Homepagina » Buitenland » Amerikaanse en Israëlische militaire adviseurs opgepakt in Irak wegens hulp aan terreurgroep IS
Amerikaanse en Israëlische militaire adviseurs opgepakt in Irak wegens hulp aan terreurgroep IS

Amerikaanse en Israëlische militaire adviseurs opgepakt in Irak wegens hulp aan terreurgroep IS

In Irak zijn Amerikaanse en Israëlische militaire adviseurs gearresteerd wegens hulp aan terroristen van Islamitische Staat (IS).

Iraakse antiterrorismetroepen hebben vier militaire adviseurs uit de Verenigde Staten en Israël die de terreurbeweging hielpen opgepakt, meldt het Iraanse persbureau Tasnim.

Drie van de gearresteerde militaire adviseurs hebben een dubbele nationaliteit. Ze hebben zowel een Amerikaans als een Israëlisch paspoort. De vierde adviseur is afkomstig uit een land dat grenst aan de Perzische Golf, zo weet het Iraakse persbureau Sarma.

De militaire adviseurs zijn aangehouden in een hoofdkwartier van waaruit de Islamitische Staat zijn militaire operaties in de Iraakse noordelijke provincie Ninive plande. De arrestaties zijn uitgevoerd tijdens een speciale operatie, waarbij een aantal IS-strijders is omgekomen. De opgepakte adviseurs zijn overgebracht naar Bagdad.

De terreurbeweging heeft zich na gevechten met het Iraakse leger teruggetrokken uit het stadscentrum van Tikrit. De operatie in die stad werd al geruime tijd voorbereid. Het leger omsingelde vorige week de stad en nam diverse dorpen in.

Bij de operatie zijn naast het Iraakse leger ook milities en soennitische stammen betrokken. Er worden meer dan 23.000 strijders ingezet, waarmee dit één van de grootste operaties tegen IS ooit is. De VS is nauwelijks betrokken bij de aanval, maar Iraanse adviseurs trekken wel op met het Iraakse leger.

[Sputniknews]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Bataaf schreef:

  Komt sterk overeen met de volgens Irak neergeschoten Britse vliegtuigen die wapens voor IS afwierp in door hen bezet gebied.
  De waarheid is gekker dan fictie.
  En nog lees ik veel naieve reacties hier.
  En dan blijf ik me afvragen wat deze lui op juist deze site doen.
  De VS en Israel willen oorlog.
  Ordo ab chao.De phoenix/NWO.

  Tot september beste mensen.

  30 likes
  • Roy schreef:

   “Komt sterk overeen met de volgens Irak neergeschoten Britse vliegtuigen die wapens voor IS afwierp in door hen bezet gebied.”

   Heb je hier het bewijsmateriaal al van gezien? ik heb het nog niet lans zien komen, terwijl ze volgens zeggen foto’s en video als bewijsmateriaal hebben. Maak het openbaar en geef ons iets om daadwerkelijk te geloven..

   9 likes
   • Bataaf schreef:

    Heb je dat zo hard nodig dan Roy?Bewijs.
    Logica alleen doet genoeg vermoeden.Persoonlijk hoef ik geen bewijs te zien om te weten hoe de vork in de steel zit vwb IS en hen die het steunen/opgericht hebben.
    Op westerse nieuws sites en andere media ga je dit bericht natuurlijk nooit vinden.

    http://english.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13931204001534
    http://www.irdiplomacy.ir/en/page/1944713/US+Planes+Continue+Dropping+Weapons+Supplies+for+for+ISIL+in+Iraq.html

    Uit Iran.Of is het dan propaganda?Mogelijk echter niet anders dan hier.
    Kijk Roy, als je logica toepast snap je voldoende.
    Ik vind je reactie vrij simpel.Je kan zelf ook googelen toch?

    http://blogdogcicle.blogspot.nl/2015/03/us-helicopter-delivering-weapons-to.html
    Nog een voorbeeldje.In dit geval met een heli.

    Niets staat vast als ‘wij’ het niet zelf gezien hebben.
    Echter zijn er veel meer verbanden tussen US/UK en ISIS.
    Doe een beetje onderzoek en je ziet snel waarom bovenstaande best eens waar kan zijn.

