Homepagina » Binnenland » Van Kooten wil avondklok-spoedwet controversieel laten verklaren: ‘Rechtsstaat wordt in het hart geraakt!’
van kooten
Foto: Femke Merel van Kooten (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY 3.0)

Van Kooten wil avondklok-spoedwet controversieel laten verklaren: ‘Rechtsstaat wordt in het hart geraakt!’

Het kabinet heeft een spoedwet naar de Tweede Kamer gestuurd om de juridische basis van de avondklok beter te regelen. Met deze wet wil het kabinet de maatregel in stand houden, ook als de rechter de avondklok vrijdag verbiedt.

Het plan is om de avondklok onder te brengen in de coronawet. Vandaag gaat de Kamer erover debatteren en stemmen. Dinsdag bepaalde een rechtbank dat de maatregel moest worden opgeheven, maar de opheffing werd nog diezelfde dag – tot verbazing van velen – via een zogeheten spoedappèl opgeschort.

Kamerlid Femke Merel van Kooten (Splinter) gaat vandaag tijdens het debat steun vragen om de nieuwe wet controversieel te verklaren. De wet wordt dan pas de vólgende kabinetsperiode behandeld.

Ongeschreven regel

“Splinter is tegen de avondklok, maar of je nou voor of tegen bent – hier is toch echt wel wat aan de hand,” zegt Van Kooten. “De regering doorkruist de trias politica. Dat wil zeggen: er is een rechtsgang gaande, de avondklok is gegarandeerd tot de uitspraak in bodemprocedure aanstaande vrijdag en je behoort daar als regering geen spoedwetten tussendoor te gooien.”

Daarnaast zou een demissionair kabinet geen controversiële onderwerpen meer mogen oppakken, stelt het Kamerlid. “De avondklok is toch behoorlijk controversieel te noemen.” Haar voorstel zal geen meerderheid krijgen, maar de ongeschreven regel in de Tweede Kamer is ‘dat ook een significante minderheid zou moeten gelden’.

Van Kooten roept alle partijen op haar voorstel te steunen. “Want hiermee worden niet alleen onze burgerrechten geschonden, maar dit raakt ook onze rechtsstaat in het hart!”

Handen af van onze vrijheid!

Ze kreeg vrijwel meteen steun van Forum voor Democratie. “Dit kabinet is demissionair. De avondklok is bijzonder omstreden. Als er daarom één onderwerp controversieel moet worden verklaard, dan is het de avondklok. Als Rutte zo graag een avondklok wil, dan moet hij daar op 17 maart een mandaat voor krijgen,” aldus de partij.

Ook Henk Krol steunt het voorstel. “De rechtsgang hoort niet doorkruist worden door een spoedwet, zeker niet door een demissionaire regering. En dat zo vlak voor de verkiezingen,” zegt hij. PVV-voorman Geert Wilders vindt dat deze ‘disproportionele wet van tafel moet’. “Handen af van onze vrijheid!” twittert hij.

4.8 61 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
115 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
17 dagen geleden

Trias Politica is een dode letter. Zie de toeslagenaffaire.

Koen De Vriendt
Koen De Vriendt
Reactie op  wolfje168
17 dagen geleden

dat is gewoon kul van schlemiele juristen ( lees wetsgekken ) die de indruk willen geven dat er iets van vrijheid zou bestaan.

Pieternella
Pieternella
Reactie op  wolfje168
11 dagen geleden

Misschien was het een teken van decadentie. Door het verval van de rechtsstaat, zie je dat de Trias Politica steeds minder wordt geëerbiedigd.

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
17 dagen geleden

Veel succes Femke.

Weetniet
Weetniet
Reactie op  Rob Bentvelzen
17 dagen geleden

Allemaal voor de bühne:

https://www.burgerfront.nl/open-briefje-aan-femke-merel-van-kooten/

Femke wil ook zieltjes winnen zo vlak voor de ‘verkiezingen’.

Arnie
Arnie
17 dagen geleden

In 1933 werd in Duitsland ook een spoedwet ingevoerd, het enige verschil is, de oppositie werd gelijk monddood gemaakt, dat is dan ook het enige verschil!

