Universum

Proberen aliens contact op te nemen? Mysterieuze radioflitsen komen echt uit de ruimte

Help mee door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het staat nu vast: mysterieuze snelle radioflitsen komen echt uit de ruimte. Tien jaar geleden werd de eerste snelle radioflits opgepikt door de Parkes-radiotelescoop in Australië.

Deze vreemde signalen, intense pulsen radiostraling die slechts enkele milliseconden duren, lijken afkomstig van zeer grote afstand en zijn miljarden keren helderder dan alles wat we in onze Melkweg kennen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Er is ook regelmatig gesuggereerd dat het signalen zijn van buitenaardse beschavingen.

Aangepast

In eerste instantie werd aangenomen dat de ‘onmogelijke’ flitsen het gevolg waren van aardse storingen.

Met behulp van de Molonglo-radiotelescoop in Australië is nu echter vastgesteld dat de flitsen afkomstig zijn van buiten de aarde.

De telescoop is speciaal aangepast om snelle radioflitsen te kunnen waarnemen. Manisha Caleb van de Swinburne University of Technology ontwikkelde het computerprogramma dat daarvoor nodig was.

Drie nieuwe

Hij ontdekte zelfs drie nieuwe snelle radioflitsen, waarvan is vastgesteld dat ze uit een ver sterrenstelsel afkomstig zijn.

Onderzoekers van de Harvard-universiteit speculeerden onlangs dat deze radioflitsen wel eens een aanwijzing kunnen zijn voor buitenaards leven.

Ruimteschepen

De flitsen zouden in theorie de ruimteschepen van buitenaards leven kunnen voortstuwen in sterrenstelsels ver van ons vandaan.

Wanneer de aarde in de baan van die flitsen terechtkomt, zouden ze bij ons op aarde waargenomen kunnen worden, aldus de wetenschappers.

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rob
rob
7 jaren geleden

Ze zullen daar ook wel een radio hebben ..wie weet kunnen we straks misschien naar een mooi stuk muziek luisteren ..

Matt
Matt
7 jaren geleden

Als dit zou kloppen dan is het wel al heel lang geleden dat die beschaving hun signalen uitzond.
Duizenden lichtjaar ver weg is ook duizenden jaren in het verleden want die radiosignalen reizen met de snelheid van het licht, ca 300.000km/sec. De zon staat al op 8 lichtminuten van ons af. We zien onze zon dus nooit op het zelfde moment, maar zoals ze 8 minuten geleden haar stralen uitzond. Als er op dit moment een zonnevlam uitbarst moeten we 8 minuten wachten om die te zien.
Onze Melkweg is zowat 100.000 lichtjaren in doorsnee, dus met de snelheid van het licht ben je 100.000 jaar onderweg om van de ene naar de andere kant te reizen. De mens mag al blij zijn als hij de 100 haalt.
En die signalen zouden van buiten onze Melkweg komen, dus een snel bezoekje zit er echt niet in.
Het artikel geeft aan dat het mogelijk bewijzen zijn van buitenaards leven en volgens mij is dat heel goed mogelijk. Er zijn wel meer aanwijzingen dat we niet alleen zijn en ze zitten misschien heel wat dichter bij huis dan we denken.

Elise49
Elise49
7 jaren geleden

Lichtflitsen/radiogolven kunnen ook afkomstig zijn van botsingen van sterren/ruimteobjecten/of uitdoven van sterren. Een ster die uitdooft kan ontploffen(gassen) of uiteen vallen(lost op). Radiogolven hoeven niet perse door mensen etc gemaakt te worden. Het kan dus ook natuurlijk zijn. Misschien wel iets waar Nibiru(planeten stelsel dat 1 keer in de zoveel tijd langs komt)) etc er voor zorgt.
Dus voor mij nog steeds geen hard bewijs dat er buitenaardsen(iets van een andere planeet) bestaan. De buitenaardse mensen die er wel al hier bestaan zijn DNA gemanipuleerd. Half robot/half mens. Waarvoor denk je dat botox bestaat? Dat zijn experimenten en om ons te laten wennen aan dit gebeuren. Grote vraag blijft: Waarom/waarvoor? Overname mens of heeft het nog een ander doel?

Faye
Faye
7 jaren geleden

Hard bewijzen van het bestaan van buitenaardsen krijg je momenteel ook niet, het begint met telepathisch in verbinding staan dmv bijv. meditaties, dromen etc.

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x