Homepagina » Natuur en Milieu » Fraude en misleiding: De klimaatzwendel in een notendop
Fraude en misleiding: De klimaatzwendel in een notendop

Fraude en misleiding: De klimaatzwendel in een notendop

De Britse econoom Nicholas Stern is bekend geworden door zijn beruchte review over de prijs van klimaatverandering.

Die review heeft een grote invloed gehad op de totstandkoming van het huidige Britse klimaatbeleid. Stern is voorzitter van het onderzoeksinstituut van de London School of Economics dat zich bezighoudt met klimaatverandering.

De Daily Mail heeft nu een boekje opengedaan over fraude binnen dit prestigieuze onderzoeksinstituut.

Nooit gecontroleerd

Het Centre for Climate Change Economics and Policy (CCCEP) heeft miljoenen belastinggeld gekregen voor onderzoek dat het nooit gedaan heeft.

De Britse overheid gaf het centrum 10 miljoen euro voor onderzoek dat de organisatie van anderen zou hebben gestolen.

Veel papers die het CCCEP claimt te hebben gepubliceerd gaan niet eens over global warming, zijn geschreven voordat de organisatie überhaupt was opgericht of zijn geschreven door onderzoekers die geen banden hebben met het centrum.

Fraude en misleiding: De klimaatzwendel in een notendop

Nicholas Stern (Wikicommons)

De overheid heeft de publicatielijst van het CCCEP nog nooit gecontroleerd en vertrouwde erop dat de informatie klopte.

Niet anders gesteld

Klimaateconoom Richard Tol zei dat hier duidelijk sprake is van fraude en dat er misleiding is gebruikt voor financieel gewin.

Volgens de Britse columnist en schrijver James Delingpole is het bij andere klimaatonderzoekscentra niet anders gesteld.

Overal proberen parasitaire academici, onderzoekers en propagandisten hun zakken te vullen met klimaatgeld, aldus Delingpole.

Fouten

De Daily Mail merkt op dat voorzitter van het CCCEP Lord Stern erg rijk is geworden door zijn onderzoek naar klimaatverandering. Hij had vorig jaar bijna vier ton op zijn rekening staan.

De woordvoerder van het centrum is Bob Ward, die ervoor wordt betaald om klimaatsceptici zwart te maken en in diskrediet te brengen.

De weinige journalisten die durven te berichten over de klimaatzwendel worden ook door hem aangepakt.

Ward moest nu echter toegeven dat het CCCEP ‘fouten had gemaakt’. “Dit is betreurenswaardig, maar fouten kunnen nu eenmaal worden gemaakt,” zei hij.

Propagandamachine

Zowel Lord Stern als Ward worden betaald door Jeremy Grantham, een hedgefondsmiljardair die de propagandamachine van de klimaatindustrie financiert en daar zelf ook rijkelijk van profiteert.

Grantham heeft verschillende universitaire instituten in het leven geroepen om te helpen de klimaathysterie te blijven verspreiden.

Je kunt er zeker van zijn dat geen van deze organisaties onderzoek heeft geproduceerd dat van enige waarde is voor de mensheid, benadrukt Delingpole.

Inkijkje

We krijgen nu eigenlijk een uniek inkijkje in de klimaatindustrie: eindeloos veel faculteiten, denktanks en ‘onafhankelijke onderzoeksinstituten’ die aan de haal gaan met het geld van goedgelovige miljardairs en overheidsagentschappen.

En dat is de klimaatzwendel in een notendop, besluit Delingpole.

[Daily CallerBreitbart]


Vond je deze info interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Wat ik zo apart blijf vinden is dat er overal steeds wijzende vingertjes te vinden zijn. Volgens dit artikel is de klimaatverandering een complot om zakken te vullen. Terwijl een ander kamp, dat goed onderzocht is, juist weer zegt dat alle “nay sayers” weer een complot is om zakken te vullen (behoud van fossiele brandstoffen).

  Al dit wijzen iedere dag opnieuw over zoveel verschillende soorten onderwerpen (niet alleen klimaatverandering) geeft mij aan dat de mensheid nog steeds het domste ras in het universum is (mocht er ooit een wedstrijd komen). Blijkbaar zijn we zo ontzettend bezig met elkaar de schuld te geven van van alles en nog wat dat we geen overkoepelende visie kunnen hebben hoe we als één soort onze grootste problemen aan moeten pakken.

  Punt één: klimaatverandering is een feit. We leven op een planeet die continue veranderd, dus klimaatverandering ontkennen is je planeet niet kennen.

  Punt twee: de invloed van de mens op dit fenomeen heb ik geen mening over, aangezien er genoeg wetenschappelijke rapporten zijn over beide kampen en ik op basis van die rapporten geen mening kan vormen wie nou gelijk heeft. Wat ik wel weet is dat de hedendaagse mens hele regenwouden sloopt, diersoorten uitmoord, het moeilijk vind om elkaar het licht in de ogen te gunnen en maar blijft kopen kopen kopen zonder ook maar eens na te denken over de consequenties van dat consumeergedrag.

