Homepagina » Financieel » Journalist woont geheim feestje van topbankiers bij
Journalist woont geheim feestje van topbankiers bij

Journalist woont geheim feestje van topbankiers bij

Sinds de jaren tachtig is het geheime genootschap Kappa Beta Phi dé ontmoetingsplek voor de allerrijkste bankiers van Wall Street.

Begin 2012 houdt Kappa Beta Phi in het St. Regis-hotel in New York een banket, wanneer journalist Kevin Roose als eerste buitenstaander naar binnen weet te glippen.

Roose werkte op dat moment aan een boek over bankiers en was met name nieuwsgierig naar de psyche van mensen aan de top van de financiële wereld, vertelt hij aan New York Magazine.

Jurken en pruiken

Onder meer oud-burgemeester van New York Michael Bloomberg, oud-bestuursvoorzitter van Goldman Sachs John Whitehead, hedgefondsmanager Paul Tudor Jones en voormalig directeur van Lehman Brothers Dick Fuld zijn lid van Kappa Beta Phi.

Roose was onder meer getuige van de introductie van nieuwe leden, feuten genaamd. Daar zaten bestuursleden van Credit Suisse, Barclays en Blackstone bij. De feuten waren gekleed in met goud bewerkte jurken en pruiken.

Grappen

Op de avond werden vooral veel grappen gemaakt over de bankencrisis. Roose schreef: “Als je die avond een bom op het dak van St. Regis had gegooid, zou de wereldwijde financiële wereld niet meer bestaan. Zoveel rijkdom en macht was in dat hotel aanwezig.”

Toen Roose aan het filmen was met zijn mobiele telefoon werd hij gesnapt en de zaal uitgegooid. Roose concludeert dat de bestuurders van Wall Street alle realiteitszin hebben verloren.

Bron: Z24.nl

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Bert schreef:

  Ach, die mensen volgen ook maar gewoon hun karmische pad, toch?

  0 likes
 • Peter II schreef:

  Zie onderstaande en gerelateerde en dus al eerder besproken onderwerpen, over de grootste bandieten en zwendelaars, van de wereld en dat weten we al zo lang, dat juist daarom bovenstaande tekst niet nodig was geweest om te weten, dat we dat al lang wisten. Daarvoor hoef je er niet eens bij te zijn geweest. Dat zien we wel op onze bankrekeningen, waar bijna niets meer op staat en allemaal naar de grootste bendeleden met grote vlinderstrikken aller tijden, gaat. Met hun grote bonussen. We zijn natuurlijk niet langer gek en ach… laten ze zich maar de blubber lachen, maar het spreekwoord zegt: ‘Wie het laatst lacht, lacht nog altijd het allerbeste’ :?)
  Want ook zij nemen na dit korte bestaan, niets mee. Behalve hun ziel en geweten.

  0 likes
 • Kalki schreef:

  Kappa Beta Phi_humor hebben tijdens de creditcrisis getuigt dat het alleen maar een stelletje sadisten zijn, die over de ruggen van het volk enorm hun zakken hebben gevuld.

  0 likes
 • bikoo schreef:

  Voor de volledigheid; de banker-bashers hebben evenzo alle realiteitszin verloren.

  0 likes
 • bikoo schreef:

  Een besloten feestje is nog iets anders dan een geheim feestje.
  En foute grappen worden op elke verjaardag gemaakt.

  0 likes
 • peter schreef:

  [quote name=”bikoo”]Voor de volledigheid; de banker-bashers hebben evenzo alle realiteitszin verloren.[/quote]
  Vertel?

  0 likes
 • huisheks schreef:

  WELKE CREDIETCRISIS?
  Volgens mij is er helemaal geen credietcrisis, maar een vuil spel wat gespeeld wordt om met legale middelen het gepeupel hun zuur verdiende centjes af te troggelen. Zie momenteel Italië.
  Zulke “feestjes” doen denken aan de bachanalen in de romeinse tijd, waar corruptie en decadentie hoogtij vierden.
  Ach, het zal wel een hoger doel dienen, maar ik zie hier voorlopig geen verbetering in komen. Het zal nog meer; ieder voor zich en god (welke dan ook) voor ons allen worden. Wat n wereld !!!