    Stel jezelf ook de vraag waarom de US/UK nu geen troepen aan de grond hebben.
    Waarom zij weinig tot geen bommen gooien of simpelweg op de Koerden.
    Waar zijn die beelden?Van bommen op IS.Geloof je dat wel?
    De US/UK kunnen in een tot twee maanden heel IS ten gronde richten.
    Dacht je dat zij sterker zijn dan het regime Saddam destijds?

    Roy je leeft in een dictatuur die in oorlog is met zichzelf, hun desbetreffende bevolkingen en hun vele gecreëerde vijanden.

    23 likes
    • weg met ons schreef:

     Israël en de VS controleren en sturen bijna de gehele wereld(bevolking), zijn baas over het gehele financiële systeem, veroorzaken naar behoeven economische voorspoed waarna ze het even hard weer afbreken met kunstmatig veroorzaakte crisissen om zo de alleenheerschappij te krijgen over landen, water, voedsel, grondstoffen, media en politieke systemen, beteugelen en accelereren voorspoed, creëren oorlogen, beroven en vermoorden miljoenen mensen en verscheuren complete landen en voeren precies dat uit wat de satanische elite beveelt…..Maar zouden geen macht hebben over een bij elkaar geraapt zooitje als ISIS en zou ISIS volgens de macht uit het niets zijn ontstaan zonder medeweten van de alles overheersende macht met al hun (geheime) controles en wereldwijd verspreide en goed uitgeruste legerbasissen met de meest geavanceerde tig miljarden dollars kostende wapens en waarbij hun geheime diensten die van iedere burger in de wereld het fijne weten en deze met een druk op de knop kunnen sturen of vernietigen totaal hulpeloos zijn en moet de macht hopeloos toezien hoe een groep guerrilla strijders de macht grijpt in het MO. LOL!!

     Dat ISIS nooit de aanval heeft geopend op de grote vijand Israël zegt al genoeg.

     13 likes
     • weg met ons schreef:

      En de zionistische media in NL en in de rest van de wereld blijven maar eenrichtingsverkeer kakelen en indoctrineren met hun bleke leugenachtige smoelen dat ISIS een onafhankelijke strijd voert tegen andere islamieten en daarbij an passant journalisten het hoofd van het romp scheidt vertoont in totaal dubieuze video’s met een hoog Sesamstraat gehalte voor volwassenen…..ROFLOL!!

      9 likes
     • Bataaf schreef:

      Goede toevoeging!
      Ik heb de Israëli’s of beter gezegd de zionisten niet genoemd.
      Bij mij werkt het automatisch wanneer ik schrijf over de US/UK.(en het bestuur daarvan)
      Het zijn dan ook niet de mensen/burgers van desbetreffende landen zelf maar het bestuur van die landen die deze praktijken faciliteren.Occulte groepen.Etc.The rabbit hole goes very very deep!
      Maar ja ook het feit dat zij Israel niet hebben aangevallen is verdacht te noemen.Laten we hopen en bidden dat de andere kant zal zegevieren.

      9 likes
  • Tink schreef:

   Met dit soort nieuws kijk je eerst: wat is de bron. De bron is het IRAANSE persbureau. Is dat een onafhankelijk persbureau? Nee. Wordt gecontroleerd door de Iraanse staat. Is de Iraanse staat vijand van Israel en Amerika? Ja. Moet je dit “nieuws” dan zondermeer voor waar aannemen? Nou, alleen als je gek in je hoofd bent vanwege alle complottheorieën die je daarin hebt opgeslagen. Maar anders denk je: jaja, Iraans Persbureau, het zal allemaal wel.

   6 likes
   • Pedro & zo schreef:

    Tink, 1 zin van jou zegt meer dan 1.000 woorden.
    De bron is het Iraanse persbureau !!!

    Hier was ik benieuwd naar, deze bronvermelding vertelt alles.

    Kan hier aan toevoegen dat de Iraeliers inderdaad actief zijn in deze M.O. chaos.

    Met enige regelmaat bombarderen de Israeliers sinds het uitbreken v/d burgeroorlog wapentransporten om chemische wapens en raketten voortijdig te vernietigen.
    Deze transporten uit Iraan waren onderweg via Syrie naar Libanon en de Gaza.

