Homepagina » Buitenland » Gepensioneerde man uit huis gezet om plaats te maken voor migranten. ‘Schandalig’
gepensioneerde man

Gepensioneerde man uit huis gezet om plaats te maken voor migranten. ‘Schandalig’

Een gepensioneerde man uit het Duitse Neckartailfingen wordt door de gemeente uit zijn huis gezet om plaats te maken voor migranten. Een jaar geleden kreeg de gemeente opdracht om meer migranten op te nemen.

De gemeente besloot dat de flat waar Klaus Roth (75) met zijn partner woont een opvangcentrum voor migranten moet worden. Een gerechtelijke uitspraak uit de jaren negentig geeft gemeenten het recht beslag te laten leggen op onroerend goed.

Roth, die al 25 jaar in de flat woont, weigerde te vertrekken en stapte naar de rechter. De Duitser heeft al meerdere hartaanvallen gehad, en lijdt daarnaast aan astma en diabetes. Hij is erg populair in zijn dorp, waar hij als vrijwilliger andere ouderen helpt.

Kleinere flat

De rechter stelde de gemeente in het gelijk, blijkt uit een verslag van de krant Junge Freiheit. Volgens de rechtbank kan Roth best in een kleinere flat wonen. De belangen van Roth ‘wegen niet op tegen die van de gemeente’, oordeelde de rechter.

Toen Junge Freiheit de gemeente om commentaar vroeg, verwees zij naar regels die bepalen dat ‘migranten evenredig verdeeld moeten worden over het land’.

Steeds vaker

Roth moet uiterlijk 30 september zijn flat verlaten. In Neckartailfingen komen negen nieuwe migranten te wonen, waarvan zes gehuisvest worden in de woning van de gepensioneerde man.

De Duitse overheid laat steeds vaker beslag leggen op onroerend goed om het groeiende aantal migranten te kunnen huisvesten.

Schandalig

In 2015 moest Gabrielle Keller haar flat in het stadje Eschbach nabij de Franse grens verlaten om plaats te maken voor vluchtelingen. De vrouw huurde het appartement al 23 jaar. “Het is schandalig dat huurders uit hun huizen worden gegooid,” zei de vrouw tegen de Duitse zender SWR. “Ik snap het niet.”

Eerder zette de gemeente Nieheim om dezelfde reden verpleegster Bettina Halbey na 16 jaar uit haar huis.

[Voice of Europe]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Straalmans
Straalmans
6 maanden geleden

Van politici moet ik het niet hebben. Daarom stem ik niet (meer).

Herman
Herman
Reactie op  Straalmans
6 maanden geleden

Gaat hier ook gebeuren, kwestie van tijd.

Rob
Rob
Reactie op  Herman
6 maanden geleden

Herman. Met de extra huurverhoging dit jaar van 2,5% bovenop de inflatie wordt de huur exponentieel hoger. Woningen zijn verder niet beschikbaar. De huizenmarkt heeft te weinig woningen voor een toenemend aantal mensen. Zeker met al die asielzoekers die naar Europa worden overgeplaatst. Als je dan straks geen woning meer kunt krijgen en de huur niet meer op knt brengen dan komen er straks ook een heleboel dakloze Nederlanders, en wel blanke Nederlanders. Zal ook wel bij de agenda horen. De elite heeft een hekel aan het blanke volk want die kunnen te goed nadenken en zelf zaken regelen. Onze politiek voert het voor ze uit.

Anna
Anna
Reactie op  Rob
6 maanden geleden

Gebeurt hier ook in west friesland. Dochterlief is inmiddels bijna 28 jaar, werkend/studerend. Woont gedwongen thuis want ja de huizen zijn op en als er een huisje vrijkomt 3x raden waarnaar die toegewezen gaat worden. En we laten het gebeuren.

