Financieel

Krijgen alle Zwitsers een onvoorwaardelijk basisinkomen?

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Zwitserland zal een referendum worden gehouden over een omstreden wetsvoorstel. Als het wetsvoorstel wordt aangenomen heeft iedere Zwitser recht op een onvoorwaardelijk basisinkomen.

De Zwitserse overheid vindt inspraak in het landsbeleid belangrijk. Burgerinitiatieven met genoeg handtekeningen leiden tot een volksraadpleging.

Het nieuwste wetsvoorstel heeft betrekking op het onvoorwaardelijke basisinkomen, dat 2080 euro per volwassene en 800 euro per kind moet gaan bedragen. Een gezin met twee kinderen zou dan iedere maand bijna 5800 euro ontvangen.

Het basisinkomen moet gelijk zijn voor iedereen en wordt verkregen naast het salaris. Iedereen heeft er levenslang recht op.

De indieners van het voorstel zijn van mening dat iedere Zwitser recht heeft op het bedrag. Het voorstel, dat inmiddels ruim 100.000 keer is ondertekend, kan ook rekenen op de nodige kritiek. Tegenstanders denken dat mensen niet meer gaan werken als ze iedere maand een vast bedrag op hun rekening krijgen bijgeschreven.

Oud-vicekanselier Oswall Sigg meent dat mensen met een basisinkomen alleen nog gaan werken als ze daar echt zin in hebben. Er is dan geen noodzaak meer om te werken, aldus Sigg.

Bron: Nieuwsblad.be Foto: AFP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kim
kim
9 jaren geleden

Nou oké je geeft iedereen de helft dus rond de 1000 euro netto, kinderen 400euro . dan is er nog genoeg ‘drive’ om te gaan werken, maar de echte armoe of geeuwhoger is de wereld uit. Iedereen blij.

Knn
Knn
9 jaren geleden

Vraag me af hoe dat betaald gaat worden.

ik
ik
9 jaren geleden

Mensen vinden het helemaal NIKS. om NIKS te doen, probeer het maar eens te doen (LANGE TIJD).
Meeste mensen doen niks meer, uit protest !, niet mee willen werken aan een corrupt systeem !?, wat niks doet voor die mensen, en andere

gabrielle
gabrielle
9 jaren geleden

We hebben hier allemaal recht op een bijstandsuitkering…..voor echtparen is dit 1356 euro per maand….met alle toeslagen kom je zomaar uit op 1600 euro!!!!!!!! Er zijn mensen die daar 50 uur voor moeten werken.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

57
0
We lezen graag je reactie!x