Homepagina » Wereld » March Against Monsanto: Honderdduizenden de straat op tegen meest gehate bedrijf ter wereld
March Against Monsanto: Honderdduizenden de straat op tegen meest gehate bedrijf ter wereld

March Against Monsanto: Honderdduizenden de straat op tegen meest gehate bedrijf ter wereld

Er is slechts één bedrijf waartegen ieder jaar een internationale mars wordt georganiseerd. Op zaterdag 23 mei is het weer zo ver. De March Against Monsanto. Honderdduizenden mensen zullen meedoen aan een vreedzaam protest tegen het landbouwbedrijf.

De website March Against Monsanto meldt dat er in alle windstreken wordt gedemonstreerd. Van Bordeaux tot Göteborg en van Malmö tot Guatemala City. In 421 steden verspreid over 48 landen en zes continenten wordt morgen actiegevoerd tegen de chemiereus. Voor Nederland zijn Amsterdam, Den Haag, Groningen, Zwolle, Alkmaar en Bergschenhoek van de partij.

Bij de Organic Consumers Association kunnen gratis stickers en posters met daarop de tekst ‘Monsanto Makes Us Sick’ worden besteld. Een meterslang spandoek met daarop de slogan dat je ziek wordt van Monsanto kost 30 dollar.

In 2013 gingen er in Bergschenhoek zo’n 200 mensen de straat op om te demonstreren tegen de producent van ‘Frankensteinvoedsel’. Een imker maakte zich druk om de bijen, hommels en andere insecten die worden gedood door het landbouwgif van Monsanto. Een oudere vrouw klaagde dat boeren en tuinders met handen en voeten aan Monsanto vastzitten omdat het zaad dat het bedrijft levert ieder jaar opnieuw moet worden aangekocht.

Een andere vrouw noemde het schandalig dat Monsanto octrooi op planten aanvraagt en dat nog krijgt ook, omdat de landbouwreus zijn tentakels bij de overheid heeft. Een man zei bovendien dat de moderne landbouw de planeet onleefbaar maakt.

Diverse bedrijven vallen onder Monsanto. In Nederland zijn dat De Ruiter en Seminis, in de VS DeKalb, Asgrow en Deltapine. Het concern produceert onder meer het onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat (Roundup). In 1996 kwam Monsanto met een soja die dankzij genetische manipulatie resistent was tegen Roundup. Dit middel blijkt nu mogelijk kankerverwekkend te zijn.

Zaterdag 23 mei zullen tijdens de betogingen vele gezondheidsdeskundigen, artsen en onderzoekers spreken. In New York City zal directeur van het Institute for Responsible Technology Jeffrey Smith een toespraak houden over de gevaren van genetisch gemodificeerde organismen en de manieren waarop we ze kunnen vermijden.

De mars is te volgen via www.march-against-monsanto.com

[PR Newswire]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Arwijn schreef:

  Ik zal er bij zijn in Amsterdam!

  8 likes
  • rik schreef:

   Neem je wel een fles cola en een zak chips mee voor tijdens de mars? 🙂

   6 likes
   • Arwijn schreef:

    Cola… nee dank je. Lays paprika chips hoefd van mij ook niet…
    Ik had een fles ceramisch gefilterd water, een zak biologische non-msg chips, en ook nog wat biologische speld koeken. Het was erg lekker allemaal.
    Ik vond de sfeer over het algemeen goed, al had ik stiekem wel gehoopt dat er alsnog een miljoen mensen zouden komen opdagen, maar daar was het weer vanmorgen te bewolkt voor denk ik… Toch, veel goede toespraken gehoord en heerlijk de om mensen zo ongeremd hun ideëen te horen geven.
    Dit beloofd veel goeds voor de toekomst.

    3 likes
  • Arwijn schreef:

   Het was een succes! En nog lekker weer ook!
   Het ging meer over TTIP dan over Monsanto had ik het idee. Maar terecht ook eigenlijk.

