Buitenland

Man achter Syrische Observatorium voor de Mensenrechten is al 15 jaar niet in Syrië geweest

Help ons door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, gevestigd in Groot-Brittannië, voert de media nieuws over de oorlog in Syrië. De organisatie claimt veel contacten op locatie te hebben. RT had een gesprek met de directeur om te achterhalen hoe betrouwbaar die bronnen zijn.

De zender wilde onderzoeken waarom het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zo populair is bij de mainstream media. “We liggen onder vuur omdat we de waarheid naar buiten brengen over wat er gebeurt in Syrië,” zei directeur Rami Abdulrahman. “Kennelijk wil niemand de waarheid horen.”

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De organisatie claimt een groot netwerk te hebben dat informatie naar het hoofdkantoor stuurt, van waaruit het op internet wordt geplaatst. Op de vraag wanneer Abdulrahman voor het laatst in Syrië was, antwoordde hij ‘15 jaar geleden’.

Propaganda op maat

“Maar ik ken sommige activisten via gemeenschappelijke vrienden,” zei Abdulrahman. “Deze organisatie accepteert alleen nieuwe leden na een proefperiode van zes maanden. Daarnaast moet de kandidaat iemand binnen de organisatie kennen.”

Sinds het begin van de antiterreurcampagne wordt Rusland een aantal keren genoemd in nieuwsberichten van het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, die al snel werden overgenomen door de grote nieuwsmedia in het Westen.

Op 1 oktober claimde de organisatie dat Russische gevechtsvliegtuigen 30 burgerslachtoffers in Homs hadden gemaakt, waaronder vrouwen en kinderen. Hetzelfde bericht werd op dezelfde dag op de Arabische versie van de website geplaatst, maar daarin werd met geen woord gerept over Russische gevechtsvliegtuigen. In dat bericht stond dan weer dat 27 burgers waren omgekomen bij luchtaanvallen door het overheidsleger.

Rusland sloopt binnen een week 40 procent van de infrastructuur van IS

Ondertussen heeft de Syrische ambassadeur in Rusland Riad Haddad gezegd dat 40 procent van de infrastructuur van de Islamitische Staat in Syrië is vernietigd sinds Rusland is begonnen met gerichte aanvallen tegen de terreurgroep.

“Uit onze gegevens blijkt dat ongeveer 40 procent is vernietigd,” zei Haddad. “Daarnaast zijn veel terroristen gedood. Ze trekken zich nu terug richting de grens met Turkije, omdat dat land ze beschermt.”

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x