Buitenland

Amerikaanse en Israëlische militaire adviseurs opgepakt in Irak wegens hulp aan terreurgroep IS

Help mee door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Irak zijn Amerikaanse en Israëlische militaire adviseurs gearresteerd wegens hulp aan terroristen van Islamitische Staat (IS).

Iraakse antiterrorismetroepen hebben vier militaire adviseurs uit de Verenigde Staten en Israël die de terreurbeweging hielpen opgepakt, meldt het Iraanse persbureau Tasnim.

Drie van de gearresteerde militaire adviseurs hebben een dubbele nationaliteit. Ze hebben zowel een Amerikaans als een Israëlisch paspoort. De vierde adviseur is afkomstig uit een land dat grenst aan de Perzische Golf, zo weet het Iraakse persbureau Sarma.

De militaire adviseurs zijn aangehouden in een hoofdkwartier van waaruit de Islamitische Staat zijn militaire operaties in de Iraakse noordelijke provincie Ninive plande. De arrestaties zijn uitgevoerd tijdens een speciale operatie, waarbij een aantal IS-strijders is omgekomen. De opgepakte adviseurs zijn overgebracht naar Bagdad.

De terreurbeweging heeft zich na gevechten met het Iraakse leger teruggetrokken uit het stadscentrum van Tikrit. De operatie in die stad werd al geruime tijd voorbereid. Het leger omsingelde vorige week de stad en nam diverse dorpen in.

Bij de operatie zijn naast het Iraakse leger ook milities en soennitische stammen betrokken. Er worden meer dan 23.000 strijders ingezet, waarmee dit één van de grootste operaties tegen IS ooit is. De VS is nauwelijks betrokken bij de aanval, maar Iraanse adviseurs trekken wel op met het Iraakse leger.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
peter de bruin
peter de bruin
8 jaren geleden

Rap zeker te weten dat het om USA/Israelische adviseurs gaat zo te lezen.
Dit bericht serieus gecheckt op waarheid?
Er zijn ook (20.000 +) adviseurs uit ongeveer 70 landen die optrekken met die IS die “wij” Jihadstrijders noemen.

Zonder martelingen, hoe weet de berichtgever zo zeker dat deze adviseurs zijn en geen jihadstrijders?

Ben benieuwd, Pedro&zo

trackback
BOINNK!!! | Nieuwsfeiten verzameld door Arie Goedhart
8 jaren geleden
Ferry
Ferry
8 jaren geleden

En de zogenaamde bestrijders (US) van het kwaad en de EU kijken de andere kant op net of die weten van niets, wat een bende hypocrieten hoe slecht kan men zijn.

Willem
Willem
8 jaren geleden

Dit bericht zoveel mogelijk onder de aandacht brengen bij vrienden, familie, collega’s en etc..

Hier op 9forNews weten wij dat het allemaal zo’n beetje wel (Dat ISIS gecreëerd is door het Westen om Angst te zaaien, Politiestaat, NWO enz te installeren).
Maar het gaat om die Sheeple die nog liggen te slapen of gebrainwasht zijn.

Oeverloos discussiëren met mensen die het al weten heeft weinig meerwaarde. Het helpt de zaak beter wanneer je het echte Nieuws verspreid.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

30
0
We lezen graag je reactie!x