  0 likes
 • pietje bell schreef:

  [quote name=”Bert”]Ach, die mensen volgen ook maar gewoon hun karmische pad, toch?[/quote]
  Volkomen gelijk.Maar dualiteit is wat anders dan roven en de massa oplichten en leegzuigen.Zij zijn gewoon te ver gegaan.Maar hun tijd zit er op.Het einde van die kliek is nu.En zij kunnen de veranderingen niet meer tegenhouden.

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  Mogelijk heeft deze journaliste op het biljard verder gefeest met talloze bankiersmensen topless dansend of zo. Gezellig !

  0 likes
 • bikoo schreef:

  [quote name=”peter”][quote name=”bikoo”]Voor de volledigheid; de banker-bashers hebben evenzo alle realiteitszin verloren.[/quote]
  Vertel?[/quote]

  Stemmingmakerij, eenzijdig verslag doen, puur de excessen oprakelen en herhalen, vaak door personen die totaal geen inzicht hebben in wat er daadwerkelijk aan de hand is en hoe ingewikkeld de materie is.

  0 likes
 • Alex schreef:

  Scherp Bert !

  0 likes
 • Bert schreef:

  [quote name=”pietje bell”][quote name=”Bert”]Ach, die mensen volgen ook maar gewoon hun karmische pad, toch?[/quote]
  Volkomen gelijk. Maar dualiteit is wat anders dan roven en de massa oplichten en leegzuigen. Zij zijn gewoon te ver gegaan. Maar hun tijd zit er op. Het einde van die kliek is nu. En zij kunnen de veranderingen niet meer tegenhouden.[/quote]
  Ach, roven, de massa oplichten en leegzuigen en daarmee veranderingen tegenhouden, het hoort er gewoon allemaal bij. Vanuit het perspectief van de hogere dimensies is daar helemaal niks mis mee en is het allemaal juist een waardevolle leerschool. Daar vervagen dan ook de inferieure aardse 3D normen van goed en kwaad en dient alles het hoger doel van de bewustwording. Het leven is dan als het ware een leer-/werkstage, waarbij het er juist om gaat daarin het allerhoogste te bereiken. Daarom kun je in dit norm vervagende gedrag zoals van die bankiers juist niet ver genoeg gaan. Hoe kunnen wij immers anders iets leren in dit leven? Het is net als in de uitdrukking: “Iemand een lesje leren”, en dat moeten wij ook. Dat is ons karma. Zo heb ik het tenminste begrepen. En daarom verdienen die bankiers dus gewoon onze onvoorwaardelijke liefde, steun en waardering, toch?

  0 likes
 • r schreef:

  [quote name=”Bert”][quote name=”pietje bell”][quote name=”Bert”]Ach, die mensen volgen ook maar gewoon hun karmische pad, toch?[/quote]
  Volkomen gelijk. Maar dualiteit is wat anders dan roven en de massa oplichten en leegzuigen. Zij zijn gewoon te ver gegaan. Maar hun tijd zit er op. Het einde van die kliek is nu. En zij kunnen de veranderingen niet meer tegenhouden.[/quote]
  Ach, roven, de massa oplichten en leegzuigen en daarmee veranderingen tegenhouden, het hoort er gewoon allemaal bij. Vanuit het perspectief van de hogere dimensies is daar helemaal niks mis mee en is het allemaal juist een waardevolle leerschool. Daar vervagen dan ook de inferieure aardse 3D normen van goed en kwaad en dient alles het hoger doel van de bewustwording. Het leven is dan als het ware een leer-/werkstage, waarbij het er juist om gaat daarin het allerhoogste te bereiken. Daarom kun je in dit norm vervagende gedrag zoals van die bankiers juist niet ver genoeg gaan. Hoe kunnen wij immers anders iets leren in dit leven? Het is net als in de uitdrukking: “Iemand een lesje leren”, en dat moeten wij ook. Dat is ons karma. Zo heb ik het tenminste begrepen. En daarom verdienen die bankiers dus gewoon onze onvoorwaardelijke liefde, steun en waardering, toch?[/quote]

  en daar hoort bij een flinke bonus

  0 likes
 • kengai schreef:

