Homepagina » Buitenland » Overname Monsanto door Bayer is ‘marriage made in hell’
Overname Monsanto door Bayer is 'marriage made in hell'

Overname Monsanto door Bayer is ‘marriage made in hell’

De megafusie tussen het controversiële gentechbedrijf Monsanto en bestrijdingsmiddelenfabrikant Bayer is met grote scepsis ontvangen. Michel Haring van de Universiteit van Amsterdam reageerde: “Als je denkt dat het niet nog erger kan, dan gebeurt dit.”

Gevreesd wordt dat Bayer en Monsanto te veel invloed op onze voedselvoorziening gaan krijgen. Er wordt zelfs gesproken van een monopolie. Monsanto, dat genetisch gemanipuleerde zaden en bestrijdingsmiddelen maakt, oefent grote invloed uit op het politieke en wetenschappelijke beleid van landen over de hele wereld.

Auschwitz

Monsanto heeft een slechte reputatie, onder meer vanwege de ontwikkeling van Agent Orange, dat in de Vietnamoorlog veel slachtoffers eiste. In Nederland wordt al jarenlang gedemonstreerd tegen de chemiereus.

Bayer is voortgekomen uit IG Farben, een bedrijf dat onder meer het gif Zyklon B produceerde, dat de nazi’s gebruikten om op grote schaal Joden en politieke tegenstanders uit de weg te ruimen. Het bedrijf had ook een fabriek naast Auschwitz waar 83.000 mensen onder dwang werkten.

Bedreiging

Ook in het buitenland wordt de deal afgefakkeld. Volgens de Amerikaanse senator Bernie Sanders is het een ‘marriage made in hell’. Hij stelt dat de fusie een ‘bedreiging is voor alle Amerikanen’. Dit soort fusies spekt vooral de winsten van gigantische bedrijven en laat consumenten achter met hogere prijzen, aldus Sanders.

“De fusie moet niet alleen worden tegengehouden, het ministerie van Justitie moet ook het onderzoek naar het monopolie van Monsanto op de chemische en de zadenmarkt heropenen,” besluit hij.

[BNR, EenVandaag]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
piet
piet
5 jaren geleden

Wat een toekomst voor onze kinderen.
De reactie van het lichaam op gen gemodificeert voedsel op lange termijn?
Maar daar helpen de pilletjes van Bayer weer voor.

Drie
Drie
5 jaren geleden

Jeh wat moet je nou hier over zeggen
Een simpele burger kan gewoon niks doen alleen werken eten slapen en vakantie 4weeken
Kom jullie met mosanto en bayer
Dat moet je tegen de wereld zeggen wij kunnen niks niks niks doen
Ga reclame uitzenden bij rtl z of wilders

exegese
exegese
5 jaren geleden

We moeten onze eis dat producten in de supermarkt duidelijk zichtbaar moet tonen als iets genetisch gemanipuleerd is opnieuw kracht bij zetten. Vervolgens zouden we massaal moeten weigeren die troep te kopen. En wederom moeten er weer wereldwijd protest acties komen tegen dat soort verderfelijke industrieën. Dat werkt namelijk goed, dat is een van de redenen dat ze nu in paniek steun zoeken bij elkaar. De massa moet blijven klagen en elkaar bewust maken wat er gaande is. Dan gaan we dat uiteindelijk echt wel winnen.

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
5 jaren geleden

Dit is ook zo een bewustzijn onderwerp waar men zicht op moet krijgen om de werkelijkheid te gaan inzien. Helaas is dat er nog niet.

x

Check Also

mrna

Bayer-bestuurder: ‘De mRNA-vaccins zijn een voorbeeld van cellulaire gentherapie’

Als Forum voor Democratie het coronavaccin in ...

gates

Zo ver reiken de tentakels van vaccinboer Bill Gates

Advocaat Robert F. Kennedy jr., de zoon ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

11
0
We lezen graag je reactie!x