PREDATOR
PREDATOR
Reactie op  Anna
6 maanden geleden

En dan hebben we het over woonruimte nu..wat meen je wat ons geldstelsel een klap krijgt.Hier zijn we niet op voorbereid, zo werkt het niet..pfff

Willem
Willem
Reactie op  Herman
6 maanden geleden

Gebeurde hier al, werd mij ook gevraagd of ik wilde verhuizen naar een flat aan de rand van de stad omdat de eensgezinswoningen ivm de instroom van statushouders nodig zullen zijn. Is ook geen geheim kan je overal nakijken, er werd wel een vegoeding in de verhuiskosten beloofd, maar je verf en behang enzo, ja dat moest je zelf doen. na een actie van de buurt is dat plan afgeblazen

Rob
Rob
Reactie op  Willem
6 maanden geleden

Willem. Ik meen dat het in Schiedam was waar ze een heel blok of een hele wijk alleen maar aan asielzoekers toe wijzen. Eigen volk komt helemaal niet meer aan bod. De jongeren zitten meestal thuis vast bij de ouders en kunnen hun eigen leven niet meer beginnen. En inderdaad, verhuizen wordt niet (volledig) vergoed. Met de huur verhgingen van de afgelopen jaren hebben veel mensen al te weinig om überhaupt nog te kunnen verhuizen. Er is helemaal geen geld meer voor nieuwe gordijnen vloerbedekking enz. In feite zit je dan vast aan de woning waar je nu in zit. Dan kunnen ze willen wat ze willen maar het is dan überhaupt iet eens meer mogelijk. En dat komt door hun eigen sloopbeleid.

Willem
Willem
Reactie op  Rob
6 maanden geleden

Ja het was in Vlaardingen naast Schiedam, die hebben net als Maassluis 1 besluitvormingscollege of hoe je dat ook noemt, goed opgemerkt Rob

salvar
salvar
6 maanden geleden

om te huilen maar het gaat zo meteen ook hier gebeuren of je moet er een innemen.
de messen worden vast geslepen.

Bart
Bart
6 maanden geleden

Nou steek de zaak dan maar in de fik , kan de gemeente 2 woningen regelen .

Peter
Peter
6 maanden geleden

Et zoiets als regiovodje De Gelderlander een artikel heeft waarin vluchtelingen uit 1944-45 verplicht op de foto moeten met de “vluchtelingen” van nu uit Syrië
Dit moet hoe dan ook door je strot geramd worden door die linkse engnekken want anders ben je een fascistische klootzak, gesteund door hun Horde zieke aandachtsgeile BNN’ers met die abstracte kop van Claudia de Breij voorop.
Maar er komt een tijd wanneer mensen het spuugzat zijn, dan kunnen ze beter maken dat ze weg gaan….

.

Bataaf
Bataaf
6 maanden geleden

Jezelf (je volk/ras) wegzuiveren ten bate van anderen is hetzelfde als zelfhaat en zelfmoord.
Biologisch dus van nature behoudt je eerst wat eigen is dan komt de rest.

Deze kunstjes kunnen ze beter hier niet flikken want dat gaat niet goed komen…

salvar
salvar
Reactie op  Bataaf
6 maanden geleden

@Bataaf
goed gesproken eerst wij dan een ander.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
6 maanden geleden

De natte droom van de VVD en D’66

Brickshooter
Brickshooter
6 maanden geleden

Gabrielle Keller “Ik snap het niet.”

Dat heb je als je maar blijft geloven in noties als “dat zouden ze toch nooit doen”. Als iedereen zich er nu eens op z’n minst van bewust was dat er altijd lui zullen zijn die tot alles hoe gruwelijk ook in staat zijn (met name de lui in machtsposities want macht corrumpeert).

Jan A.
Jan A.
6 maanden geleden

In de zomer van 2017 is mij, in de Harz, al verteld dat alleenstaande ouderen uit hun huis gehaald worden als zij daar alleen wonen. En plaats moeten maken voor 15 immigranten. In de omgeving Van Wernigerode is een 94 jarige dame uit huis gehaald en ondergebracht in een verzorgingshuis voor ouderen. Kinderen en familie konden het niet tegen houden. In haar grote familienhaus werden 20 asielzoekers onder gebracht. De democratie in Duitsland is al opgeheven.

Inez
Inez
6 maanden geleden

Misschien gebeurt met de autochtone Nederlander hetzelfde als wat gebeurt is met de autochtone Amerikaan. De indringers nemen alle goede grond en plekken over en de autochtoon eindigt in een reservaat, in een uitzichloze situatie, kansloos om zijn positie te verbeteren. Afglijdend in ellende met alcohol en drugs als enige vriend. Dat zou nog eens ironie wezen!

x

Check Also

factcheckers

Duitse rechtszaak tegen ‘factcheckers’: ‘Bewijs maar eens dat de coronatest werkt’

Alle informatie over corona die je op ...

andreas noack

Bizarre beelden: Dr. Andreas Noack opgepakt tijdens livestream. ‘Misdadige dictatuur’

Mensen die woensdag op YouTube de livestream ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x