  Biko de materie is niet ingewikkeld, het is door hun ingewikkeld gemaakt om beter te kunnen roven, maar als jij een bankier kunt noemen die het heel goed met ons voor heeft, dan horen we dat graag.

  0 likes
 • peter schreef:

  [quote name=”bikoo”][quote name=”peter”][quote name=”bikoo”]Voor de volledigheid; de banker-bashers hebben evenzo alle realiteitszin verloren.[/quote]
  Vertel?[/quote]

  Stemmingmakerij, eenzijdig verslag doen, puur de excessen oprakelen en herhalen, vaak door personen die totaal geen inzicht hebben in wat er daadwerkelijk aan de hand is en hoe ingewikkeld de materie is.[/quote]
  Heb je zelf ook in de gaten dat je helemaal nu niets vertelt?

  Ja het is heel complex, maar niet complex genoeg om met gezond verstand te zien dat ondanks de grote rijkdommen die de aarde genereert (nog steeds meer dan toereikend voor zelfs de overbevolking die er nu al is), de bevolking daar vooral niet van profiteert. Iemand oppert hieronder dat er geen krediet crisis is. Die is er dus juist wel, maar dat is in feite geen crisis (dat is wellicht wat diegene bedoelt). De kredietcrisis houdt in dat een schuldenberg ons helemaal overwoekert. Het enige dat je je moet afvragen: schuld aan wie en wat voor schuld? En hoeveel geld heeft die uitlener wel niet om dat te kunnen uitlenen. Bestaat dus helemaal niet, simpel, punt! De overheid is zelf horige van de bank, de bank is geen echte bank (daar geen kapitaal) maar administratiekantoor waarin de toekomst wordt verhandeld. De belasting is de financiele tak van de overheid en de bank is grootste schuldeiser van de belasting. etc…

  En hoe complex het ook lijkt, het is uiteindelijk heel simpel: alle verleende krediet is zoals we allemaal inmiddels ook wel weten niet bestaand geld dat toch uitgeleend wordt. De kredietberg bestaat uit schuldbekentenissen.

  Ja zo kunnen jij en ik het dus ook, maar wij mogen dat dus niet. Wij krijgen geen vergunning van de roverheid.

  0 likes
 • little rascal schreef:

  [quote name=”Bert”][quote name=”pietje bell”][quote name=”Bert”]Ach, die mensen volgen ook maar gewoon hun karmische pad, toch?[/quote]
  Volkomen gelijk. Maar dualiteit is wat anders dan roven en de massa oplichten en leegzuigen. Zij zijn gewoon te ver gegaan. Maar hun tijd zit er op. Het einde van die kliek is nu. En zij kunnen de veranderingen niet meer tegenhouden.[/quote]
  Ach, roven, de massa oplichten en leegzuigen en daarmee veranderingen tegenhouden, het hoort er gewoon allemaal bij. Vanuit het perspectief van de hogere dimensies is daar helemaal niks mis mee en is het allemaal juist een waardevolle leerschool. Daar vervagen dan ook de inferieure aardse 3D normen van goed en kwaad en dient alles het hoger doel van de bewustwording. Het leven is dan als het ware een leer-/werkstage, waarbij het er juist om gaat daarin het allerhoogste te bereiken. Daarom kun je in dit norm vervagende gedrag zoals van die bankiers juist niet ver genoeg gaan. Hoe kunnen wij immers anders iets leren in dit leven? Het is net als in de uitdrukking: “Iemand een lesje leren”, en dat moeten wij ook. Dat is ons karma. Zo heb ik het tenminste begrepen. En daarom verdienen die bankiers dus gewoon onze onvoorwaardelijke liefde, steun en waardering, toch?[/quote]
  Nee… dit is jouw mening niets meer en minder.

