Buitenland

Marioepol lag een jaar geleden volledig in puin. Zo ziet de stad er nu uit

Help mee door dit met vrienden op je socials te delen!

De stad Marioepol, die tot voor kort in Oekraïne lag, werd voor de bevrijding bijna volledig verwoest. Je zou verwachten dat de stad nog steeds in puin ligt, maar niets is minder waar.

De Britse journalist Johnny Miller bracht enkele dagen geleden een bezoek aan Marioepol en sprak daar met een aantal lokale bewoners.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De journalist wist niet wat hij zag. Toen hij er een jaar geleden was, deed de stad hem denken aan een post-apocalyptische woestenij. “Het is bizar om hier te zijn,” zegt Miller.

(Video verwijderd? Klik hier...)

We willen geen nazisme

Bij het theater is een speeltuin gebouwd en een park aangelegd. Het theater wordt helemaal vernieuwd. Geen van de inwoners die Miller sprak, wil worden ‘bevrijd’ door Oekraïne. “Ze glimlachen en schudden hun hoofd.”

“We willen geen nazisme,” zegt een man tegen de journalist. “De inwoners van Marioepol willen niet dat de Oekraïners of nazi’s de boel overnemen. Marioepol is een Russische stad.”

Op de vraag of hij bevrijd wil worden door Oekraïne antwoordt een oudere man: “Nee, dat wil ik niet. Ik was voor Rusland. De meerderheid is voor Rusland.

Indrukwekkend

Miller voegt toe: “Ik ben een stuk of zes keer in Marioepol geweest en heb met tientallen mensen gesproken. Het is overduidelijk een pro-Russische stad.”

Hij merkt op dat er nog steeds verwoeste gebouwen te zien zijn, maar dat de snelheid van de wederopbouw indrukwekkend is.


4.9 161 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

48 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jean
Jean
8 maanden geleden

Ja putin is in de ogen van de linksfascistische nazi`s in het westen een barbaar Èn kijk wat hij klaarspeelt. Hier in nederland kunnen die onkundige linkse dwazen nog niet eens een trein op tijd laten lopen.

Join de Discussion
Join de Discussion
8 maanden geleden

Gaaf !!!

Danny
Danny
8 maanden geleden

Dit is door de miljarden gebouwd van de eu 😂😂😂 de miljarden die de heilige kerel wiens naam ik nooit zal uitspreken in zijn danseres zakken zijn gaan. Nu is het boos gaat stampvoeten naar biden omdat Zwitserland hem canceld, moeten wapens hebben om Zwitserland te bombarderen.

mark
mark
8 maanden geleden

Geweldig, dit is andere koek dan je eigen volk verraden zoals al die westerse klootzakken die alleen aan zichzelf denken..!

Back to top button
48
0
We lezen graag je reactie!x