   3 likes
 • Alexander schreef:

  Monsanto is het Bewijs dat we in een wereld leven waar we geen democratie hebben en waar ze niet het beste voor hebben met de planten en de mensen die er leven op de planeet Moeder Aarde.
  Het is hoog tijd dat we gezamenlijk wereldwijd met gezond verstand bepalen wat er wel en niet goed voor ons is zodat we oa Monsanto voorgoed naar de Kliko helpen verhuizen.

  17 likes
 • Peter schreef:

  Mensen, ben volkomen zulke reuzen van bedrijven en het leed dat ze aanrichten, maar wat is het nut van demonstreren als je toch niet alles en iedereen meekrijgt?
  Ik zie er het voordeel niet van in, heb nog nooit gehoord dat er veel mee gedaan werd. Goed van degenen die gaan, maar verspilde moeite. Ps. heb ook geen idee overigens wat er wel gedaan kan worden om iets te bereiken helaas….

  3 likes
  • densie schreef:

   absoluut…buiten kijf…alléén maar natuurlijke voeding kopen…en dat aan een ieder doorvertellen, dat ook te doen, als een waaier…
   dát is wat je doen kunt…
   namaste

   1 likes
   • rosa schreef:

    Dat is een goed begin maar ook op biologische groenten is door monsanto octrooi aangevraagd. En gekregen! Dus is octrooi bij de wet strafbaar stellen voor voeding een beter begin!

    3 likes
    • huisheks schreef:

     Zolang er nog zoveel zakken gespekt moeten worden en de hebzucht nummer 1 is, valt er weinig tegen dit soort “monsters” te doen.
     Kijk maar naar meneer S. Blatter (fifa?) die wil koste wat kost blijven zitten en iedereen die tegen hem is , wordt vakkundig de mond gesnoerd. Dit is hetzelfde laken een pak. Hoe kan het anders zijn dat politici en “deskundigen” Monsanto octrooi verlenen op groente en fruit. IEMAND is hier verantwoordelijk voor. Dit wordt door mensen zoals jij en ik in stand gehouden. De mensen bv. die deze octrooien toekennen en de mensen die er werken; en last but not least , de mensen die deze producten kopen. Dus moeten deze figuren eerst eens tot het besef komen dat ZIJ verkeerd bezig zijn. Maar zoals altijd; hoe meer protesten, hoe leuker het is om “burgertje” te pesten.

     2 likes
  • Peter schreef:

   Bedoelde ben volkomen TEGEN zulke bedrijven. PPS bij de eerste demonstratie tegen iPhones ga ik wel mee. Wat een kutding is dit zeg….,

   1 likes
   • Scrambler schreef:

    Peter… Niet demonstreren wanneer het om Monsanto gaat omdat het toch niets oplevert. Maar wel de straat op wanneer het om je iPhone gaat? Ik hoop echt dat je een grapje maakt. Indien niet dan heb ik echt met je te doen. Get a life.

    1 likes
 • Collin schreef:

  Monsanto = Masonic (freemasons)

  2 likes
 • Marjan schreef:

  Peter als je het een k*t ding vind koop een andere telefoon, die keuze heb je.

  Wat Monsanto doet daar heeft niemand een keuze en niet geschoten is altijd mis en niets doen helpt zeker niet.
  Dit ontgaat echt niet aan de aandacht van de mensen die het niet weten dus het heeft altijd zin om zo steeds meer mensen bewust te maken van hetgeen er mis is aan genetisch voor God spelen wat de mensen en natuur alleen maar kapot maakt.

  3 likes
 • Bob de Jong schreef:

  Genetisch gemodificeerd: goed voor milieu en boer http://www.nrc.nl/opinie/2015/05/20/genetisch-gemodificeerd-goed-voor-milieu-en-boer/ via @nrc

  0 likes
 • x

  Check Also

  bill gates

  Wie zijn de hogere machten boven ‘corona-expert’ Bill Gates?

  Bill Gates is één van de rijkste ...

  Overwinning: totaalverbod op omstreden onkruidgif Roundup in Duitsland. Wie volgt?

  Overwinning: totaalverbod op omstreden onkruidgif Roundup in Duitsland. Wie volgt?

  Duitsland gaat het gebruik van het omstreden ...

  >