Dubito
Dubito
Reactie op  Arnie
17 dagen geleden

En vervolgens kwam Hitler met zijn minderheidspartij aan de macht door een coalitietruc – en schafte daarna het parlement af (na het in de fik laten steken van het Reichstaggebouw). Let op: zo wordt Kaag ook premier ondanks het geringe aantal zetels voor ’66 na 17 maart. Nu lachen we nog om haar…. Lees de Duitse geschiedenis er maar op na hoe dat moet: nog één keer verkiezingen en dan nooit meer (want ‘Corona’, ‘Klimaat’ – noodwet-uitstel tot St.Juttemis).
En kijk uit voor lieden met brandbare materialen in de buurt van het Tweede Kamergebouw (antifa-‘dakdekkers’?). Viel me nog mee met het Capitool overigens: dat staat nog, maar wel achter hekken met scheermesjesprikkeldraad en omringd door zo’n 5000 militairen.

Vitae
Vitae
Reactie op  Dubito
17 dagen geleden

Om deze tijd te vergelijken met de jaren 30 van de vorige eeuw, is net zo iets als een pauw vergelijken met een kale kip. Niet zo overdijven dus.

Edward
Edward
Reactie op  Vitae
17 dagen geleden

Dat zeiden veel mensen aan het begin van de tweede wereldoorlog.

Elfin
Elfin
Reactie op  Vitae
17 dagen geleden

Niet zo overdrijven?! Open up your eyes!

Realistic
Realistic
Reactie op  Vitae
16 dagen geleden

Je lijkt wel die Brit die met zijn papiertje zwaaide. Kijk,er kan niets gebeuren want ik heb een papiertje waarop staat dat er niets kan gebeuren.

Serge
Serge
Reactie op  Dubito
17 dagen geleden

Zo is het eigenlijk zo een beetje in Belgie ook al bezig, minderheden die de regering opeisen.

Annemiek B.
Annemiek B.
Reactie op  Arnie
17 dagen geleden

Bedoel je dit nu ironisch? Wil je echt zeggen dat de oppositie hier niet monddood gemaakt wordt? Totaal genegeerd worden en volgeplakt worden met etiketten als ‘complotdenker’ en ‘gevaarlijk’ etc, is volgens mij hetzelfde als iemand monddood maken.

Matt
Matt
Reactie op  Arnie
17 dagen geleden

Wees blij dat er in Nederland nog zoiets is als een oppositie.
In België trekken regering EN oppositie ALLEMAAL aan het zelfde zeel, en het enige tegengeluid dat ze laten horen is dat het uitrollen van de vaccincentra niet snel genoeg gaat.
De gewone burger is er aan voor de moeite.
Demonstreren mag hier enkel met max. 4 man, muilkorf op en 1,5m. bij mekaar vandaan blijven. Maar de meeste burgemeesters verbieden alle bijeenkomsten. En de boetes zijn hier €250,- !

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Matt
17 dagen geleden

Burgerlijke ongehoorzaamheid is nog de enige uitweg! Onrechtvaardige boetes nooit betalen!

Rob
Rob
Reactie op  Pieternella
17 dagen geleden

Stond het niet ergens geschreven dat, als een regering een terreur organisatie wordt, het volk ‘verplicht’ is ongehoorzaam te zijn?

elvis
elvis
Reactie op  Matt
17 dagen geleden

begin met het samenstellen van een kleine verzetsgroep, liefst maar drie tot vier mensen, maximaal. En zorg dat je deze mensen door en door kent. Vervolgens ga je ( in den beginne ) s ‘nachts ludieke acties starten..dus, bijv leuzen op de muren zetten langs druk bereden wegen.
Mensen zien dan dat ze niet alleen staan en dat geeft moed. Niks kapot maken of opblazen, want dan speel je je tegenstander in de kaart. Dat soort dingen moet je voor nu nog, bewaren tot voor een eventueel later stadium.

DeVredelievende
DeVredelievende
Reactie op  elvis
16 dagen geleden

Inderdaad …

Zoals menigeen in de geschiedenis voor ons ook al gedaan hebben , en menig heerser ten val gebracht hebben middels spotprenten en pamfletten

-= GensNet =-
-= GensNet =-
Reactie op  Arnie
17 dagen geleden

Op de satelliet zender ZDFInfo was gisteren een documentaire over de inval van Polen door de Duitsers op 1 augustus 1939. De Duitsers hebben de bevolking wijs gemaakt dat het Poolse leger Duitsland aan viel terwijl het in werkelijkheid andersom was dat Duitsland Polen aanviel. Ondanks dat de communicatie toen nog niet zo goed werkte hebben de Duitsers dit perfide eingefädeld. Er werd alles aan gedaan om dit bij de Duitse bevolking Schmackhaftzu machen.

