Financieel

Journalist woont geheim feestje van topbankiers bij

Help mee door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sinds de jaren tachtig is het geheime genootschap Kappa Beta Phi dé ontmoetingsplek voor de allerrijkste bankiers van Wall Street.

Begin 2012 houdt Kappa Beta Phi in het St. Regis-hotel in New York een banket, wanneer journalist Kevin Roose als eerste buitenstaander naar binnen weet te glippen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Roose werkte op dat moment aan een boek over bankiers en was met name nieuwsgierig naar de psyche van mensen aan de top van de financiële wereld, vertelt hij aan New York Magazine.

Jurken en pruiken

Onder meer oud-burgemeester van New York Michael Bloomberg, oud-bestuursvoorzitter van Goldman Sachs John Whitehead, hedgefondsmanager Paul Tudor Jones en voormalig directeur van Lehman Brothers Dick Fuld zijn lid van Kappa Beta Phi.

Roose was onder meer getuige van de introductie van nieuwe leden, feuten genaamd. Daar zaten bestuursleden van Credit Suisse, Barclays en Blackstone bij. De feuten waren gekleed in met goud bewerkte jurken en pruiken.

Grappen

Op de avond werden vooral veel grappen gemaakt over de bankencrisis. Roose schreef: “Als je die avond een bom op het dak van St. Regis had gegooid, zou de wereldwijde financiële wereld niet meer bestaan. Zoveel rijkdom en macht was in dat hotel aanwezig.”

Toen Roose aan het filmen was met zijn mobiele telefoon werd hij gesnapt en de zaal uitgegooid. Roose concludeert dat de bestuurders van Wall Street alle realiteitszin hebben verloren.

Bron: Z24.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bert
Bert
10 jaren geleden

Ach, die mensen volgen ook maar gewoon hun karmische pad, toch?

Peter II
Peter II
10 jaren geleden

Zie onderstaande en gerelateerde en dus al eerder besproken onderwerpen, over de grootste bandieten en zwendelaars, van de wereld en dat weten we al zo lang, dat juist daarom bovenstaande tekst niet nodig was geweest om te weten, dat we dat al lang wisten. Daarvoor hoef je er niet eens bij te zijn geweest. Dat zien we wel op onze bankrekeningen, waar bijna niets meer op staat en allemaal naar de grootste bendeleden met grote vlinderstrikken aller tijden, gaat. Met hun grote bonussen. We zijn natuurlijk niet langer gek en ach… laten ze zich maar de blubber lachen, maar het spreekwoord zegt: ‘Wie het laatst lacht, lacht nog altijd het allerbeste’ :?)
Want ook zij nemen na dit korte bestaan, niets mee. Behalve hun ziel en geweten.

Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Kappa Beta Phi_humor hebben tijdens de creditcrisis getuigt dat het alleen maar een stelletje sadisten zijn, die over de ruggen van het volk enorm hun zakken hebben gevuld.

bikoo
bikoo
10 jaren geleden

Voor de volledigheid; de banker-bashers hebben evenzo alle realiteitszin verloren.

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x