Homepagina » Buitenland » Overname Monsanto door Bayer is ‘marriage made in hell’
Overname Monsanto door Bayer is 'marriage made in hell'

Overname Monsanto door Bayer is ‘marriage made in hell’

De megafusie tussen het controversiële gentechbedrijf Monsanto en bestrijdingsmiddelenfabrikant Bayer is met grote scepsis ontvangen. Michel Haring van de Universiteit van Amsterdam reageerde: “Als je denkt dat het niet nog erger kan, dan gebeurt dit.”

Gevreesd wordt dat Bayer en Monsanto te veel invloed op onze voedselvoorziening gaan krijgen. Er wordt zelfs gesproken van een monopolie. Monsanto, dat genetisch gemanipuleerde zaden en bestrijdingsmiddelen maakt, oefent grote invloed uit op het politieke en wetenschappelijke beleid van landen over de hele wereld.

Auschwitz

Monsanto heeft een slechte reputatie, onder meer vanwege de ontwikkeling van Agent Orange, dat in de Vietnamoorlog veel slachtoffers eiste. In Nederland wordt al jarenlang gedemonstreerd tegen de chemiereus.

Bayer is voortgekomen uit IG Farben, een bedrijf dat onder meer het gif Zyklon B produceerde, dat de nazi’s gebruikten om op grote schaal Joden en politieke tegenstanders uit de weg te ruimen. Het bedrijf had ook een fabriek naast Auschwitz waar 83.000 mensen onder dwang werkten.

Bedreiging

Ook in het buitenland wordt de deal afgefakkeld. Volgens de Amerikaanse senator Bernie Sanders is het een ‘marriage made in hell’. Hij stelt dat de fusie een ‘bedreiging is voor alle Amerikanen’. Dit soort fusies spekt vooral de winsten van gigantische bedrijven en laat consumenten achter met hogere prijzen, aldus Sanders.

“De fusie moet niet alleen worden tegengehouden, het ministerie van Justitie moet ook het onderzoek naar het monopolie van Monsanto op de chemische en de zadenmarkt heropenen,” besluit hij.

[BNR, EenVandaag]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
piet
piet
4 jaren geleden

Wat een toekomst voor onze kinderen.
De reactie van het lichaam op gen gemodificeert voedsel op lange termijn?
Maar daar helpen de pilletjes van Bayer weer voor.

speedmaster
speedmaster
Reactie op  piet
4 jaren geleden

nou, dan is er geen probleem, toch?

kees
kees
Reactie op  speedmaster
4 jaren geleden

Geen probleem? Het idee zou dan juist zijn dat het medicijn duur wordt dus worden alle mensen slaven omdat je dan werkt om je medicijnen te kunnen betalen…

speedmaster
speedmaster
Reactie op  kees
4 jaren geleden

een goede verstaander begrijpt dat mijn opmerking sarcastisch bedoeld was.

Drie
Drie
4 jaren geleden

Jeh wat moet je nou hier over zeggen
Een simpele burger kan gewoon niks doen alleen werken eten slapen en vakantie 4weeken
Kom jullie met mosanto en bayer
Dat moet je tegen de wereld zeggen wij kunnen niks niks niks doen
Ga reclame uitzenden bij rtl z of wilders

exegese
exegese
4 jaren geleden

We moeten onze eis dat producten in de supermarkt duidelijk zichtbaar moet tonen als iets genetisch gemanipuleerd is opnieuw kracht bij zetten. Vervolgens zouden we massaal moeten weigeren die troep te kopen. En wederom moeten er weer wereldwijd protest acties komen tegen dat soort verderfelijke industrieën. Dat werkt namelijk goed, dat is een van de redenen dat ze nu in paniek steun zoeken bij elkaar. De massa moet blijven klagen en elkaar bewust maken wat er gaande is. Dan gaan we dat uiteindelijk echt wel winnen.

Rob
Rob
Reactie op  exegese
4 jaren geleden

Als we gaan weigeren al die troep te eten, komen we waarschijnlijk om van de honger.

exegese
exegese
Reactie op  Rob
4 jaren geleden

Dat is nog zo’n gore leugen die ze ons wijs willen maken, dat het niet anders zou kunnen. Ik kan je verzekeren dat de mens niet slimmer is dan de natuur. Elke verandering die de mens daar eigenhandig in aanbrengt op genetisch gebied zal op zeker moment ondoordacht blijken te zijn en zijn tol eisen. Gelukkig zal elke genetische verandering dor de mens aangebracht op de lange duur door de natuur zelf weer ongedaan gemaakt worden, helaas worden gewassen tegenwoordig ook zodanig gemanipuleerd dat ze zichzelf niet meer reproduceren, geen zaad meer dragen dus. Dit is weer gedaan om uiteindelijk het wereldwijde monopolie in handen te krijgen. Zo ver gaat dat tuig dus, dat de natuur de kans ontnomen wordt zichzelf weer te herstellen. Als we dit goed gaan vinden laten we de wereld echt verzieken voor ons nageslacht en zijn we het leven niet waard in mijn ogen. We hebben de wereld immers te leen van de toekomstige generaties en wij dienen ons ook zo te gedragen naar mijn mening.

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
4 jaren geleden

Dit is ook zo een bewustzijn onderwerp waar men zicht op moet krijgen om de werkelijkheid te gaan inzien. Helaas is dat er nog niet.

Marcel
Marcel
4 jaren geleden

Codex Alimentarius………..

John
John
4 jaren geleden

Bayer is dat niet dat bedrijf waar Marijn Dekkers werkte? En was deze meneer niet degene die op een conferentie gezegd heeft dat hun nieuwe middel Nexavar tegen kanker alleen bedoeld is voor mensen die het kunnen betalen.

Monsanto is dat niet dat bedrijf dat verantwoordelijk was voor al die arme boeren die zelfmoord pleegde? Kwam de bijensterfte ook niet door dit bedrijf.

Bayer + Monsanto
Hmmm, wat zal daar voor liefdesbaby uitkomen……

x

Check Also

bill gates

Wie zijn de hogere machten boven ‘corona-expert’ Bill Gates?

Bill Gates is één van de rijkste ...

npo

NPO-voorzitter klaagt dat NPO wordt weggezet als fake. Lees hier een reactie op haar ‘schaamteloze en hypocriete’ betoog

Begin deze maand deed NPO-voorzitter Shula Rijxman ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

11
0
We lezen graag je reactie!x