Gezondheid

Maken kassabonnetjes je ziek?

Help mee door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tijdschrift Eos besteedt deze maand aandacht aan hormoonverstorende stoffen in onze dagelijkse omgeving. Die stoffen zitten volgens Eos in honderden alledaagse producten, waaronder plastic verpakkingen, cosmetica en conservenblikken, in speelgoed, meubels en zelfs in kassabonnetjes.

Wetenschappelijke studies linken de blootstelling aan hormoonverstoorders onder meer aan een verhoogd risico op overgewicht, een lagere intelligentie, verminderde vruchtbaarheid en bepaalde kankers.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Niet bekend

Hormonen spelen in ons lichaam een cruciale rol bij de groei en ontwikkeling, de voortplanting, in het immuunsysteem en de stofwisseling. Tijdens de ontwikkeling in de baarmoeder en de puberteit is de gevoeligheid voor hormoonverstorende stoffen nog groter.

“De huidige regelgeving beschermt de burger onvoldoende,” aldus Åke Bergman, hoofdauteur van een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie over hormoonverstorende stoffen. Die stoffen komen in contact met onze huid, we ademen ze in en krijgen ze binnen via onze voeding.

De stof bisfenol A zit bijvoorbeeld in conservenblikken en in kassabonnetjes. “Maar vaak is niet bekend welke stoffen er precies in producten zitten, want de bedrijven hoeven ze niet bekend te maken,” stelt Bergman.

Tips

Oorzakelijke verbanden blootleggen tussen alledaagse blootstelling aan hormoonverstorende stoffen en negatieve gezondheidseffecten is moeilijk. Volgens sommige wetenschappers is het beter om de blootstelling aan hormoonverstoorders zoveel mogelijk te beperken, zeker voor zwangere vrouwen en jonge kinderen.

Eos geeft een aantal tips om de blootstelling aan chemische stoffen te beperken. Biologisch voedsel bevat minder resten van pesticiden. Het tijdschrift raadt voedsel uit blik af. Voedsel in plastic verpakkingen opwarmen in de magnetron is ook uit den boze. Nieuwe kledingstukken kun je het beste eerst wassen voordat je ze draagt omdat foto’s en logo’s op textiel vaak schadelijke stoffen bevatten.

[Eos Wetenschap]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ubunti
ubunti
8 jaren geleden

en of ze mij ziek maken. 5 euro voor een drankje aan de toog

tony turk
tony turk
8 jaren geleden

Weer iets geleerd ! Weer een slimme zet van die zionisten, gevaarlijke stoffen in tassen, bonnetjes, kleding etc, Man we worden langzaam uitgemoord door die gasten !!!

F*ck the system, zionisten, eu, royals, nato !

trackback
BOINNK!!! | Eindtijdnieuws en andere nieuwsfeiten, verzameld door: Arie Goedhart
8 jaren geleden
Alexander
Alexander
8 jaren geleden

Ondanks al die rotzooi die ons sneaky gevoerd wordt blijven we toch goed overeind staan.
Hulde voor het geniaal in elkaar gezette menselijk lichaam wat zelf regulerend is en als je een beetje erop let wat je eet en als je weet wat je moet doen om je te detoxen en dan blijf je de meeste ziektes gewoon de baas.
Zelf je onderzoek doen hoe je gezond kunt blijven en naar je lichaam luisteren wat een eigen intelligentie heeft om zich te helen.
Uiteraard de gevaarlijkste killers en ziekte verwekkers vermijden zoals Kwik ,fluoride, vaccinaties en andere rommel die in ons voedsel zit en dan blijf over het algemeen gewoon gezond.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x