Homepagina » Gezondheid » “We verdrinken met z’n allen in hormoonverstorende chemicaliën”
"We verdrinken met z'n allen in hormoonverstorende chemicaliën"

“We verdrinken met z’n allen in hormoonverstorende chemicaliën”

De blootstelling aan giftige chemicaliën is de afgelopen 40 jaar dramatisch toegenomen en heeft rampzalige gevolgen voor onze gezondheid. Daarvoor waarschuwt de Internationale Federatie van Gynaecologen en Verloskundigen.

“We verdrinken onze leefwereld in ongeteste en onveilige chemicaliën en de prijs die we daarvoor zullen betalen geeft reden tot ernstige bezorgdheid,” aldus de organisatie in het International Journal of Gynecology and Obstetrics.

Greenpeace liet vorig jaar zien dat gevaarlijke chemicaliën alomtegenwoordig zijn. De milieuorganisatie onderzocht 82 producten in winkels in 25 landen van grote merken als H&M en C&A. Van de 82 producten bleken er 50 nonylfenolethoxylaten (NPE’s) te bevatten. Die breken af tot de hormoonverstoorder nonylfenol. Alle producten die werden onderzocht op hormoonverstorende PFC’s (perfluoroctylbromide), bleken positief.

De blootstelling aan chemicaliën, die onder meer in pesticiden en plastics zitten, is onder meer gelinkt aan miskramen, kanker, ADHD en voortplantingsproblemen. Het ligt in de lijn der verwachting dat het gebruik van de chemicaliën, waarvan het overgrote deel niet is getest op veiligheid, de komende tijd sterk zal toenemen. Door nieuwe verdragen zal de handel in de stoffen alleen maar makkelijker worden.

Blootstelling aan de chemicaliën wordt in verband gebracht met vele miljoenen doden, zo schrijft de groep, die artsen en ander verplegend personeel aanmoedigt om te pleiten voor beleid dat de blootstelling aan giftige chemicaliën vermindert.

[IPS]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
x

Check Also

brit

Britse overheid publiceert schokkend rapport over bijwerkingen coronavaccins

De Britse overheid heeft een schokkend rapport ...

arts

Zwangere arts liet zich vaccineren: een paar dagen later was haar baby dood!

Sara Beltran Ponce liet zich vol trots ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

0
We lezen graag je reactie!x