Wat wil ik hier nu mee zeggen? We worden óók nu gigantisch voor de gek gehouden en de televisie en media lopen daarmee mèt elkaar voorop. Ze zijn de propaganda machine van de overheid. Het gaat precies als bij de 2e wereldoorlog. Alleen was Josef Goebbels in z’n eentje minister voor propaganda. Hij had geen andere helpers als media en internet.
De regering maakt iedereen wijs dat corona meerdere malen gevaarlijker is dan bijv. griep en kanker. Dat doet de regering bewust omdat anders geen mens mee zou gaan met onzinnige maatregelen. Maar zoals een dokter (ik weet even de naam niet meer) zei dat we het gevecht met corona nooit zullen winnen omdat het gewoon een ziekte is als griep en andere ziektes die ook niet te bestrijden zijn en daar navenant mee om moeten gaan.

Schrander
Schrander
17 dagen geleden

Waarom wordt Rutte niet in de boeien geslagen.

Vanwege de toeslagengedoe had meneer al lang achter tralies gemoeten.

Waarom wel een debiele rechtspraakshow voor Wilders. Maar iets opstarten tegen de groots mogelijke schurk die Nederland ooit heeft gekend wordt niets ondernomen. In wat voor een hypercorrupt land leven we zeg.

Harry
Harry
Reactie op  Schrander
17 dagen geleden

Pek en veren voor Rutte (en consorten) en op de bolderkar geboeid door de straten. Publiekelijk tentoongesteld deze aartsleugenaar! Verzameld uw rotte eieren en tomaten!

lammert
lammert
Reactie op  Harry
17 dagen geleden

Eens harry, waar het de ….functionaris…betreft. Ik heb een vraag aan jou: waar is de mens en dus liefde, want dat zijn wij, in dezen?

Rob
Rob
Reactie op  lammert
17 dagen geleden

Je kan ook met liefde die rotte eieren en tomaten gooien. Bij verrotte politici horen verrotte eieren en tomaten. Die kun je liefdevol samenvoegen hoor.

Realistic
Realistic
Reactie op  Harry
16 dagen geleden

Gun je hem een rondje in de bolderkar?
Op het wiel door het land maar dan eerst op de spiekerstoel,.
Klaas Annink weet hoe dat is.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Schrander
17 dagen geleden

Stem ze weg!!! Er is maar 1 partij die duidelijk tegen al dit corona gedoe en vaccineren is.

Karel I
Karel I
17 dagen geleden

Luister niet naar wat ze zeggen maar kijk naar wat ze doen. Check de stemuitslag bij moties/wetten afgelopen 12 maanden:
https://i.imgur.com/6VT1FpA.jpg

Edward
Edward
Reactie op  Karel I
17 dagen geleden

Een triest overzicht van het stemgedrag van onze zogenaamde volks- “vertegenwoordigers”.

Rob
Rob
Reactie op  Edward
17 dagen geleden

Het zijn nooit volksvertegenwoordigers geweest. Het zijn altijd volksverdelers geweest. Als je op een partij stemt en ander stemt op een andere partij dan ben je verdeeld. Als het om het volk zou gaan dan zou dat een algeheel belang betreffen voor iedereen. In plaats daarvan stemt iedereen op een partij waarvan het idee is dat die jouw belangen behartigt. Maar andere partijen behartigen die belangen dan niet. Zo heb je alleen maar een verdeel en heers beleid. De politiek is hetgeen het volk verdeelt en daardoor heerst het kapitalisme / globalisme over iedereen. Intussen maken kiezers van verschillende partijen elkaar uit voor rotte vis omdat de belangen verschillend zijn.

Tom
Tom
Reactie op  Karel I
17 dagen geleden

Let ook op de laatste regel, het niet meer publiceren van de kamer stemmingen. D666 voor. Zegt genoeg. Wat is er toch gebeurd met D666? Dictatuur partij van de grootste soort. Griezelig gewoon.

Patrick
Patrick
17 dagen geleden

De duivel slaat wild om zick heen.

hamala57
hamala57
17 dagen geleden

Hoe betrouwbaar is Rutte en co nog!
Spoedwet erdoor drukken en en rechter uitspraak over afschaffen avondklok negeren?
Mensen stem niet meer op die partijen stem voor vrijheid van ieder mens!