  Punt drie: Stop met het creëren van eigen chaos. Iedere keer dat je stapt in de wereld van dualiteit (jij of ik, zij en wij) ben je precies hetzelfde aan het doen als waar zo velen op deze site tegen zijn. Accepteer dat iedereen hier is en je het er mee zal moeten doen. Dat betekent ook je verantwoordelijkheid nemen en mensen die acties uitvoeren die niet behulpzaam zijn voor ook de minst bedeelden onder ons, erop aanspreken. Direct. Face to face. Niet met van deze gare commentaren op een website waar toch amper iemand een fuck om geeft.

  Punt vier: Stop met stemmen. Er is geen keuze tussen links of rechts. Daar komt bij dat je alleen maar je macht doorgeeft aan iemand die jouw een verhaaltje heeft verkocht. Als de politiek (dat is dus inclusief ons) het goed wil hebben voor ons allemaal, dan zou er helemaal geen keuze tussen links en rechts zijn. Dan zouden we de mensen zelf naar voren kunnen schuiven die goede ideeën hebben in het overleven op planeet Aarde.

  Peace

  17 likes
 2. “Wetenschappelijk onderzoek” en zwendel gaan tegenwoordig meestal hand in hand, dat moge onderhand wel duidelijk zijn. Ze worden tegenwoordig betaald door de grote corporaties en laten zich misbruiken voor vorstelijke vergoedingen. En wij worden geconfronteerd met maatregelen op basis van puur bedrog en betalen vervolgens deze vergoedingen plus de mega-winsten voor de corporaties die daar uit voort vloeien. En zo is de cirkel weer rond.

  4 likes
 3. Die “goedgelovige miljardairs” zijn de opdrachtgevers voor de zwendel. Beetje naïef van Delingpole om te denken dat miljardairs met het klimaat of de natuur begaan zijn.

  3 likes
 4. Zwendel wordt meestal wetenschappelijk onderzoek genoemd,terwijl de echte wetenschappers weten,dat de zogenaamde onderzoeken in de verkeerde hoeken kijken,zodat de verantwoording voor de bodemloze put ook rond is.
  Wetenschappelijk onderzoek uit naam van een fonds,is geen wetenschap maar oplichting.

  3 likes
 5. Dus de documentaire met Leonardo di caprio van national geofrafic, over klimaatverandering is een grote zwendel…

  2 likes
  • Waarom? Verdwijnen de gletsjers dan niet? Smelt de permafrost dan niet?
   Ga eens praten met de mensen ginder, met de Inuit bijvoorbeeld of met bewoners van de Andes.
   Vanuit de luie zetel is het makkelijk napraten en roepen dat het allemaal een leugen is!!!

   1 likes
  • Leo di caprio is gewoon maar een clown in het circus van belangenbehartiging en beïnvloeding.

   0 likes
 6. Het lijkt erop, dat men wil, dat alle chaos naar buiten moet komen. Problem Solution News. Chipje erin?

  2 likes
 7. Wat versta je onder klimaatverandering? 1. natuurlijke veranderingen. Weer schuift ook op, denk bv aan een eiland, zandverstuiving. Ene kant wordt afgebroken en de andere kant vult weer op. Australië schuift weer richting vaste continent 2. Geo engineering.(weer zelf opschuiven) 3. Vervuiling door toedoen mensen/systeem van groei/winst/macht/verdere technologie invoering. Zolang we met 3 zitten gebeurt er helemaal niks. Sterker nog het verslechtert alleen maar door het systeem. Totdat de grens zelf wordt bereikt. Ik denk dat dat juist de bedoeling is. Versnelt laten klappen dmv. een afvalrace. Het geld wordt gebruikt voor technologie/vluchten naar de ruimte/schuilkelders/overname landen/grondstoffen oorlog/controle van de massa enz.
  Uiteindelijk zal de natuur/het weer zelf heftig terugslaan. Dit keer begint het met donder/bliksem enz. Denk aan het netwerk boven/door ons. Het geleidt natuurlijke energie. Je hebt geen mensen gemaakte vuurwerk meer nodig. De grand final voor het inleiden van een nieuw tijdperk. We zien dan letterlijk de draak/de slang/de feniks(bliksem/explosies), die zichzelf opeet(as).

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Vliegreisjes royals ontmaskeren stuitende hypocrisie groene elite. Hoe 'eco-strijders' Harry en Meghan zwaar onder vuur kwamen te liggen

Vliegreisjes royals ontmaskeren stuitende hypocrisie groene elite. Hoe ‘eco-strijders’ Harry en Meghan zwaar onder vuur kwamen te liggen

Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle ...

Global cooling: de temperatuur gaat flink omlaag. Chinese wetenschappers wijzen op alarmerende tekenen

Global cooling: de temperatuur gaat flink omlaag. Chinese wetenschappers wijzen op alarmerende tekenen

Het kan binnenkort weleens een stuk kouder ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.