Mens en Dier

Arnold Karskens spreekt Benelux-parlement toe: ‘Regeringen & media zijn gevaarlijkste verspreiders van nepnieuws’

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Journalist Arnold Karskens, voorzitter van omroep ON!, sprak afgelopen vrijdag het Benelux-parlement toe, waar op dat moment een conferentie werd gehouden over desinformatie en fake news. Het Benelux-parlement is een parlementair instituut van de Benelux zonder beslissingsbevoegdheid.

Karskens ziet de media en regeringen als grootste verspreiders van desinformatie. Hij hield een zwartboek NOS Journaal bij waarin talloze voorbeelden staan van ‘journalistieke vooringenomenheid en gerommel met de feiten’.

Volgens Karskens zijn regeringsleiders, politici en hun spindokters de allergrootste en -gevaarlijkste verspreiders van nepnieuws. “Eerste minister van Nederland Mark Rutte heeft de bijnaam Pinokkio omdat hij de Tweede Kamer zo vaak verkeerd informeert,” zei hij.

Effecten van hun foute woorden hebben enorme gevolgen

Premier Rutte is klein bier in vergelijking tot bijvoorbeeld de leugens die zijn verteld over de aanwezigheid van massavernietigingswapens in Irak en leidden tot de Golfoorlog van 2003, zei Karskens.

“Voor mij zijn de mainstream media en de politici de grootste boosdoeners bij de verspreiding van nepnieuws, juist omdat boven hen een aureool hangt van correctheid en eerlijkheid, en de effecten van hun foute woorden enorme gevolgen hebben,” benadrukte hij.

Hij zei een tendens te bespeuren om kritische stemmen over bijvoorbeeld corona niet serieus aan het woord te laten. “Dat heet censuur en daardoor moet het Westen zich niet laten leiden.”

Het grootste gevaar zetelt in paleizen en regeringsgebouwen

“Nederlandse kranten als NRC en Trouw die recentelijk pleitten voor preventieve censuur of het tegenwerken van omroep Ongehoord Nederland zijn veel gevaarlijker voor de democratie dan iemand die overtuigd is van het bestaan van graancirkels,” zei Karskens.

“Het grootste gevaar zit niet op een zolderkamertje, maar zetelt in paleizen en regeringsgebouwen,” besloot hij.

[Ongehoord Nederland]

4.9 143 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
72 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Liberty
Liberty
8 maanden geleden

Deze journalist heeft gelijk, maar de zoveelste roepende in de woestijn. Het haalt niets uit.

Annette
Annette
8 maanden geleden

Hans Verreyt schrijft dat Arnold Karskens het Benelux-parlement (wist niet eens dat er zoiets bestond) wakker heeft geschud. Werkelijk?

De meeste media is nu eenmaal in handen van de “groten” der aarde. Daar bedoel ik mee: de mensen met het geld.
Als je het geld bezit, bezit je dus ook de hele MSM. En dan is er ook maar één geluid mogelijk en dat is datgene, wat ZIJ willen dat er uitgedragen wordt.

En het ergste is ook nog eens, dat, ondanks de vele bewijzen, die worden aangedragen, de integere mensen, die daadwerkelijk weten waar zij het over hebben, worden gedemoniseerd en belachelijk gemaakt.

Net als het onzinnige verhaal, dat er alleen maar niet gevaccineerde mensen in het ziekenhuis zouden belanden.

Las daarnet dus het verhaal van het ziekenhuis in Maastricht, waar nota bene 9 van de 10 opgenomen patiënten gevaccineerd zijn.

Ik vraag mij werkelijk in de gerede af, hoe lang de leugens nog in stand kunnen worden gehouden.

Het zogenaamde deugdelijke bolwerk wordt steeds verder ondermijnd.

Engelbracht
Engelbracht
8 maanden geleden

Hij is de top in de verdediging van de waarheid Karskens

Wim
Wim
8 maanden geleden

Top ! meneer Karstens! Zo heurt het.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

72
0
We lezen graag je reactie!x