  0 likes
 • Bert schreef:

  [quote name=”little rascal”][quote name=”Bert”][quote name=”pietje bell”][quote name=”Bert”]Ach, die mensen volgen ook maar gewoon hun karmische pad, toch?[/quote]
  Volkomen gelijk. Maar dualiteit is wat anders dan roven en de massa oplichten en leegzuigen. Zij zijn gewoon te ver gegaan. Maar hun tijd zit er op. Het einde van die kliek is nu. En zij kunnen de veranderingen niet meer tegenhouden.[/quote]
  Ach, roven, de massa oplichten en leegzuigen en daarmee veranderingen tegenhouden, het hoort er gewoon allemaal bij. Vanuit het perspectief van de hogere dimensies is daar helemaal niks mis mee en is het allemaal juist een waardevolle leerschool. Daar vervagen dan ook de inferieure aardse 3D normen van goed en kwaad en dient alles het hoger doel van de bewustwording. Het leven is dan als het ware een leer-/werkstage, waarbij het er juist om gaat daarin het allerhoogste te bereiken. Daarom kun je in dit norm vervagende gedrag zoals van die bankiers juist niet ver genoeg gaan. Hoe kunnen wij immers anders iets leren in dit leven? Het is net als in de uitdrukking: “Iemand een lesje leren”, en dat moeten wij ook. Dat is ons karma. Zo heb ik het tenminste begrepen. En daarom verdienen die bankiers dus gewoon onze onvoorwaardelijke liefde, steun en waardering, toch?[/quote]
  Nee… dit is jouw mening niets meer en minder.[/quote]
  Mijn mening? Toch niet… zo ‘verlicht’ ben ik zelf niet dat ik achter deze levensfilosofie kan staan.

  0 likes
 • peter schreef:

  Btw, dit filmpje geeft enige inkijk in slechts een facet van de complexiteit. Maar niet complex genoeg om de scam te doorzien. Let wel, het gaat hier niet over het gokkers van het financiele stelsel, ‘slechts’ het begin van de keten.

  http://www.youtube.com/watch?v=iFDe5kUUyT0

  Blijven herhalen tot je het ziet en wordt dan eerst maar eens goed kwaad!

  0 likes
 • bikoo schreef:

  Just sayin’

  Ik ken het wereldje van zeer dichtbij en blijf bij mij standpunt.
  De media, napraters, doemdenkers, complotdenkers en onwetenden beschikken niet over de nodige kennis van zaken om er ook maar iets zinnigs over te kunnen zeggen.
  Ik snap wel dat mensen emotioneel reageren vanuit hun slachtofferrol maar dat zegt nog niets over de waarheid. De handtekening onder een contract wordt nog steeds vrijwillig gezet.

  0 likes
 • peter schreef:

  [quote name=”bikoo”]Just sayin’

  Ik ken het wereldje van zeer dichtbij en blijf bij mij standpunt.
  De media, napraters, doemdenkers, complotdenkers en onwetenden beschikken niet over de nodige kennis van zaken om er ook maar iets zinnigs over te kunnen zeggen.
  Ik snap wel dat mensen emotioneel reageren vanuit hun slachtofferrol maar dat zegt nog niets over de waarheid. De handtekening onder een contract wordt nog steeds vrijwillig gezet.[/quote]
  Lieve bikoo, je draait het om en dan zeg ik het nog aardig.

  De media t/m onwetenden zoals jij ze noemt zijn niet de schuldigen. Als ik een zeer extreme vergelijking mag maken: de noord koreanen die opgesloten en gemarteld worden in kampen moeten volgens jou dan maar hun mond houden omdat ze de architectuur van de gebouwen in het kamp niet begrijpen?

