Buitenland

Mainstream media en politici bibberen voor gele hesjes, en dan krijg je dit

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De wekelijkse manifestaties van de gele hesjes zijn in Frankrijk uitgegroeid tot een ritueel waar ieder weekend een nieuw hoofdstuk aan wordt toegevoegd.

De enorme politie-inzet die daarvoor nodig is roept de vraag op hoelang het land een wekelijkse confrontatie tussen politie en gele hesjes kan verdragen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De strategie van de politie is slechts ten dele effectief: zo maakte het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken bekend dat inmiddels bijna 60 procent van alle flitspalen en snelheidscamera’s langs de Franse wegen is gesloopt.

Niet mogen

In de grote Amerikaanse media is er nauwelijks aandacht voor de protestbeweging.

“De reden hiervoor is dat zij de beweging niet mogen,” zei onderzoeksjournalist Ben Swann.

De gele hesjes demonstreren onder meer tegen het omstreden klimaatbeleid van de Franse president Emmanuel Macron.

Dankzij de protesten is een eerder aangekondigde CO2-taks inmiddels van de baan.

Erg ongemakkelijk

“Als het andersom was geweest – dus als de gele hesjes hadden gedemonstreerd vóór klimaatmaatregelen en een CO2-taks – dan zouden de Amerikaanse media er wel aandacht aan hebben besteed,” lichtte Swann toe.

Ze mogen de beweging ook niet omdat de gele hesjes anti-globalistisch en anti-EU zijn.

Voor de elite zijn de gele hesjes een doorn in het oog omdat het gaat om een volksbeweging en ze er dus geen controle over hebben.

“Dat maakt de media, de grote corporaties – die de media in handen hebben – en politici erg ongemakkelijk,” zei Swann.

Oneerlijk

De gele hesjes keerden zich afgelopen zaterdag ook tegen journalisten. Zo werd onder meer de ploeg van de Franse nieuwszender LCI aangevallen.

Sinds november zijn al zeker tientallen journalisten die verslag wilden doen van de protesten aangevallen of bedreigd.

Dat komt volgens Swann omdat de gele hesjes willen dat de media op een eerlijke, onbevooroordeelde manier verslag doen van de demonstraties.

“Veel mensen die meedoen aan deze protesten zeggen dat de Franse media oneerlijk zijn en niet de waarheid vertellen,” aldus de journalist.

Negeren

Hij voegde toe dat de media vooral beelden laten zien van geweld en de beweging afschilderen als gewelddadig, terwijl politiegeweld veelal buiten beeld blijft.

“De onderliggende problemen worden door de media genegeerd omdat ze hun vingers niet willen branden aan onderwerpen als verstikkende belastingen en de verdwijnende middenklasse,” zei hij.

“De media negeren de problemen die hieraan ten grondslag liggen,” besloot hij.

[RT America]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Zonnemax
Zonnemax
5 jaren geleden

Het is te verwachten dat de gevestigde orde steeds meer haar macht c.q. agressie zal inzetten om de gele hesjes beweging te laten mislukken. Goed kijken naar de hesjes die wat meer het voortouw nemen en deze arresteren en het leven moelijk maken. En proberen verdeeldheid te zaaien.

Het is natuurlijk nonsense dat er een (nationaal) debat nodig is om te zien wat de gele hesjes willen: Dat is gewoonweg tijdrekken en hopen dat de kwaadheid overwaait. We allemaal al lang wat er loos is, maar er gebeurt niks: het verstikkende systeem gaat gewoon door:

Al 40 jaar lang geen hoger besteedbaar inkomen maar wel meer (en met zn twee) werken en een kleine groep graait steeds meer en wordt niet gestopt. De cultuur wordt onderdruk gezet door migratiebeleid, we moeten maar participeren met al die andere culturen wordt dan geroepen (Door mensen die dat zelf helemaal niet dag dagelijks doen). Vertrouwen op de overheid? Het is ver te zoeken, misschien wordt morgen de hyptoheekrente wel helemaal afgeschaft en gaat de AOW leeftijd meteen naar 75 en wordt de belasting met 10% verhoogd.. Het kan allemaal met dit zooitje politici…. Als gewoon mens is daar financieel niet tegenop te plannen.

De EU (grondwet) is nooit geaccepteerd door het volk (Fransen en NL hebben tegengestemd) en toch ging het gewoon door. Verkiezingen voor EU parlement: Opkomst kleiner dan 40%, Mensen willen die instituten helemaal niet: opzouten ermee: Geen Brexit maar een EU-exit! Samenwerken kan ook zonder al die loche EU lichamen met zelfverrijkende ambtenaren.

En dan komt Rutte weer vertellen dat ons land toch zóóó mooi is en we blij moeten zijn dat we vaker wereldkampioen zijn dan de rest van de wereld. ZUCHT…….

J. Bos
J. Bos
5 jaren geleden

Amerika schrijft niet of weinig over de gele hesjes omdat ze bang zijn dat het over waait…,

J. Bos
Almere

Louise
Louise
5 jaren geleden

Ik denk dat Amerika en regering Trump wel degelijk weet wat er in de EU speelt……..
Trump heeft niet zo’n hoge hoed op van Europa, dat kon je merken toen hij hier was, op bezoek bij een dronken bejaarde ( Juncker ), hij heeft Frau Merkel aangesproken dat ze de financiën niet op orde had, boven dien heeft hij z’n eigen problemen….De gele hesjes staan inmiddels voor veel problemen, voor sociale gerechtigheid , het klimaat, het Marrakesh pact en ook plaatselijke problemen …..en de nep media….. Er is genoeg om boos over te zijn….. Ik denk dat ze hier in Europa de boel niet willen laten escaleren voor de verkiezingen in Mei…..want ja stel je toch eens voor dat iedereen gaat stemmen op een antie EU partij, dan is er echt een probleem…….Oh ja lachen ik las dat Berlusconi in de EU wil om oorde op zaken te stellen….

frans
frans
5 jaren geleden

Zeg niet steeds, dat ze, de triannie elite, toch wel a/d macht blijven!!!
Je geeft ze daarmee energie.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x