Mens en Dier

Rutte op 16 september: we sturen op de ziekenhuizen. Rutte op 3 november: we sturen níet op ziekenhuizen

Help door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op 16 september zei premier Mark Rutte dat we de komende weken en maanden ‘heel sterk’ sturen op de ziekenhuizen. Op 3 november zei hij opeens: “We sturen niet op de ziekenhuizen. Waar je op stuurt, is op het aantal besmettingen.”

Enkele dagen daarvoor hadden Gommers en Kuipers tegen Nieuwsuur gezegd dat het sturen op besmettingen de reguliere zorg minder zou hebben belast. “Dus voelde Rutte aan dat het handiger was om voortaan te beweren dat ze niet stuurden op ziekenhuizen,” zegt schrijver en columnist Diederik Smit in een Twitter-draadje.


Tijdens de coronapersconferenties heeft Rutte meerdere keren gezegd dat we sturen op de ziekenhuizen. Zo zei hij op 6 mei 2020: “Hoe zorg je ervoor dat de ziekenhuizen het aankunnen? Daar stuur je op.” En op 13 april dit jaar zei Rutte: “We sturen dus echt, echt heel erg sterk nu op die ziekenhuizen.”

Om vervolgens dus op 3 november te beweren dat ‘we niet op ziekenhuizen sturen’. Op 16 november zei hij bovendien: “De strategie is sinds het begin van de uitbraak van de crisis niet gewijzigd.”

Ruttiaanse kronkelredenering

“Bij zo’n leugen moet natuurlijk een ruttiaanse kronkelredenering worden bedacht en dat werd: we sturen op besmettingen, maar dat kan nu even niet want door vaccinatie is de link met ziekenhuisopnames minder sterk, dus we sturen op ziekenhuizen, maar eigenlijk op besmettingen,” aldus Smit.

“Een normaal politicus zou zeggen: ik zat helemaal fout, ik ga het anders doen of aftreden. Ruttes tactiek: glashard het tegendeel beweren en vol zelfvertrouwen het onlogische voorstellen als logisch, met zelfbedachte woorden (‘sturingsbron’),” voegt hij toe.

4.9 57 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
108 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
8 maanden geleden

DE LEUGENS VAN RÜTTLER OP EEN RIJTJE

1. 1000 euro voor iedere werkende Nederlander
2. Ik ben niet voor het verhogen van het Eigen-Risico
3. Het Oekraïne Referendum
4. Géén Cent meer naar Griekenland
5. Ik heb géén Media-training gehad
6. Teeven-Deal, Bonnetjes-Affaire
7. Memo’s over de Dividendbelasting
8. Halbe Zijlstra vs. Rusland
9. Bombardement Hawija, Irak
10. Persconferentie Avondklok
11. Affaire “Pieter Omtzigt-Functie elders
12. €80.000.000 Steun aan ISIS & al-CIAda
13. MH-17

Die Psychopatische Pathologisch Leugenaar Führer Rüttler Liegt & Bedriegt al ruim 10 Jaar lang de hele boel aan elkaar…die Landverrader kan alleen maar Leugens uitbraken…dat is net als Psychopathie ook gewoon een ZIEKTE

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
8 maanden geleden

Zo gauw Rutte zijn mond open doet en je zijn lippen kunt zien bewegen, dan weet je dat hij categorisch liegen tot zijn belangrijkste wapen heeft gemaakt.

Vaste Burcht.
Vaste Burcht.
8 maanden geleden

Een kip zonder kop ? Wellicht iets om eens over na te denken?

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
8 maanden geleden

LS…

Stuurloos !
We l#llen maar wat…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

108
0
We lezen graag je reactie!x