  En over de vrijwilligheid van die handtekening kan ik ook kort zijn: kan ik -zonder iemand enige last te bezorgen- in een hutje op de hei wonen? Nou dan….

  Kom eens met argumenten die wel voor het huidige financiele stelsel pleiten ipv te beweren dat ‘de ander’ niet weet waar ie het over heeft.

  0 likes
 • peter schreef:

  En btw, ik heb ook een tijd op een bank gewerkt. 😉

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote]Kom eens met argumenten die wel voor het huidige financiele stelsel pleiten ipv te beweren dat ‘de ander’ niet weet waar ie het over heeft.[/quote]
  Nu is het huidige stelsel alles behalve zaligmakend maar ik heb van de mensen die daar het meest over roeptoeteren nog niet 1 zinnig alternatief gehoord.

  Of het is onuitvoerbaar, of het is onwenselijk of een combinatie van beiden.

  0 likes
 • peter schreef:

  [quote name=”Wesley”][quote]Kom eens met argumenten die wel voor het huidige financiele stelsel pleiten ipv te beweren dat ‘de ander’ niet weet waar ie het over heeft.[/quote]
  Nu is het huidige stelsel alles behalve zaligmakend maar ik heb van de mensen die daar het meest over roeptoeteren nog niet 1 zinnig alternatief gehoord.

  Of het is onuitvoerbaar, of het is onwenselijk of een combinatie van beiden.[/quote]
  Hoezo onuitvoerbaar of onwenselijk? Drogreden. Bijv islamitisch bankieren zou al een begin kunnen zijn.

  Alternatieven zijn er zeker maar die hebben ook gevolgen. We kunnen onmogelijk doorgaan met leven op de zelfde voet als we gewend zijn.

  De inkomensongelijkheid moet om te beginnen veel kleiner, voor wie is het terugbrengen van inkomensongelijkheid eigenlijk onwenselijk, de happy few of al hun bediendes en schoenpoetsers? Is het onuitvoerbaar?

  De zittende macht moet zich eindelijk verantwoordelijk tonen. De jaarlijks giga ontdoken belasting kan worden aangewend om zowel crisis als derde wereld problemen in een enkele klap uit de wereld te helpen maar geen woord daarover tijdens bilderberg. Grote supranationale corporaties wordt continu de hand boven het hoofd gehouden? Om oprukkend china? Lachertje, en drogreden. China gaat helemaal niet zo lekker, met name nu de massa ook blijk begint te geven mee te willen delen. Het is de aloude machiavelli: Heersen is het doel en dat heiligt alle middelen!

  0 likes
 • mb schreef:

  … toch is het realiteit.

  0 likes
 • peter schreef:

  [quote name=”mb”]… toch is het realiteit.[/quote]
  ….zo ook noord korea. Vinden we het dan dus maar goed?

  0 likes
 • Epic schreef:

  Als Roose nou even dat filmpje had geupload dat ze eruit getieft werd dan kwam dit artikel allemaal wat geloofwaardiger over. Iedereen kan verhaaltjes verzinnen these days.

  0 likes
 • Alex schreef:

  [quote name=”Epic”]Als Roose nou even dat filmpje had geupload dat ze eruit getieft werd dan kwam dit artikel allemaal wat geloofwaardiger over. Iedereen kan verhaaltjes verzinnen these days.[/quote]

  Dit geeft al een idee http://www.youtube.com/watch?v=YX9L_bKAISQ

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  kabinet

  Kabinet gaat ‘onwaarheden’ over coronavaccin bestrijden op social media: ‘Rillingen lopen over mijn rug’

  Een speciale denktank gaat ‘onwaarheden’ over het ...

  maan

  Er is beslist iets gaande op de maan, maar wat?

  Midden in de coronacrisis heeft de regering-Trump ...

  >