    Een Koerd vertelde mij persoonlijk dat de Israeliers de Koerdische Pesmerga,s trainen en faciliteren in hun strijd tegen de ISIS.

    De Koerdische Pemerga,s waar de vrouwen, Christenen, Moslims, Atheisten, Joden + ect. vrij leven gelijk in Israel en de westerse wereld.

    Geloof best dat er zo nu en dan een dropping v/d gealieerden in de handen van ISIS terecht waren gekomen.
    Helaas gebeurde dit “soort bedrijfsongevallen” ook in de 2e wereldoorlog.

    De critici kunnen zo ook andere bekende missers in een oorlog als kwaadaardige opzet verklaren van de Zionisten en de Yankees zoals: killed by friendly fire.
    Zelfs bij oefeningen vallen doden……toch + ect. ect.

    Prima als men met een vegrootglas dit alles onder de loep neemt, maar dan wel graag op de juiste plaats c.q. met de juiste info & zo.

    P.S.
    Klopt dat de Amerikanen als de dood zijn voor het strafhof in Den Haag, maar ehhh….de Russen toch ook…..of niet soms?

    3 likes
 • Henk schreef:

  Ah, het Iraanse persbureau Tasmin meldt dit. Dat bureau heeft zo’n goede reputatie, dat verdere factchecking niet nodig is.

  16 likes
  • Ferry schreef:

   Ja en de westerse gemanipuleerde media is natuurlijk brandschoon volgens u, ik weet ook dat men niet alles moet geloven wat men schrijft maar er zijn al eerdere nieuwsbronnen die iets in die aard vermelden die niets te maken hebben met Iran.
   De gebrainwashte bezoekers hier zullen altijd het nieuws door Russische media en Iraanse media als onwaar bestempelen, men weet wel beter na alle leugens door de oorlogszuchtige US & Co verspeid in uw geliefkoosde media op waarheid berust.
   “De grootste huichelaars staan vooraan in de kerk” luid het gezegde.

   25 likes
   • Henk schreef:

    @ferrry je legt me woorden in de mond. Dat zeg ik allemaal niet. Wel dat factchecking belangrijk is dat uit het bovenstaande artikel niet blijkt dat dit heeft plaatsgevonden.

    8 likes
   • Pedro & zo schreef:

    Ben het met je eens Ferry dat de meeste media gemanipuleerd worden en daarmee desinformatie verstrekken.

    Maarrrrrr sommigen onderscheiden zich wel erg nadrukkelijk hun gelieg c.q gemanupileer zoals Poetin.

    Nog geen jaar geleden de vermoorde onschuld spelen aangaande wat Russische vrijwilligers met goede bedoelingen in de Krim.
    Nu trots de z.g. 1 jarige bevrijding v/d Krim vieren met als toevoeging: de atoomraketten waren klaar voor taktische inzet.

    P.S.
    Die vermeende Amerikaanse en Israelische “militaire adviseurs” gevangenen in Irak.
    In Israel heb je een orthodoxe Joodse stroming (die vreemdgenoeg) de vernietiging van Israel nastreven.
    Deze orthodoxen waren enkele jaren geleden wereldnieuws toen zij te gast waren in Iran bij Achmedinidjad.

    Verwacht dit niet maar het zou zo maar kunnen dat zij aktief worden in die regio om hun eigen broeders te bestrijden.

    Bedoel hier mee……je hebt Israeliers en Istaeliers.

    S

    0 likes
 • Willem schreef:

  Dit bericht zoveel mogelijk onder de aandacht brengen bij vrienden, familie, collega’s en etc..

  Hier op 9forNews weten wij dat het allemaal zo’n beetje wel (Dat ISIS gecreëerd is door het Westen om Angst te zaaien, Politiestaat, NWO enz te installeren).
  Maar het gaat om die Sheeple die nog liggen te slapen of gebrainwasht zijn.

  Oeverloos discussiëren met mensen die het al weten heeft weinig meerwaarde. Het helpt de zaak beter wanneer je het echte Nieuws verspreid.