Steven
Steven
Reactie op  hamala57
17 dagen geleden

Schijnbaar betrouwbaar genoeg als ik naar het zetelaantal ga kijken.
Na maart gaat dezelfde kliek gewoon weer verder met de burgers leegzuigen, met handen en voeten vastbinden en dictoriaal gedrag ophangen! En het NL volk die graag de hele wereld wil redden, iedereen geld wil geven (zolang het maar geen Nederlanders zijn) stemmen gewoon weer netjes op de partijen die van héél Nederland een criminele allochtone zooi wil maken!

Lange Fries
Lange Fries
Reactie op  Steven
17 dagen geleden

Bent u wel eens benaderd door een peiler? Ik niet. Ik ken ook niemand die ooit benaderd is door een peiler. Ik heb alleen ooit eens wat reaguursels gezien van mensen die zich bij De Hond hadden aangemeld maar die werden dan na vier keer ‘fout’ stemmen eruit gegooid.

Exegese
Exegese
17 dagen geleden

Zo lang de massa zich kritiekloos schikt naar de zittende macht blijven wij op de afgrond af denderen !!!! Reken niet op gezond verstand of rede van bewezen gewetenloze leugenaars, dan kom je gegarandeerd bedrogen en volledig berooid uit de strijd .

Lucky
Lucky
17 dagen geleden

Rutte is dus niets minder dan de smerige dictator die hij ontkent te zijn. Hoelang laten we deze smeerlap ons land nog terroriseren. Deze hufter laat zien dat hij schijt heeft aan alles en iedereen. Maar ik garandeer jullie dat deze hufter zelfs met droge ogen weer terugkomt als MP. Want verkiezingsfraude wordt al druk voorbereid.

Nina
Nina
17 dagen geleden

Nu in het nieuws toch testbewijs voor versoepeling, of te wel verplicht dna afstaan. Hoe lang gaat dit nog door voordat iemand de schuldige achter de tralies zet?

Lies
Lies
Reactie op  Nina
17 dagen geleden

Testbewijs is toch een moment opname

Edward
Edward
Reactie op  Lies
17 dagen geleden

De bedoeling is dat je elke ochtend eerst naar de teststraat gaat en je laten aanranden door een wattenstaaf. Dan pas mag je weer meedoen aan het sociale leven, winkel, bioscoop, theater, werk. Eerst stempeltje in je ausweis halen. Van vrijheid kan je niet meer spreken, we leven dan in een soort testsamenleving onder medisch dictatuur. Het fasiscme is terug in Nederland.

Elfin
Elfin
Reactie op  Edward
17 dagen geleden

Aanranden? Verkrachten noem
ik dat want ze besmetten je via die test. Vertrouw het niet mensen! Niet testen en niet vaccineren!!

Rob
Rob
Reactie op  Edward
17 dagen geleden

Het is al gebleken dat het helemaal geen test is. Ze duwen een vaccin en nano technologie (smart dust) in je hersenen. Via het zogenaamde zeefbeen, een poreus botje achterin je neus hebben ze direct toegang tot je hersenen. En dan zit daar vlakbij ook nog de bloed-hersenbarrière. Bij dat zeefbeen lopen zenuwen die ook nog beschadigd kunnen raken. Dan heb je hersenschade maar dat noemen ze natuurlijk corona. En dat staafje bevat blijkbaar ook geen watten maar iets van vezels die lijken te leven. Ook gerelateerd aan de technologie.
https://www.youtube.com/watch?v=q0Mu_aCxmuA

Elfin
Elfin
Reactie op  Nina
17 dagen geleden

Ik roep het al vanaf het begin; ze gaan een coronapaspoort invoeren om iedereen verplicht aan de gifspuit en test te krijgen. En ik houd vol: IK DOE ER NIET AAN MEE. Ga nog liever dood.

x

Check Also

rutte

Dit is de langverwachte brief van Rutte over Build Back Better

Kamerlid Henk Krol vroeg demissionair premier Rutte ...

baudet

Baudet kondigt NOS Journaal aan op tv: ‘Nu eerst het Fake News Journaal’

FVD-leider Thierry Baudet was woensdagochtend als medepresentator ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

115
0
We lezen graag je reactie!x