Great ResetMens en Dier

Maarten van Rossem noemt complotten over World Economic Forum ‘flauwekul’

Help mee door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Maarten van Rossem noemt complotten over Klaus Schwab en het World Economic Forum in zijn podcast ‘flauwekul’. Op de vraag waar ‘al die complottheorieën’ vandaan komen, antwoordde hij: “Van mensen die niets van de wereld begrijpen.”

Op X lichtte Van Rossem toe: “Volgende maand is weer het World Economic Forum. Er zijn veel complottheorieën over het WEF en professor Klaus Schwab. Deze zijn bedacht door mensen die niets van de wereld begrijpen. Er is een ongeneselijke neiging tot samenzweringstheorieën in de wereld.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Niks ‘complot’

Hij werd meteen met zijn neus op de feiten gedrukt. Financieel journalist Arno Wellens verwijst naar een Kamerbrief waarin de Tweede Kamer wordt geïnformeerd over de visie van de digitale identiteit. Een club grote bedrijven betaalde 400 miljoen aan Klaus om te lobbyen voor een digitaal paspoort, daar verdienen ze aan.

“De Kamer zegt nee, maar Klaus stuurt een rapportje van 30 kantjes en dan gaat het toch door. Niks ‘complot’,” benadrukt Wellens.

Maar wat te roepen

Ook voormalig NOS-directeur Bauke Geersing zet Van Rossem op zijn plek. “Uw stelling van dat onbegrip is waarop gebaseerd? Welke van die theorieën kloppen wel? U gebruikt ‘veel’. Is er ook een ongeneeslijke neiging om maar wat te roepen zonder een behoorlijke onderbouwing? Aplomb is geen argument, nooit geweest ook!” schrijft hij.

Emeritus hoogleraar Paul Cliteur voegt toe: “Er is ook een ‘ongeneselijke neiging’ om geen kritische vragen te stellen bij praatclubjes van politici, captains of industry en popidolen die op kosten van de burgers van natiestaten beleid bespreken dat in samenspraak met de Tweede Kamer had moeten worden ontwikkeld.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 206 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

181 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
poekie
poekie
3 maanden geleden

Zo Maarten, nou jij weer

Pistolen Paultje
Pistolen Paultje
3 maanden geleden

Maarten van Rossem valt bij mij in dezelfde categorie als Johan Derksen. Het schreeuwt veel, zegt weinig en zijn overtuigd van hun eigen gelijk…..

Julia
Julia
3 maanden geleden

Maarten van Rossum, ha laat me niet lachen, deze donderwolk heb ik nooit serieus genomen. Sneu voor hem, maar hij heeft dan ook alles tegen, zijn onverzorgde uiterlijke, zijn altijd chagrijnig gezicht en zijn afgestompte leer. Dit fossiel behoort te stoppen.

Daan
Daan
3 maanden geleden

Van Rossum? Alstublieft!!! De man die alles weet op zijn manier, maar praat als een dementerende mens,
Bekeer je Van Rossum! Jij denkt alles te weten en hebt overal wel commentaar op, de duivel ook.

Back to top button
181
0
We lezen graag je reactie!x