Buitenland

Gepensioneerde man uit huis gezet om plaats te maken voor migranten. ‘Schandalig’

Help mee door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een gepensioneerde man uit het Duitse Neckartailfingen wordt door de gemeente uit zijn huis gezet om plaats te maken voor migranten. Een jaar geleden kreeg de gemeente opdracht om meer migranten op te nemen.

De gemeente besloot dat de flat waar Klaus Roth (75) met zijn partner woont een opvangcentrum voor migranten moet worden. Een gerechtelijke uitspraak uit de jaren negentig geeft gemeenten het recht beslag te laten leggen op onroerend goed.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Roth, die al 25 jaar in de flat woont, weigerde te vertrekken en stapte naar de rechter. De Duitser heeft al meerdere hartaanvallen gehad, en lijdt daarnaast aan astma en diabetes. Hij is erg populair in zijn dorp, waar hij als vrijwilliger andere ouderen helpt.

Kleinere flat

De rechter stelde de gemeente in het gelijk, blijkt uit een verslag van de krant Junge Freiheit. Volgens de rechtbank kan Roth best in een kleinere flat wonen. De belangen van Roth ‘wegen niet op tegen die van de gemeente’, oordeelde de rechter.

Toen Junge Freiheit de gemeente om commentaar vroeg, verwees zij naar regels die bepalen dat ‘migranten evenredig verdeeld moeten worden over het land’.

Steeds vaker

Roth moet uiterlijk 30 september zijn flat verlaten. In Neckartailfingen komen negen nieuwe migranten te wonen, waarvan zes gehuisvest worden in de woning van de gepensioneerde man.

De Duitse overheid laat steeds vaker beslag leggen op onroerend goed om het groeiende aantal migranten te kunnen huisvesten.

Schandalig

In 2015 moest Gabrielle Keller haar flat in het stadje Eschbach nabij de Franse grens verlaten om plaats te maken voor vluchtelingen. De vrouw huurde het appartement al 23 jaar. “Het is schandalig dat huurders uit hun huizen worden gegooid,” zei de vrouw tegen de Duitse zender SWR. “Ik snap het niet.”

Eerder zette de gemeente Nieheim om dezelfde reden verpleegster Bettina Halbey na 16 jaar uit haar huis.

[Voice of Europe]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Straalmans
Straalmans
3 jaren geleden

Van politici moet ik het niet hebben. Daarom stem ik niet (meer).

salvar
salvar
3 jaren geleden

om te huilen maar het gaat zo meteen ook hier gebeuren of je moet er een innemen.
de messen worden vast geslepen.

Bart
Bart
3 jaren geleden

Nou steek de zaak dan maar in de fik , kan de gemeente 2 woningen regelen .

Peter
Peter
3 jaren geleden

Et zoiets als regiovodje De Gelderlander een artikel heeft waarin vluchtelingen uit 1944-45 verplicht op de foto moeten met de “vluchtelingen” van nu uit Syrië
Dit moet hoe dan ook door je strot geramd worden door die linkse engnekken want anders ben je een fascistische klootzak, gesteund door hun Horde zieke aandachtsgeile BNN’ers met die abstracte kop van Claudia de Breij voorop.
Maar er komt een tijd wanneer mensen het spuugzat zijn, dan kunnen ze beter maken dat ze weg gaan….

.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x