Gezondheid

“We verdrinken met z’n allen in hormoonverstorende chemicaliën”

Help door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De blootstelling aan giftige chemicaliën is de afgelopen 40 jaar dramatisch toegenomen en heeft rampzalige gevolgen voor onze gezondheid. Daarvoor waarschuwt de Internationale Federatie van Gynaecologen en Verloskundigen.

“We verdrinken onze leefwereld in ongeteste en onveilige chemicaliën en de prijs die we daarvoor zullen betalen geeft reden tot ernstige bezorgdheid,” aldus de organisatie in het International Journal of Gynecology and Obstetrics.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Greenpeace liet vorig jaar zien dat gevaarlijke chemicaliën alomtegenwoordig zijn. De milieuorganisatie onderzocht 82 producten in winkels in 25 landen van grote merken als H&M en C&A. Van de 82 producten bleken er 50 nonylfenolethoxylaten (NPE’s) te bevatten. Die breken af tot de hormoonverstoorder nonylfenol. Alle producten die werden onderzocht op hormoonverstorende PFC’s (perfluoroctylbromide), bleken positief.

De blootstelling aan chemicaliën, die onder meer in pesticiden en plastics zitten, is onder meer gelinkt aan miskramen, kanker, ADHD en voortplantingsproblemen. Het ligt in de lijn der verwachting dat het gebruik van de chemicaliën, waarvan het overgrote deel niet is getest op veiligheid, de komende tijd sterk zal toenemen. Door nieuwe verdragen zal de handel in de stoffen alleen maar makkelijker worden.

Blootstelling aan de chemicaliën wordt in verband gebracht met vele miljoenen doden, zo schrijft de groep, die artsen en ander verplegend personeel aanmoedigt om te pleiten voor beleid dat de blootstelling aan giftige chemicaliën vermindert.

[IPS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x