  34 likes
 • Ferry schreef:

  En de zogenaamde bestrijders (US) van het kwaad en de EU kijken de andere kant op net of die weten van niets, wat een bende hypocrieten hoe slecht kan men zijn.

  23 likes
 • Elise49 schreef:

  We weten al langer dat regeringen schaduwregeringen hebben. Op een andere site werd toch een bedrijf(Hollywood) opgerold de die filmpjes van ISIS onthoofdingen maakten. Zoals de 2de wereldoorlog van 2 kanten gefinancierd werd, zo wordt ISIS nu ook van 2 kanten gefinancierd. Met oa. wapens dus. Obama schijnt niet meer zo happy te zijn(andere alternatieve site Hoe zit het nu echt), nu dit allemaal boven water komt. Normaliter zou de VS een ander land hiervoor aanvallen. Zou Amerika dan toch gaan vallen? Het hart van het grote spel ligt hier en in Israël. Bank in Zwitserland. Brein in Jeruzalem. Men moet toch de populatie verminderen. Waar begint men met de echte grote schoonmaak? Of toch hier in Europa?

  8 likes
  • Roy schreef:

   “Op een andere site werd toch een bedrijf(Hollywood) opgerold de die filmpjes van ISIS onthoofdingen maakten.”

   Dit is nooit gebeurd Elise, de alternatieve media heeft een artikel overgenomen welke geplaatst was op een satirische site (net als de speld in Nederland) en deze vervolgens als waarheid gepresenteerd..

   11 likes
 • Roy schreef:

  Meldt het Iraanse persbureau 🙂 oke, daar gaat de geloofwaardigheid, kijken hoe veel mensen hier nu weer intrappen..

  7 likes
 • peter de bruin schreef:

  Rap zeker te weten dat het om USA/Israelische adviseurs gaat zo te lezen.
  Dit bericht serieus gecheckt op waarheid?
  Er zijn ook (20.000 +) adviseurs uit ongeveer 70 landen die optrekken met die IS die “wij” Jihadstrijders noemen.

  Zonder martelingen, hoe weet de berichtgever zo zeker dat deze adviseurs zijn en geen jihadstrijders?

  Ben benieuwd, Pedro&zo

  9 likes
 • henk001 schreef:

  excuseer me voor de komende twee platitudes: “in oorlog en liefde is alles toegestaan”; en “het eerste slachtoffer van de oorlog is de waarheid”. Het Midden-Oosten is een bijna onontwarbare kluwen van belangen. Het was een theater van de koude oorlog. Het is nog steeds ‘s werelds belangrijkste leverancier van olie. Verschillende etnische groepen concurreren met elkaar over grenzen die werden opgelegd door de voormalige koloniale machten. Tegenstrijdige religieuze bewegingen vechten binnen en tussen landen.
  Dit alles betekent dat claims zoals hierboven in het algemeen twee kanten hebben: aan de ene kant, een aantal partijen hebben belang bij het verspreiden van leugens en disinformatie. Claims zoals de hierboven meestal afkomstig van Iraanse of Russische persbureaus, staatspropaganda, en waarom zou je die zelfs maar willen geloven?
  Aan de andere kant: is het echt zo onwaarschijnlijk dat de westerse mogendheden (inclusief Israël) in eerste instantie steun hebben gegeven aan rebellen (zonder scherp te kijken naar de ideologische basis) tegen een Russische en Iraanse bondgenoot (Syrië)? Het was vroeger een heel normale manier van “vechten” in de koude oorlog, denk maar aan wat er is gebeurd in Afghanistan met de Mudjahedeen. Nu de zaken misschien uit de hand zijn gelopen lijkt het me zeer onwaarschijnlijk (dom eigenlijk) om te veronderstellen dat ISIS nog door het westen zou worden ondersteund en bestreden tegelijk.

  9 likes
 • brainstormforum schreef:

  Ach ze moeten de terreur machine wel laten draaien.
  In tegenstelling tot en normale oorlog (land vs land) is terrorisme ongrijpbaar. Ze kunnen overal en nergens zitten. Dus gebruiken ze dat zogenaamd als geldige rede om steeds meer vrijheden van het volk af te nemen.

  Waar je nooit niemand over hoort is de rede dat mensen terrorist worden?
  Vergeet niet dat voor de Duitsers de Nederlandse verzet strijders ook terroristen waren.

