Natuur en Milieu

Dit onverklaarbare geluid wordt al sinds 1991 in de Grote Oceaan gehoord

Help ons door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Grote Oceaan wordt sinds 1991 een onverklaarbaar geluid gehoord, dat door de Amerikaanse meteorologische dienst NOAA ook wel Upsweep wordt genoemd. Het geluid kan niet worden toegeschreven aan bijvoorbeeld walvissen of schepen.

De Amerikaanse marine heeft nog nooit een dergelijk signaal opgevangen, aldus een artikel van New Scientist uit 2002. Upsweep blijkt niet gebonden te zijn aan een bepaald gebied, aangezien het geluid in de hele Grote Oceaan wordt gehoord.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In 1994 werd een piek gemeten, maar sindsdien wordt het geluid steeds zwakker, aldus de NOAA. In de herfst en de lente wordt het geluid iets sterker. Dit kan te maken hebben met de bron van het geluid, maar het kan ook zijn dat het zich gedurende die jaargetijden beter kan verplaatsen in het water.

In 1996 theoretiseerden Emile Okal van de Northwestern University in Chicago en Jacques Talandier van het Franse Atoomenergie Agentschap dat een bepaald soort vulkanische activiteit verantwoordelijk zou kunnen zijn voor het geluid.

Ze dachten dat het geluid werd veroorzaakt door zeewater dat in contact kwam met een grote hoeveelheid lava. De onderzoekers gebruikten seismometers om de herkomst van het geluid te bepalen. Ze concludeerden dat de bron mogelijk in de Zuidelijke Grote Oceaan is te vinden.

Christopher Fox van de NOAA dacht dat de beweging van het water een geluid kan voortbrengen dat doet denken aan het waaien van de wind. Of is het geluid misschien afkomstig van een onbekend zeewezen? Is het een geologische eigenaardigheid of een onontdekt fenomeen?

Aangezien 95 procent van de wereldzeeën nog niet verkend is, is de kans dat er iets nieuws wordt ontdekt erg groot. Mysterieuze geluiden diep in de oceaan hebben wetenschappers al eerder voor raadsels gesteld. In 1997 werd in de Grote Oceaan een geluidsgolf met een ultra-lage frequentie waargenomen, dat de Bloop werd genoemd. De NOAA ontdekte later dat het ging om het geluid van een ijsbeving.

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kees
kees
9 jaren geleden

Beste

Dit geluid kan inderdaad te maken hebben met vulkanen, weet dat de ocenaan zeer diep kan zijn, mogelijk zelfs zo diep dat het vlak boven lava zit, daar heerst enorme drukken en geeft door de dunne schil ook geluid door als een compressor of hoge druk gasleiding of zoiets.

Kleine lekken waardoor lava ontsnapt kan als een fluit werken bijvoorbeeld.

vrg ijpelaar

pietsnot
pietsnot
9 jaren geleden

just The Sounds of Nature,thats it

Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Wel een karretje op “MARS ” ( waar ???) neerzetten, terwijl we onze eigen planeet nog niet in zijn totaliteit kennen……… Hmmmmmmmmmm, ik ruik hier een missie.
Lijkt mij toch handiger om al dat onderzoeksgeld te spenderen aan het in kaart brengen van de oceanen met alles erop en eraan, dan te denken; laat ik nu eens het heelal in kaart brengen en daar kweetniet hoeveel geld in te steken. Die buitenaardsen komen gerust wel naar ons als ze iets te melden hebben.
Het hemd is nader dan de rok , toch……….????

Johan
Johan
9 jaren geleden

Misschien wel aliens in de oceaan? Hoe moet iemand nu weten wat dit voor een geluid is?
In ieder geval klinkt het als iets organisch, wezenlijks naar mijn idee.
Maar goed, wie weet wat het allemaal kan zijn?

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x