Natuur en Milieu

Fraude en misleiding: De klimaatzwendel in een notendop

Help ons door deze info met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Britse econoom Nicholas Stern is bekend geworden door zijn beruchte review over de prijs van klimaatverandering.

Die review heeft een grote invloed gehad op de totstandkoming van het huidige Britse klimaatbeleid. Stern is voorzitter van het onderzoeksinstituut van de London School of Economics dat zich bezighoudt met klimaatverandering.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De Daily Mail heeft nu een boekje opengedaan over fraude binnen dit prestigieuze onderzoeksinstituut.

Nooit gecontroleerd

Het Centre for Climate Change Economics and Policy (CCCEP) heeft miljoenen belastinggeld gekregen voor onderzoek dat het nooit gedaan heeft.

De Britse overheid gaf het centrum 10 miljoen euro voor onderzoek dat de organisatie van anderen zou hebben gestolen.

Veel papers die het CCCEP claimt te hebben gepubliceerd gaan niet eens over global warming, zijn geschreven voordat de organisatie überhaupt was opgericht of zijn geschreven door onderzoekers die geen banden hebben met het centrum.

Fraude en misleiding: De klimaatzwendel in een notendop
Nicholas Stern (Wikicommons)

De overheid heeft de publicatielijst van het CCCEP nog nooit gecontroleerd en vertrouwde erop dat de informatie klopte.

Niet anders gesteld

Klimaateconoom Richard Tol zei dat hier duidelijk sprake is van fraude en dat er misleiding is gebruikt voor financieel gewin.

Volgens de Britse columnist en schrijver James Delingpole is het bij andere klimaatonderzoekscentra niet anders gesteld.

Overal proberen parasitaire academici, onderzoekers en propagandisten hun zakken te vullen met klimaatgeld, aldus Delingpole.

Fouten

De Daily Mail merkt op dat voorzitter van het CCCEP Lord Stern erg rijk is geworden door zijn onderzoek naar klimaatverandering. Hij had vorig jaar bijna vier ton op zijn rekening staan.

De woordvoerder van het centrum is Bob Ward, die ervoor wordt betaald om klimaatsceptici zwart te maken en in diskrediet te brengen.

De weinige journalisten die durven te berichten over de klimaatzwendel worden ook door hem aangepakt.

Ward moest nu echter toegeven dat het CCCEP ‘fouten had gemaakt’. “Dit is betreurenswaardig, maar fouten kunnen nu eenmaal worden gemaakt,” zei hij.

Propagandamachine

Zowel Lord Stern als Ward worden betaald door Jeremy Grantham, een hedgefondsmiljardair die de propagandamachine van de klimaatindustrie financiert en daar zelf ook rijkelijk van profiteert.

Grantham heeft verschillende universitaire instituten in het leven geroepen om te helpen de klimaathysterie te blijven verspreiden.

Je kunt er zeker van zijn dat geen van deze organisaties onderzoek heeft geproduceerd dat van enige waarde is voor de mensheid, benadrukt Delingpole.

Inkijkje

We krijgen nu eigenlijk een uniek inkijkje in de klimaatindustrie: eindeloos veel faculteiten, denktanks en ‘onafhankelijke onderzoeksinstituten’ die aan de haal gaan met het geld van goedgelovige miljardairs en overheidsagentschappen.

En dat is de klimaatzwendel in een notendop, besluit Delingpole.

[Daily CallerBreitbart]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
7 jaren geleden

“Wetenschappelijk onderzoek” en zwendel gaan tegenwoordig meestal hand in hand, dat moge onderhand wel duidelijk zijn. Ze worden tegenwoordig betaald door de grote corporaties en laten zich misbruiken voor vorstelijke vergoedingen. En wij worden geconfronteerd met maatregelen op basis van puur bedrog en betalen vervolgens deze vergoedingen plus de mega-winsten voor de corporaties die daar uit voort vloeien. En zo is de cirkel weer rond.

Elise49
Elise49
7 jaren geleden

Het lijkt erop, dat men wil, dat alle chaos naar buiten moet komen. Problem Solution News. Chipje erin?

Defixiones
Defixiones
7 jaren geleden

Die “goedgelovige miljardairs” zijn de opdrachtgevers voor de zwendel. Beetje naïef van Delingpole om te denken dat miljardairs met het klimaat of de natuur begaan zijn.

Logiter
Logiter
7 jaren geleden

Zwendel wordt meestal wetenschappelijk onderzoek genoemd,terwijl de echte wetenschappers weten,dat de zogenaamde onderzoeken in de verkeerde hoeken kijken,zodat de verantwoording voor de bodemloze put ook rond is.
Wetenschappelijk onderzoek uit naam van een fonds,is geen wetenschap maar oplichting.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x