  Wat een grote onzin! De zoveelste die weer met lariekoek boeken wil verkopen![/quote]
  inderdaad, ik ben een eigenwijze koppigaard met massa’s onderdrukte woede(tov het systeem)
  en heb helemaal nergens last van, geen mondproblemen koorts of kniepijnen!! voila. mijn vriendin is de liefste persoon die er bestaat en zij heeft overal last van( reeds 3 knieoperaties, galblaas verwijderd, nierstenen, keelprobleen, allergiën, noem maar op. zij is het engeltje en ik de duivel bij wijze van spreken en rara wie heeft er nergens last van???[/quote]

  Ik geloof zeker dat bepaalde stress voor vele fysieke klachten verantwoordelijk is.
  Voor jouw beschrijving is het item blijkbaar een van de vele uitzonderingen.
  Waarom ??
  Omdat in het verhaal niet de factor karma is meegenomen.
  Hoe goed en aardig en dienstbaar je ook in dit leven bent,zoals je vriendin,gevolgen van acties in vorige levens kunnen in huidig leven naar voren komen.
  Andersom zoals bij jou kan ook het geval zijn.[/quote]

  Dat is toch fijn hier, zoveel adviezen vanuit een goede medische achtergrond.. Prettig dat er zoveel dokters ‘in da house’ zijn die allemaal precies weten hoe het zit.
  Inclusief mevrouw Bourbeau zelf trouwens, van wie ik dus nergens iets over een degelijke achtergrond of opleiding tegenkom.

  Zeer overtuigend en geruststellend. ;-)[/quote]
  Je leest niet goed! Ik heb het alleen over mij zelf en zeg niet hoe het precies hoe allemaal in elkaar zit.

  0 likes
 18. [quote name=”Evo”]
  Je leest niet goed! Ik heb het alleen over mij zelf en zeg niet hoe het precies hoe allemaal in elkaar zit.[/quote]
  Evo, als je beter kijkt zie je dat ik op Gonzo reageer en niet op jou.. Met jou ben ik het namelijk helemaal eens.

  0 likes
 19. Tja je kunt uiteraard een blind vertrouwen houden in de medische wetenschap.
  Weten tegenwoordig ook alleen maar behandelingen om de symptomen te bestrijden voorschrijven,omdat ze voor vele klachten de oorzaak niet kunnen vinden.
  Uitzonderingen daar gelaten.
  Mijn eigen huisarts is er zo 1 die niet gelijk naar het pillenassortiment grijpt,maar dieper in gaat op de klacht en zo ontdekt dat er wel degelijk een oorzaak in levenswijzes,voeding,stress ed terug te vinden is.
  Dus in de persoonlijke keuzes die je maakt.
  Geloof niet dat je je klachten zo maar ‘weg denkt’ met positiviteit.
  Ook al geloof ik wel in gedachtenkracht.
  Eerder geloof ik dat je niet alleen in je uiterlijke dualiteit een werkbare balans dient te vinden,maar zeker ook in de innerlijke.
  En dat creeer je toch zelf.
  Ken er ook een aantal die extreem gezond bezig geweest zijn en toch meer fysieke en mentale klachten kregen dan ikzelf.
  Het is simpelweg voor iedereen verschillend.
  Maar de medische wetenschap scheert iedereen over 1 kam,als bij de 1 een behandeling of medicijn werkt,werkt het dan voor iedereen met dezelfde klacht??
  Natuurlijk niet,mensen zijn geen zelfde kliek proefkonijnen,maar allen verschillend,waarbij innerlijke,mentaal welzijn net zo belangrijk als de uiterlijk fysieke.
  En daar kunnen ook andere meer spirituele oplossingen voor zijn dan de ‘alwetende’ medische wetenschap,waar tegenwoordig geld verdienen belangrijker is dan mensen weer gezond zien te krijgen.

  0 likes
 20. [quote name=”gonzo”][quote name=”redice”][quote name=”EVO”]”Bourbeau geeft voorbeelden van veel voorkomende aandoeningen en de metafysische achtergronden ervan. Klachten aan de knieën geven volgens haar aan dat iemand koppig, eigenwijs en weinig flexibel is. Mondklachten duiden op een vastgeroeste mening en onderdrukte boosheid kan uitmonden in koorts.”

  Wat een grote onzin! De zoveelste die weer met lariekoek boeken wil verkopen![/quote]
  inderdaad, ik ben een eigenwijze koppigaard met massa’s onderdrukte woede(tov het systeem)
  en heb helemaal nergens last van, geen mondproblemen koorts of kniepijnen!! voila. mijn vriendin is de liefste persoon die er bestaat en zij heeft overal last van( reeds 3 knieoperaties, galblaas verwijderd, nierstenen, keelprobleen, allergiën, noem maar op. zij is het engeltje en ik de duivel bij wijze van spreken en rara wie heeft er nergens last van???[/quote]

  Ik geloof zeker dat bepaalde stress voor vele fysieke klachten verantwoordelijk is.
  Voor jouw beschrijving is het item blijkbaar een van de vele uitzonderingen.
  Waarom ??
  Omdat in het verhaal niet de factor karma is meegenomen.
  Hoe goed en aardig en dienstbaar je ook in dit leven bent,zoals je vriendin,gevolgen van acties in vorige levens kunnen in huidig leven naar voren komen.
  Andersom zoals bij jou kan ook het geval zijn.[/quote]

  op die manier heb je altijd gelijk natuurlijk, alleen denk ik niet dat ik er weer zou voor kiezen om hier terecht te komen in mijn volgend leven 😉

  0 likes
 21. Mijn opa was altijd heel erg in-to de Germaanse beschaving… Of in hoeverre je het een beschaving kan noemen… Gewoon de Germanen zeg maar. Onze voorvaderen.

  En hij vertelde mij er van alles over. Runes, gewoontes en gebruiken, maar ook bijvoorbeeld de geneeskunde.

  De Germanen geloofde dat alle kwalen die een mens had, veroorzaakt werden door mentale aangelegenheden. Wonden waren de enige dingen in hun geneeskunde die fysiek verholpen moesten worden.

  Een speer in je buik had geen mentale oorsprong dus werd het ook niet mentaal genezen.

  Maar losse tanden, bijvoorbeeld, kwam volgens hun door sociale onzekerheid. Hoofdpijn en keelpijn kwam door innerlijke woede en pijn in je geslachtsorgaan door een gebrek aan (creatieve) uiting. Je krijgt last van je maag en darmen als je niet kan omgaan met de wereld om je heen, als er dingen gebeuren waar je met je pet niet bij kan en je daar niet overheen kan zetten. Je krijgt last van je heupen, enkels en knieen als je jaloezie, afgunst of minderwaardigheid voelt…

  Ik heb er eigenlijk nooit echt serieus naar geluisterd, maar hij was er zeker van. Hij zei ook altijd dat de medische wetenschap symptoom verhelpen was. Dat was toen ik klein was nog helemaal niet populair om te zeggen. Misschien hadden die Germanen wel gelijk, maarja, ze liepen ook in berenvellen en poepte op de grond 😛

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

organisator

Organisator coronaprotesten krijgt politie aan de deur: ‘Ze pakken m’n kinderen af als ik doorga’

Youri Plate, de organisator van een aantal ...

huisarts

Huisarts loopt leeg over Hugo de Jonge. ‘U hebt nog maar één taak: vertrekken!’

Op zaterdag verscheen er een onthullend interview ...