  8 likes
 • flardinga schreef:

  Ben trouwens ook erg nieuwsgierig naar de rol van die Saudi’s, zij eten ook van 2 walletjes lijkt mij, wat een stelletje criminelen, ik vind iedereen trouwens die de VS en Israel steunen, ook hierop de site, eens moeten nadenken, wat is jullie commentaar dat alle Amerikaanse daden en vooral misdaden van hun soldaten nergens vervolgt kunnen worden voor hun daden, simpelweg omdat de VS dat strafhof in Den Haag niet erkent, hoe zo staan zij boven de Internationale wet, met welk recht meer dan een ander land, hetzelfde met Israel die alle Internationale regels overtreed met zijn apartheidspolitiek en landjepik van de Palestijnse bevolking, als een Arabische natie dit doet dan worden zij even gebombardeerd door het Westen, er is recht voor allemaal en niet voor de ene wel en de andere niet!

  7 likes
 • Criticus Interruptus schreef:

  Typisch ongefundeerde Iraanse propaganda.

  Lekkere hapklare brokken voor de antisemieten/antizionisten

  4 likes
 • Frans de groot schreef:

  Een triest bericht maar ik wist dit al jammer dat de mensen die al zijn omgekomen en die er niks mee van doen hebben er weer buiten staan. Zie hoe misselijk wereldje dit is waar we in leven voor het wapens en grote geld.
  Besteed het geld en energie maar aan een beter levens wijze inplaats deze grote onzin over het geloof wat alleen ellende brengt voor mij geen geloof.

  2 likes
 • En nu?? schreef:

  Volgens mij is er geen ontkomen aan de NWO en zal hun kwaadaardige plannen lukken. Ik baseer dit op het volgende. In de Bijbel staat iets van : Er zal alleen betaald en gehandeld worden met het teken van het beest. De RFID chip bevat het cijfer 3 x 6 dus als iedereen dat zal accepteren is dat het teken v/d beest.
  In de Koran staat ook iets van maktub = alles staat geschreven. Niet dat ik me laat leiden door die heilige boeken maar het lijkt wel te kloppen. In de kaballah staan ook veel waarheden. Tijd bestaat eigenlijk niet is ook iets geks. Dus we kunnen hoog en laag springen maar het zal niet helpen volgens mij.

  2 likes
 • 365Y schreef:

  Of het precies zo is , dat er bewezen is … in iedergeval is dit nog niet het bewijs van in basis – foute ondergrondse doelstellingen – die door de betreffende landen gevoerd word, maar wel dat er altijd mensen zijn die landverraders blijken te zijn .

  Verder is het totaal van de gekke dat een land tegen zichzelf vecht , omdat elk land aan de zeg, oppervlakte wereld, genoeg sympatisanten kan oproepen om met man en macht eventueel in wereldwijd verband de terreur te bestrijden .

  Want niet een geheime macht , maar naar omkoping daar ruikt het naar , of naar domme overlopers .

  1 likes
 • Coeus schreef:

  IS is geopolitiek theater.

  1 likes
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Het wordt nu toch echt tijd dat Israël ontmanteld wordt. Stuur de Ashkenazi Khazaren terug naar de gebieden waar ze vandaan komen en zet er een groot hek omheen. Doe het zelfde met de deze Zionazi die de Senaat in Amerika en de regeringen in Europa vergiftigen en we leven nog lang en gelukkig zonder oorlog armoede slavernij moord en doodslag.

  1 likes
 • Berhard Schat schreef:

  JEZUS heeft een gekruisigde Bisschop boven de HEMELPOORT gehangen en bidt GOD op zijn blote knieën om genade opdat hij niet naar aarde terug hoeft !

  Sri Sri Magnitude

  0 likes
 • x

  Check Also

  trump

  Trump: ‘Wij doen niet meer mee aan die eindeloze oorlogen’

  President Trump werd enkele dagen geleden weer ...

  undercoververpleegster

  Undercoververpleegster onthult wat er echt gebeurt in ziekenhuizen: ‘Dit is moord’

  Erin Marie Olszewski is een ‘undercoververpleegster’ en ...

  >