Binnenland

Marianne Zwagerman heeft nieuwe SCHOKKENDE video over oversterfte

Help door dit artikel met vrienden op je socials te delen!

Eind vorige maand publiceerden de Volkskrant en NRC een juichbericht waarin werd verklaard dat het uitstellen van de bevolkingsonderzoeken naar kanker tijdens de pandemie geen invloed heeft gehad op de overlevingskansen van patiënten.

Wetenschapsredacteur van de Volkskrant Maarten Keulemans schreef vervolgens op X: “Opmerkelijk. Lockdowns blijken géén effect te hebben gehad op de sterfte aan kanker. Opvallend, want velen dachten: uitgestelde controles/diagnoses/screenings, dat moet uitmaken.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Alweer een dieptepunt in het oversterftemysterie

Gezondheidseconoom Eline van den Broek probeert boven water te krijgen of een deel van de oversterfte door dit uitstel wordt verklaard. En wat blijkt? Er is helemaal geen onderzoek naar gedaan. De Volkskrant en NRC tikten een persbericht van het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) over dat niet op onderzoek is gebaseerd, onthult columnist Marianne Zwagerman.

Van den Broek confronteerde Keulemans en die gaf het toe. “Klakkeloos persberichten overschrijven omdat de boodschap in je straatje past. Ook al klopt er geen hout van. En jezelf dan nog steeds wetenschapsjournalist noemen. Alweer een dieptepunt in het oversterftemysterie,” aldus Zwagerman.

“Schamen ze zich bij de Volkskrant nu niet de ogen uit de kop? Ze trapten in nepnieuws en toen Van den Broek Keulemans daarop wees deden ze NIETS.”

Jouw krant drukt die bullshit af

Keulemans noemt de uitspraken van Zwagerman ‘gewiebelde bullshit’. “Ga lekker even afreageren tegen IKNL zeg – het zijn hún cijfers.”

“Jouw krant drukt die bullshit af. En nu je weet dat het bullshit is rectificeer je niet en wijs naar de verzender van het persbericht. Je hóeft geen desinformatie te verspreiden, maar de Volkskrant deed dat wel,” reageert Zwagerman.

Ze wijst erop dat er bij IKNL 550 mensen werken. Hun werk kost 47 miljoen euro per jaar. Daarvan betaalt het ministerie van VWS 38 miljoen rechtstreeks. En een groot deel van de rest komt van ZonMW (VWS). “Dit soort clubjes hangt van de vriendjespolitiek aan elkaar.”

4.9 184 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

56 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans
Hans
7 maanden geleden

Opheffen dit soort clubjes! Onze overheid is onze grootste vijand.

Paulus
Paulus
7 maanden geleden

Een échte narcist, die Maarten Keulemans, want die treffen nooit enige blaam…altijd de schuld bij een ander wegleggen is hun werkwijze. Gelukkig wisten wij dat hier al, en gaat hij weer af als een gieter!

nico
nico
7 maanden geleden

Ik lijdt aan overheidsangst , dat uit zich in een groot onherstelbaar wantrouwen waar timmermans wat aan wil doen , samen , samen maar ik doe alvast niet mee.

Kato
Kato
7 maanden geleden

De politiek haat burgers die niet naar hun onzin luisteren . De politiek haat de waarheid vertellen .

Back to top button
56
0
We lezen graag je reactie!x