Corona

Massaal verzet tegen plan om coronapas alsnog in gereedschapskist op te nemen: ‘Stop hiermee’

Help ons door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!

Het kabinet wil alsnog de coronapas in de gereedschapskist opnemen. Verschillende sectoren zien de pas als ‘laatste redmiddel’ als sluiting dreigt bij een heropleving van het coronavirus.

Het coronatoegangsbewijs kan helpen om sluiting van winkels, theaters en kroegen te voorkomen, zegt minister van Economische Zaken Micky Adriaansens (VVD). Sommige sectoren vragen er volgens haar zelf om als alternatief voor sluiting. “Dus ik zal me daar hard voor maken.”

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het werkt niet

Mensen komen massaal in verzet tegen het plan. “De coronapas is geen ‘laatste redmiddel’, het werkt aantoonbaar niet,” stelt ziekenhuisbaas Maurice van den Bosch.

Data-analist Daniël van der Tuin voegt toe: “De coronapas betreft een splijtend burgeruitsluitingssysteem dat aantoonbaar niet werkt bij virusbestrijding.”

“Neen. Het kabinet wil iets wat bewezen niet werkt. Ga het land besturen en houd op met deze onzin,” zegt BVNL-bestuurslid Hans van Tellingen.

Tweede Kamerlid Nicki Pouw-Verweij schrijft op Twitter: “Ze hebben het niet nodig en het is geen laatste redmiddel want het werkt niet. Het. Werkt. Aantoonbaar. Niet. Hou op met schijnoplossingen tot treurens toe herhalen en ga op zoek naar oplossingen die wél wat uithalen.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Immoreel en onrechtvaardig

“Niemand heeft de coronapas nodig. Er is geen enkele medische of wetenschappelijke onderbouwing voor. Niet nu en niet bij een volgende coronavariant. Een wet die het coronatoegangsbewijs mogelijk maakt is een wet die ongegrond mensen uitsluit. Immoreel en onrechtvaardig,” reageert arts Jona Walk.

Kamerlid Wybren van Haga spreekt van ‘een absolute no-go’. “Nooit meer coronadiscriminatie en dus nooit meer een coronapas!”

Schaamlap

“Daar gaan we weer hoor!” zegt wetenschapper Marc Jacobs. “Een bewezen ineffectieve modelmatige aanpak die alleen maar polariseert en discrimineert. Ik verwacht meer van het kabinet, de Tweede Kamer en de samenleving. Inclusie is schijnbaar een marketingbegrip.”

Huisarts Els van Veen roept op: “De coronapas is een schaamlap om te verhullen dat er sinds de pandemie niets is geïnvesteerd in extra handen aan het bed. De coronapas splijt onze samenleving tot in de vezels en verscheurt vriendschappen en relaties. Kabinet: stop hiermee.”

4.9 130 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

207 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Adolf
Adolf
1 jaar geleden

Ausweiss bitte, judenbeweiss, 666code, bankafschrift, gender, en zo voort.

Psa
Psa
1 jaar geleden

Ik Benidorm van het mkb en heb bezwaar gemaakt tegen de Corona pas die zij adviseerden. Bij steun zeg ik mijn lidmaatschap op, Dit is echt discriminatie vanuit de Overheid die het een ander laat uitvoeren.

Edo Timmermans
Edo Timmermans
1 jaar geleden

Volstrekt idioot, maar dat zijn we ondertussen gewend van de landverraders.
De beerput zal onvermijdelijk opengaan, maar hopelijk nog voordat miljarden mensen nodeloos sterven door boosters, honger, kou en kernbommen.

T.a
T.a
1 jaar geleden

Alle kleine zaakjes gaan omvallen door die torenhoge gasprijzen.
De supermarkten blijven over .
Daar willen ze dan een QR code van je hebben om te winkelen.
Dus alleen geprikte mogen straks boodschappen halen.
Nog even en ze hebben ons allemaal in die fuik.
Eerst gas flink omhoog en van de winst ons een aalmoes terug geven van ons eigen geld wat ze gestolen hebben.
Mkb kapot en de grote zaken blijven net als de energiebedrijven.
Volgend jaar beginnen ze met het water.

ALS WE NU SAMEN HOUDEN EN BEGINNEN MET MASSALE BURGERONGEHOORZAAMHEID KUNNEN WE HET TIJ NOG KEREN.

ANDERS VREES IK DAT WE VERLOREN ZIJN.

Back to top button
207
0
We lezen graag je reactie!x