Binnenland

Vandaag gaan we erachter komen of Rutte écht meent wat hij zegt

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Eind vorige maand zei premier Rutte dat FVD ‘een nieuw dieptepunt heeft bereikt’ door een journalist van Hart van Nederland in een YouTube-filmpje ‘in diskrediet’ te brengen.

“In een democratie moeten journalisten hun werk kunnen doen zonder in diskrediet te worden gebracht,” schreef Rutte op Twitter.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren zette politiek verslaggever Merel Ek van SBS6 weg als ‘riooljournalist’. Zij had beweerd dat het woord ‘liquideren’ ook kan worden gedefinieerd als ‘wegsturen’. Dat bleek niet te kloppen. Van Meijeren besloot verhaal te halen en zette de beelden van de confrontatie op internet, waarna leden van het establishment over elkaar heen buitelden om hun afschuw uit te spreken.

Hetze

In een hoofdredactioneel commentaar schrijft Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen dat de pers zelf doet wat ze FVD verwijt. Op Twitter trekt Denk-fractievoorzitter Farid Azarkan fel van leer tegen Jansen. “Het is het perverse verdienmodel van De Telegraaf om haat te zaaien en op te ruien. Met de nationale schandvlek en als journalist vermomde Wierd Duk voorop,” schrijft Azarkan.

Duk is al enige dagen middelpunt van een hetze. Eerder deze maand schreef hij een artikel over de hypocrisie van de ‘klimaatridders’, die de halve wereld overvliegen, maar ons vertellen dat we moeten minderen om de planeet te redden. “Ze zwaaien wat af met de vermanende vinger, maar geven zelf zelden het goede voorbeeld.”

Goede en terechte vraag

Op de foto bij het artikel prijken onder meer klimaatpaus Ed Nijpels, cabaretier Dolf Jansen, GroenLinks-leider Jesse Klaver, Sander Schimmelpenninck, klimaatminister Rob Jetten en voormalig D66-Kamerlid Sidney Smeets. Toen zij werden geconfronteerd met hun eigen gedrag, kwam er een niet aflatende stroom van haatreacties op gang.

Van Meijeren reageert: “Vandaag gaan we erachter komen of premier Rutte áltijd vindt dat in een democratie journalisten niet in diskrediet mogen worden gebracht, of alleen wanneer FVD kritiek heeft op de journalistiek.”

Hij krijgt bijval van fractiegenoot Ralf Dekker: “Goede en terechte vraag.”


4.9 111 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

113 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

WAAROM luisteren naar stelletje criminelen…HET IS NIET TE GELOVEN !!

T.a
T.a
1 jaar geleden

Fvd moet nergens meer op reageren of zich uit de tent laten lokken.

Ze zoeken iedere gelegenheid op om ze te demoniseren

Gewoon negeren is het beste en niet persoonlijk worden maar gewoon bij de inhoud blijven

Dan kunnen hun niet meer stuk met hun achterban

Marc
Marc
1 jaar geleden

Nou, wat denk je zelf? Ruisende blaadjes, tjirpende krekels, oorverdovende stilte.
Hypocrisie is their middle name.

En die Azarkan: commentaar over haatzaaien en opruien, maar doet exact hetzelfde als waar ie een ander van beschuldigd. Zo kennen we de neomarxistische deugerts weer.

Marcel Ringia
Marcel Ringia
1 jaar geleden

Media = het VIRUS

Back to top button
113
0
We lezen graag je reactie!x