Homepagina » Binnenland » Maastricht UMC: van de 10 coronapatiënten op de afdeling hebben ten minste 9 een vaccin gehad
corona
Foto: Maastricht UMC (Nobbelicious CC BY-SA 4.0)

Maastricht UMC: van de 10 coronapatiënten op de afdeling hebben ten minste 9 een vaccin gehad

Het aantal ziekenhuispatiënten met Covid-19 is de afgelopen 24 uur gestegen met 57, schrijven de media vandaag. Dat is de grootste toename binnen een etmaal sinds 29 april. Er liggen nu 610 mensen met corona in een Nederlands ziekenhuis.

Afgelopen week nam ook het aantal covidopnames in het Maastricht UMC ‘weer sterk toe’. Er liggen 10 coronapatiënten, bijna allemaal 80-plussers, op de verpleegafdeling, het hoogste aantal in maanden. Er ligt één persoon met corona op de IC.

Ouderen reageren minder goed op het vaccin

Van de 10 coronapatiënten op de afdeling hebben ten minste negen een vaccin gehad. Ze hoeven niet naar de IC te worden gebracht, maar zijn wel zo ziek dat ze de zorg van de artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis nodig hebben.

“Ouderen reageren minder goed op het vaccin. En de afweer die ze opbouwen door vaccinatie verdwijnt sneller dan bij jonge mensen,” zei een internist-infectioloog van het MUMC tegen het AD.

Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis: 77,8 procent

Arts-microbioloog Bert Mulder van het Red Team schreef vorige week op Twitter dat steeds meer gevaccineerden in het ziekenhuis belanden. Hij verzamelde gegevens over de vaccinatiestatus van patiënten in het Nijmeegse Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis, waar hij werkt. Deze maand (tot en met 10 oktober) is het aandeel volledig gevaccineerden bij covidopnames 77,8 procent.

Zorgminister Hugo de Jonge beweerde enkele dagen geleden nog dat ‘het overgrote deel van de coronapatiënten in het ziekenhuis niet gevaccineerd is’.

4.5 139 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
109 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maria
Maria
1 maand geleden

Nou Hugo
Hoop dat deze gegevens ook bij jou terecht komen.

Loire
Loire
1 maand geleden

Het gekke is dat de Jonge klakkeloos wordt geloofd door het volk, ze kijken niet verder dan hun neus lang is. Maar de neus van de Jonge is inmiddels zoooooo lang, dan kun je ook niet verder kijken.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 maand geleden

Kijk dat gaat lekker snel…zo komt er tenminste een beetje schot in de zaak…NOG MEER WAARHEID om de Groteske Leugens van die Doorgesnoven Psychopatische Levensgevaarlijk Gestoorde Pathologische Leugenaar Herr Doktor Hugo Mengele te Ontkrachten…Een paar dagen geleden zaten we op een Magere 77,8% Volledig Gevaccineerden in de Ziekenhuizen & op de IC’s en inmiddels dus 90%…Dat correspondeert geheel met de cijfers zoals we die in Juni & Juli vanuit de Ziekenhuizen in Israël ontvingen…Hé Herr Doktor Hugo Mengele hoe zat dat ook al weer met die 90% ONGEVACCINEERDEN in de Ziekenhuizen? Kun je daar toevallig wat Cijfers of Referentiemateriaal voor Overleggen? Nee?! Dan zat je dus al de hele tijd een beetje te Jokkebrokken hè? Einde Oefening voor jou vuile Landverrader….

Perm.
Perm.
1 maand geleden

Hugo de Jonge kan beweren wat hij wil. We hebben geen vertrouwen meer in deze WEF-trekpop. Zo snel als mogelijk verdwijnen uit Nederland is het beste voor hem.

x

Check Also

pathologen

Duitse pathologen geven nieuwe persconferentie over sterfgevallen na coronaprik, is er een verband?

In september hielden Duitse pathologen een persconferentie ...

grafiek

Wetenschapsjournalist: deze 2 grafieken zouden ons allen heel erg bezorgd moeten maken

Twee professoren van de Universiteit van Londen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

109
0
We lezen graag je reactie!x