Wereld

March Against Monsanto: Honderdduizenden de straat op tegen meest gehate bedrijf ter wereld

Help ons door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is slechts één bedrijf waartegen ieder jaar een internationale mars wordt georganiseerd. Op zaterdag 23 mei is het weer zo ver. De March Against Monsanto. Honderdduizenden mensen zullen meedoen aan een vreedzaam protest tegen het landbouwbedrijf.

De website March Against Monsanto meldt dat er in alle windstreken wordt gedemonstreerd. Van Bordeaux tot Göteborg en van Malmö tot Guatemala City. In 421 steden verspreid over 48 landen en zes continenten wordt morgen actiegevoerd tegen de chemiereus. Voor Nederland zijn Amsterdam, Den Haag, Groningen, Zwolle, Alkmaar en Bergschenhoek van de partij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Bij de Organic Consumers Association kunnen gratis stickers en posters met daarop de tekst ‘Monsanto Makes Us Sick’ worden besteld. Een meterslang spandoek met daarop de slogan dat je ziek wordt van Monsanto kost 30 dollar.

In 2013 gingen er in Bergschenhoek zo’n 200 mensen de straat op om te demonstreren tegen de producent van ‘Frankensteinvoedsel’. Een imker maakte zich druk om de bijen, hommels en andere insecten die worden gedood door het landbouwgif van Monsanto. Een oudere vrouw klaagde dat boeren en tuinders met handen en voeten aan Monsanto vastzitten omdat het zaad dat het bedrijft levert ieder jaar opnieuw moet worden aangekocht.

Een andere vrouw noemde het schandalig dat Monsanto octrooi op planten aanvraagt en dat nog krijgt ook, omdat de landbouwreus zijn tentakels bij de overheid heeft. Een man zei bovendien dat de moderne landbouw de planeet onleefbaar maakt.

Diverse bedrijven vallen onder Monsanto. In Nederland zijn dat De Ruiter en Seminis, in de VS DeKalb, Asgrow en Deltapine. Het concern produceert onder meer het onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat (Roundup). In 1996 kwam Monsanto met een soja die dankzij genetische manipulatie resistent was tegen Roundup. Dit middel blijkt nu mogelijk kankerverwekkend te zijn.

Zaterdag 23 mei zullen tijdens de betogingen vele gezondheidsdeskundigen, artsen en onderzoekers spreken. In New York City zal directeur van het Institute for Responsible Technology Jeffrey Smith een toespraak houden over de gevaren van genetisch gemodificeerde organismen en de manieren waarop we ze kunnen vermijden.

De mars is te volgen via www.march-against-monsanto.com

[PR Newswire]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
9 jaren geleden

Ik zal er bij zijn in Amsterdam!

Collin
Collin
9 jaren geleden

Monsanto = Masonic (freemasons)

Alexander
Alexander
9 jaren geleden

Monsanto is het Bewijs dat we in een wereld leven waar we geen democratie hebben en waar ze niet het beste voor hebben met de planten en de mensen die er leven op de planeet Moeder Aarde.
Het is hoog tijd dat we gezamenlijk wereldwijd met gezond verstand bepalen wat er wel en niet goed voor ons is zodat we oa Monsanto voorgoed naar de Kliko helpen verhuizen.

Peter
Peter
9 jaren geleden

Mensen, ben volkomen zulke reuzen van bedrijven en het leed dat ze aanrichten, maar wat is het nut van demonstreren als je toch niet alles en iedereen meekrijgt?
Ik zie er het voordeel niet van in, heb nog nooit gehoord dat er veel mee gedaan werd. Goed van degenen die gaan, maar verspilde moeite. Ps. heb ook geen idee overigens wat er wel gedaan kan worden om iets te bereiken helaas….

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x